Atlético Madrid Woensdag, 1. Februari 2017
21:00 uur
FC Barcelona
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Luis Suárez 7. / Schot met rechts  (Javier Mascherano)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 33. / Schot met links  (Ivan Rakitić)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Antoine Griezmann 59. / Kopbal  (Diego Godín)

90'
Na rust liet Atlético zich van een betere kant zien. Onder leiding van invaller Torres werd de thuisploeg zo nu en dan dreigend. Antoine Griezmman kopte zijn team op 1-2 na een klein uur spelen. De Franse spits had even later zelfs de kans op zijn tweede, maar zag Cillessen in de weg liggen. Barcelona hield, ondanks een hectische slotfase, stand. Met een 1-2 voorsprong vindt de return aanstaande dinsdag plaats in Camp Nou.
90'
90'
Gele kaart voor Juanfran (Atlético Madrid)
En de volgende! Juanfran brengt Neymar ten val en incasseert de achtste gele kaart van de avond.
90'
Gele kaart voor Javier Mascherano (FC Barcelona)
Het gaat nu hard met de kaarten. Mascherano pleegt een zeer lompe overtreding op Filipe Luís.
90'
Wat een poeier van Griezmann! Van grote afstand knalt de doelpuntenmaker van Atlético de bal net voorbij de tweede paal. Een gestrekte Cillessen kon net niet bij de bal.
89'
Gele kaart voor Lionel Messi (FC Barcelona)
De aanvoerder van Barça maakt een overtreding op Filipe Luís en krijgt ook nog even geel.
87'
Torres met een schuiver! De ervaren invaller is de meest gevaarlijke man bij de thuisploeg. Na een slordigheid bij Cillessen en Mascherano schuift Torres de bal maar net naast het doel.
85'
Gele kaart voor Gabi (Atlético Madrid)
De aanvoerder heeft commentaar op de wedstrijdleiding, krijgt een gele kaart en is geschorst voor de return.
84'
Torres met het hakje! Een voorzet van Filipe Luís wordt bijna gepromoveerd tot doelpunt door invaller Torres. De ervaren spits hakt de bal net voorbij de tweede paal.
83'
We naderen het einde van de heenwedstrijd in de halve finale. Atlético heeft het stukken beter gedaan in de tweede helft. Het was echter te weinig om echte weerstand te bieden aan Barcelona.
79'
Neymar knalt hoog over! De Braziliaan zit niet helemaal lekker in de wedstrijd. Een simpel ogende kans wordt zeer laconiek hoog over het doel gemikt.
78'
Wat een vrije trap van Messi! Een schot van grote afstand zeilt richting de kruising. Echter weet doelman Moyá nog niet een handje te krijgen tegen de poging van Messi.
75'
Na de aansluitingstreffer kan Atlético niet echt doordrukken. Hierdoor blijft Barcelona vrij eenvoudig op de been. Met een 1-2 tussenstand wordt het zeer lastig voor Atlético om aanstaande dinsdag alsnog de finale te bereiken.
74'
Gele kaart voor Antoine Griezmann (Atlético Madrid)
De doelpuntenmaker aan de kant van Atlético glijdt wat hard door op de benen van invaller Rafinha en krijgt het vierde geel van de avond.
72'
Wissel in bij FC Barcelona -> Rafinha
72'
Wissel uit bij FC Barcelona -> André Gomes
72'
De ploeg van Simeone begon met twee aanvallers, maar heeft er inmiddels vier in het veld staan. Door de inbreng van Torres, Nicolás Gaitán en Kevin Gameiro ligt er volle druk op de defensie van Barcelona.
70'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Kevin Gameiro
70'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Yannick Ferreira-Carrasco
69'
Atlético wordt steeds sterker! Simeone moet een flinke donderspeech gegeven hebben in de theepauze. Gelukkig zien we weer schimpen van de befaamde vechtploeg.
65'
Wat een save van Cillessen! Dit moest de tweede goal van Griezmann zijn! Een voorzet van Filipe Luís wordt bijna in het doel gewerkt bij de eerste paal. De poging van Griezmann wordt echter gekeerd door de knie van Cillessen.
64'
Gele kaart voor Neymar (FC Barcelona)
De Braziliaan gebruikt zijn elleboog in een luchtduel met Juanfran en krijgt terecht een gele prent.
63'
De spanning is terug in de wedstrijd! Atlético doet het na rust beter en profiteert direct door een doelpunt te maken. Met een 1-2 tussenstand kan er weer van alles gebeuren.
59'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 1:2 door Antoine Griezmann
Uit het niets is daar de aansluitingstreffer! Diego Godín staat vrij bij de tweede paal en kopt de bal voor het doel. Griezmann laat zich eindelijk zien en kopt de bal achter Cillessen.
59'
Een wissel bij zowel Atlético als Barcelona. Ivan Rakitić viel, ondanks een assist, wat tegen en maakt plaats voor Denis Suárez. Bij Atlético komt Ángel Correa voor Saúl.
58'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Nicolás Gaitán
58'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Saúl
57'
Wissel in bij FC Barcelona -> Denis Suárez
57'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Ivan Rakitić
56'
Atlético komt wat beter in de wedstrijd. Torres blijkt een goed aanspeelpunt en kent tot nu toe een prima invalbeurt. Zijn aanvalsgenoot Antoine Griezmann is de grote onzichtbare vanavond.
52'
