0 : 1 Torinfos in de Ticker Neto 54. / Eigen goal
1 : 1 Torinfos in de Ticker Pepe 90. / Schot met rechts  (Eliseu)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Adrien Silva 104. / Penalty

120'
120'
Een onrustige einde fase van de wedstrijd. Het temperament van beide ploegen komt nog eens naar voren terwijl de Mexicaanse staf bijna in het veld staat om de arbitrage te vertellen wat ze ervan vinden.
120'
Blessuretijd (minuten): 2
118'
Rui Patrício houdt Portugal op de been. Een hard schot van de Mexicanen lijkt het doel in te vliegen maar de doelman verricht nog een van de laatste reddingen van de wedstrijd.
112'
Geel-rode kaart voor Raúl Jiménez (Mexico)
Weer een rode kaart en zo staat er weer een gelijk aantal spelers op het veld. Jiménez kwam ook gevaarlijk in waardoor hij zijn tweede gele kaart ontvangt. Na twintig minuten spelen, mag hij het veld weer verlaten.
106'
Geel-rode kaart voor Nélson Semedo (Portugal)
Het gevaarlijke spel van Nélson Semedo wordt door de scheidsrechter bestraft met een gele kaart. Voor de speler was dit de tweede keer dat hij geel ontving waardoor hij het veld mag verlaten.
106'
Aanvang 2e helft verlenging
105'
Samenvatting eerste helft verlenging
De Portugezen wisten in de eerste vijftien minuten van de verlenging wel een strafschop te verzilveren. Adrien Silva mocht nu aanleggen en stuurt de doelman de verkeerde hoek in.
105'
Wissel in bij Mexico -> Marco Fabián
105'
Wissel uit bij Mexico -> Rafael Márquez
105'
Einde 1ste helft verlenging
105'
Blessuretijd (minuten): 1
104'
Doelpunt voor Portugal, 2:1 door Adrien Silva
De Portugezen weten nu wel de strafschop te verzilveren. Adrien Silva krijgt de kans om aan te leggen vanaf de penaltystip en schiet de bal in de rechterhoek terwijl Ochoa de andere kant op duikt.
103'
Weer een strafschop voor de Portugezen. Miguel Layún wordt uitgespeeld en ontvangt de bal op de arm in het strafschopgebied.
101'
Terwijl de energie afneemt, nemen de frustraties toe. Na een paar flinke charges moet de videoscheidsrechter ingeschakeld worden. Het resultaat is een kleine toespraak van de arbitrage maar geen kaarten.
99'
De hoopvolle Portugees Eliseu neemt de vrije trap van ongeveer dertig meter. De strakke bal gaat anderhalve meter over en Mexico neemt opgelucht adem.
97'
Gele kaart voor Héctor Moreno (Mexico)
Na een flinke tackle van Moreno is de scheidsrechter genoodzaakt een gele kaart te trekken.
94'
Een cruciale redding van Rui Patrício. Lozano, de nieuwe PSV-er, komt vanuit de corner inlopen maar stuit op de uitstekend spelende doelman.
93'
Gele kaart voor Raúl Jiménez (Mexico)
92'
Ook de verlenging is weer van start gegaan. Beide ploegen zijn zichtbaar vermoeid en de snelheid van het spel ligt lager.
91'
Wissel in bij Portugal -> William Carvalho
91'
Wissel uit bij Portugal -> Pizzi
91'
Aanvang 1ste helft verlengingvoor Pizzi (Portugal)
90'
Heel lang leek het erop dat het eigen doelpunt van Neto, Mexico de overwinning zou geven. Pepe schoot de bal echter in de laatste minuut op acrobatische wijze in het doel. Niet veel later floot de scheidsrechter af voor de 90 minuten met als gevolg om te gaan verlengen.
90'
Einde tweede helft
90'
Doelpunt voor Portugal, 1:1 door Pepe
De wedstrijd is nog niet gespeeld! Pepe schopt de bal op acrobatische wijze in de laatste minuten in het doel. Hoogstwaarschijnlijk gaan de ploegen straks verlengen.
90'
Blessuretijd (minuten): 4
88'
Een van de laatste kansen van Portugal wordt ook tegen gehouden. De verdediging van Mexico weet de korte combinaties van Portugal te stoppen.
