14:30 uur
PEC Zwolle
5:2
(Heenwedstrijd 0:0)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 5. / Schot met links  (Bart Ramselaar)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Bart Ramselaar 23. / Schot met rechts  (Sébastien Haller)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Chris Kum 28.  (Nacer Barazite)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Queensy Menig 53. / Schot met rechts  (Wout Brama)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Giovanni Troupée 62. / Schot met links  (Sofyan Amrabat)
4 : 2 Torinfos in de Ticker Wout Brama 65. / Schot met rechts
5 : 2 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 73. / Penalty

90'
Een 5-2 eindstand klinkt sensationeler dan dat het uiteindelijk was. Heel even leek Zwolle het nog spannend te kunnen maken, toen het op 3-1 wist te komen. Een rode kaart en een snelle 4-1 daaroverheen waren echter de doodsteek voor de spanning. De wedstrijd liep uit naar een 5-2 stand, wat in het laatste kwartier dan ook niet meer in gevaar kwam. FC Utrecht gaat verdient door naar de finale van de play-offs.
90'
89'
Boymans is er vandoor en lijkt zijn gretigheid te kunnen belonen met ook nog een treffer, maar hij schiet te gehaast en mikt voor het doel van De Jong langs.
85'
Er zijn er nog een paar bij Utrecht die nog wel willen, waaronder de net ingevallen Boymans, maar de meeste spelers geloven het vanmiddag verder wel. Deze tweedeling op het veld komt het spel uiteraard niet ten goede.
82'
Wissel in bij FC Utrecht -> Ruud Boymans
82'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Mark van der Maarel
78'
FC Utrecht zal zich in dit laatste kwartier niet al te druk meer gaan maken. Wetende dat Heracles Almelo vandaag 120 minuten nodig had om de finale te bereiken, zal de ploeg in gedachte al voorzichtig bij de wedstrijd van donderdag zitten.
74'
Wissel in bij FC Utrecht -> Willem Janssen
74'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
73'
Doelpunt voor FC Utrecht, 5:2 door Sébastien Haller
Haller stuurt met een lichaamsschuinbeweging De Jong naar rechts en schuift de bal links in het doel.
72'
Penalty voor Utrecht! Rubio Rubin lijkt één keer te veel te kappen, maar wordt bij zijn laatste kap door Dekker onderuit gehaald.
69'
Wissel in bij FC Utrecht -> Rubio Rubin
69'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Patrick Joosten
66'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Kingsley Ehizibue
66'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Gustavo Hebling
65'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 4:2 door Wout Brama
Wat een heerlijke wedstrijd! Eerst voorkomt Troupée de 4-2 nog door de bal van de lijn te koppen. De bal valt echter voor de voeten van Brama, die vanaf de rand zestien via de binnenkant paal hard binnenschiet.
62'
Doelpunt voor FC Utrecht, 4:1 door Giovanni Troupée
Op links is Amrabat zijn tegenstanders te slim af en levert een prima voorzet af voor het doel. Giovanni Troupée staat daar geheel vrij om beheerst de 4-1 binnen te tikken met zijn linker.
61'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Rick Dekker
61'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Lars Veldwijk
60'
Geel-rode kaart voor Bart van Hintum (PEC Zwolle)
Scheidsrechter Higler verontschuldigt zich bij Van Hintum. Op de helft van Utrecht schopt hij zijn tegenstander omver, waarna Higler echt niet anders kan dan een tweede gele kaart te tonen aan Van Hintum.
58'
Ondertussen zingt heel het stadion Max Verstappen toe, na zijn zege in de Formule 1 race van Spanje zojuist. Dat zegt genoeg over de tweede helft, tot zo ver.
55'
Zwolle heeft nog twee treffers nodig voor een enorm verassing. Krijgen we hier echt een memorabele tweede helft, of herpakt Utrecht zich?
53'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 3:1 door Queensy Menig
Brama stuurt in de omschakeling Menig weg, die op links heel erg veel ruimte heeft. Leeuwin weet uiteindelijk wel aan te sluiten, maar het schot van Menig gaat juist via het been van diezelfde Leeuwin het goal in.
52'
Veldwijk zit al een aantal minuten buiten de lijnen. De spits, die vanmiddag nog niet veel heeft kunnen doen, is aan zijn gezicht geraakt en wordt intensief verzorgd.
49'
Op onverklaarbare wijze wordt het hier geen 4-0! Amrabat komt op links goed door en bedient Haller. Die lijkt met een simpele intikker te scoren, maar via de voet van De Jong, die al op de grond ligt, gaat de bal er uiteindelijk net niet in.
46'
Zonder verdere wijzigingen zijn beide ploegen begonnen aan de tweede helft.
46'
45'
Twee keer een combinatie Heller-Ramselaar en een treffer met de arm van Kum zorgen voor een 3-0 voorsprong van de thuisploeg. Zwolle raakte bij een 1-0 tussenstand nog wel de lat via een kopbal van Marcellis, maar met twee snelle treffers achter elkaar lijkt de thuisploeg al zo goed als zeker te zijn van de finale.
