2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Raúl García 58. / Penalty
2 : 0 Torinfos in de Ticker José Giménez 77. / Kopbal  (Koke)

90'
Daar kwamen de doelpunten dan toch. Atlético heeft door de 2-0 uiterst goede papieren om de kwartfinale te bereiken, met de return bij Real nog in het verschiet. Door de doelpunten van Raul García en José Jiménez zit het team van Diego Simeone op rozen.
90'
90'
Vijf minuten blessuretijd maar liefst. Kan Real nog iets forceren in de laatste minuten? Dan moet het wel een tandje bij schakelen.
89'
Gele kaart voor Dani Carvajal (Real Madrid)
Op deze manier wordt het nog een waar kaartenfestival. De verdediger van Real Madrid komt van achteren in op Koke en gaat eveneens in het bonnenboekje van de dienstdoende arbiter.
86'
Gele kaart voor Diego Godín (Atlético Madrid)
'Ronaldo op stoom naar het doel? Dan halen we hem toch neer', moet Godín gedacht hebben halverwege zijn eigen speelhelft. De verdediger moet zijn actie echter wel bekopen met een gele prent.
84'
Atlético Madrid daarentegen heeft er nog wel even zin in en blijft vol druk zetten op de defensie van Real.
83'
Wissel in bij Real Madrid -> Dani Carvajal
83'
Wissel uit bij Real Madrid -> Arbeloa
81'
Het ziet er niet naar uit dat Real Madrid nog wat terug kan doen. De bezoekers lijken zich neer te leggen bij de nederlaag. Het tergend langzame baltempo is tekenend.
77'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 2:0 door José Jiménez
Atlético verdubbelt de score! Uit een hoekschop van Koke kopt Jiménez snoeihard tegen de touwen. Dit kan toch niet meer misgaan zou je zeggen.
76'
Gele kaart voor Raúl García (Atlético Madrid)
75'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Mario Mandžukić
75'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Antoine Griezmann
75'
Wissel in bij Real Madrid -> Jesé Rodríguez
75'
Wissel uit bij Real Madrid -> Karim Benzema
75'
De schade voor Atlético valt mee. Ronaldo weet de vrije trap niet te verzilveren. Zijn schot vanaf de linkerkant van het veld zeilt over de dwarsligger.
74'
Gele kaart voor Gabi (Atlético Madrid)
Oei, op de rand van het strafschopgebied besluit Gabi om Marcelo naar het gras te trekken. Een gele kaart voor de middenvelder en bovendien een vrije trap die wel eens gevaarlijk kan worden nu Ronaldo in het veld staat.
69'
Na de openingstreffer van Atlético begint het niveau van de wedstrijd wat weg te zakken. Beide teams krijgen het niet meer voor elkaar de bal langdurig in de ploeg te houden en dat is momenteel vooral in het voordeel van de thuisploeg.
68'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Arda Turan
68'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Saúl
65'
Gele kaart voor Antoine Griezmann (Atlético Madrid)
Het wordt zo de wedstrijd van te laat inkomen. Dit keer krijgt Griezmann de gele prent gepresenteerd als hij veel te laat is en Toni Kroos naar de grond haalt.
64'
Real op een achterstand. Tja dan moet Ronaldo zich toch maar gaan bemoeien met de wedstrijd. De Portugees staat binnen de lijnen en mag proberen Real langszij te schieten.
63'
Wissel in bij Real Madrid -> Cristiano Ronaldo
63'
Wissel uit bij Real Madrid -> James Rodríguez
61'
Gele kaart voor Jesús Gámez (Atlético Madrid)
Ook Gámez gaat het bonnenboekje in. Maar wat een domme kaart. Op de middenlijn komt Gámez te laat inzetten als Benzema de bal in zijn voeten heeft.
59'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Koke
59'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Fernando Torres
58'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 1:0 door Raúl García
García verzilvert de pingel die hij zelf versierde, nadat hij onderuit getrokken werd door Sergio Ramos. Navas is kansloos als de middenvelder de bal strak in de rechter onderhoek schuift.
57'
Gele kaart voor Sergio Ramos (Real Madrid)
Ramos wat doe je nu? De centrale verdediger gooi beide armen om Raúl García heen en trekt de middenvelder in het eigen strafschopgebied naar de grond. Een gele kaart voor de verdediger en een strafschop voor Atlético!
55'
Ondertussen gaat Torres vrolijk door waar hij in de eerste helft mee was geëindigd. Het Real Madrid moeilijk maken. Waar hij dat in het eerste bedrijf echter deed met de bal aan de voeten, is hij na de rust heer en meester in de lucht.
52'
Bale! Bijna weet de miljoenenaankoop Real op voorsprong te zetten. Uit een fabelachtige lange bal van Marcelo besluit de man uit Wales de bal op de volley te nemen. Zijn schot zeilt maar nipt langs de verkeerde kant van de paal.
