1:2
(Heenwedstrijd 1:2)
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jordy Croux 22. / Schot met links  (Ricardo Ippel)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Jordy Croux 73. / Schot met links  (Florian Loshaj)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Kevin van Kippersluis 90. / Schot met links  (Erik Schouten)

90'
Samenvatting

MVV gaat naar de tweede ronde van de play-offs. MVV was vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en kwam via twee treffers van Jordy Croux op een 2-0 voorsprong. FC Volendam wist in de slotfase nog te scoren, maar het doelpunt van Kevin van Kippersluis kwam te laat. FC Volendam speelt aankomend seizoen dus wederom in de Jupiler League.
90'
90'
De blessuretijd zit er bijna op. Nijhuis heeft er drie minuten bijgetrokken.
90'
Doelpunt voor FC Volendam, 1:2 door Kevin van Kippersluis
Van Kippersluis doet nog wat terug. Hij plaats de bal met buitenkant links in de verre hoek. Fraaie treffer!
90'
MVV is uitgewisseld. Emrullah Güvenç komt nog in de plaats van Peeters.
90'
Wissel in bij MVV -> Emrullah Güvenç
90'
Wissel uit bij MVV -> Stef Peeters
89'
Bijna nog een doelpunt van MVV. Schilder schiet de bal tegen Nys aan, waardoor deze richting doel gaat. Maar het blijft 0-2.
88'
Nog een wissel bij MVV. Alessandro Ciranni komt voor Fernandes Pereira.
88'
Wissel in bij MVV -> Alessandro Ciranni
88'
Wissel uit bij MVV -> Steven Fernandes Pereira
87'
Volendam! De thuisploeg krijgt in de slotfase nog een grote kans op een doelpunt, maar tot twee keer toe wordt de bal van de doellijn gehaald.
84'
FC Volendam probeert nog een eretreffer te maken, maar dat vergroot enkel de kans dat MVV nog een keer weet te scoren op de counter.
82'
Eerste wissel bij MVV. Santiago Palacios komt voor Verheydt.
82'
Wissel in bij MVV -> Santiago Palacios
82'
Wissel uit bij MVV -> Thomas Verheydt
81'
Kansje nog voor de thuisploeg. Invaller Luirink kan schieten na een voorzet vanaf de linkerkant, maar zijn poging mist kracht.
79'
Aardige poging van Ties Evers. De verdediger van FC Volendam neemt een afgeslagen hoekschop op de pantoffel, maar ziet zijn poging net over het doel van MVV vliegen.
77'
Het geloof bij FC Volendam is weg. MVV dringt aan en wil meer doelpunten.
75'
FC Volendam heeft vier doelpunten nodig om de volgende ronde te halen. De thuisploeg heeft een wonder nodig.
73'
Doelpunt voor MVV, 0:2 door Jordy Croux
De wedstrijd is beslist! Vlak na het inbrengen van Luirink komt MVV op een 2-0 voorsprong. Loshaj lanceert Croux. De vleugelaanvaller weet doelman Verhulst te omspelen en schiet de 0-2 tegen de touwen.
73'
Een opvallende wissel bij Volendam. Verdediger Gijs Luirink komt voor middenvelder Hilal Ben Moussa.
73'
Wissel in bij FC Volendam -> Gijs Luirink
73'
Wissel uit bij FC Volendam -> Hilal Ben Moussa
72'
Kans voor de bezoekers. Nys krijgt een schietkans vanaf de rand van het strafschopgebied, maar schiet recht op doelman Verhulst af.
71'
MVV heeft de wedstrijd onder controle. Het laat FC Volendam komen, maar echt gevaarlijk wordt de thuisploeg niet. MVV loert op de counter, maar neemt geen onnodige risico's.
67'
FC Volendam moet heel snel de gelijkmaker produceren, anders wordt het heel lastig om de volgende ronde te halen.
65'
Weer een poging van Volendam. Henny Schilder kan schieten na een afgeslagen hoekschop, maar de verdediger mikt nipt naast het doel.
64'
Prima redding! Van Kippersluis geeft de bal voor vanaf de linkerkant. Van Velzen neemt de bal aan op de borst en schiet. Coppers moet zich strekken, maar brengt uiteindelijk redding.
62'
Gele kaart voor Stef Peeters (MVV)
Peeters is het niet eens met een beslissing van scheidsrechter Nijhuis. De Belg blijft protesteren en krijgt uiteindelijk geel van de leidsman.
61'
Volendam heeft nog een half uur om minimaal twee keer te scoren. De tijd begint langzamerhand te dringen...
59'
Gele kaart voor Steven Fernandes Pereira (MVV)
Steven Fernandes Pereira komt gevaarlijk invliegen bij Hooi. De buienspeler springt op en ontsnapt daardoor aan een harde overtreding. De verdediger van MVV krijgt echter wel geel van Nijhuis.
59'
MVV blijft compact spelen en loert op kansjes via de snelle Croux en het loopvermogen van Nys. Volendam heeft iets meer balbezit, maar doet daar vooralsnog te weinig mee.
56'
Daar is de tweede wissel bij FC Volendam. Bert Steltenpool komt in de plaats van Tuyp, die onopvallend heeft gespeeld.
55'
Wissel in bij FC Volendam -> Bert Steltenpool
55'
Wissel uit bij FC Volendam -> Jack Tuyp
53'
Net als de eerste helft begint ook de tweede helft met weinig spektakel. Het spel golft op en neer, maar echt grote kansen zijn er nog niet geweest.
50'
Komt dat schot! Peeters probeert het van afstand en vanuit een moeilijke hoek, maar de Belg schiet voorlangs.
50'
FC Volendam zet wel aan, maar net als tijdens de eerste 45 minuten wil het voor het doel van MVV nog niet lukken.
47'
Gelijk een kansje voor MVV. Moustafa slingert de bal voor het doel vanaf de linkerflank. Verheydt kan koppen, maar mikt in de handen van Verhulst.
46'
We zijn weer begonnen in Volendam. MVV heeft afgetrapt.
46'
45'

