0 : 1 Torinfos in de Ticker Joey Suk 52. / Schot met rechts
0 : 2 Torinfos in de Ticker Mats Seuntjens 73. / Schot met rechts  (Uroš Matić)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Kevin Brands 89. / Penalty

90'
NAC Breda wist na rust de krachtsverschillen uit te drukken in de score. Joey Suk was effectief uit de rebound na een kopbal van Sjoerd Ars op de paal. Mats Seuntjens rondde een mooie aanval af op aangeven van Uroš Matić. En invaller Kevin Brands bezorgde vlak voor tijd NAC de 0-3 overwinning vanaf de penaltystip.
90'
89'
Doelpunt voor NAC Breda, 0:3 door Kevin Brands
Heel rustig schiet de invaller aan Bredase zijde de bal in het hoekje.
88'
Penalty voor NAC! Hjörtur Hermannsson trekt Matić naar de grond en invaller Brands mag aanleggen.
87'
Wissel in bij NAC Breda -> Kevin Brands
87'
Wissel uit bij NAC Breda -> Sjoerd Ars
86'
Goede redding van Koopmans! De jonge goalie van PSV moet reddend optreden bij een verraderlijke poging van Verbeek. Een voorzet vanaf rechts wordt getoucheerd door Sven Blummel maar goed verwerkt in de korte hoek door Koopmans.
85'
Voor NAC Breda staat er aanstaande vrijdag veel op het spel in het treffen met Go Ahead Eagles. In eigen huis moet er minimaal worden gelijk gespeeld om de periodetitel binnen te slepen.
82'
Jong PSV speelt aanstaande vrijdag een belangrijke wedstrijd in de onderste regionen van de Jupiler League. Laagvlieger Almere City FC komt dan op bezoek op De Herdgang.
79'
Wissel in bij Jong PSV -> Andrija Luković
79'
Wissel uit bij Jong PSV -> Aleksandar Boljević
79'
Vlatko Lazić, invaller voor de geblesseerde Mulder na rust, valt nu zelf uit met een blessure. De rechtsback van NAC Breda wordt vervangen door Grad Damen.
77'
Wissel in bij NAC Breda -> Grad Damen
77'
Wissel uit bij NAC Breda -> Vlatko Lazić
76'
Het doelpunt van Mats Seuntjens mag betiteld worden als de beslissing in de wedstrijd. De krachten bij tegenstander Jong PSV zijn op waardoor een verrassing een utopie zal zijn.
73'
Doelpunt voor NAC Breda, 0:2 door Mats Seuntjens
Een mooie aanval van NAC resulteert uiteindelijk in de beslissing. Seuntjens zet samen met Ars de aanval zelf op. Via Uroš Matić komt de bal terug bij Seuntjens die koeltjes de bal achter Koopmans werkt.
73'
Nog ongeveer twintig minuten op de klok in Eindhoven. Na het doelpunt van Joey Suk weet NAC niet echt door te drukken en blijft er daardoor spanning in dit duel.
70'
Daar is dan debutant Arnaut Groeneveld. De aanvallend ingestelde middenvelder is vaak wisselspeler bij de A-jeugd van PSV, maar mag vanavond zijn debuut maken voor Jong PSV.
67'
Wissel in bij Jong PSV -> Arnaut Groeneveld
67'
Wissel uit bij Jong PSV -> Moussa Sanoh
66'
Het merendeel van het balbezit is voor NAC Breda. Toch blijven de mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen voorlopig uit. Daardoor ligt er nog altijd gevaar van Jong PSV op de loer.
64'
Bij Jong PSV zouden vanavond nog twee jonge spelers kunnen debuteren. De A-junioren Lennerd Daneels en Arnaut Groeneveld maakten nog geen speelminuten voor het team van Pascal Jansen.
61'
NAC is dominant in de tweede helft en Jong PSV is de kracht van het begin kwijt. Het wachten lijkt op een tweede Bredase treffer.
58'
Boris Cmiljanić ligt op de grond van het Jan Louwers stadion. Een duel met Luis Pedro bezorgt de spits van Jong PSV veel last. De verzorger aan Eindhovense kant moet opnieuw het veld op voor een behandeling.
55'
Zo is het uiteindelijk toch een verdiende voorsprong voor de bezoekers uit Breda. Het overwicht wat steeds groter werd is nu uitbetaald in de vorm van het openingsdoelpunt.
52'
Doelpunt voor NAC Breda, 0:1 door Joey Suk
Een voorzet van Uroš Matić wordt door Sjoerd Ars tegen de buitenste paal gekopt. Uit de rebound is Suk effectief door de bal van dichtbij in het open doel te schieten.
50'
NAC zal in de tweede helft uit een ander vaatje moeten tappen. In het eerste bedrijf konden ze niet echt boven Jong PSV uitstijgen.
47'
Bij beide teams dus één wissel na rust. De geblesseerde Dustley Mulder is vervangen door Vlatko Lazić aan Bredase zijde. Sven Blummel speelt in plaats van Sander Heesakkers op linksback bij Jong PSV.
46'
Wissel in bij Jong PSV -> Sven Blummel
46'
Wissel uit bij Jong PSV -> Sander Heesakkers
46'
46'
Wissel in bij NAC Breda -> Vlatko Lazić
46'
Wissel uit bij NAC Breda -> Dustley Mulder
