Portugal
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Cristiano Ronaldo 8. / Kopbal  (Raphaël Guerreiro)

90'
Portugal bleef ook na rust de bovenliggende partij. Rusland probeerde wel de aanval te zoeken, maar kan slechts zelden tot kansen te komen. De Russen mochten zelfs Akinfeev bedanken dat het slechts 0-1 bleef. De doelman hield in zijn honderdste wedstrijd zijn ploeg in de wedstrijd met enkele uitstekende reddingen. In de blessuretijd kwam Georgi Dzhikiya nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging over. Zo pakte Portugal de winst en de koppositie in groep A.
90'
90'
Opeens komt Georgi Dzhikiya nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn poging gaat net over het doel.
90'
Blessuretijd (minuten): 4
90'
Het lijkt erop dat de treffer van Ronaldo genoeg is voor de overwinning. Portugal wil de tijd rustig uit spelen om te voorkomen dat het evenals in de blessuretijd misgaat.
86'
De tijd tikt weg voor Rusland. Kunnen de Russen de Portugese muur nog beslechten in de resterende minuten?
83'
Ook de laatste wissel bij Rusland. De man met het masker, Kudryashov gaat naar de kant. Bukharov komt erin.
83'
Wissel in bij Rusland -> Aleksandr Golovin
83'
Wissel uit bij Rusland -> Fedor Kudryashov
82'
Wissel in bij Portugal -> Danilo
82'
Wissel uit bij Portugal -> Adrien Silva
82'
Voor Andrien Silva zit de wedstrijd erop. Hij maakt plaats voor Danilo.
81'
Rusland kan de Portugese muur maar niet kraken. De ploeg probeert het wel, maar kwam in de tweede helft nog niet tot een schot tussen de palen.
78'
Nog een wissel bij Portugal. André Silva, nog dichtbij de 0-2, gaat naar de kant. Zijn vervanger is Gelson Martins.
78'
Wissel in bij Portugal -> Gelson Martins
78'
Wissel uit bij Portugal -> André Silva
76'
Gele kaart voor Aleksandr Samedov (Rusland)
Samedov is te laat met zijn tackle en haalt Eliseu onderuit. Dat levert hem de gele kaart op.
75'
Nog een kwartier te gaan. Doordat het slechts 1-0 is, breekt er een spannende slotfase aan.
72'
Gele kaart voor Georgi Dzhikiya (Rusland)
Dzhikya heeft geluk nog op het veld te staan. Na de faire tackle op Pepe trapt hij vervolgens na. Hij krijgt slechts geel.
71'
Het publiek gelooft in een goed resultaat tegen Portugal. De Russen proberen het ook, maar de bal valt telkens niet goed.
71'
Gele kaart voor Bernardo Silva (Portugal)
Silva is te laat bij Zhirkov en krijgt geel.
68'
Trainer Stanislov Cherchesow grijpt terug naar de basis die speelde tegen Nieuw Zeeland. Kombarov gaat naar de kant en Poloz komt in het veld.
68'
Wissel uit bij Rusland -> Dmitriy Kombarov
65'
Wissel bij Portugal. Guerreiro is niet helemaal fit en gaat naar de kant. Zijn vervanger is Eliseu.
65'
Wissel in bij Portugal -> Eliseu
65'
Wissel uit bij Portugal -> Raphaël Guerreiro
65'
Rusland neemt meer risico wat ook betekent dat Portugal meer ruimte krijgt.
61'
Rusland durft meer de aanval te zoeken. De bal valt net niet goed voor Smolov. En de andere kant krijgt Ronaldo een goede kans op de 0-2, maar zijn kopbal gaat naast. Er komt wat vuur in de wedstrijd.
57'
Razendsnel komt Portugal eruit. De bal van Silva wordt ternauwernood weggekopt en op de pegel van Cédric Soares kan Akinfeev nipt redden.
