07.01.2015 22:51

Torres in rentreewedstrijd langs rivaal Real

In een waar spektakelstuk heeft Atlético Madrid goede zaken gedaan om ten koste van Real Madrid de kwartfinale van de Spaanse beker te bereiken. In eigen huis won Atlético onder aanvoering van de teruggekeerde Torres met 2-0.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd zorgde Sergio Ramos ervoor dat de toeschouwers in Vicente Calderón op het puntje van de stoel konden gaan zitten. Al na enkele seconden versierden de bezoekers, met Cristiano Ronaldo op de bank, een hoekschop en uit de dode spelsituatie torende de centrale verdediger hoog boven de defensie van Atlético Madrid uit. Zijn kopbal kon echter nog net uit de linker bovenhoek getikt worden door doelman Jan Oblak.

Het startsein voor beide teams om er een wedstrijd van te maken die negentig minuten lang om te smullen was. Waar het eerste deel van het eerste bedrijf voor de bezoekers van Real was, nam Atlético de rol van bovenliggende partij langzaam over. Hoewel Gareth Bale een doelpunt nog afgekeurd zag worden wegens buitenspel, was het de thuisploeg die onder aanvoering van Fernando Torres de wedstrijd in handen nam.

De teruggekeerde publiekslieveling liet er bij zijn terugkeer in Vicente Calderón geen gras over groeien. Torres was een constante plaag voor de rivaal in de stadsderby en was slechts met vele overtredingen van Real van de bal te krijgen. Grote kansen kon de Spaanse spits echter niet creëren en dat had het team van José Mourinho voornamelijk te danken aan een uitstekend acterende Raphaël Varane. Met een perfecte sliding in zijn eigen strafschopgebied tien minuten voor de rust, belette de Fransman Torres zo de doorgang richting het doel van Real.

Na de rust ging El Niño in alle rust door waar hij in de eerste helft mee geëindigd was. Het Real Madrid moeilijk maken. Waar hij dat in de eerste helft deed met ballen aan zijn voeten, was hij in het tweede bedrijf heer en meester in de lucht. Keer op keer was Torres in de lucht niet te verschalken door de defensie van Real.

Het was echter niet de publiekslieveling die de score opende in Vicente Calderón. Raúl García was de grote man achter de openingstreffer van Atlético. Nadat de middenvelder eerst de strafschop versierde nadat Sergio Ramos hem met beide armen naar het gras trok. Bleef de Spanjaard koel en nam hij de strafschop zelf. Met een geplaatste schuiver in de rechter onderhoek liet hij Keylor Navas kansloos.

Een kunststukje dat José Jiménez een kwartier voor tijd nog maar eens even over deed. Uit een hoekschop van de voor Torres ingevallen Koke kopte Jiménez de bal snoeihard tegen de touwen, waarmee hij de voorsprong voor Atlético verdubbelde.

Twee doelpunten waarmee Atlético rivaal Real een nieuwe klap toediende. Na overwinningsmars van 22 wedstrijden op rij, verloor Real Madrid afgelopen weekend al van Valencia en boekte het nu tegen de stadsgenoot de tweede nederlaag op rij. Atlético zal het echter een zorg zijn. Het team van Diego Simeone heeft door de overwinning uiterst goede papieren om de kwartfinale van het bekertoernooi te halen. Volgende week wacht de return. Wederom in Madrid, maar ditmaal bij Real.