1:4
(Heenwedstrijd 1:4)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Erixon Danso 9. / Kopbal  (Jordy van Deelen)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jason Oost 60. / Kopbal  (Enzio Boldewijn)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Jason Oost 76. / Schot met rechts  (Enzio Boldewijn)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Jason Oost 80. / Schot met rechts  (Soufyan Ahannach)
1 : 4 Torinfos in de Ticker Soufyan Ahannach 83. / Schot met rechts  (Ricardo Kip)

90'
Emmens hoop was binnen het kwartier compleet vervlogen. In de 54ste minuut maakte Siekman door zijn tweede gele kaart te pakken de opgave voor zijn ploeg al erg moeilijk. Zes minuten later zorgde invaller Oost voor de beslissing door de 1-1 tegen de touwen te koppen. Emmen werd vervolgens overklast, waardoor Oost door doelpunten in de 76ste en 80ste minuut zijn hattrick volmaakte en Ahannach in de 83ste minuut de score kon besluiten op 1-4.
90'
90'
Receveur mikt richting lange hoek en de bal gaat via Telgenkamp nog op de paal.
87'
Almere blijft in balbezit en lijkt af en toe zelfs te solliciteren naar een vijfde tegen het zwak verdedigende Emmen.
83'
Doelpunt voor Almere City FC, 1:4 door Soufyan Ahannach
Het wordt zelfs 1-4! Een dramatisch verdedigend Emmen laat Kip de kans om voor te geven op Ahannach, die relatief simpel tegen het net knalt.
80'
Doelpunt voor Almere City FC, 1:3 door Jason Oost
Oost maakt binnen twintig minuten een hattrick! De invaller krijgt de bal mee na een mooi passje van Ahannach en maakt via de binnenkant van de paal af.
78'
Receveur creëert gelijk een grote kans op de 1-3. Hij geeft voor op Ricardo Kip, die de bal naar eigen zeggen volgens de zon niet goed raakt.
78'
Tim Receveur krijgt nog een aantal minuten. Javier Vet gaat eraf.
78'
Wissel in bij Almere City FC -> Tim Receveur
78'
Wissel uit bij Almere City FC -> Javier Vet
76'
Doelpunt voor Almere City FC, 1:2 door Jason Oost
Almere reist waarschijnlijk zelfs nog terug met een overwinning. Dezelfde tandem zorgt voor de 1-2: Boldewijn legt ditmaal over de grond af op Oost, die prima afmaakt.
76'
Emmen doet nog wel een aantal poginkjes tot aanvallen, alleen het is niet erg overtuigend.
73'
Wederom een aanvallende wissel van Heerkes. Raymond Gyasi komt in het veld voor de druistig spelende Mannes.
73'
Wissel in bij FC Emmen -> Raymond Gyasi
73'
Wissel uit bij FC Emmen -> Jurjan Mannes
69'
Overtoom brengt zichzelf in een mooie positie om te schieten en doet dat dan ook. Een harde poging richting korte hoek, maar Etemadi pareert acrobatisch.
66'
Toch een aanvallende wissel van Heerkes. Olijve wordt er afgehaald, aanvaller Rick ten Voorde komt erin.
66'
Wissel in bij FC Emmen -> Rick ten Voorde
66'
Wissel uit bij FC Emmen -> Frank Olijve
64'
Almere wisselt. Gaston Salasiwa krijgt nog een halfuur speeltijd, Pablo Rosario verlaat het veld.
64'
Wissel in bij Almere City FC -> Gaston Salasiwa
64'
Wissel uit bij Almere City FC -> Pablo Rosario
60'
Doelpunt voor Almere City FC, 1:1 door Jason Oost
Daar is de absolute beslissing voor Almere! Boldewijn snelt langs de zijkant en geeft perfect voor op Oost, die de bal in de korte hoek in weet te knikken en de 1-1 maakt. Emmen moet nu driemaal scoren om een verlenging af te dwingen.
59'
Gert Heerkes heeft weliswaar twee goals nodig, hij herstelt toch de defensieve orde. Aanvaller Deul gaat eraf, Derre Kwee komt als linksback in de ploeg.
59'
Wissel in bij FC Emmen -> Derre Kwee
59'
Wissel uit bij FC Emmen -> Boy Deul
55'
Jack de Gier wisselt voor het eerst. Van Amersfoort, die vlak bij de 1-1 kwam, gaat eraf. Jason Oost vervangt hem.
55'
Wissel in bij Almere City FC -> Jason Oost
55'
Wissel uit bij Almere City FC -> Pelle van Amersfoort
54'
Geel-rode kaart voor Tim Siekman (FC Emmen)
Emmen moet verder met tien! Siekman komt oliedom in bij Kees van Buuren en ontvangt daarvoor zijn tweede gele kaart. Het lijkt nu wel een erg zware taak te worden voor de thuisploeg.
51'