MVV gaat terecht rusten met een 1-0 voorsprong. De Limburgers hebben vrijwel de gehele eerste helft een overwicht. MVV kreeg tijdens de eerste 45 vier grote kansen en daar wist het er een van te verzilveren. FC Volendam wist daar één grote kans tegenover te zetten, maar de Volendammers wisten niet te scoren.
45'
45'
Scheidsrechter Nijhuis trekt er nog één minuut blessuretijd bij.
42'
Peeters neemt een vrije trap vanaf een meter of 25, maar plaatst de bal naast het Volendamse doel.
41'
Kopkans voor Volendam. Erik Schouten kan koppen uit een hoekschop van Van Velzen, maar mikt hoog over.
37'
Gele kaart voor Kevin van Kippersluis (FC Volendam)
Een lompe overtreding van Kevin van Kippersluis, die de tweede gele kaart van de avond krijgt. De speler van FC Volendam gaat hard door op Stef Peeters, krijgt geel en is voor de volgende play-offwedstrijd geschorst.
35'
Peeters! De Belg krijgt een grote kans, maar vanuit een moeilijke hoek stuit hij op Verhulst.
34'
Verheydt! Dat scheelde maar een haartje. De spits van MVV krijgt de bal aangespeeld van Hawbir Moustafa. De bonkige spits draait weg bij invaller Esseboom en schiet op doel. De bal gaat richting kruising, maar Verhulst kan op het allerlaatste moment redding brengen.
32'
FC Volendam begint langzamerhand het heft in handen te nemen. MVV probeert compact te spelen en vanuit de counter toe te slaan.
30'
Daar is plotseling FC Volendam! Dit was een prima kans op de gelijkmaker. Hooi geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Kevin van Kippersluis krijgt een schietkans, maar mikt de bal naast het doel van MVV.
30'
Afzwaaier! Croux brengt de bal in vanaf de rechterflank. Thomas Verheydt legt de bal met de borst klaar voor Nys, maar de middenvelder produceert een afzwaaier.
29'
Het zit FC Volendam ook niet mee. Telkens als de thuisploeg in de buurt van het doel van MVV komt, dan valt de bal net niet goed. Unlucky!
27'
MVV blijft het initiatief nemen. FC Volendam heeft nu dus minimaal twee doelpunten nodig voor een verlenging. Dat lijkt er op dit moment niet in te zitten.
25'
El Hamdi kan definitief niet verder. Esseboom is zijn vervanger.
24'
Wissel in bij FC Volendam -> Raoul Esseboom
24'
Wissel uit bij FC Volendam -> Rafik el Hamdi
24'
Raoul Esseboom maakt zich klaar voor een invalbeurt bij FC Volendam...
22'
Doelpunt voor MVV, 0:1 door Jordy Croux
Daar is toch het doelpunt van MVV! Ippel geeft de bal voor vanaf de linkerflank. Jordy Croux komt bij de tweede paal voor zijn directe tegenstander Daan Klinkenberg en schiet de bal in het doel: 0-1.
22'
Wat een kans! Pieter Nys krijgt een niet te missen kans op aangeven van Ippel, maar doelman Verhulst is op tijd zijn doel uit om een tegentreffer te voorkomen.
20'
El Hamdi is zelf overigens geblesseerd geraakt tijdens de overtreding op Peeters. Het is de vraag of de middenvelder door kan.
18'
Gele kaart voor Rafik el Hamdi (FC Volendam)
Rafik el Hamdi begaat een stevige overtreding op Stef Peeters en krijgt terecht geel van scheidsrechter Bas Nijhuis.
17'
MVV blijft voorlopig het initiatief nemen in Volendam. Een doelpunt van de Limburgers zou er voor zorgen dat Volendam twee keer moet scoren om een verlenging af te dwingen.
15'
Weer MVV met een kans. Ippel begint aan een kleine solo en schiet uiteindelijk vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn poging gaat huizenhoog over.
14'
Komt dat schot! Ricardo Ippel probeert het vanaf een meter of 25, maar de middenvelder van MVV schiet voorlangs.
13'
FC Volendam heeft aan één doelpunt genoeg om de volgende ronde te halen. 0-0 is na de 2-1 nederlaag in Maastricht natuurlijk niet genoeg voor de Volendammers.
10'
FC Volendam had tijdens de eerste vijf minuten het meeste balbezit, maar daarna heeft MVV het initiatief genomen. Grote kansen blijven voorlopig echter uit.
8'
Daar is de eerste poging van MVV. Florian Loshaj kan schieten na een afgeslagen voorzet van Jordy Croux, maar Loshaj schiet ongeveer drie meter naast het doel van FC Volendam-doelman Hobie Verhulst.
8'
Het gaat redelijk gelijk op tijdens de beginfase. Nog geen ploeg met een overwicht.
5'
En daar is ook het eerste kansje van de wedstrijd. Wederom geeft Van Velzen de bal voor vanaf de linkerflank. Elson Hooi kan koppen, maar ziet zijn poging hoog over het doel verdwijnen.
4'
Het eerste 'gevaar' komt van de thuisploeg. Gyliano van Velzen geeft de bal voor vanaf de linkerflank, maar MVV-doelman Jo Coppens kan de bal uit de lucht plukken.
3'
Nog weinig spektakel tijdens de eerste minuten in Volendam. Beide ploegen proberen te voetballen, maar zijn slordig in balbezit.
1'
We zijn begonnen in Volendam. De thuisploeg heeft afgetrapt.
1'

