19:45 uur
FC Eindhoven
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Henny Schilder 66. / Kopbal  (Tom Overtoom)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Anthony van den Hurk 90. / Kopbal  (Branco van den Boomen)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Kevin van Kippersluis 90. / Schot met links

90'
Het einde van de wedstrijd bleek het meest amusant. In de laatste minuut van de wedstrijd bracht Anthony van den Hurk FC Eindhoven verdiend langszij via een kopbal terugkomend van de lat. Toch bleek FC Volendam onverbiddelijk en zorgde invaller Kevin van Kippersluis met zijn eerste balcontact voor de winnende treffer: 2-1.
90'
90'
Doelpunt voor FC Volendam, 2:1 door Kevin van Kippersluis
De net ingevallen Van Kippersluis zorgt met zijn eerste balcontact voor de winnende goal! De jonge aanvaller schiet van dichtbij raak vanuit de rebound.
90'
Wissel in bij FC Volendam -> Kevin van Kippersluis
90'
Wissel uit bij FC Volendam -> Ludcinio Marengo
90'
Doelpunt voor FC Eindhoven, 1:1 door Anthony van den Hurk
Een heel laat doelpunt voor de bezoekers uit Eindhoven. Een vrije trap van Branco van den Boomen komt via de lat terug en wordt ingekopt door de alerte Anthony van den Hurk.
89'
Eindhoven is vanavond niet zichzelf en weet de klasse die ze hebben getoond niet op de mat te leggen in Volendam. Maandagmiddag zal het team van coach Jean-Paul de Jong stukken beter moeten spelen om het seizoen niet in droefenis te eindigen.
87'
De absolute slotfase is aangebroken in het Kras Stadion. Zijn de bezoekers uit Brabant nog bij machten om een krachtig slotoffensief bij te zetten in de laatste minuten van dit duel?
85'
Joey Sleegers op de paal! De jongeling en talent van het jaar laat in de slotfase wat meer van zich spreken. Nu dribbelt de buitenspeler van Eindhoven zich vrij om vervolgens geplaatst te schieten. Het krulschot van Sleegers verdwijnt op de buitenste paal.
84'
Schot van Kevin Brands! De topscorer van FC Volendam verschaft zich opnieuw een kans vanaf punt strafschopgebied. Doelman Tom Muyters staat echter weer op zijn post.
80'
Eindhoven is de klap nog steeds niet te boven. Het team wat zoveel wedstrijden winnend afsloot is onherkenbaar vanavond in Volendam en weet weinig kansen te creëren.
76'
Bijna een goal uit een corner! FC Volendam krijgt vleugels en probeert het nu ook rechtstreeks vanuit corners. De poging van Overtoom draait via de hand van doelman Muyters op de Eindhovense lat.
75'
Daar is dan Anthony van den Hurk. De spits van FC Eindhoven krijgt nog een kwartier om zich zelf te laten zien en zijn team een goede dienst te bewijzen.
75'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Anthony van den Hurk
75'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Roald van Hout
72'
Nog een kleine twintig minuten te spelen in Volendam. Eindhoven zal meer moeten geven willen ze een doelpunt maken vanavond. Er is in ieder geval nog niets beslist voor het tweede duel maandagmiddag in het Jan Louwers Stadion.
68'
Natuurlijk is er nog niet al te veel aan de hand maar met de 1-0 tussenstand is de uitgangspositie voor FC Eindhoven niet best. De nummer twee van de Jupiler League had zich al eerder moeten belonen via de diverse mogelijkheden.
66'
Doelpunt voor FC Volendam, 1:0 door Henny Schilder
Het vissersdorp komt zeer verrassend op voorsprong na driekwart wedstrijd. Uit een corner van Tom Overtoom kopt oudgediende Schilder binnen bij de eerste paal. Dit kan wel eens voor een mooi laatste kwart gaan zorgen in het Kras Stadion.
65'
Sleegers pakt zijn tweede panna van de avond mee. Opnieuw is Sofian Akouili het slachtoffer, maar leidt de actie tot vrij weinig. Na het goede begin in de tweede helft zakt de wedstrijd weer wat terug.
62'
Er zijn vanavond 3.883 toeschouwers in het Kras Stadion.
60'
Zowaar een kleine mogelijkheid voor de gastheren. Brandley Marengo legt vanaf rechts voor, waarna een aanraking van de bal via Branco van den Boomen zorgt voor wat gevaar in de Eindhovense doelmond.
59'
Ook Anthony van den Hurk behoort vanavond weer tot de Eindhovense selectie. De spits behoorde in het begin vaak tot de basis maar was langdurig afwezig door een blessure. De doelgerichte spits is natuurlijk nog een optie om het ijs te breken in het laatste half uur voor FC Eindhoven.
56'
FC Volendam moet even aanpoten en ervaart in het begin van de tweede helft de klasse van de bezoekers. Een goal van Eindhovense makelij hangt in de lucht.
53'
Kansen voor Eindhoven stapelen zich op! Het team van coach Jean-Paul de Jong drukt even door in het begin van de tweede helft. Nu is het flipperkast in het Volendamse strafschopgebied met uiteindelijk een goede afloop voor het andere oranje. Toch dringen de Blauw-Witten aan en krijgen de Eindhovense supporters meer hoop.
51'
Sleegers op de lat! Dit was een hele grote kans voor FC Eindhoven. Norichio Nieveld kopt een hoge bal door richting de linksbuiten van FCE. Joey Sleegers pakt de bal met een volley en ziet zijn poging uiteenspatten op de Volendamse lat.
48'
De bezoekers uit Eindhoven nemen het meeste balbezit op zich in de beginminuten. Het initiatief van de Blauw-Witten valt te prijzen maar is nog niet omgezet in pressie naar voren.
46'
We starten weer vanaf nul met een 0-0 stand. De tweede helft is in gang gezet met een wissel aan Eindhovense kant. Spits Diego Karg is vervangen door Torino Hunte door coach Jean-Paul de Jong.
46'
46'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Torino Hunte
46'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Diego Karg
