11.05.2016 16:14

Jans: "Zie eigenlijk geen uitgesproken favoriet"

PEC Zwolle-trainer Ron Jans is van mening dat er geen favoriet is in de play-offs om Europees voetbal. PEC Zwolle wist zich op het nippertje te plaatsen voor de play-offs en vecht met FC Utrecht, Heracles Almelo en FC Groningen om een plek in de voorronde van de Europa League.

"Ik zie eigenlijk geen uitgesproken favoriet in deze play-offs", vertelt Jans aan het Algemeen Dagblad. Jans heeft flink wat ervaring in de play-offs. Zes keer wist hij zich te plaatsen, twee keer won Jans de play-offs. "Ik heb de play-offs dus ook een paar keer niet gewonnen. Een recept om te winnen is er niet echt. Ik weet wel dat we met Groningen twee keer aan de play-offs begonnen met het idee: Die play-offs zijn van ons."

"Scherpte, de wil om te winnen. Dat zijn dingen die mee gaan wegen", vervolgt Jans zijn verhaal. "Misschien heeft de warmte wel invloed op de wedstrijd. Ik hoop dat het stadion nog een beetje volloopt. Natuurlijk is het belangrijk dat we in eigen huis geen doelpunt incasseren. Maar punt één is winnen, en pas als er niet meer inzit, gaan we een klein beetje rekenen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner