1 : 0 Torinfos in de Ticker James Rodríguez 11. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Raphaël Varane 30. / Kopbal  (Toni Kroos)
3 : 0 Torinfos in de Ticker James Rodríguez 44. / Penalty

90'
De tweede helft kende weinig spektakel. Morata had op aangeven van Marcelo al snel voor de 4-0 moeten zorgen, maar faalde oog in oog met Sergio Rico. De ongelukkig spelende spits verprutste vervolgens nog een kans en liet na zichzelf op het scorebord te zetten. In de slotfase deden invaller Danilo en Isco dat ook en mocht Sevilla nog even op jacht naar de 3-1. Deze viel uiteindelijk niet omdat Escudero en Corrae hun vizier niet op scherp hadden staan.
90'
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste drie minuten.
87'
Sevilla probeert nog wel te zorgen voor de broodnodige treffer. Een doelpunt verandert de uitgangspositie voor de return van volgende week namelijk aanzienlijk.
83'
En daar is ook gelijk de laatste wissel bij Real Madrid. De ongelukkig acterende Morata wordt uit zijn lijden verlost. Mariano is zijn vervanger voor de laatste paar minuten.
83'
Wissel in bij Real Madrid -> Mariano
83'
Wissel uit bij Real Madrid -> Morata
83'
Gele kaart voor Vitolo (Sevilla FC)
Vitolo haakt zijn tegenstander en krijgt nog een gele kaart van de belabberd fluitende scheidsrechter.
82'
Daar is de laatste wissel aan de kant van Sevilla. Joaquín Correa gaat naar de kant en zijn vervanger heet Wissam Ben Yedder.
82'
Wissel in bij Sevilla FC -> Wissam Ben Yedder
82'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Joaquín Correa
79'
James Rodríguez oogst applaus in Madrid als hij naar de kant toe wandelt. De man van twee treffers wordt vervangen door Danilo.
79'
Wissel in bij Real Madrid -> Danilo
79'
Wissel uit bij Real Madrid -> James Rodríguez
76'
Escudero ramt zowaar een keer op het doel van Kiko Casilla. Uit een hoekschop krijgt hij de bal voor zijn voeten en ramt hij via Carvajal naast het doel. De scheidsrechter geeft echter geen hoekschop.
71'
Marcelo is vanavond een van de uitblinkers aan de kant van Real. De linksback stoomt keer op keer mee op en geeft de ene goede voorzet na de andere. Tot doelpunten heeft dat in de tweede helft nog niet geleid.
67'
Marco Asensio speelde geen grootse wedstrijd en mag na 67 minuten naar de kant. Hij wordt vervangen door Isco.
67'
Wissel in bij Real Madrid -> Isco
67'
Wissel uit bij Real Madrid -> Marco Asensio
63'
De storm lijkt even te gaan liggen in Madrid. Real hoeft eigenlijk niet meer en Sevilla probeert het wel, maar bij de ploeg van Sampaoli lukt vanavond niet veel. Nog een half uur in Estadio Santiago Bernabéu.
59'
De tweede wissel aan de kant van Sevilla. Aanvoerder Iborra gaat naar de kant en zijn vervanger heet Matías Kranevitter. De aanvoerdersband gaat over naar Vitolo.
59'
Wissel in bij Sevilla FC -> Matías Kranevitter
59'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Iborra
56'
Weer staat Marcelo aan de basis van een Madrileense aanval. Hij krijgt de bal van Carvajal en geeft goed voor op Morata, die zijn voet niet goed tegen de bal kan krijgen.
53'
De bezoekers mogen wat langer aan de bal blijven van Real Madrid. Heel ver komt de ploeg van Sampaoli echter niet.
49'
Zowaar is daar Sevilla. Invaller Pablo Sarabia geeft een fraaie steekbal op Correa, maar de spits heeft zijn vizier nog niet op scherp staan en schuift de bal naast het doel.
48'
Dat had de vierde treffer van Real Madrid al moeten zijn. Marcelo geeft een fraaie voorzet richting Morata, maar de spits verprutst een grote kans. Ook James Rodríguez stond klaar om binnen te schuiven.
46'
De tweede helft is begonnen met een wissel aan de kant van Sevilla FC. We zien Ganso niet meer terug in Madrid. Hij wordt vervangen door Pablo Sarabia.
46'
Wissel in bij Sevilla FC -> Pablo Sarabia
46'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Ganso
46'
45'
Real Madrid kent weinig moeite met Sevilla FC. De thuisploeg kreeg al na twee minuten een prima kans via Morata, maar hij stond buitenspel. Aan de overkant krulde Correa de bal naast het doel van Casilla. In de elfde minuut kwam Real op voorsprong. James Rodríguez kreeg de bal cadeau en schoof hard de openingstreffer binnen. Via Marcelo en Modrić kreeg de Koninklijke twee grote kansen om de score uit te breiden, maar zij scoorden niet. Varane deed dat even later wel. De verdediger knikte na een hoekschop van Kroos hard raak. Sevilla kreeg vervolgens via Correa en Iborra prima kansen om de wedstrijd weer spannend te maken. Dat lukte niet en James zorgde in de slotfase vanaf de stip voor de 3-0.
45'
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste een minuut.
44'
Doelpunt voor Real Madrid, 3:0 door James Rodríguez