Kans voor Atlético! Eindelijk bijt de thuisploeg van zich af. Met een hakje zet invaller Torres zijn teamgenoot Gabi vrij voor het doel. De aanvoerder van Atlético wacht daarna te lang met schieten waardoor de bal wordt afgesnoept.
50'
Barcelona heeft het initiatief gewoon nog steeds in handen. Het lijkt een beetje een onbegonnen missie voor Atlético vanavond. Er is simpelweg sprake van een flink kwaliteitsverschil.
47'
Fernando Torres is in de ploeg gekomen bij Atlético. De 32-jarige spits is de vervanger van Šime Vrsaljko. Hierdoor schuift Juanfran terug naar de positie rechts in de verdediging.
46'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Fernando Torres
46'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Šime Vrsaljko
46'
45'
Een superieur Barcelona leidt geheel verdiend bij rust met 0-2. Al vroeg in de wedstrijd scoorde Suárez na een geweldige rush. Barça was de betere en gaf geen kans aan thuisploeg Atlético. Tien minuten voor rust zorgde Messi voor de 0-2. De Argentijnse superster knalde van buiten de zestien de bal via binnenkant paal in de verre hoek. Door de comfortabele voorsprong is Barcelona nu al dicht bij de finale van de Copa.
45'
44'
Eindelijk een klein beetje gevaar van de thuisploeg. Vanaf rand zestien mikt Koke de bal net over het doel van Jasper Cillessen. De Nederlandse doelman trekt zijn arm in omdat de bal een metertje over vliegt.
41'
De rust nadert in Madrid. Atlético heeft veel overtredingen nodig om de voorste drie van Barça af te stoppen. Er zal veel moeten veranderen bij de thuisploeg na rust wil het nog zicht houden op de finale.
39'
Gele kaart voor Stefan Savić (Atlético Madrid)
De verdediger schoffelt Messi onderuit. Dat betekent een tweede gele kaart voor de thuisploeg.
38'
Zo lijkt de halve finale van de Copa del Rey al in de eerste ontmoeting voor rust beslist. Na twee geweldige doelpunten staat Barcelona zeer terecht met 0-2 voor.
33'
Doelpunt voor FC Barcelona, 0:2 door Lionel Messi
Weer een magnifiek doelpunt van Barcelona! Vanaf ongeveer twintig meter knalt Messi de bal richting de verre hoek. Via de binnenkant van de paal verdwijnt de bal heerlijk tegen het net.
32'
Barcelona is echt een paar klassen beter dan Atlético vanavond. Als de ploeg van Luis Enrique wil kan het zich voor rust al veilig spelen. Af en toe lopen Messi, Suárez en Neymar gemakkelijk door de defensie.
31'
Gele kaart voor Saúl (Atlético Madrid)
De middenvelder brengt Messi naar de grond met een tackle van achteren en krijgt het eerste geel van de avond.
30'
Dit moest 0-2 zijn! Neymar zet Suárez vrij voor doelman Moyá. In plaats van schieten legt Suárez echter de bal opzij. Neymar kan lastig bij de bal en schiet deze vervolgens ruim naast. Kans verkeken!
27'
Actie van Neymar! Op zijn kenmerkende wijze snijdt Neymar van links naar binnen om met zijn rechtervoet op doel te schieten. De poging van de Braziliaan is echter te zacht om Moyá te kunnen verrassen.
26'
Oh, oh Atlético! Waar is de vechtploeg van Simeone gebleven? De thuisploeg oog wat ongeïnspireerd en is enorm slordig. Barcelona blijft zo vrij eenvoudig op de been.
23'
Het eerste kwart van de wedstrijd zit erop. Met een aardig hoog tempo is het genieten van deze topper in de Copa. Er wordt gespeeld op het scherpst van de sneden met veel duels tot gevolg.
19'
Barcelona heeft het heft in handen op vijandelijke grond. De ploeg van Luis Enrique eist het merendeel van het balbezit op en zoekt rustig naar offensieve oplossingen.
16'
Javier Mascherano speelt weer als een strijder op het Catalaanse middenveld. De Argentijn was belangrijk bij het veroveren van de bal bij het doelpunt van Suárez en is tevens defensief van waarde.
13'
Het toch al niet in een al te goede vorm verkerende Atlético zal aan de bak moeten vanavond. De ploeg van Diego Simeone houdt er normaliter van om wat teruggetrokken te spelen.
10'
Zo kent Barcelona een droomstart op bezoek bij Atlético. Suárez laat zijn waarde maar weer eens zien voor zijn team. De Uruguayaan maakte al zestien competitiegoals en drie in de Copa.
7'
Doelpunt voor FC Barcelona, 0:1 door Luis Suárez
Wat een geweldig doelpunt! Suárez start op de middenlijn, passeert het centrale verdedigingsduo van Atléti op snelheid en schuift de bal keurig langs doelman Moyá in de uiterste hoek.
6'
Het eerste gevaar komt vanuit een snelle aanval van de bezoekers. Lionel Messi probeert een combinatie aan te gaan met Neymar. Bij de voorzet van de Braziliaanse linksbuiten zijn er echter genoeg verdedigers van Atlético om de bal weg te werken.
5'
De halve finale van de Copa del Rey gaat over twee duels. Vanavond het heenduel in Madrid en aanstaande dinsdag de return in Camp Nou. De winnaar komt in de finale uit tegen Celta de Vigo of Deportivo Alavés.
2'
Scheidsrechter Ricardo De Burgos Bengoetxea heeft het startsignaal gegeven aan de wedstrijd! In het prachtige Vicente Calderón staan Atlético Madrid en FC Barcelona tegenover elkaar.
1'
De opstellingen
Samuel Umtiti is terug in de basis van Barcelona waardoor Javier Mascherano naar het middenveld schuift. Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar zijn tevens present in het Vicente Calderón.