45'
Een bijzonder matige eerste helft heeft geleid tot een 0-0 tussenstand. Zowel FC Volendam als FC Eindhoven heeft de supporters niet kunnen vermaken. Beide teams kregen twee aardige kansjes maar wisten deze niet te benutten. De spanning is hoog maar het niveau van vermaak bedroevend laag.
45'
45'
Er komt nog een minuut extra bij in de eerste helft.
43'
Goede kans voor Branco van den Boomen! De corner van Roald van Hout wordt strak en laag genomen waardoor Van den Boomen bij de eerste paal mag aanleggen. De middenvelder van FCE schiet direct en ziet zijn poging een metertje over het doel van Zwarthoed vliegen.
43'
Nog een paar minuten voor rust. Het is te hopen op een betere en mooiere tweede helft in het Kras Stadion. De supporters in Volendam hebben nog maar weinig kunnen genieten van deze play-off wedstrijd.
40'
Schot van Kevin Brands! Eindelijk weer eens iets wat lijkt op een kansje. Kevin Brands ontsnapt even aan de Eindhovense defensie en probeert schuin voor het doel keeper Muyters op de proef te stellen. De overtuiging ontbreekt waardoor de Belgische goalie van Eindhoven makkelijk kan vangen.
39'
Beide verdedigingen houden het defensief sterk op orde. Er wordt geen ruimte geboden aan de aanvallende partij waardoor de mogelijkheden bijzonder schaars zijn.
35'
Nog tien minuten spelen in de eerste helft. Zowel Volendam als Eindhoven spelen zonder risico. Dit heeft zodoende geleid tot pas één kans voor beide teams. Ludcinio Marengo (Volendam) en Roald van Hout (Eindhoven) wisten echter beide mogelijkheden niet te promoveren tot doelpunt.
32'
Fraaie actie van Kevin Brands! Aanvoerder Fafiani slingert de bal in het strafschopgebied waar topscorer Brands het doel probeert te vinden met een halve omhaal. Het ziet er mooi uit maar levert uiteindelijk niets op.
29'
Het schot van Raymond Fafiani typeert een beetje de wedstrijd tot zover. De aanvoerder van FC Volendam glijdt weg waardoor de bal meters langs het doel gaat. Voorlopig gaat er meer mis dan goed in het Kras Stadion.
27'
Nu schiet Brandley Kuwas met een soort van no-look pass richting de korte hoek van het Eindhovense doel. Doelman Muyters had het al doorzien waardoor het gevaar is geweken.
26'
Sleegers heeft het gehoord en schiet van ver na een mooie actie. De linksbuiten gaat rechtsback Sofian Akouili voorbij met een panna maar ziet zijn schot twee meter naast het doel van Theo Zwarthoed gaan.
24'
Ook Joey Sleegers heeft het nog niet op zijn heupen. De huurling van Feyenoord werd verkozen tot Talent van het Jaar in de Jupiler League en maakte tot dusver dertien doelpunten voor FC Eindhoven.
21'
Helaas nog weinig noemenswaardigheden vanuit Volendam. De spanning is in ieder geval om te snijden in het eerste duel van het tweeluik. De winnaar zal mogen strijden om een plek in de Eredivisie met Go Ahead Eagles of De Graafschap.
18'
FC Eindhoven scoorde dit seizoen niet heel veel doelpunten maar kreeg er ook weinig tegen. Mede door het sterke centrale duo werd dit bereikt. Norichio Nieveld en Chiró N'Toko bleken een nuttige sta in de weg voor vele ploegen in de Jupiler League.
15'
Het eerste kwartier zit erop in de play-off wedstrijd tussen Volendam en Eindhoven. Beide rechtsbuitens kregen een identieke kans na ongeveer tien minuten spelen. De stand is echter nog 0-0.
13'
De buitenspelers van beide teams zorgen voorlopig voor het meeste gevaar. Nu is het billen knijpen in de Eindhovense defensie na goed werk van Marengo. De linksbuiten van Volendam vertrekt na de zomer naar ADO Den Haag.
10'
Nu de mogelijkheid voor FC Eindhoven! Jens van Son kopt een hoge bal door richting de sprintende Roal van Hout. De rechtsbuiten aan Eindhovense kant gaat met de bal aan de voet het Volendamse penaltygebied binnen maar schiet wat onstuimig voorbij de tweede paal.
9'
Marengo met de eerste kans! Op een prima dieptebal van Brandley Kuwas sprint zijn teamgenoot Ludcinio Marengo richting doelman Tom Muyters van FC Eindhoven. De linksbuiten van Volendam schiet niet met precisie waardoor doelman Muyters gemakkelijk kan keren.
9'
Een zeer rustig begin van de wedstrijd in het Kras Stadion. Het is nog wat rommelig waardoor er nog geen kansen genoteerd kunnen worden.
6'
Voor Volendam is het voornamelijk belangrijk om spits Kevin Brands te zoeken. De zoon van Marcel Brands is namelijk topscoorder van het andere oranje met 22 doelpunten.
4'
De bezoekers uit Eindhoven weten zich vanavond gesteund door 300 supporters. Verder is het stadion in Volendam niet helemaal gevuld voor deze toch zeer cruciale wedstrijd.
2'
De wedstrijd tussen FC Volendam en FC Eindhoven is in gang gezet door scheidsrechter Edwin van de Graaf. Het belooft een spannende avond te worden in het Kras Stadion.
1'
Aanvoerder Raymond Fafiani keert terug in de basis van thuisploeg FC Volendam. Ook verdediger Ties Evers mag weer starten van coach Hans de Koning. Dit gaat ten koste van Genridge Prijor en Guyon Philips. FC Eindhoven begint weer met Joey Sleegers, Maxime Gunst en Branco van den Boomen. Sebastiaan de Wilde, Thomas Horsten en Torino Hunte mogen zodoende naast coach Jean-Paul de Jong plaats nemen.
Welkom bij de play-off wedstrijd om promotie naar de Eredivisie tussen FC Volendam en FC Eindhoven. Voor beide teams vindt het eerste duel plaats op weg naar het hoogste niveau in Nederland. Vanavond om 19.45 uur zal het startsignaal worden gegeven in het Kras Stadion. Mijn naam is Koen Larmit en ik doe live verslag van de wedstrijd in Volendam. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