Raak! James Rodríguez neemt plaats achter de bal en schiet beheerst zijn tweede treffer van de avond binnen. 3-0 voor Real Madrid!
43'
Gele kaart voor Gabriel Mercado (Sevilla FC)
Aan de overkant duwt Mercado zijn tegenstander Modrić in de rug en krijgt Real Madrid een penalty. Ook volgt er geel voor de speler van Sevilla.
42'
Gele kaart voor Marcelo (Real Madrid)
En ook Marcelo moet op zijn tellen gaan passen. De linksback krijgt eveneens de gele kaart vanwege commentaar.
42'
Gele kaart voor Dani Carvajal (Real Madrid)
Carvajal dacht aan buitenspel en laat dat duidelijk weten aan de arbiter van dienst. Die is daar niet van gediend en Carvajal gaat in het boekje.
41'
Weer een enorme mogelijkheid voor Sevilla. Iborra gaat alleen op doelman Casilla af, maar de keeper is alert en voorkomt de aansluitingstreffer. De hoekschop is ook een prooi voor de doelman.
38'
Marcelo en James Rodríguez combineren fraai aan de linkerkant en lijken op weg naar de 3-0. De voorzet van James is echter niet goed en kan worden weggewerkt door Rami.
34'
Wat een kans voor de bezoekers! Joaquín Correa gaat alleen op doelman Kiko Casilla af, maar schiet recht op de goalie van Real. De rebound wordt voor open doel over geschoten door Iborra.
33'
Scheidsrechter Mateu Lahoz lijkt nog niet helemaal wakker in Madrid. De arbiter ziet veel over het hoofd en geeft nu zomaar een vrije trap aan Sevilla. De vrije trap van Nasri wordt door Correa over gekopt.
31'
En dat is bijna nummer drie. Morata kapt en draait in de zestien van Sevilla en moet afleggen op James, maar besluit zelf te gaan. Sergio Rico weet de inzet van de spits te keren.
30'
Doelpunt voor Real Madrid, 2:0 door Raphaël Varane
Een hoekschop met gevolgen! De luchtmacht van Real Madrid is mee naar voren gekomen en verdediger Raphaël Varane knikt de bal hard in het doel van Sevilla.
29'
Sergio Rico houdt Sevilla op de been! James Rodríguez geeft fraai voor op Marcelo die niet nadenkt en hard uithaalt op de vuisten van de doelman. Uiteindelijk volgt een hoekschop voor de thuisploeg.
26'
Gele kaart voor Ganso (Sevilla FC)
En daar gaat ook Ganso in het boekje. Hij haalt zijn gram op het middenveld en incasseert geel. Inmiddels heeft ook trainer Jorge Sampaoli een waarschuwing gekregen vanwege zijn commentaar.
24'
Gele kaart voor Iborra (Sevilla FC)
Iborra wordt aan zijn shirtje getrokken door Carvajal en gaat naar de grond. In de ogen van scheidsrechter Mateu Lahoz gaat hij echter veel te gemakkelijk liggen en krijgt hij de gele kaart.
22'
Sevilla komt amper van de eigen helft af in het eerste kwart van de wedstrijd. Real Madrid is ook zonder 'BBC' heer en meester in eigen stadion.
18'
Het lijkt wachten op de tweede Madrileense treffer. Marco Asensio bemoeit zich nu ook met het spel en probeert zijn spits Morata te bereiken. Doelman Sergio Rico weet gevaar te voorkomen.
15'
OEF! Wat een prachtige aanval van Real! Carvajal is mee naar voren gekomen en legt de bal panklaar voor Modrić. De Kroaat produceert een fraaie halve omhaal, maar ziet zijn poging net naast het doel van Sevilla belanden.
14'
Even wat geklungel in de defensie van Real Madrid. Carvajal krijgt de bal niet goed weg en maakt er een hoekschop van. De corner van Nasri is een gemakkelijke prooi voor doelman Casilla.
11'
Doelpunt voor Real Madrid, 1:0 door James Rodríguez
Daar is de goal! Mercado verspeelt de bal knullig aan Casemiro, die op zijn beurt James Rodríguez bedient. De Colombiaan bedenkt zich niet en schuift de 1-0 hard achter doelman Sergio Rico.
7'
Real Madrid pakt het initiatief in de beginfase. Linksback Marcelo komt mee naar voren en gooit er wat bewegingen uit. Uiteindelijk krijgt hij de bal niet voor het doel, maar is het gevaar van de thuisploeg nog niet geweken.
4'
En daar is Sevilla! Joaquín Correa kapt zich vrij in de zestien van Real en krult de bal naar de verre hoek. Via een Madrileens been verdwijnt de bal naast. De hoekschop levert niets op voor de bezoekers.
2'
Direct een goede kans voor de thuisploeg! Luka Modrić lepelt de bal voor het doel, maar Morata krijgt de bal niet in achter doelman Sergio Rico. De grensrechter stak overigens zijn vlag al de lucht in vanwege buitenspel.
1'
Real Madrid heeft de wedstrijd in gang gezet. De wedstrijd tegen Sevilla FC is begonnen! Weet de Koninklijke het jubileum van trainer Zinédine Zidane te vieren met een zege?
1'
Real Madrid-trainer Zinédine Zidane doet het in eigen huis zonder Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Sergio Ramos. Wel heeft de coach een basisplaats voor de jarige Toni Kroos. In de spits staat Morata. Op de reservebank is een plekje voor sc Heerenveen-doelwit Martin Ødegaard.