57'
Gele kaart voor Pepe (Portugal)
Pepe krijgt een gele kaart voor opzettelijk hands.
53'
Ook in de tweede helft blijft Rusland zoekende. De Russen kunnen zelden echt voor gevaar zorgen in het Portugese zestienmeter gebied.
49'
Wat een fantastische redding van Akinfeev! Met een geweldige reflex haalt hij de kopbal van André Silva uit zijn doel. De doelman bewijst zijn waarde voor Rusland en houdt zijn ploeg in de wedstrijd.
46'
De tweede helft is begonnen met één wijziging. Erokhin, tegen Nieuw Zeeland nog basisspeler, komt erin voor Roman Shishkin.
46'
Wissel in bij Rusland -> Aleksandr Erokhin
46'
Wissel uit bij Rusland -> Roman Shishkin
46'
45'
Halverwege staat Portugal met 0-1 voor tegen Rusland. Binnen acht minuten was het al raak voor de Europees Kampioen. Wie anders dan Cristiano Ronaldo was de doelpuntenmaker. Portugal controleerde de wedstrijd in de eerste helft, waar Ronaldo nog dichtbij de 0-2 was. Rusland probeerde wel gevaar te stichten, maar tot echt grote kansen kwamen de Russen niet. Alleen Smolov kwam tot een kans, maar de oud-Feyenoorder miste het doel.
45'
45'
Blessuretijd (minuten): 1
43'
Nog enkele minuten tot de rust. Portugal controleert de wedstrijd waar Rusland af en toe er gevaarlijk uit probeert te komen.
41'
Eerste kans voor Rusland. Smolov staat helemaal vrij, maar raakt de bal niet vol waardoor de bal naast gaat. Daar had de oud-Feyenoorder meer mee moeten doen.
38'
...maar de bal komt niet goed voor het doel en kan makkelijk weggehaald worden door de Russen.
38'
Een hoekschop voor Portugal...
35'
Nog tien minuten tot aan de rust. De Russen proberen wel wat, maar tot echt kansen komt Rusland nog niet. Ronaldo was dichtbij zijn tweede, maar Akinfeev kon redding bieden.
32'
Ronaldo was dichtbij zijn tweede. Met een goede actie test hij van dichtbij de reflexen van Akinfeev. De doelman weet de bal met zijn voeten uit het doel te houden.
30'
Het spel ligt even stil als Carvalho dit keer Glushakov onderuit haalt. De scheidsrechter doet dit duel af zonder kaarten.
27'
Gele kaart voor Denis Glushakov (Rusland)
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Rusland. Glushakov is te laat met zijn tackle en raakt Carvalho. Dat betekent geel, een kaart zonder gevolgen voor de Rus.
25'
Ronaldo staat zelf achter de bal, maar ook dit keer lukt het Ronaldo niet om een vrije trap tot doelpunt te promoveren. Zijn poging kan makkelijk gepakt worden door Akinfeev. Ook poging nummer 45 op een eindtoernooi levert geen doelpunt op
24'
Glushakov probeert het van zo'n twintig meter, maar raakt een tegenstander. Dan kan Portugal er snel uit, maar Kudryashov haalt Ronaldo onderuit voordat de sterspeler gevaarlijk kan worden. Wel een vrije trap.
23'
Wissel in bij Rusland -> Dmitriy Poloz
23'
Rusland er snel uit, maar de voorzet van Zhirkov wordt eruit gehaald.
20'
Rusland probeert wat meer druk naar voren uit te oefenen, maar de passing is tot nu toe te onzorgvuldiger om echt gevaarlijk te worden.
17'
Glushakov met wat ruimte, maar hij neemt de bal verkeerd aan waardoor Pepe kan ingrijpen.
15'
Trainer Stanislav Cherchesov is niet tevreden over het eerste kwartier van zijn ploeg. De Rus staat langs de zijkant druk te gebaren dat zijn spelers meer druk naar voren moeten zetten.