45'
45'
Er komt nog minimaal één minuut extra tijd bij in deze eerste helft.
42'
Utrecht tikt de bal rustig rond. De thuisploeg lijkt de eerste helft op het gemak richting de rust uit te willen spelen, zonder verdere risico's te nemen.
38'
Ron Jans gaat nu al alles of niets spelen, door een verdediger te wisselen voor een aanvallende middenvelder. De bezoekers hebben ook weinig andere opties, wil men nog iets van deze wedstrijd maken.
37'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Abdel Malek El Hasnaoui
37'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Thomas Lam
35'
Utrecht consolideert. De thuisploeg laat Zwolle aan de bal, maar dan wel rondom het middenveld. Utrecht laat Zwolle denken dat ze in controle van de wedstrijd zijn, maar daar lijkt het toch niet op.
31'
Na een half uur spelen lijkt alles in Utrecht wel voorbij te zijn. Met twee snelle treffers achter elkaar gooit de thuisploeg alles op slot, alhoewel de laatste uiteraard niet had mogen tellen.
28'
Doelpunt voor FC Utrecht, 3:0 door Christian Kum
De daaropvolgende vrije trap draait naar de tweede paal, waar Boy de Jong er niet meer bij kan. Kum kan dat wel, maar doet dit met zijn elleboog. Niemand die het ziet en dus telt de goal. 3-0, wedstrijd beslist.
27'
Gele kaart voor Dirk Marcellis (PEC Zwolle)
Een soort gelijke kaart als zojuist aan de andere kant van het veld. Haller glipt voorbij Marcellis, die hem daarna onderuit werkt. Hij is nu de tweede PEC verdediger met geel op zak.
25'
Gele kaart voor Bart van Hintum (PEC Zwolle)
Van Hintum schoffelt Troupée onderuit, die hem op de rechterkant te vlug af is. Ook deze kaart is terecht.
23'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:0 door Bart Ramselaar
FC Utrecht zit in een lastige fase, maar verdubbelt wel de voorsprong. Al vallend stuurt Haller op de middenlijn Ramselaar weg, die opduikt achter de verdediging van Zwolle. Oog-in-oog met Boy de Jong blijft de jongeling rustig. Hij plaatst de bal door de benen van de doelman tegen de touwen voor de 2-0.
20'
Gele kaart voor Christian Kum (FC Utrecht)
Kum speelt de bal te ver voor zich uit. Met zijn noppen naar voren probeert hij dit te herstellen, maar daarbij raakt hij Brama. Een terechte eerste kaart van de wedstrijd.
19'
FC Utrecht dreigt de grip op de wedstrijd kwijt te raken. PEC wordt uit een corner wederom bijna gevaarlijke via Marcellis, maar de verdediger kan deze keer net niet bij de bal. PEC kruipt uit haar schulp en zoekt veel meer de weg naar voren.
16'
Marcellis raakt de lat! Een afgeslagen corner komt bij Van Polen, die de bal heerlijk voor het doel slingert. Marcellis hoeft vanaf een meter of vijf alleen maar tegen de bal aan te lopen met zijn hoofd, maar ziet tot opluchting van de thuisploeg de bal via de lat terug het veld in stuiteren.
15'
FC Utrecht is in de openingsfase van deze wedstrijd beter, scherper en feller. De thuisploeg staat dan ook verdient op voorsprong. PEC Zwolle loert op foutjes achterin bij Utrecht, maar heeft Bednarek verder nog niet echt in actie kunnen brengen.
12'
Weer een goede aanval van de thuisploeg! Strieder komt mee op en gaat de één-twee aan met Ramselaar. Strieder krijgt de bal in de zestien goed mee, maar deze blijft net onder hem hangen. Hierdoor kan hij niet goed mikken en schiet hij over het doel van Boy de Jong heen.
9'
Van Hintum weet nog maar net een tweede tegentreffer te voorkomen. Een voorzet van Joosten is op weg naar het hoofd van Haller, die waarschijnlijk van dichtbij eenvoudig binnen had kunnen koppen. Van Hintum zit er voor Zwolle op het laatste moment nog goed tussen, om dat te voorkomen.
8'
Voor PEC verandert er met deze tegentreffer niet heel erg veel. De ploeg had zichzelf tot doel gesteld vanmiddag te scoren. Eén treffer van de bezoekers kan nog altijd voldoende zijn om door te gaan.
6'
In Utrecht komt er vanmiddag dus in ieder geval geen verlenging!
5'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Sébastien Haller
Het eerste gevaar van de wedstrijd is direct een doelpunt! Ramselaar is op rechts Hebling te slim af, waarna hij veel tijd heeft om een ploeggenoot uit te kiezen. Vanaf de achterlijn trekt hij de bal strak voor het doel langs, waar Haller deze in het lege doel kan tikken.
1'
FC Utrecht heeft in eigen huis afgetrapt voor de return in deze tweestrijd. Wie bereikt de plek in de finale?
1'
Opstellingen:
Door de blessure van doelman Kevin Begois en de afwezigheid van tweede doelman Mickey van der Hart (elleboogblessure) maakt Boy de Jong zijn basisdebuut voor PEC Zwolle. Op bezoek bij FC Utrecht maakt de 22-jarige keeper zich op voor zijn tweede optreden in de Eredivisie. In december maakte De Jong zijn officiële debuut in het betaalde voetbal, toen hij in de uitwedstrijd tegen PSV in mocht vallen bij een blessure van Begois.