49'
De hand van Mario Suárez voorkomt een levensgrote kans voor Atlético Madrid. In het strafschopgebied van Real lijkt Suárez door te kunnen stomen richting het doel van Navas, maar hij neemt de bal aan met hand in plaats van zijn borst.
47'
Atlético Madrid heeft de bal weer aan het rollen gebracht. Kunnen beide teams in de tweede helft het doel wel vinden? Laten we in ieder geval hopen dat het net zo'n klapstuk wordt als in het eerste bedrijf.
46'
45'
Ondanks de 0-0 ruststand, is het allerminst een saaie wedstrijd. Na een flitsende start van de wedstrijd van Real, met twee levensgrote kansen, neemt Atlético Madrid de wedstrijd langzaamaan over. Het enige wat er nog ontbreekt zijn doelpunten. Wellicht dat Torres daar in de tweede helft voor kan zorgen? De teruggekeerde publiekslieveling laat in de eerste helft in ieder geval menigmaal van zich horen!
45'
43'
Niet voor het eerst heeft Real Madrid een overtreding nodig om Fernando Torres van de bal te krijgen. Ditmaal is het Raphaël Varane die de publiekslieveling naar de grond trekt als hij de bal in zijn voeten gespeeld krijgt. Torres laat in zijn rentreewedstrijd gelijk van zich horen.
40'
En nog een speldenprikje van Real Madrid. Maar daar blijft het dan ook bij. Van een meter of twintig probeert Karim Benzema het maar eens. Zijn schot kan eenvoudig uit de lucht geplukt worden door doelman Oblak.
37'
Khedira kan nog voor een kleine tegenstoot zorgen. Uit een loepzuivere voorzet van Bale aan de rechterkant van het veld kopt de middenvelder de bal echter mijlenver naast het doel van Oblak.
34'
Atlético zet aan! Raúl García krijgt ditmaal alle ruimte in het strafschopgebied van Real om uit te halen richting het doel van de bezoekers. Marcelo kan zijn lichaam nog maar net voor de bal gooien voor het schot van Garcia gevaarlijk kan worden.
31'
Gele kaart voor Sami Khedira (Real Madrid)
Fernando Torres maakt het Real Madrid moeilijk. Als de spits wederom ontsnapt aan de aandacht van de spelers van Real, trekt Khedira aan de noodrem. De Duitser plant zijn arm tegen de borst van Torres en belet de Spanjaard de doorgang.
30'
Maar de linksback kan uiteraard meer dan schoffelen en laat dat even zien. Met een magistraal balletje achter zijn standbeen langs passeert hij Raúl García aan de linkerkant van het veld.
27'
Gele kaart voor Marcelo (Real Madrid)
Tja, dit kon je zien aankomen. Wederom gaat de linksback rond de middenlijn in de fout. Ditmaal is Jesús Gámez het slachtoffer als Marcelo te laat komt inglijden.
27'
De bezoekers beginnen de grip op de wedstrijd wat te verliezen. Waar Real in de openingsfase heer een meester was, beginnen de rollen op het veld nu om te draaien.
24'
Hallo dan Marcelo. De Braziliaan laat zich weer eens ouderwets gelden en Torres moet het ontgelden. De linksback van Real Madrid komt rond de middenlijn veel te laat inglijden op de benen van de Spanjaard, maar ontsnapt zonder kaart.
22'
Wat een onderschepping van Raphaël Varane! Opnieuw ontsnapt Torres aan de aandacht van Real. De centrale verdediger grijpt echter in met een perfecte sliding in het eigen strafschopgebied en voorkomt dat Torres gevaarlijk kan worden.
20'
Bovendien heeft Atlético de zaken achterin goed voor elkaar. Real komt er niet meer doorheen en stuit keer op keer op de verdedigers van de stadsgenoot.
17'
Atlético Madrid begint langzaamaan wat uit haar schulp te kruipen. Waar de eerste tien minuten van de wedstrijd overduidelijk voor rivaal Real waren, golft de wedstrijd nu in een hoog tempo op en neer.
14'
En aan de andere kant! Atlético doet meteen wat terug. In de tegenstoot ontsnapt Fernando Torres op de helft van Real. Zijn schot kan nog maar net uit het doel getikt worden door Keylor Navas. Het golft heerlijk op en neer.
13'
Oei De handen bij Gareth Bale gaan voor niets de lucht in. De aanvaller uit Wales kopt een vrije trap van James Rodríguez tegen de touwen, maar doet dat uit buitenspelpositie.
11'
Hij heeft er nog weinig voor hoeven doen, maar zo gauw Torres maar in de buurt van de bal komt, gaan de handen al op elkaar bij het thuispubliek. Het zou toch wat zijn, als hij het juist vanavond op zijn heupen krijgt!