12'
Een lekkere start voor de Europees Kampioen. De eerste kans voor Portugal was direct raak.
8'
Doelpunt voor Portugal, 0:1 door Cristiano Ronaldo
Een snelle treffer voor Portugal en wie anders dan Cristiano Ronaldo is de maker. Raphaël Guerreiro met de prachtige voorzet en Ronaldo kopt de bal achter jubilaris Akinfeev, die in zijn honderdste wedstrijd voor Rusland de bal uit het net moet vissen.
7'
Eerste goede aanval van Rusland. De voorzet Samedov wordt weggekopt door Pepe. Een nodige ingreep, want oud-Feyenoorder Smolov stond vrij om binnen te koppen.
4'
Een rustig begin van de wedstrijd. Beide ploegen tasten wat af in de openingsfase.
1'
De bal rolt. Rusland en Portugal zijn begonnen aan hun tweede wedstrijd van groep A. Kan Rusland de koppositie vasthouden tegen regerend Europees Kampioen Portugal?
1'
Maar liefst vier wijzigingen bij Portugal. Bruno Alves, Bernardo Silva, Adrien Silva en André Silva starten tegen Rusland in de basis. Dat gaat ten koste van José Fonte, João Moutinho, Nani en Ricardo Quaresma. Sterspeler Cristiano Ronaldo zal ondanks een lang seizoen gewoon in de basis beginnen.

Ook bij Rusland zijn er wijzigingen. Trainer Stanislav Cherchesov verandert zijn basis, ondanks de winst op Nieuw Zeeland, op twee plaatsen. Dmitriy Kombarov en Roman Shishkin krijgen tegen Portugal de voorkeur boven Aleksandr Erokhin en Dmitriy Poloz.
Statistieken
Portugal en Rusland spelen hun tweede groepswedstrijd. Rusland gaat momenteel aan kop in groep A dankzij een overwinning op Nieuw Zeeland. Een eigen doelpunt van verdediger Michael Boxall en een goal van oud-Feyenoorder Fedor Smolov bezorgde het gastland de 2-0 overwinning. Regerend Europees kampioen Portugal kwam tegen Mexico niet verder dan 2-2.
Waar Smolov in Rotterdam nog compleet mislukte (hij wist in elf wedstrijden niet tot scoren te komen), heeft de spits zijn weg gevonden in de Russische competitie. Het afgelopen seizoen wist hij achttien keer het net te vinden in de Premier Liga voor zijn club FK Krasnodar.
De laatste keer dat Portugal en Rusland elkaar ontmoetten, was in 2015. In een vriendschappelijk duel versloegen de Russen Portugal met 1-0. Eén keer kwamen de ploegen elkaar tegen op een eindtoernooi. Dat was in 2004, toen gastland Portugal in de poulefase te sterk was voor Rusland.
De absolute ster van het Portugese elftal is natuurlijk Cristiano Ronaldo. De topscorer van Real Madrid won met zijn club de Champions League en het kampioenschap. En ook voor zijn land is de aanvaller onmisbaar. In vijf kwalificatiewedstrijden heeft Ronaldo al elf keer gescoord. Op dit toernooi wist de Portugees het net nog niet te vinden. In de eerste wedstrijd tegen Mexico was hij wel belangrijk als aangever.
Waar regerend kampioen Duitsland met een jong en onervaren elftal naar Rusland is afgereisd, is Portugal wel op volle oorlogssterkte. Zo zitten negen van de elf spelers die de EK-finale speelden bij de selectie. Rui Patrício, Cédric Soares, Pepe, José Fonte, Raphaël Guerreiro, William Carvalho, André Silva, Nani en natuurlijk Cristiano Ronaldo zijn erbij in Rusland. EK-sensatie Renato Sanches komt momenteel uit voor Portugal op het EK onder 21. En João Mário, ook basisspeler in de EK-finale, ontbreekt op de Confederations Cup door een spierblessure.