12:30 uur
FC Groningen
5:1 n.v.
(Heenwedstrijd 1:2)
0 : 1 Torinfos in de Ticker Albert Rusnák 63. / Schot met links  (Simon Tibbling)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Ramon Zomer 83. / Kopbal  (Tim Breukers)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Paul Gladon 90. / Kopbal  (Robin Gosens)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Wout Weghorst 111. / Schot met rechts  (Paul Gladon)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Brahim Darri 115. / Schot met rechts
5 : 1 Torinfos in de Ticker Joey Pelupessy 119. / Schot met rechts  (Brahim Darri)

120'
Samenvatting verlenging
Na een geweldige verlenging mag Heracles zich opmaken voor de finale van de play-offs. De thuisploeg bleef het gevaarlijkst en drukte door. Weghorst gleed de 3-1 binnen op aangeven van Gladon. Darri bekroonde een mooie solo met de 4-1. En de jarige Pelupessy loste een zondagsschot wat leidde tot de 5-1. Groninger Larsen kon zich niet beheersen en kreeg direct rood na het uitdelen van een klap. Na een weergaloos einde plaatst Heracles zich voor het toetje van het seizoen.
120'
119'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 5:1 door Joey Pelupessy
Wat een geweldige pegel van de jarige Pelupessy. De middenvelder van Heracles lost een zondagsschot en ziet deze in de kruising belanden. Het stadion ontploft!
118'
Rode kaart voor Kasper Larsen (FC Groningen)
De vervanger van Rasmus Lindgren deelt een klap uit aan Wout Weghorst en kan vertrekken met een directe rode kaart.
118'
Bryan Linssen probeert het nog een keer met een schot. Zijn harde poging verdwijnt echter te ver naast om Castro aan het werk te zetten.
116'
Gele kaart voor Brahim Darri (Heracles Almelo)
Bij het juichen trekt Darri zijn shirt uit. Dit komt de doelpuntenmaker op geel te staan.
115'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 4:1 door Brahim Darri
Wat een geweldige actie van de linksbuiten. Darri omspeelt Etiënne Reijnen en doelman Padt en schuift vervolgens de bal rustig in het doel. De beslissing is gevallen.
115'
Kan Groningen alsnog stunten? Op basis van de vele mogelijkheden is Heracles een terechte winnaar. De bezoekers posteren rechtsback Hans Hateboer in de voorhoede voor de laatste minuten.
111'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 3:1 door Wout Weghorst
Daar is de verdiende beslissing van Heracles. Invaller Gladon brengt de bal uitstekend voor vanaf de rechterkant. Weghorst is een echte spits en schuift de bal achter doelman Padt.
111'
Heracles blijft met ontzettend veel passie op zoek gaan naar het derde doelpunt. De thuisploeg wil het liefst nog voor de 120e minuut een beslissing maken.
108'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Peter van Ooijen
108'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
108'
De Leeuw is dichtbij! Ook de bezoekers uit Groningen laten zich zien in de verlenging. Vlak voor doelman Bram Castro krijgt De Leeuw de bal echter niet goed op zijn schoen.
108'
Vlak voor het einde van de eerste helft verlenging kreeg Heracles nog drie mogelijkheden. Dankzij doelman Padt en de lat ging de bal echter niet in het doel.
106'
Aanvang 2e helft verlenging
105'
Einde 1ste helft verlenging
105'
Kopbal op de lat! Paul Gladon kan zich bijna kronen tot de held van Almelo. Een hoekschop vanaf links wordt op de lat gekopt door de invaller aan Almelose kant.
105'
Een verbanning naar de tribune voor FC Groningen -> Erwin van de Looi
105'
Darri gevaarlijk! Met een hard schot richting de bovenhoek probeert Brahim Darri het maar eens. Wederom biedt Padt redding door middel van een sierlijke duik.
105'
Schot van Gladon! Wat blijft Heracles ongelofelijk gevaarlijk voor het doel van de uitblinkende Sergio Padt. Invaller Gladon ziet zijn poging uit de hoek gedoken worden door de Groningse goalie.
102'
Blessure bij Michael de Leeuw. De invaller moet echt verder bij de Groningers. Coach Van de Looi is namelijk door zijn wissels heen.
100'
Inmiddels is de andere halve finale van de play-offs ook begonnen. FC Utrecht en PEC Zwolle vechten in de Galgenwaard om een ticket in de finale.
97'
De beste papieren lijken momenteel voor Heracles. De ploeg begint de verlenging natuurlijk met veel vertrouwen na de late goals. Ook hebben ze de mogelijkheid nog om eenmaal te wisselen.