Bij Atlético zit aanvaller Kevin Gameiro verrassend op de reservebank. De Fransman wordt vervangen door vleugelverdediger Juanfran. Antoine Griezmann vormt zodoende samen met Yannick Ferreira-Carrasco de aanval.
Van harte welkom bij de heenwedstrijd in de halve finale van de Copa del Rey tussen Atlético Madrid en FC Barcelona. Het duel tussen de twee Spaanse grootmachten begint woensdagavond om 21.00 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het treffen in Madrid. Rond de klok van acht uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Atlético Madrid
De ploeg van coach Diego Simeone gaat vol voor de winst in de Copa del Rey. In de competitie loopt het namelijk allemaal niet zo goed voor Atlético. De Madrilenen staan op tien punten achterstand van stadsgenoot Real en hebben zelfs een wedstrijd meer gespeeld. Het verschil met tegenstander Barcelona is zes punten.

In de kwartfinales van de Copa del Rey werd afgerekend met SD Eibar. Na thuis met 3-0 te hebben gewonnen volstond in de return een 2-2 gelijkspel. In de andere halve finale staan Celta de Vigo en Deportivo Alavés tegenover elkaar. Atlético speelde afgelopen weekend toevallig tegen Alavés. Het duel eindigde in een troosteloze 0-0. Verdediger José Giménez viel uit met een blessure in de dijbeenspier.

De regerend bekerwinnaar kwam de kwartfinale vrij gemakkelijk door. Na een 0-1 winst op bezoek bij Real Sociedad werd in het eigen Camp Nou het klusje geklaard: 5-2. De ploeg van Luis Enrique verkeert echter niet in een geweldige vorm. Afgelopen zondag bleef het steken op 1-1 bij Real Betis. Luis Suárez wist pas in de 89e minuut de late gelijkmaker op het scorebord te zetten.

Coach Luis Enrique kan in Madrid niet beschikken over de langdurig geblesseerde Busquets en Iniesta. Ook Lucas Digne is toegevoegd aan de Catalaanse lappenmand. De Franse linksback viel in Sevilla uit met een blessure aan de linkerknie. Daartegenover staat de terugkeer van Rafinha. De Braziliaanse middenvelder zit weer bij de selectie na hamstringklachten.