85'
Wissel in bij Mexico -> Raúl Jiménez
85'
Wissel uit bij Mexico -> Javier Hernández
82'
Twee wissels bij de Portugezen. Twee verdedigende middenvelders verlaten het veld. Onder anderen André Gomes moet de aanvallende krachten brengen.
82'
Wissel in bij Portugal -> André Gomes
82'
Wissel uit bij Portugal -> Danilo
82'
Wissel in bij Portugal -> João Moutinho
80'
Wissel uit bij Portugal -> João Moutinho
79'
Lozano is de enige PSV-er op het veld. Andrés Guardado verlaat het veld en Jonathan Dos Santos komt voor hem in het veld.
79'
Wissel in bij Mexico -> Jonathan Dos Santos
79'
Wissel uit bij Mexico -> Andrés Guardado
74'
Ricardo Quaresma probeert van grote afstand nog een gelijkmaker te maken. De bal gaat ver over.
70'
Ricardo Quaresma komt in het veld voor Nani. De vleugelspeler van Beşiktaş komt zo toe aan zijn 69e wedstrijd voor Portugal.
70'
Wissel in bij Portugal -> Ricardo Quaresma
70'
Wissel uit bij Portugal -> Nani
65'
Na een goede voorzet van de nieuwe PSV-er Lozano schiet Carlos Vela de bal naast het doel.
63'
Twee grote kansen voor Portugal in korte tijd. Eerst werd de voorzet van João Moutinho tegengehouden waarna ook de hoekschop niet op het doel gekopt kon worden.
61'
De kersverse PSV-er Hirving Lozano komt het veld in voor Oribe Peralta. Dit geeft de Nederlandse kijker de kans om iets meer kennis te maken met de nieuwe speler van de Eredivisie.
60'
Wissel in bij Mexico -> Hirving Lozano
60'
Wissel uit bij Mexico -> Oribe Peralta
59'
Pizzi met de kans op de gelijkmaker! De Portugees krijgt, met genoeg ruimte en tijd, de bal teruggelegd maar mikt de bal niet op het doel.
54'
Doelpunt voor Mexico, 0:1 eigen doelpunt door Neto (Portugal)
Daar is dan de openingstreffer die de wedstrijd zal doen veranderen. Carlos Vela probeert de bal via de kluts in het doel te krijgen maar de ongelukkige Portugese verdediger Neto krijgt de bal tegen zijn been. Hierdoor rolt de bal langs de doelman en het feest is er niet minder op bij de Mexicanen.
53'
André Silva legt de bal klaar voor Gelson Martins maar die weet ook niet de openingstreffer te maken. De volley van de aanvaller belandt in het zijnet.
50'
Mexico begint de tweede helft op dezelfde wijze als de eerste helft. Door middel van felle druk hoopt de ploeg fouten te forceren bij de tegenstander.
46'
Direct weer het ingrijpen van een van de doelmannen. Rui Patrício weerhoudt Javier Hernández van het maken van een doelpunt maar de Mexicaan staat ook buitenspel.
46'
45'
Beide ploegen hadden de kans om met een voorsprong te gaan rusten. Bij de Portugezen was de grootste kans die van de strafschop. André Silva faalde vanaf de penaltystip aangezien Ochoa met een prachtige redding kwam. Even later was het Mexico dat de openingstreffer kon maken. Weer een prachtige redding zorgde echter dat de stand op 0-0 bleef.
45'
45'
44'
Bijna een eigen doelpunt bij de Mexicanen. De lastige voorzet van Nélson Semedo wordt door Oribe Peralta weggewerkt maar laatstgenoemde doet dit maar een paar centimeter verwijderd van zijn eigen doel.
39'
De vroege voorzet van Portugal bereikt geen medespeler. Mexico trapt de bal slordig weg waardoor het balbezit direct weer voor de Portugezen is.
33'
Nu hebben de Portugezen een kans op de voorsprong. De voorzet komt bij de tweede paal waarbij Nani zijn schot geblokt ziet worden.
30'
Grote kans
Een prachtige aanval van de Mexicanen! Een steekpass zet Carlos Vela voor het doel waarna hij met een kapbeweging zijn tegenstander uitspeelt. Doelman Rui Patrício is de enige die het schot nog kan pareren en doet dit op prachtige wijze.
26'
Gele kaart voor Nélson Semedo (Portugal)
Een pittige tackle van achteren op Javier Hernández legt het spel direct stil. Desondanks het balbezit voor Mexico vindt de scheidsrechter het noodzaak om een gele kaart te geven.