9'
De openingsfase in Madrid is duidelijk voor de bezoekers van Real. De koploper uit de Primera División laat de bal eenvoudig van voet naar voet gaan en is voortdurend op de helft van Atlético te vinden.
6'
Daartegenover staat de rentree in Vicente Calderón van Fernando Torres. De publiekslieveling maakt vanavond zijn eerste minuten voor Atlético na zijn terugkomst in Spanje.
5'
Waar de opstelling van Real Madrid opmerkelijk is zonder Ronaldo, is de basisformatie van Atlético misschien nog wel verrassender. Diego Simeone heeft besloten om onder andere Arda Turan, Koke en Mario Mandžukić rust te geven. Het drietal begint evenals Ronaldo op de bank.
2'
Wat een start! Binnen een minuut krijgt Sergio Ramos al de kans om Real Madrid op een voorsprong te zetten. Na een hoekschop voor de bezoekers torent de verdediger boven de defensie van Atlético Madrid uit. Zijn kopbal kan nog net gepareerd worden door doelman Jan Oblak.
1'
We zijn los! Real Madrid heeft afgetrapt in deze eerste ontmoeting in het tweeluik van de Copa del Rey. Opvallend genoeg doen de bezoekers dat zonder Cristiano Ronaldo. De sterspeler begint op de bank.
1'
Dit zijn de bekerpotjes om eens goed voor te gaan zitten. In de achtste finale van de Copa del Rey neemt Atlético Madrid het op tegen stadsgenoot Real Madrid. Een wedstrijd om je vingers bij af te likken zo vroeg in het bekertoernooi en daar zal het deze wedstrijd niet bij blijven. De winnaar van het tweeluik neemt het in de kwartfinale van de Spaanse beker hoogstwaarschijnlijk op tegen FC Barcelona. Een nieuwe topwedstrijd ligt dus al in het verschiet. Maar bovenal staat deze wedstrijd in het teken van Fernando Torres. De publiekslieveling van Atlético maakt vanavond zijn rentree voor eigen publiek.
Mijn naam is Merten Simons en vanaf 21.00 uur zal ik verslag doen van deze tweestrijd. Rond een uur of 20.00 uur zullen hier alvast de opstellingen verschijnen en vanaf 21.00 uur branden we los met het live verslag van deze wedstrijd.

Atlético Madrid
Alles leuk en aardig, maar voor Atlético draait het deze wedstrijd maar om één man. Na een afwezigheid van 7,5 jaar keert El Niño terug bij zijn jeugdliefde. Tussen 2000 en 2007 speelde de spits 174 wedstrijden voor de Spanjaarden, waarin hij 75 maal tot scoren kwam. Na uitstapjes bij Liverpool, Chelsea en AC Milan, staat Torres vanavond voor zijn rentree bij Atlético Madrid en dat belooft een waar spektakel te worden. Alleen voor zijn presentatie zaten er al 45.000 toeschouwers in stadion Vicente Calderón.
De wedstrijd van afgelopen weekend moet Atlético bovendien vertrouwen geven voor de eerste wedstrijd in het tweeluik tegen de grote rivaal Real Madrid. De Madrilenen wonnen met 3-1 van Levante UD en verkleinden daarmee door het verlies van FC Barcelona en Real Madrid de achterstand op beide clubs tot één punt.

Real Madrid
Zoals gezegd begon Real het nieuwe jaar dus niet al te best. De koploper uit de Primera División ging met 2-1 ten onder tegen Valencia en leed daarmee de derde nederlaag van het seizoen. Bovendien zag het de tegenstander van vanavond in de hoogste Spaanse divisie naderen tot op één puntje.
De vorige bekerronde daarentegen zal het team van José Mourinho meer vertrouwen gegeven. Over twee wedstrijden was Real Madrid met 9-1 te sterk voor UE Cornellà. Een tweeluik waaruit met name James Rodríguez veel vertrouwen zal putten uit de thuiswedstrijd. De steraankoop scoorde maar liefst drie keer en was eenmaal de aangever.

Historie
Dat de onderlinge resultaten in het voordeel van Real Madrid spreken zal weinig mensen verrassen. 170 keer troffen beide teams elkaar eerder. Wedstrijden waarin de bezoekers 92 keer als sterksten het veld verlieten en wedstrijden waarin Atlético 43 maal met de drie punten van het veld stapte. De onderlinge resultaten in thuiswedstrijden zullen het team van Diego Simeone daarentegen meer vertrouwen geven. Van de 81 onderlinge ontmoetingen die zich op Vicente Calderón afspeelden won Atlético er 25 en Real 35. Bovendien zal de laatste onderlinge ontmoeting nog vers in het geheugen liggen van de thuisploeg. Uit bij rivaal Real was Atlético eerder dit seizoen met 1-2 te sterk voor het team van Mourinho. Een kwartier voor tijd schoot Arda Turan Atlético naar de drie punten.