04.01.2017 23:10

Real Madrid heeft geen kind aan pover Sevilla

Real Madrid heeft het eenjarig jubileum van trainer Zinédine Zidane in stijl gevierd. De Madrilenen wonnen in de achtste finales van de Copa del Rey met 3-0 van Sevilla FC en staan met één been in de kwartfinales.

Zidane moest het in eigen stadion stellen zonder Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Sergio Ramos. Wel had de coach een basisplaats voor de jarige middenvelder Toni Kroos. Ook de halve Nederlander Marco Asensio begon in de basis. Op de reservebank van Real Madrid zat Martin Ødegaard. De achttienjarige middenvelder staat in de belangstelling van sc Heerenveen. Bij de bezoekers uit Sevilla zette trainer Jorge Sampaoli topschutter Wissam Ben Yedder op de bank. Sterkhouders Steven N'Zonzi en Samir Nasri stonden wel gewoon in de basis bij Rojiblancos.

De thuisploeg begon prima aan de wedstrijd. Via spits Morata kreeg Real Madrid direct een goede kans, maar hij stond buitenspel. Aan de overkant lieten de bezoekers zich ook direct gelden. Joaquín Correa krulde de bal maar net naast het doel van Kiko Casilla. Real Madrid pakte vervolgens het heft stevig in handen en kwam na elf minuten op voorsprong. James Rodríguez kreeg de bal zomaar cadeau en benutte dit buitenkansje met een fraaie schuiver. Via linksback Marcelo en middenvelder Luka Modrić stond het vervolgens bijna 2-0, maar hun spectaculaire pogingen troffen geen doel. Dat deed een kopbal van Raphaël Varane wel. De verdediger knikte uit een hoekschop van Kroos alsnog de tweede treffer binnen. Sevilla kroop na deze tegenslag ietwat uit de schulp en kreeg via Correa de kans om terug in de wedstrijd te komen. Hij faalde echter oog in oog met Casilla en zag Iborra de rebound voor open doel over schieten. Ever later hielp de aanvoerder opnieuw een kans om zeep. In de slotfase kwam de Koninklijke ook nog op 3-0. Modrić kreeg een duw in de rug en zag ploeggenoot James Rodríguez de strafschop benutten.

Direct na de pauze had het al 4-0 kunnen staan. Marcelo gaf een fraaie voorzet op Morata, maar de spits verprutste het alleen voor Sergio Rico. Aan de overkant meldde Correa zich andermaal. Na een fraaie steekpass van invaller Pablo Sarabia schoof hij de bal voorlangs. Marcelo bleef ook in het tweede bedrijf smijten met zijn krachten en leek een assist te geven op Morata, maar de aanvaller kreeg zijn voet niet goed tegen de bal. De thuisploeg liet de touwtjes vervolgens wat vieren en spaarde de krachten voor het competitieduel met Granada van komende zaterdag, terwijl de bezoekers wel wilden, maar simpelweg niet bij machten waren om de druk hoog te houden. Escudero ramde uit een hoekschop nog wel op het doel van Casilla, maar dat leverde ook niets op voor Sevilla.

Door de eenvoudige overwinning lijkt de return slechts een formaliteit voor Real Madrid. Donderdag 12 januari mag Sevilla proberen de opgelopen schade nog enigszins te repareren. Dan trappen beide ploegen om 21:15 uur af in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner