0:0
geen

90'
Samenvatting

Het spelbeeld tijdens de tweede helft bleef onveranderd. Weinig spektakel en amper kansen. PEC Zwolle kreeg net als tijdens de eerste helft eigenlijk geen kansen. FC Utrecht kreeg nog twee mogelijkheden, maar Bart Ramselaar en Ruud Boymans kwamen niet tot scoren. Zondagmiddag zal er daarom in Utrecht een beslissing moeten vallen.
90'
90'
Nog vier minuten blessuretijd in Zwolle.
90'
Gele kaart voor Ruud Boymans (FC Utrecht)
Boymans maakt hands en krijgt geel van scheidsrechter Blom. Vrije trap voor PEC Zwolle...
89'
Gele kaart voor Andreas Ludwig (FC Utrecht)
Nog een gele kaart voor invaller Ludwig. De Duitser haalt op lompe wijze Thomas Lam onderuit en krijgt geel.
88'
De kans lijkt groot dat dit duel zonder doelpunten gaat eindigen.
86'
FC Utrecht is uitgewisseld. Andreas Ludwig komt nog voor Haller.
86'
Wissel in bij FC Utrecht -> Andreas Ludwig
86'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Sébastien Haller
85'
... Janssen kan de hoekschop van Bouy makkelijk wegwerken.
85'
PEC Zwolle mag een hoekschop nemen...
81'
Weer dreiging van de thuisploeg, maar voorlopig blijft het bij dreiging.
79'
Een pegel! Amrabat probeert het vanaf een meter of 35 en brengt Begois enigszins in de problemen, maar niet genoeg. 0-0.
79'
We gaan richting de slotfase van het duel. Komt er nog een winnaar?
77'
Dekker heeft last van kramp en kan niet verder. Abdel Malek El Hasnaoui komt in zijn plaats.
76'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Abdel Malek El Hasnaoui
76'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Rick Dekker
76'
Kansje Zwolle. Dirk Marcellis kan koppen uit een hoekschop van Van Hintum, maar zijn poging gaat meters naast het doel.
73'
FC Utrecht staat compact te verdedigen en probeert af en toe in de counter toe te slaan. Utrecht heeft inmiddels drie kansen gehad. PEC Zwolle nul.
71'
Boymans! Wat een kans voor de invaller. De spits wordt gelanceerd door Strieder. Boymans ziet Begois uit het doel komen en probeert het met een lob, maar de spits mikt naast.
69'
Het blijft voorlopig geen leuke wedstrijd om te aanschouwen. Er worden te weinig kansen gecreëerd.
65'
Willem Janssen neemt de plaats in van de geblesseerde Ramselaar.
65'
Wissel in bij FC Utrecht -> Willem Janssen
65'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Bart Ramselaar
64'
Ramselaar zit weer geblesseerd op de grond. Het lijkt einde wedstrijd voor de middenvelder.
64'
Ramselaar en Begois kunnen bovendien gewoon verder.
64'
Beide ploegen hebben gewisseld. Kingsley Ehizibue komt voor Menig. Boymans komt in plaats van Joosten.
63'
Wissel in bij FC Utrecht -> Ruud Boymans
63'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Patrick Joosten
63'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Kingsley Ehizibue
63'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Queensy Menig
61'
Ramselaar en Begois zijn tevens in botsing gekomen en hebben beide een blessurebehandeling nodig. Dat zag er hevig uit.
61'
Ramselaar! Dit had de 0-1 moeten zijn. Ramselaar gaat de combinatie aan met Haller. De Fransman steekt Ramselaar vervolgens weg. De middenvelder komt oog in oog met doelman Begois, maar neemt de bal niet goed aan. Begois kan daardoor ingrijpen.
58'
Poging van FC Utrecht. Amrabat komt vanaf de linkerflank naar binnen en zoekt het schot met zijn rechterbeen. De poging van Amrabat verdwijnt een metertje naast het doel van PEC Zwollle.
55'
Het blijft voorlopig een matig duel. Beide ploegen nemen nog altijd weinig risico, waardoor het lastig blijft om tot kansen te komen.
51'
Komt dat schot! Becker schiet vanaf een meter of 25, maar Kum kan de bal blokken.
50'
PEC Zwolle zet aan in de begin van de tweede helft. Veel dreiging, maar nog geen kansen.
46'
We zijn weer begonnen in Zwolle. FC Utrecht heeft afgetrapt.
46'
45'

De eerste helft is van beide kanten bijzonder matig. PEC Zwolle en FC Utrecht nemen weinig risico, spelen dus erg compact, waardoor het moeilijk is om tot kansen te komen. Bart Ramselaar kreeg tijdens de eerste helft een goede mogelijkheid, maar kopte naast. Verder gebeurde er weinig tijdens de eerste 45 minuten.
45'
45'
Blom trekt er nog één minuut blessuretijd bij.
45'
PEC Zwolle vergeet te scoren. Leeuwin gaat de fout in, maar Mening weet daar niet van te profiteren. De bal valt uiteindelijk voor Sheraldo Becker, maar die mikt huizenhoog over.
42'
Nog een paar minuten tot de rust. Wordt er voor de theepauze nog gescoord?
40'
Het is vooralsnog een wedstrijd zonder spektakel. Beide ploegen willen niets weggeven, waardoor er weinig ruimte is en er dus amper kansen zijn.
39'
Joosten probeert het vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn volley gaat hoog over het doel.
36'
Gele kaart voor Rick Dekker (PEC Zwolle)
Dekker schoffelt Rico Strieder onderuit en krijgt net als Van der Maarel eerder geel van Blom.
33'
Ramselaar! Een goede voorzet van Patrick Joosten vanaf de rechterflank. Ramselaar komt bij de eerste paal voor zijn directe tegenstander, maar kopt naast.
32'
Kum kan voorlopig gewoon verder.
30'
Kum zit geblesseerd op de grond en heeft een blessurebehandeling nodig.
27'
Mogelijkheid voor PEC Zwolle. Afgeslagen bal valt voor Menig. De vleugelaanvaller probeert het ineens, maar produceert een slap schot.
26'
Gele kaart voor Mark van der Maarel (FC Utrecht)
Van der Maarel komt te laat bij Dekker en krijgt geel van scheidsrechter Kevin Blom.
23'
Komt dat schot! Ouasim Bouy probeert het vanaf een meter of dertig, maar zijn poging verdwijnt naast het doel.
21'
Bart van Hintum loopt vanavond met een gele en een rood/oranje schoen over het veld. Is dat modieus?
17'
Afzwaaier! Een afgeslagen bal komt voor de voeten van Bram van Polen terecht. De rechtsback neemt de bal op de volley, maar knalt de bal zowat het stadion uit.
15'
Bijna een grote kans voor FC Utrecht. Bart Ramselaar wordt gelanceerd. De middenvelder probeert vervolgens Haller in stelling te brengen, maar krijgt de bal niet bij de Fransman.
15'
Er wordt weinig risico genomen in de beginfase. Eén doelpunt kan in de play-offs natuurlijk het verschil maken.
12'
PEC Zwolle verpest het voor zichzelf! Rick Dekker onderschept de bal en krijgt de bal bij Lars Veldwijk. De spits probeert Queensy Menig te lanceren, die daardoor in kansrijke positie komt. Menig staat echter buitenspel. Kans verkeken.
10'
FC Utrecht start vanavond met vijf verdedigers. Sofyan Amrabat begint namelijk als linksback. Christian Kum, Ramon Leeuwin en Mark van der Maarel staan in het centrum. Giovanni Troupée begint als rechtsback.
8'
Weer Haller! De Fransman kan koppen uit een hoekschop van Nacer Barazite. PEC Zwolle-doelman Kevin Begois grijpt - met moeite - in.
8'
Eerste kans voor FC Utrecht. Een afgeslagen bal valt voor Sébastien Haller. De Fransman schiet, maar zijn poging wordt geblokt.
5'
De storm van de thuisploeg is inmiddels gaan liggen. FC Utrecht probeert nu via het combinatiespel tot kansen te komen, maar nog weinig spektakel in Zwolle.
3'
PEC Zwolle zet vroeg druk in de beginfase. FC Utrecht moet in de achteruit.
1'
We zijn begonnen in Zwolle. PEC heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd PEC Zwolle tegen FC Utrecht. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

PEC Zwolle

PEC Zwolle, dat een aantal seizoenen geleden nog in de Jupiler League speelde, heeft wederom een prima seizoen achter de rug. De Zwollenaren eindigden als achtste, waardoor een plek in de play-offs om Europees voetbal werd afgedwongen. PEC Zwolle werd vorig seizoen weliswaar zesde, maar na wederom veel mutaties in de selectie is PEC Zwolle-trainer Ron Jans er wederom in geslaagd om boven verwachting te presteren. Een plek in de voorronde van de Europa League zou voor PEC Zwolle dus extra lekker zijn.

FC Utrecht

FC Utrecht heeft een uitstekend seizoen achter de rug, maar toch heerst er teleurstelling. De Utrechters eindigen op plaats vijf, maar waren natuurlijk liever vierde geworden. Dan had de ploeg uit de Domstad niet deel hoeven te nemen aan de play-offs. AZ Alkmaar werd echter vierde, waardoor FC Utrecht via de play-offs moet proberen om Europees voetbal af te dwingen. FC Utrecht eindigde van alle ploegen in de play-offs als hoogste in de competitie, dus FC Utrecht mag als favoriet worden gezien.

Eerdere ontmoetingen

FC Utrecht wist dit seizoen twee keer te winnen van PEC Zwolle. De Zwollenaren zullen dus een tandje bij moeten schakelen. FC Utrecht wist in oktober met 2-1 te winnen in Zwolle. PEC Zwolle kwam via Wouter Marinus weliswaar op voorsprong, maar twee doelpunten van Sébastien Haller waren genoeg voor drie Utrechtse punten. PEC Zwolle had echter gelijk kunnen spelen, maar Stef Nijland faalde vanaf elf meter.

Ook in januari wist FC Utrecht in eigen huis van PEC Zwolle te winnen. Net als in Zwolle was het een spannend duel. De wedstrijd in De Galgenwaard leek in een gelijkspel te eindigen, maar drie minuten voor tijd kopte invaller Ruud Boymans de 1-0 tegen de touwen. FC Utrecht wist dus weliswaar twee keer te winnen, maar PEC Zwolle mag niet onderschat worden.