94'
Kopbal van Zomer! Het hoofd van Zomer is vanmiddag goud waard. Op een voorzet van de rechterkant kopt de verdediger hard richting de bovenhoek. Dit keer staat De Leeuw echter op de doellijn om redding te brengen.
91'
Aanvang 1ste helft verlenging
90'
Heracles was de bovenliggende partij en kreeg veel kansen. Tegen de verhoudingen in kwam Groningen echter op voorsprong uit de counter. Albert Rusnák bleef koel en schoof de 0-1 onder Castro door. Heracles moest aan de bak en legde een geweldig slotoffensief op de mat. Via kopgoals van Ramon Zomer en invaller Paul Gladon werd een verlenging afgedwongen.
90'
Einde tweede helft
90'
We gaan dus zo dadelijk verlengen in het Polman Stadion. Wederom eindigt een treffen tussen Heracles en Groningen in 2-1.
90'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:1 door Paul Gladon
En dan toch gebeurt het in de blessuretijd! Invaller Gladon kopt op geweldige wijze de bal in het doel na een voorzet van Robin Gosens. Wat een offensief!
90'
Drost moet het beslissen! Weer is Groningen gevaarlijk uit een snelle counter. Jesper Drost verschijnt oog in oog met doelman Castro, maar schiet de bal op het lichaam van de Heracles-doelman.
90'
Poging wederom van Zomer! Darri breekt uit, lijkt zelf te willen schieten, maar houdt het overzicht. De bal komt bij Zomer, maar zijn schot is te slap op Padt te verrassen.
89'
Zomer opnieuw gevaarlijk! Wat is die verdediger toch een gevaarlijke spits. Doelpuntenmaker Ramon Zomer kopt nu een voorzet vanaf de linkerkant over het Groningse doel.
87'
Gaat het nog spoken in het Polman Stadion? Heracles heeft een doelpunt nodig om een verlenging af te dwingen. De slotfase is ongelofelijk spannend!
86'
Gele kaart voor Mike te Wierik (Heracles Almelo)
De centrumverdediger begaat een overtreding aan de zijlijn en incasseert de eerste Almelose kaart van de middag.
83'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:1 door Ramon Zomer
De verdediger kopt een voorzet van Tim Breukers perfect in de hoek. De lange mannen in de Almelose voorhoede laten nu zien waarvoor ze daar staan. Een spannende slotfase wacht!
83'
Bij Groningen verlaat nu doelpuntenmaker Rusnák het veld. Zijn vervanger is Bryan Linssen. De buitenspeler kwam voor zijn komst naar Groningen twee jaar uit voor Heracles.
82'
Wissel in bij FC Groningen -> Bryan Linssen
82'
Wissel uit bij FC Groningen -> Albert Rusnák
82'
Stijlvolle kopbal van Gladon! Een voorzet van Gosens wordt van grote afstand op doel gekopt door Paul Gladon. De invaller vindt echter ook doelman Padt op zijn weg.
78'
Gele kaart voor Hans Hateboer (FC Groningen)
De rechtsback is Darri kwijt en moet hem aan zijn shirt trekken om een gevaarlijke aanval te voorkomen. Het is de derde geel kaart voor Groningen vanmiddag.
78'
Na het doelpunt van Rusnák is Heracles niet meer gevaarlijk geworden. De thuisploeg is wat verlamd geraakt door de fikse tegenslag. Er is nog een klein kwartier om de rug te rechten.
75'
Coach John Stegeman heeft een dubbele wissel toegepast. Heracles gaat nu met Paul Gladon, Wout Weghorst en de inschuivende Ramon Zomer in de punt spelen. Brahim Darri en Tim Breukers komen vanaf de flanken.
72'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Tim Breukers
72'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
72'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Paul Gladon
72'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
71'
Heracles heeft een absoluut droomseizoen beleefd. In het vernieuwde Polman Stadion steeg het team tot grote hoogte met vele overwinningen ten gevolge. Toch lijkt de nummer zes geen Europees voetbal te halen.
70'
Heracles zal iets moeten gaan forceren. De thuisploeg moet twee doelpunten maken om een verlenging te forceren. De opdracht voor de nummer zes van de Eredivisie is echter heel lastig.
67'
Wat een verrassing dan toch halverwege de tweede helft. Heracles leek steeds dichter bij de openingstreffer te komen. Toch blijkt de tactiek van Groningen succesvol met een doelpunt uit de counter.
63'
Doelpunt voor FC Groningen, 0:1 door Albert Rusnák
En dan counteren de bezoekers ineens heel snel naar een doelpunt. Simon Tibbling stuurt Rusnák diep. De uitblinker aan Groningse kant blijf kalm en schuift de bal onder doelman Castro door.
62'
De spanning neemt toe in het Polman Stadion. Heracles heeft nog een klein half uur om een doelpunt te maken. Deze heeft de thuisploeg nodig om de finale van de play-offs te bereiken.