Kolder komt dichtbij in de daaropvolgende vrije trap. Hij mikt de bal, die zo'n twintig meter van het doel ligt, net over.
49'
Gele kaart voor Paul Quasten (Almere City FC)
Deul staat oog in oog met Etemadi om de 2-0 te maken, alleen Quasten houdt hem tegen. De linksback komt goed weg met een gele kaart.
46'
45'
Over de gehele eerste helft was Emmen de betere in de JENS Vesting, in een poging een 4-1 achterstand goed te maken. Al in de negende minuut werd daarvoor de eerste stap gezet; Danso zorgde met een kopbal voor de openingstreffer in Emmen. De thuisploeg wenste daar een tweede bij te maken, maar dat lukte in de eerste 45 minuten niet. In het restant van het eerste bedrijf was het Almere dat nog het dichtst bij een goal kwam. Van Amersfoort mikte in de twintigste minuut op de paal en zorgde daarmee voor het enige wapenfeit van Almere.
45'
45'
Marnix Kolder geeft mee aan Mannes en sprint de zestien in, waarna hij een bal in de lucht krijgt van de middenvelder. Hij weet zijn hoofd niet goed tegen de bal te zetten.
42'
Mannes geeft voor richting strafschopgebied, waarna Quasten een vermeende handsbal maakt. Heel Emmen appelleert, alleen Manschot wuift het weg.
38'
Emmen blijft de betere in de JENS Vesting. Een 2-0 voor rust zou de thuisploeg een ideaal uitgangspunt geven voor de tweede helft.
34'
Frank Olijve zorgt bijna voor de 2-0! Hij krijgt de bal met wat geluk mee en schiet, alleen de bal wordt net aan geblokt.
33'
Siekman komt tot een kopbal na een corner, alleen de bal gaat over.
28'
Gele kaart voor Tim Siekman (FC Emmen)
Siekman komt hard in bij Enzio Boldewijn en ontvangt geel van arbiter Manschot.
26'
Emmen komt dichtbij! Mannes geeft een leep diepteballetje op Van Deelen, die oog in oog met Agil Etemadi net niet bij de bal komt. Deze belandt vervolgens net naast.
24'
Deul heeft het eindschot na het daaropvolgende opportunistische offensief. De buitenspeler schiet hard over.
23'
Gele kaart voor Pelle van Amersfoort (Almere City FC)
Van Amersfoort haalt Tim Siekman onderuit en krijgt daarvoor een gele kaart van Jeroen Manschot.
23'
Almere heeft wat meer grip op het duel gekregen en komt, zoals de poging van Van Amersfoort bevestigde, ook in de buurt van het vijandige doel. Emmen kan de opgevoerde druk van de openingsfase niet op juiste wijze doorzetten.
20'
Daar komt Almere heel dicht bij de gelijkmaker! Pelle van Amersfoort kan helemaal vrij uithalen vanaf randje strafschopgebied en mikt de bal op de paal. Deze rolt vervolgens vlak voor de doellijn weer het veld in.
15'
Deul heeft een mooie passerbeweging in huis, maar zijn schot gaat vervolgens ver over.
13'
Emmen heeft de gewenste start en is bovendien de bovenliggende partij in de openingsfase. Een snelle 2-0 is niet ondenkbaar.
9'
Doelpunt voor FC Emmen, 1:0 door Erixon Danso
Daar is nummer één voor Emmen! Erixon Danso zet zelf de aanval op, Jordy van Deelen brengt een goede voorzet richting tweede paal en een vrijstaande Danso kopt prima binnen. De start van een comeback?
7'
Emmen creëert zijn eerste gevaar. Tom Overtoom omspeelt zijn mannetje en geeft de bal richting Boy Deul, die naast mikt.
6'
Paul Quasten brengt de bal voor het doel van Emmen, waarna Dennis Telgenkamp onderuit glijdt en de thuisploeg even schrikt. Er staat alleen niemand in de buurt van de keeper, waardoor hij zich herstelt en de bal oppikt.
4'
Emmen opent de wedstrijd met het balbezit, Almere loert op de counter. Als de thuisploeg de gedroomde comeback wil bewerkstelligen, is het nodig om snel te beginnen met scoren.
1'
Het is onderweg in de JENS Vesting! Speelt Almere City het uit of gaat er een onvoorstelbare comeback plaatsvinden in Emmen?
1'
Gert Heerkes had na de 4-1 nederlaag in de heenwedstrijd genoeg reden tot wijzigen en heeft dat dan ook gedaan. Derre Kwee, Jens Jurn Streutker, Johan Kulhan en Rick ten Voorde zijn allemaal gepasseerd door de oefenmeester. Vanavond staan Marcel Seip, Tim Siekman, Frank Olijve en Marnix Kolder in de basis.

