07.12.2015 21:53

NAC dichtbij periodetitel na nieuwe winst

NAC Breda-speler Joey Suk zet zijn ploeg op 1-0 voorsprong tegen Jong PSV en viert het met de meegereisde supporters. (07-12-2015)

Jong PSV bood maandagavond prima weerstand in de eerste helft. Toch wist het team van Marinus Dijkhuizen na een prima optreden na rust de belangrijke drie punten binnen te slepen. Door de 0-3 overwinning heeft de Bredase ploeg aankomende vrijdag genoeg aan één punt om winst van de tweede periode veilig te stellen.

Jong PSV begon fel aan de wedstrijd tegen het favoriete NAC. De zeer jeugdige Eindhovenaren werden gevaarlijk van afstand via uitblinker Aleksandar Boljević. De poging van de Montenegrijnse linksbuiten verdween maar net over het Bredase doel. Na twintig minuten werd NAC wakker en ontstond de eerste goede mogelijkheid. Mats Seuntjens kreeg de bal vanuit een afgeslagen corner, kapte zich vrij en schoot vervolgens op het lichaam van doelman Luuk Koopmans.

Daarna was het woord aan Augustine Loof. De rechtsback van Jong PSV kopte in vrijstaande positie een indraaiende vrije trap van Kenneth Paal ruim naast het doel. De thuisploeg bood knap weerstand en bezorgde NAC geen gemakkelijke avond. De beste mogelijkheid was vijf minuten voor rust echter niet besteed aan Luis Pedro. De verdediger van NAC kopte een hoekschop, na mistasten van Koopmans, net voorbij de eerste paal.

Na rust waren de Bredase bezoekers snel effectief. Uroš Matić stoomde op vanaf links en zag zijn voorzet door Sjoerd Ars op de paal gekopt worden. Joey Suk bleek echter attent door de rebound van dichtbij in het doel te werken: 0-1.  Na de openingstreffer was NAC dominant en had het jeugdige PSV nog weinig te vertellen. Twintig minuten voor tijd schoof Seuntjens de tweede treffer onder Koopmans door: 0-2. De aanvaller van NAC zette de aanval voorafgaand aan de beslissing zelf op en scoorde uiteindelijk van dichtbij op aangeven van Uroš Matić.

Invaller Kevin Brands maakte het derde Bredase doelpunt vanaf de strafschopstip in de laatste minuut. Door de 0-3 overwinning op bezoek bij Jong PSV stijgt NAC naar de derde plaats op de ranglijst. Het verschil met koploper Sparta Rotterdam is zes punten. Wat betreft de tweede periode doet de Bredase ploeg uitstekende zaken. In het thuisduel met Go Ahead Eagles van aanstaande vrijdag is een gelijkspel voldoende voor periodewinst. Jong PSV weet opnieuw niet te winnen en blijft bungelen in de onderste regionen van de Jupiler League.

Door: Koen Larmit