De bezoekers uit Sevilla zijn in goede doen en willen ook in Madrid een resultaat behalen. Dat doen zij zonder topschutter Wissam Ben Yedder, hij begint op de bank. Sterkhouder Steven N'Zonzi heeft wel een basisplaats op het middenveld.
De winterstop in Spanje is voorbij en alle clubs maken zich op om komend weekeinde de Primera División te hervatten. Voordat de Spaanse competitie verder gaat, wordt er echter eerst nog gespeeld in de strijd om de Copa del Rey. Woensdagavond zullen Real Madrid en Sevilla FC het nieuwe jaar beginnen met de heenwedstrijd in de Spaanse hoofdstad. Om 21:15 uur zal er onder leiding van scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz worden afgetrapt in Santiago Bernabéu. De opstellingen van Real Madrid-trainer Zinédine Zidane en zijn collega Jorge Sampaoli zullen kort voor aanvang van het duel verschijnen onder het kopje wedstrijddetails.

Monsterzege in vorige ronde
Zowel Real Madrid als Sevilla FC kende weinig moeite om de achtste finales van het Spaanse bekertoernooi te bereiken. De thuisploeg van vanavond rekende twee keer ruim af met Cultural Leonesa uit de Segunda División B. Op bezoek bij Leonesa won de Koninklijke met 1-7 om het karwei in eigen huis met 6-1 definitief te klaren. Bij de Spaanse laagvlieger speelt Nederlander Gianni Zuiverloon. Hij maakte in de heenwedstrijd een eigen doelpunt. In Madrid wist Enzo Zidane zich op het scorebord te werken. Sevilla FC hoefde zich eveneens niet bovenmatig in te spannen om de volgende ronde te halen. Tegen SD Formentera (vierde niveau) eindigde de heenwedstrijd in 1-5 en wist de ploeg van trainer Sampaoli in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán met 9-1 te zegevieren. Wissam Ben Yedder maakte vijf van de veertien treffers.

Real Madrid wil doorstoten
Zinédine Zidane kan terugkijken op een geslaagd 2016 als hoofdtrainer van Real Madrid. De ploeg uit de Spaanse hoofdstad won de UEFA Champions League en UEFA Super Cup en sloot het jaar onlangs af met de eindzege op het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs. Ook in de Primera División gaat het vooralsnog prima met Real Madrid. Na vijftien wedstrijden heeft Real 37 punten behaald en staat daarmee bovenaan. Achtervolger FC Barcelona heeft drie punten minder en een wedstrijd meer gespeeld. Het bekertoernooi wordt echter ook serieus genomen in Madrid. "We komen weer in actie en zijn klaar om deze wedstrijd te winnen", aldus Zidane op de clubwebsite. "Het zal een leuke wedstrijd worden en Sevilla is een concurrent." Onder meer Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Sergio Ramos zitten overigens niet bij de wedstrijdselectie.

Sevilla FC presteert goed
Tegen Sevilla FC zal Real Madrid de overwinning zeker niet cadeau krijgen. De club uit Andalusië sloot 2016 af als nummer drie van de Spaanse competitie en wil die goede lijn in het nieuwe jaar doortrekken. Sevilla heeft na zestien wedstrijden in de Primera División 33 punten behaald en staat zodoende maar een punt achter nummer twee FC Barcelona. In eigen huis is de ploeg van Sampaoli zelfs de beste Spaanse club. Ook in de Champions League gaat het goed met Sevilla. In een onderling duel rekende ze af met Olympique Lyon en in de volgende ronde wacht Engels landskampioen Leicester City. In competitieverband speelden Real Madrid en Sevilla FC dit seizoen nog niet tegen elkaar. De strijd om de Europese Super Cup ging wel tussen beide Spaanse grootmachten. Aan het begin van het seizoen won Real Madrid na verlenging met 3-2.