1 : 0 Torinfos in de Ticker Neymar 3. / Schot met rechts  (Fred)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Paulinho 48. / Schot met rechts  (Dani Alves)
3 : 0 Torinfos in de Ticker 90. / Schot met links  (Oscar)

90'
Samenvatting

De Brazilianen kwamen in de tweede helft ook snel tot scoren. Paulinho schoot een voorzet van Dani Alves tegen de touwen. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld, beide teams creëerde bijna geen kansen meer. Brazilië was tevreden met een 2-0 voorsprong en speelde de wedstrijd rustig uit. In de blessuretijd wist Brazilië nog een doelpunt te maken. Oscar stuurde Jô alleen op de keeper af, de aanvaller van Atlético Mineiro bleef koel en schoot de bal door de benen van doelman Kawashima.
90'
90'
Doelpunt voor Brazilië, 3:0 door Jô
Brazilië komt in de blessuretijd nog tot scoren. Oscar stuurt Jô weg, de spits van Atlético Mineiro komt oog in oog met de doelman en schiet de bal door de benen van Kawashima.
90'
De scheidsrechter trekt er nog drie minuten bij.
89'
Wissel in bij Japan -> Takashi Inui
89'
Wissel uit bij Japan -> Keisuke Honda
85'
Brazilië speelt de wedstrijd rustig uit.
81'
Wissel in bij Brazilië -> Jô
81'
Wissel uit bij Brazilië -> Fred
80'
Mogelijkheid voor Brazilië. Dani Alves neemt een hoekschop vanaf de rechterkant. Fred kan koppen, maar zijn poging gaat naast.
78'
Wissel in bij Japan -> Hajime Hosogai
78'
Wissel uit bij Japan -> Yasuhito Endō
77'
Nog een klein kwartier te spelen, het wordt een makkelijke overwinning voor de Brazilianen.
76'
Wissel in bij Brazilië -> Hernanes
76'
Wissel uit bij Brazilië -> Hulk
76'
Nog een wissel bij Brazilië. Ook Hulk heeft het veld verlaten, zijn vervanger is Lazio Roma middenvelder Hernanes.
74'
Wissel in bij Brazilië -> Lucas
74'
Smaakmaker Neymar heeft het veld verlaten, hij wordt vervangen door Lucas Moura.
74'
Wissel uit bij Brazilië -> Neymar
73'
Weer een mogelijkheid voor Japan. Yuto Nagatomo geeft de bal voor vanaf de linkerflank. Shinji Okazaki kan koppen, maar de bal verdwijnt over het doel.
72'
Eindelijk weer een poging van Japan. Een afgeslagen bal komt voor de voeten van Ryoichi Maeda. De Japanner schiet ineens, maar de bal gaat in de handen van Júlio César.
70'
Deze wedstrijd kan een doelpunt van Japan gebruiken om de spanning enigszins terug te brengen.
67'
Neymar gooit de trukendoos open en dolt zijn tegenstander, heerlijke voetballer.
61'
Het publiek blijft zich vermaken, ondanks dat de wedstrijd niet erg amusant meer is.
57'
Eiji Kawashima speelt overigens in een felroze tenue, niet om aan te zien.
56'
Ryoichi Maeda probeert met een afstandsschot doelman César te verrassen, zonder succes.
51'
Wissel in bij Japan -> Ryoichi Maeda
51'
Wissel uit bij Japan -> Hiroshi Kiyotake
50'
Paulinho staat overigens onder belangstelling van verschillende Europese clubs. Tottenham Hotspur en Internazionale worden genoemd als mogelijke bestemming.
48'
Doelpunt voor Brazilië, 2:0 door Paulinho
In de eerste helft kwam Brazilië vroeg op voorsprong, in de tweede helft scoren de Brazilianen weer snel. Dani Alves geeft een voorzet vanaf de rechterflank. Paulinho neemt de bal aan en schiet de bal achter doelman Kawashima, houdbare bal.
46'
We zijn weer begonnen in Brazilië, Japan heeft afgetrapt.
46'
45'

Brazilië kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Fred legde de bal met de borst neer voor Neymar. Laatstgenoemde schoot de bal met een prachtige volley in de kruising. Japan had een aantal kleine mogelijkheden. Keisuke Honda was gevaarlijk via een vrije trap en een afstandsschot, maar beide pogingen werden gestopt door Júlio César. Vlak voor rust kreeg Brazilië nog twee aardige mogelijkheden. Hulk schoot de bal loeihard in het zijnet en Fred kreeg op aangeven van Neymar een grote schietkans. De poging van de spits werd echter gekeerd door Eiji Kawashima.
45'
45'
Gele kaart voor Makoto Hasebe (Japan)
Makoto Hasebe tikt Neymar op de hakken en krijgt terecht de gele kaart.
45'
De scheidsrechter trekt er nog één minuut blessuretijd bij.
44'
Neymar heeft een schitterende actie in huis en passeert twee man, helaas verspeeld hij vervolgens de bal.
43'
Oei! Grote mogelijkheid voor Brazilië. Neymar heeft een schitterende pass in de benen en bereikt Fred voor het doel. De spits van Brazilië probeert de bal in de linkerhoek te schieten, maar Eiji Kawashima weet redding te brengen.
41'
Oef! Hulk krijgt de bal aangespeeld op de rechterflank van Dani Alves. Hulk trekt naar binnen en schiet de bal loeihard richting het doel, zijn schot verdwijnt echter in het zijnet. Dat scheelde niet veel.
40'
Nog vijf minuten tot de rust. Kunnen de Japanners voor de pauze nog een treffer produceren?
39'
Opmerkelijk genoeg is Hulk geen vreemde voor de Japanners. De aanvaller van Zenit St. Petersburg speelde in de Japanse competitie.
36'
Gevaarlijke voorzet van Oscar vanaf de rechterflank. Fred en Neymar kunnen net niet bij de bal komen.
34'
Waar Dani Alves een matige wedstrijd speelt begint Marcelo aan de andere kant wel een goede partij.
32'
Ook de voorzetten van Dani Alves zijn tot dusver matig.
32'
Na een leuke beginfase is het inmiddels wat rustiger geworden. Beide teams zijn zoekende.
28'
Al het Japanse gevaar komt vooralsnog van Keisuke Honda. Shinji Kagawa is nog niet in het stuk voorgekomen.
27'
Dani Alves laat zich in de duels makkelijk aftroeven, de rechtsback van Barcelona lijkt niet helemaal scherp te zijn.
25'
Het spel gaat over en weer, Brazilië is iets beter, maar de Japanners komen er af en toe gevaarlijk uit.
19'
Weer een poging van Honda. De Japanner probeert Júlio César te verrassen met een afstandsschot met rechts. De bal stuitert wat raar en César heeft wederom moeite met de poging, maar geen Japans doelpunt.
18'
Neymar stond een tijdje langs de kant om materiaalproblemen te verhelpen, maar is inmiddels weer teruggekeerd.
14'
Eigenlijk is het altijd leuk om naar het Braziliaanse nationale elftal te kijken, je weet nooit wat je kunt verwachten. Samba voetbal!
12'
Alles wat Neymar doet wordt met gejuich ontvangen, het is duidelijk dat hij de publiekslieveling is van de Brazilianen.
9'
Weer een mogelijkheid voor Japan. Hiroshi Kiyotake geeft een voorzet vanaf de rechterkant. Keisuke Honda probeert het ineens, maar zijn volley vliegt hoog over het doel.
7'
Bij Japan staan twee voormalig Eredivise spelers in de basis. Keisuke Honda en Maya Yoshida stonden beide onder contract bij VVV Venlo. Mike Havenaar, speler van Vitesse, zit op de bank.
6'
Júlio César moet aan de bak! Keisuke Honda lanceert een vrije trap richting het Braziliaans doel. De doelman van QPR kan redding brengen, maar met moeite.
5'
Wat was dat een geweldig doelpunt van Neymar, puur genieten! De supporters scanderen zijn naam!
3'
Doelpunt voor Brazilië, 1:0 door Neymar
Wat een doelpunt van Neymar! Hij geeft zijn visitekaartje af. Fred legt de bal met de borst neer voor Neymar, de aanvaller haalt uit met een volley, de bal gaat strak in de kruising.
3'
Neymar begint als spelmaker. Hulk komt vanaf links, Oscar begint op rechts. In de spits staat Fred.
2'
De ogen zijn gericht op Neymar, de nieuwe aanvaller van FC Barcelona. .
1'
De Confederations Cup is begonnen, Brazilië heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Brazilië tegen Japan. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag. Onder de knop wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

De Confederations Cup gaat eindelijk van start. De Confederations Cup is het voorproefje op het Wereld Kampioenschap dat volgend jaar in Brazilië wordt gespeeld. Het toernooi wordt voor de negende keer georganiseerd, in 1992 was Argentinië de eerste winnaar van het toernooi. Brazilië won de laatste twee edities en kan met toernooiwinst zorgen voor een hattrick. Van de acht voorgaande edities wist Brazilië er overigens in totaal drie te winnen. Ook Frankrijk wist al twee edities op rij te winnen, de Fransen wonnen het toernooi in 2001 en 2003.

Brazilië was al zes keer actief op de Confederations Cup, Japan kan daar vier deelnames tegenover zetten. Brazilië haalde vier keer de finale, waarvan het er drie in winst wist om te zetten. Japan kwam één keer tot een finaleplaats. In 2001 verloor het deze finale echter met 1-0 van Frankrijk. Het wordt de derde keer dat Brazilië en Japan elkaar treffen op de Confederations Cup. Beide keren eindigde dit duel in een gelijkspel. In 2001 bleef het bij een 0-0, in 2005 werd er wel gescoord. Robinho en Ronaldinho waren trefzeker voor Brazilië, maar ook Japan maakte twee doelpunten. Shunsuke Nakamura en Masashi Oguro scoorden voor Japanners.

Na twee gelijkspelen zullen beide teams erop gebrand zijn nu eindelijk een overwinning te boeken. Op basis van de drie eerdere toernooioverwinningen lijkt Brazilië wederom tot één van de favorieten te behoren. De Brazilianen krijgen echter concurrentie van regerend Europees –en Wereldkampioen Spanje, daarnaast neemt ook het sterke Italië deel aan dit toernooi. Het Uruguay van Luis Suárez en Edinson Cavani dient ook op voorhand niet afgeschreven te worden. Naast deze landen zullen ook Mexico, Nigeria en Tahiti deelnemen aan de Confederations Cup.