23'
Pizzi ditmaal met een schot in het strafschopgebied. Zelf beweert hij nog dat de bal naast gaat via een Mexicaan maar de scheidsrechter houdt het bij een doeltrap.
19'
Direct weer een kans voor Portugal. Nani kan de bal niet naar beneden koppen waardoor de Mexicaanse verdediging haar handen dicht mag knijpen.
17'
Guillermo Ochoa voorkomt dat Portugal de leiding neemt! De bal werd strak in de hoek geschoten maar de doelman komt met een fabuleuze redding en houdt zijn doel schoon.
17'
Penalty gemist door André Silva, Portugal
De Portugees lijkt de bal ver in de hoek te schieten maar de Mexicaanse doelman weet zijn handen er tegenaan te krijgen. De stand blijft 0-0.
17'
Gele kaart voor Rafael Márquez (Mexico)
De verdediger komt niet meer bij de bal en om een achterstand te voorkomen moet hij aan de noodrem trekken. Het gevolg is een penalty voor de Portugezen.
16'
Toch een penalty toegekend aan de Portugezen. André Silva werd neergehaald en gaat nu ook de strafschop nemen.
15'
De videoscheidsrechter wordt ingeschakeld. Na een prachtige bal op André Silva trekt Rafael Márquez aan de noodrem maar de arbiter geeft geen directe strafschop. De scheidsrechter buigt zich over de beelden.
13'
De wedstrijd loopt het eerste kwartier op en neer. De aanvallen van beide ploegen wisselen elkaar af maar voorlopig blijft groot gevaar uit.
10'
Mexico komt er wel uit en gooit de bal voor het doel. Javier Hernández krijgt de bal op zijn hoofd maar kan de bal geen richting meegeven.
9'
Portugal dwingt Mexico de bal helemaal terug te spelen naar de doelman. De aanvallers zoeken de passlijnen uit en zetten zo druk op de Mexicaanse verdediging.
5'
Nani met de eerste grote kans. Portugal neemt een snelle inworp waardoor Mexico nog niet klaar staat. De vleugelspeler schiet de bal echter voorlangs.
4'
Danilo komt hoog boven de verdediging uit en kopt de bal uit de corner richting het doel. Mexico onderschept en zet de counter in.
3'
De Portugese doelman trapt de bal uit en direct zet Mexico de tegenstander onder druk. De eerste toon is gezet.
2'
Mexico neemt de bal over en zet de weg in naar het Portugese doel.
1'
Portugal trapt af en maakt direct een opmars richting het doel.
1'
De grootste naam die vandaag niet speelt is natuurlijk die van Cristiano Ronaldo. De aanvaller heeft een tweeling gekregen en is daarom weer thuis bij zijn familie. Bij Mexico geen aanpassingen in vergelijking met de verloren wedstrijd tegen Duitsland. Dat betekent dat onder anderen Andrés Guardado en Javier Hernández weer vanaf het begin spelen.
Statistieken
De reden dat Portugal de strijd om de derde plek aangaat, is omdat de Portugezen faalden bij de penaltyreeks bij de halve finale. De Portugezen misten alle drie de strafschoppen. Mexico werd overklast door Duitsland (4-1) en mag daarom aantreden in de strijd om de derde plek.
De vorige wedstrijd tussen de ploegen was een doelpuntrijke. Ricardo Quaresma, Javier Hernández, Cédric Soares en Héctor Moreno zetten met hun doelpunten een 2-2 eindstand op het scorebord.
Cristiano Ronaldo is de enige Portugese speler die dit toernooi meer dan een doelpunt maakte. De Portugees heeft er twee gemaakt. Een aantal dat niet zal gaan stijgen aangezien de aanvaller naar huis is gegaan vanwege de geboorte van zijn tweeling.
De teams troffen elkaar dus ook in de groepsfase. Portugal en Mexico gingen door als nummers een en twee van de groep aangezien zij beide zeven punten hadden behaald.
De strijd voor de derde plek op de Confederations Cup is de vijfde keer dat de nationale ploegen tegenover elkaar staan. Twee keer gebeurde dat in vriendschappelijk verband. De ploegen troffen elkaar ook op het WK van 2006 waar Portugal met 2-1 van Mexico won. De laatste keer dat de teams tegen elkaar speelden was in de groepsfase van deze editie van de Confederations Cup waarbij de teams met 2-2 gelijkspeelden.