FC Volendam moet het vrijdagavond doen zonder Kees Kwakman tijdens het play-offduel met MVV Maastricht. De middenvelder speelde maandagavond nog negentig minuten, maar is ziek en zit daarom niet bij de selectie.

Rafik el Hamdi, die er tijdens het heenduel (2-1 overwinning voor MVV) niet bij was, start in plaats van Kwakman. FC Volendam-trainer Robert Molenaar heeft verder zijn basiselftal intact gehouden. Routiniers Jack Tuyp en Henny Schilder hebben dus wederom een basisplaats.

MVV-trainer Ron Elsen heeft in vergelijking tot het duel in Maastricht één wijziging aangebracht in zijn basiselftal. Emrullah Güvenç moet het in Volendam doen met een plek op de bank. Florian Loshaj, die afgelopen winter overkwam van Racing Genk, neemt de plaats van Güvenç op het middenveld over.

Van harte welkom bij de wedstrijd FC Volendam tegen MVV Maastricht. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Heenwedstrijd

MVV reist vrijdagavond met een klein voordeel af naar Volendam. De Limburgers wonnen maandag met 2-1 van FC Volendam. Stef Peeters bracht MVV al vroeg op voorsprong, maar drie minuten voor tijd wist Kevin van Kippersluis vanaf de strafschopstip voor de gelijkmaker te zorgen. In de blessuretijd kopte Daryl Werker de 2-1 tegen de touwen. MVV heeft weliswaar gewonnen, maar FC Volendam heeft een belangrijk uitdoelpunt te pakken.

Eredivisie

FC Volendam en MVV hebben een verleden in de Eredivisie, maar het is een tijd geleden dat beide ploegen actief waren op het hoogste niveau. FC Volendam degradeerde tijdens het seizoen 2008/2009 en is sindsdien actief in de Jupiler League. MVV speelt al langer in de Jupiler League. De laatste keer dat de Limburgers in de Eredivisie speelden was tijdens het seizoen 1999/2000. MVV eindigde als zestiende, maar wist vervolgens de nacompetitie niet te winnen.

Sterspelers

Ervaring is belangrijk in de ploeg van FC Volendam. Kees Kwakman en Jack Tuyp trekken de kar, maar wegens blessureleed konden zij niet altijd spelen. Gyliano van Velzen begon ook sterk aan het seizoen, maar is de laatste tijd minder in vorm. Ook Bert Steltenpool heeft een aardig seizoen achter de rug. De jonge spits wist dit seizoen twaalf keer te scoren, maar is niet altijd zeker van een basisplaats.

Peeters en Jordy Croux zijn de absolute sterspelers van MVV. Peeters scoorde dit seizoen tien doelpunten, terwijl Croux achtmaal trefzeker was. In Maastricht spelen ook twee spitsen met een verleden in het amateurvoetbal. Thomas Verheydt is een opvallende verschijning, terwijl Santiago Palacios in zijn laatste seizoen bij De Treffers 27 keer wist te scoren.