45'
Jong PSV begon zeer fel en liet al snel weten niet onder te doen voor NAC Breda. Na twintig minuten voetballen werden de bezoekers toch wat gevaarlijker. De betere kansen kwamen via Mats Seuntjens en Luis Pedro. De verdediger van NAC kopte een hoekschop maar net naast het doel van Luuk Koopmans. Toch bleef het jeugdige PSV op de been met als resultaat een 0-0 ruststand.
45'
44'
De rust nadert in Eindhoven. Jong PSV doet het naar behoren tegen de bezoekers uit Breda. De betere kansen waren wel voor het team van Marinus Dijkhuizen.
41'
Danny Verbeek komt nu vanaf links en bezorgt een prima voorzet bij de tweede paal. Seuntjens is weer de man op de juiste plaats maar kan de bal niet voldoende vaart geven om te verrassen.
40'
Mats Seuntjens besluit ook maar eens van grote afstand uit te halen. De linksbuiten schiet in alle vrijheid maar net over het doel van Jong PSV.
39'
Bijna doelpunt Pedro! Doelman Koopmans heeft het lastig met hoge ballen en grabbelt nu opnieuw. Een hoekschop van NAC wordt daardoor maar net naast het doel gekopt door Luis Pedro.
37'
Donny Gorter is de enige speler van NAC die uitkwam voor de jeugdopleiding van PSV. De linksback speelde tevens voor AZ Alkmaar en het Deense Aalborg BK.
35'
Nog tien minuten te spelen tot de theepauze in Eindhoven. Jong PSV biedt prima weerstand tegen degradant NAC Breda. Het duel in het Jan Louwers stadion is in evenwicht.
32'
Kopkans voor Loof! De vrijstaande Augustine Loof kreeg zojuist een grotere kans dan dat ie zelf in de gaten had. Een vrije trap van Kenneth Paal wordt ruim naast gekopt door de vrijstaande rechtsback.
31'
Smaakmaker bij Jong PSV is tot op heden Aleksandar Boljević. De linksbuiten maakt het directe tegenstander Mulder lastig met zijn frivole acties en felle spel.
28'
Jong PSV wordt weer eens dreigend in het strafschopgebied van NAC. Opnieuw is het Aleksandar Boljević die zorgt voor gevaar met een actie naar binnen. Via de kluts schiet Moussa Sanoh uiteindelijk ver naast.
25'
Seuntjens is bedrijvig en maakt het de verdedigers van Jong PSV lastig met zijn acties zowel binnendoor als buitenom. Uroš Matić is het eindstation van zo'n actie met een schot in het zijnet.
23'
NAC Breda komt langzamerhand beter in de wedstrijd. Na de kans van Mats Seuntjens was de defensie van Jong PSV ternauwernood reddend voordat Sjoerd Ars binnen kon tikken.
20'
Schot van Seuntjens! De eerste grote mogelijkheid is voor NAC. Een afgeslagen hoekschop belandt voor de voeten van Mats Seuntjens. De linksbuiten in Bredase dienst kapt naar binnen en schiet recht op doelman Luuk Koopmans.
19'
Eindelijk wat gevaar via de bezoekers uit Breda. Dustley Mulder stoomt op vanaf de rechterkant, zet de bal voor en ziet de bal over de achterlijn worden getikt door Augustine Loof.
17'
Jong PSV is de bovenliggende partij in de openingsfase van het duel. Onder leiding van de hardwerkende Olivier Rommens zijn de Eindhovenaren de baas op het middenveld.
14'
De eerste poging van de wedstrijd komt van de voeten van Aleksandar Boljević. De linksbuiten van Jong PSV snijdt naar binnen en haalt uit met zijn rechter richting de verre bovenhoek. Het schot van de Montenegrijn verdwijnt net over het doel van NAC.
13'
Scheidsrechter vanavond is de pas 25-jarige Christian Mulder. Het jongere broertje van Siemen Mulder floot Jong PSV dit seizoen al één keer eerder. De jonge Eindhovenaren verloren dat duel met 4-2 bij Helmond Sport.
10'
Jong PSV is hard in de duels en bijt brutaal van zich af. NAC kan in de eerste tien minuten enkel verdedigen in het Jan Louwers Stadion.
7'
Jong PSV begint met lef aan het duel. Het team van coach Pascal Jansen schroomt niet om naar voren te denken en biedt favoriet NAC voorlopig prima weerstand.
4'
De oudste speler vandaag bij het jeugdige PSV is Luuk Koopmans. De doelman die deze zomer overkwam van FC Oss is ook pas 22 jaar oud.
1'
Jong PSV heeft afgetrapt voor het thuisduel met NAC Breda. De bezoekers uit Breda zetten bij winst een grote stap naar periodewinst.
1'
De opstellingen
Jong PSV begint met een scala aan andere spelers ten opzichte van de afgelopen wedstrijd in Den Bosch (0-0). Jordi de Wijs, Rai Vloet en Florian Jozefzoon hebben verplichtingen bij PSV in de Champions League. Hierdoor zien we onder meer Hjörtur Hermannsson, Boris Cmiljanić en Aleksandar Boljević in actie vanavond.