Bij Almere zien we eveneens enkele aanpassingen. Negen van de spelers die het heenduel wonnen zijn hetzelfde, alleen Jason Oost en Gaston Salasiwa zijn op de bank beland. Zij worden vervangen door Paul Quasten en Javier Vet.
Een erg lastige play-offcampagne voor promotie naar de Eredivisie is begonnen voor FC Emmen en Almere City. Laatstgenoemde heeft het zich al een stuk makkelijker gemaakt door de heenwedstrijd met de Drenten met 4-1 te winnen en zich vrijwel zeker een plek in de volgende ronde tegen Willem II of Excelsior te garanderen. Het enige dat Almere nog in de weg kan zitten is een wonder in Emmen, want de thuisploeg moet een grote achterstand inhalen. Het verslag van deze wedstrijd wordt gedaan door Nino Vermeulen.

Almere stond in het heenduel lang met slechts 2-1 voor, een stand die absoluut nog te overzien was voor Emmen. Bovendien had Emmen regelmatig mogelijkheden om de stand gelijk te trekken en met 2-2 de return in te gaan. Maar dankzij twee goals in de laatste tien minuten liep de stand drastisch op. Toch liggen er mogelijkheden voor de Rood-Witten.

Wonder van Emmen?
We hebben het weleens eerder gezien in Nederlandse play-offs. FC Groningen kwam in de return van de play-offfinale voor Europees voetbal in 2011 terug van een 5-1 achterstand, al verloor het vervolgens wel de penaltyserie. Het geeft wel aan dat het mogelijk is voor Emmen. Zolang het geen tegengoals krijgt, zijn drie doelpunten genoeg om een tweeluik tegen Willem II of Excelsior af te dwingen. Alleen als Willem II in de laatste speelronde het resultaat van Excelsior overtreft, worden de Rotterdammers de tegenstander van de winnaar van dit affiche.

Dat Emmen in staat is om veel doelpunten te maken tegen Almere, werd al duidelijk op 26 februari dit jaar, toen de twee ploegen elkaar in de JENS Vesting ontmoetten voor de competitie. Destijds wist de thuisploeg wist vijfmaal te scoren tegen de Flevolanders. Maar genoeg voor een resultaat was het niet; de wedstrijd, die voor het grootste gedeelte met tien tegen tien werd gespeeld, eindigde in 5-6. Een duel tussen Emmen en Almere is dit seizoen dus garantie geweest voor veel goals.

Jeroen Manschot zorgt met zijn team voor de arbitrage van dit duel. De twee opstellingen worden ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt onder het kopje wedstrijddetails.