06.05.2016 22:37

MVV wint wederom en treft De Graafschap

Jordy Croux kan voor de tweede keer juichen tegen FC Volendam. Een kwartier voor tijd maakt de Belg er 0-2 van in de play-offs. (06-05-2016)

MVV Maastricht is de eerste tegenstander van De Graafschap in de play-offs om promotie/degradatie. De Limburgers wonnen vrijdagavond wederom van FC Volendam (2-1) en plaatsten zich daarmee voor de tweede ronde van de play-offs.

Het duel in Volendam kwam moeizaam op gang, maar desondanks was MVV vrijwel de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Na 22 minuten spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Ricardo Ippel gaf de bal voor vanaf de linkerflank. Jordy Croux was directe tegenstander Daan Klinkenberg te slim af en schoot de bal achter FC Volendam-doelman Hobie Verhulst: 0-1. Even daarvoor had Pieter Nys al een grote kans op een Limburgs doelpunt laten liggen.

MVV behield het initiatief en was via Stef Peeters en Thomas Verheydt dicht bij een tweede treffer. Tussendoor had Kevin van Kippersluis op aangeven van Elson Hooi de gelijkmaker kunnen produceren, maar de aanvallende middenvelder schoot de bal naast het Limburgse doel.

Het tweede bedrijf was in vergelijking tot de eerste helft een stuk minder enerverend. MVV-doelman Jo Coppens moest weliswaar eenmaal reddend optreden na een poging van Gyliano van Velzen, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. MVV speelde compact en loerde op de counter. Ruim een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist. Een messcherpe counter werd op aangeven van Florian Loshaj afgerond door Croux: 0-2. In de slotfase scoorde Van Kippersluis nog op fraaie wijze de 1-2, maar zijn doelpunt kwam te laat.

Na twee overwinningen op FC Volendam heeft MVV zich geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie. Daarin zal De Graafschap de tegenstander zijn. De Achterhoekers spelen zondagmiddag nog tegen Ajax, maar zullen hoe dan ook eindigen als nummer zeventien van de Eredivisie.

Door: Jurre Hermans