60'
Schot van Bruns! Wout Weghorst is sterk aan de bal en legt deze prima terug richting Bruns. De aanvoerder van Heracles bewaart de rust, krult de bal richting de hoek, maar ziet Padt wederom redden.
57'
De bezoekers uit Groningen gaan toch weer wat behoudender spelen. De aanvallend ingestelde Idrissi is vervangen door Simon Tibbling. De Zweedse middenvelder keert zodoende terug na blessureleed.
54'
Wissel in bij FC Groningen -> Simon Tibbling
54'
Wissel uit bij FC Groningen -> Oussama Idrissi
54'
Heracles wordt steeds gevaarlijker! Navratil zet voor vanaf de rechterkant en ziet Weghorst bij de eerste paal de bal hoog over schieten.
52'
Op de vrije trap na de overtreding van Burnet ontstaat opnieuw gevaar. De indraaiende bal bezorgt veel moeite aan het adres van Padt. De Groningse goalie laat de bal los waarna Hedwiges Maduro deze weg moet knallen.
50'
Gele kaart voor Lorenzo Burnet (FC Groningen)
De linksback heeft veel moeite met Navratil en brengt hem nu tot vallen.
48'
Direct gevaar voor Heracles! Bel Hassani draait met zijn linker vanaf de rechterkant een vrije trap richting de tweede paal. Doordat Weghorst het schot van richting veranderd moet Padt ingrijpen.
47'
De tweede helft is begonnen zonder wijzigingen aan beide kanten. Kan Heracles de vele mogelijkheden na rust omzetten in doelpunten? Of houdt Groningen stand in Almelo?
46'
45'
Heracles heeft de mogelijkheden gehad om een doelpunt te produceren in de eerste helft. Met name in het eerste kwartier kregen Brahim Darri en Thomas Bruns de kansen. Doelman Sergio Padt en de paal stonden echter in de weg. Vlak voor rust was er een mogelijkheid aan de andere kant via Oussama Idrissi. De Groninger poogde hoog over en dwong Bram Castro niet tot een redding. Met een 0-0 ruststand zit Groningen voorlopig goed.
45'
45'
Kopbal van De Leeuw! In de allerlaatste seconden van de blessuretijd kopt invaller De Leeuw een hoekschop van Rusnák gevaarlijk op doel. Keeper Castro duikt de bal echter uit de hoek.
45'
Oh oh Heracles! Hoeveel kansen moet de ploeg nog krijgen vanmiddag? Een voorzet van Navratil wordt verlengd met het hoofd van Weghorst en kan bij de eerste paal niet in het doel worden gewerkt door Bel Hassani. Kasper Larsen is namelijk attent.
43'
Bruns moet het doen! De aanvoerder kan in alle vrijheid een voorzet van Robin Gosens aannemen en op doel schieten. De aanvoerder van Heracles neemt de bal echter ineens en schuift deze twee meter naast.
42'
Idrissi schiet over! Goede aanval van FC Groningen met een grote kans als gevolg. Rusnák brengt laag en hard de bal voor en ziet teamgenoot Oussama Idrissi zijn voorzet hoog over het doel werken.
42'
De rust nadert in het Polman Stadion. Na het spectaculaire begin met de grote kansen voor Heracles is het al een tijdje stil. Groningen heeft in deze fase weinig te vrezen van Heracles.
39'
Gele kaart voor Michael de Leeuw (FC Groningen)
Een lekker binnenkomst voor de spits van Groningen. Na een overtreding op Darri is het eerste geel voor hem.
38'
Wissel in bij FC Groningen -> Michael de Leeuw
38'
Wissel uit bij FC Groningen -> Alexander Sørloth
38'
Alexander Sørloth gaat zo dadelijk het veld verlaten. De Groningse spits heeft te veel last na een botsing. Topscorer Michael de Leeuw zal daarom het veld in gaan komen.
35'
Het Polman Stadion is vanmiddag weer goed gevuld voor de halve finale van de play-offs om Europees voetbal. Er zijn in totaal 10.744 toeschouwers in Almelo.
32'
De Almelose storm is wat gaan liggen. De zon schijnt weer in het Polman Stadion en de kansen van Heracles blijven even uit. Ondanks dat komt Groningen niet echt aan voetballen toe.
29'
Bij de bezoekers uit Groningen zitten vandaag veel aanvallers op de reservebank. Simon Tibbling, Mimoun Mahi en Michael de Leeuw zijn allen hersteld van blessures en kunnen eventueel invallen.
25'
Door de blessures van Mark-Jan Fledderus (Heracles) en Rasmus Lindgren (Groningen) zien we vanmiddag twee nieuwe aanvoerders. Hedwiges Maduro draagt de Groningse band en Thomas Bruns is de aanvoerder van de thuisploeg.