NAC Breda heeft een fitte selectie en start weer eens met Michael Dingsdag. De centrale verdediger krijgt de voorkeur boven Kenny van der Weg. Verder zijn er geen wissels te noteren aan Bredase zijde.

Welkom bij het toetje van speelronde zeventien in de Jupiler League op de maandagavond! In het stadion van FC Eindhoven nemen Jong PSV en NAC Breda het tegen elkaar op. De wedstrijd tussen de nummers veertien en zes begint om 20.00 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik doe live verslag van het duel in Eindhoven. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen gepresenteerd onder het kopje wedstrijddetails.

Jong PSV
De manschappen van coach Pascal Jansen presteren net als tegenstander NAC zeer wisselvallig in de competitie. Het jeugdige team kwam vorige week niet verder dan 0-0 op bezoek bij FC Den Bosch. In eigen huis gaat het Jong PSV prima af de laatste tijd. Er werd niet meer veloren op de Herdgang sinds 18 september. Toen was koploper Sparta Rotterdam te sterk met 0-3.

Jong PSV kan maandagavond zeer waarschijnlijk geen gebruik maken van een aantal sterkhouders. Jordi de Wijs staat normaliter geposteerd in het hart van de defensie. Door blessureproblemen bij het eerste elftal moet de jonge verdediger uitkomen in de selectie voor het Champions League-treffen met CSKA Moskou. Topscoorders Rai Vloet en Steven Bergwijn van Jong PSV zijn zeer waarschijnlijk ook afwezig om diezelfde reden.

NAC Breda
Zoals al gezegd is NAC net als Jong PSV zeer wisselvallig in de Jupiler League. De ploeg uit Breda wist vorige speelronde wel te winnen in het eigen stadion. SC Telstar werd opzij gezet met een 2-1 overwinning. Joey Suk en Mats Seuntjens waren de doelpuntenmakers aan Bredase zijde. Coach Marinus Dijkhuizen weet het roer echter nog niet volledig om te draaien. Enkele weken geleden was laagvlieger RKC Waalwijk namelijk te sterk voor NAC.

De ontmoeting maandagavond tussen Jong PSV en NAC is een primeur. Nog nooit eerder speelden beide clubs tegen elkaar in competitieverband. Het Jan Louwers stadion van FC Eindhoven is het decor van deze eerste ontmoeting tussen de Brabantse clubs. Voor doelman Jelle Ten Rouwelaar en Donny Gorter wordt het een speciale avond. Ten Rouwelaar kwam uit voor PSV en speelde zelfs een tijdje in het Jan Louwers stadion voor FC Eindhoven. Linksback Gorter genoot zijn jeugdopleiding bij PSV.