01.02.2017 22:48

Barça dicht bij finale na winst in Calderón

FC Barcelona heeft woensdagavond, dankzij met name een geweldige eerste helft, gewonnen van Atlético Madrid. In de heenwedstrijd van de Copa del Rey zorgden prachtige doelpunten voor een 1-2 overwinning. Door de winst lijkt de return in Camp Nou bijna een formaliteit.

Met Jasper Cillessen op doel begon Barcelona sterk aan de wedstrijd in Madrid. De regerend landskampioen kwam al na zeven minuten op een 0-1 voorsprong. Javier Mascherano veroverde de bal en bracht deze bij Luis Suárez. De Uruguayaanse spits snelde voorbij het centrale verdedigingsduo van Atlético, legde ruim veertig meter af en schoof de bal keurig langs doelman Moyá. Barça was veel beter en had een groot gedeelte van het balbezit.

Atlético viel zwaar tegen, speelde slordig en had simpelweg niets te vertellen in het eigen Vicente Calderón. Neymar en Suárez kregen na een half uur spelen kansen op de 0-2, deze werden echter gemist. Tien minuten voor rust was het Lionel Messi die met een flinke poeier het tweede doelpunt van de avond mocht aantekenen. De Argentijnse superster knalde de bal vanaf ongeveer twintig meter via de binnenkant van de paal in het Madrileense doel.

Coach Diego Simeone wist dat het na rust anders moest en bracht Fernando Torres in de ploeg. Torres zorgde meteen voor dreiging door Gabi vrij voor het doel te zetten met een subtiel hakje. De aanvoerder van Atlético wachtte echter te lang met schieten op doel. Na een uur spelen was daar dan toch de aansluitingstreffer. Een tot dan toe zeer tegenvallende Antoine Griezmann kopte geheel vrijstaand de 1-2 tegen de touwen. De defensie van Barcelona stond bij het doelpunt even te slapen.

Even later moest Griezmann zijn tweede van de avond maken. Na een voorzet van Filipe Luís keerde Cillessen met zijn knie een inzet van dichtbij. De ploeg van Simeone was na rust veel feller en ging een stuk gevaarlijker spelen na aanvallende wissels. Barça kon de perfecte eerste helft geen goed gevolg geven, maar hield wel stand.

Messi zag nog een vrije trap van grote afstand uit de kruising worden getikt door doelman Moyá. Aan de andere kant hakte invaller Fernando Torres de bal uit een voorzet van Filipe Luís net voorbij de tweede paal. Gescoord werd er, ondanks een verhitte slotfase, echter niet meer. Door de 1-2 overwinning is een finale van de Copa del Rey aardig dichtbij voor bekerhouder Barcelona. Aanstaande dinsdag is de return in Camp Nou.

Door: Koen Larmit