Ten opzichte van afgelopen donderdag heeft Ron Jans bij PEC nog één andere wijziging doorgevoerd in de basisopstelling van zijn ploeg. Gustavo Hebling neemt op het middenveld de plek over van Rick Dekker, die zondagmiddag vanaf de bank zal gaan starten.

Erik ten Hag heeft aan de kant van FC Utrecht niets veranderd ten opzichte van de eerste wedstrijd. Zowel de basiself als de bank bezetting is exact gelijk aan de eerste wedstrijd. Dat betekent dat spits Ruud Boymans wederom niet in de basis staat en genoegen moet nemen met een mogelijke invalbeurt.
Het is PEC Zwolle dit seizoen in drie wedstrijden slechts éénmaal gelukt om te scoren tegen FC Utrecht. Om de finale van de play-offs om een Europa League ticket te halen, moet Zwolle dat aantal vanmiddag minimaal verdubbelen. FC Utrecht won in de competitie tweemaal en is na de 0-0 van afgelopen donderdag vol vertrouwen voor de return van vanmiddag. Wie trekt er vandaag aan het langste eind? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

FC Utrecht
In beide wedstrijden in de competitie wist FC Utrecht met een late treffer de zege tegen PEC Zwolle veilig te stellen. Maar de laatste wedstrijden loopt het bij Utrecht niet zo feilloos meer. Na het ongelukkige 2-2 gelijke spel tegen Ajax verloor de ploeg van De Graafschap, Feyenoord (bekerfinale) en AZ. Slechts op bezoek bij Vitesse wist men de drie punten te behalen. Afgelopen donderdag was een goed resultaat voor FC Utrecht dan ook heilig. Met vijf verdedigers was het houden van de nul het doel, waarin men dan ook slaagde. “We hebben een basis waarop we kunnen bouwen”, aldus trainer Erik ten Hag na de 0-0 van donderdag. Ten Hag is zich ervan bewust dat er vandaag gescoord moet worden om de volgende ronde te halen. Het meespelen van Bart Ramselaar is met dat feit in het achterhoofd een prettige meevaller voor de thuisploeg. Hij viel donderdag geblesseerd uit, maar kan vandaag gewoon meedoen. Of Ruben Ligeon ook mee kan spelen zal pas op het laatste moment worden besloten.

PEC Zwolle
Voorafgaand aan de eerste wedstrijd liet trainer Ron Jans weten dat er in deze tweestrijd wat hem betreft geen duidelijke favoriet is. PEC, wat zich pas op het einde van de competitie verzekerde van een plek in deze play-offs, kan bouwen op de ervaring van Jans in dit toetje van de competitie, aangezien dit zijn zesde deelname is. Jans wist zich tweemaal via de play-offs te plaatsen voor Europees voetbal. “Maar ik heb de play-offs dus ook een aantal keer niet gewonnen”, aldus de trainer. Doelman Kevin Begois liet weten dat het houden van de nul in eigen huis het doel was, waarmee PEC zichzelf een goede uitgangspositie heeft verworven voor de return. Verdediger Bram van Polen hecht weinig waarde aan de reeks moeizame uitwedstrijden van PEC dit seizoen. De ploeg won van de laatste elf uitwedstrijden er slechts één. Maar Van Polen kijkt liever naar de laatste uitwedstrijden tegen Utrecht, waarin PEC twee van de drie laatste wedstrijden wist te winnen.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.