22'
FC Groningen heeft veel moeite met de eigen linkerkant. Met name Burnet ondervindt hinder van de tandem Navratil - Bel Hassani. De twee behendige Heraclieden combineren er vrolijk op los.
19'
Het is een zeer intens begin van Almelose kant. De thuisploeg kreeg al twee grote mogelijkheden op de openingstreffer. Het is in ieder geval aantrekkelijk om naar te kijken.
15'
Bal op de Groningse paal! Wat een offensief ineens van de thuisploeg. Vanaf rand zestien schiet Thomas Bruns al vallend op de buitenkant van de paal. Groningen komt hier goed weg.
14'
Geweldige mogelijkheid voor Darri! Dit had de 1-0 moeten zijn voor Heracles! Een hoge voorzet wordt bij de tweede paal perfect teruggelegd door Navratil. Na de overstap van Wout Weghorst ziet Brahim Darri zijn inzet gekeerd worden door Sergio Padt.
11'
Uithaal van Rusnák! Op ongeveer twintig meter van het doel zet Burnet ploeggenoot Albert Rusnák in vrijstaande positie. De Slowaakse middenvelder schiet met een gekruld schot een metertje naast het doel.
10'
Heracles Almelo is goed aan de wedstrijd begonnen. De thuisploeg zet druk op het doel van Groningen en heeft het meeste balbezit. De ploeg van John Stegeman dient een 2-1 nederlaag goed te maken.
6'
Gevaar via Navratil! Jaroslav Navratil zet Lorenzo Burnet eenvoudig op zij met een schouderduw en wordt gevaarlijk via een voorzet vanaf rechts. Met wat moeite krijgt de Groningse defensie de bal over de achterlijn.
5'
Het hagelt inmiddels flink in het vernieuwde Polman Stadion. Na het afscheid voorafgaand aan de wedstrijd van Oussama Tannane is er een hoosbui over Almelo getrokken.
2'
Scheidsrechter Pol van Boekel heeft het startsignaal gegeven aan de return in de halve finales van de play-offs om Europees voetbal. Heracles Almelo moet een 2-1 achterstand goedmaken in eigen huis tegen FC Groningen.
1'
De opstellingen
Aanvoerder Mark-Jan Fledderus ontbreekt in de opstelling en zit op de reservebank. De linksback is niet fit genoeg bevonden en wordt vervangen door Robin Gosens. Spelmaker Iliass Bel Hassani keert terug van een schorsing en neemt op het middenveld de plaats in van Peter van Ooijen.

Bij FC Groningen ontbreekt tevens de aanvoerder. Rasmus Lindgren is geblesseerd en behoort zelfs niet tot de selectie. Lindgren maakte de afgelopen twee wedstrijden drie van de vier Groningse doelpunten. De Zweed wordt vervangen door de Deen Kasper Larsen.

Welkom bij de return in de eerste ronde play-offs om Europees voetbal. Zondagmiddag trappen Heracles Almelo en FC Groningen om 12.30 uur af in het Polman Stadion. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het duel in Almelo. Rond de klok van half twaalf worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Heracles Almelo
Het team van coach John Stegeman heeft iets goed te maken in eigen huis. Afgelopen donderdag werd namelijk met 2-1 verloren in de heenwedstrijd. In de Euroborg was Wout Weghorst de doelpuntenmaker aan de kant van Heracles Almelo. De nummer zes van de Eredivisie moet dus winnen in de return.

Iliass Bel Hassani en Robin Gosens zijn weer van de partij in Almelo. Het duo keert terug na een schorsing. Daarentegen ontbreken Dario Vujičević (buikwandklachten) en Gonzalo (knieblessure). Aanvoerder Mark-Jan Fledderus viel in Groningen uit en is een twijfelgeval voor zondagmiddag.

De Trots van het Noorden heeft zichzelf een prima uitgangspositie bezorgd. De verdedigers van Groningen waren belangrijk in de heenwedstrijd tegen Heracles. Hans Hateboer en Rasmus Lindgren verzorgden namelijk de doelpunten. Voor Lindgren was het alweer zijn derde doelpunt in een week tijd tegen Heracles. In de laatste competitiewedstrijd won Groningen namelijk tevens met 2-1 van de Almeloërs.

In Almelo zal Lorenzo Burnet zeer waarschijnlijk gewoon aan de aftrap verschijnen. De linksback werd afgelopen donderdag na de theepauze vervangen door Abel Tamata. Burnet was namelijk wat duizelig na een botsing bij een luchtduel. Topscorer Michael de Leeuw blijft een twijfelgeval en wordt zaterdagmiddag in de laatste training getest.