FC Volendam
Het ándere Oranje mag zich in het eigen Kras Stadion opmaken voor een spannende confrontatie met nummer twee FC Eindhoven. Het team van coach Hans de Koning eindigde op een verdienstelijke vijfde plaats en mocht daardoor de eerste ronde van de play-offs overslaan. In de tweede ronde speelt FC Voledam eerst thuis om aanstaande maandag vervolgens het tweede duel te spelen in Eindhoven.

Een allerbeste voorbereiding richting de nacompetitie zat er voor de Volendammers niet in. De laatste overwinning dateert alweer van 6 April, namelijk een 2-0 overwinning bij De Graafschap. Ook de twee eerdere ontmoetingen dit seizoen met de tegenstander van vanavond leverde geen punten op. In eigen huis verloor FC Volendam met 2-3 van Eindhoven en in het Jan Louwers Stadion werd het 3-1 voor de Blauw-Witten.

Het team van coach Jean-Paul de Jong draait een droomseizoen. Met het behaalde aantal van tachtig punten was het niet gek geweest als de Eindhovenaren zich mochten kronen tot kampioen van de Jupiler League. De uiteindelijke kampioen NEC Nijmegen was echter zo sterk met 101 punten dat FCE zich moest schikken in een tweede notering. Naast de prima tweede plaats eisten de Lichtstedelingen ook nog het laatste periodekampioenschap voor zich op.

Zodoende gaan de Eindhovenaren, in tegenstelling tot FC Volendam, met veel vertrouwen de play-offs in. Ook de laatste wedstrijd van het seizoen werd ruim gewonnen. MVV Maastricht werd met een 5-1 nederlaag richting Zuid-Limburg gestuurd. Desondanks bieden de goede resultaten in de Jupiler League geen garantie voor de nacompetitie. FC Eindhoven zal in de vorm van Volendam een lastige horde moeten overwinnen. Daarna volgt eventueel Go Ahead Eagles of De Graafschap richting een plekje in de Eredivisie.