06.12.2015 14:30

Dijkhuizen ziet zijn ploeg vorderingen maken

NAC Breda treedt maandagavond aan tegen Jong PSV en kan daarbij de periodetitel in de wacht slepen. Daarmee wordt een eerste stap gezet richting een directe promotie van NAC naar de Eredivisie. Hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen ziet zijn ploeg vorderingen maken.

"De periodetitel is een mooie bijkomstigheid, maar we zijn vooral bezig hoe we zo consistent mogelijk kunnen voetballen. Dat hebben we nog niet laten zien en er komt nu een verraderlijke uitwedstrijd aan. Daar moet onze focus liggen", aldus Dijkhuizen.

Na de komst van Dijkhuizen won NAC direct twee keer ruim, maar had het de laatste twee wedstrijden moeite met RKC en Telstar. Uit in Waalwijk met er met 2-0 verloren, terwijl NAC Breda het in eigen huis lastig had met Telstar. Wel werd er toen gewonnen met 2-1, maar van harte ging het niet. Toch heerst er vertrouwen bij Dijkhuizen: "Er is scherp getraind en je merkt dat we in een aantal zaken steeds scherper worden. Communicatie en coaching in het veld is er erg op vooruit gegaan, met die kleine verbeterpunten maken we zichtbaar vorderingen."

NAC Breda neemt het maandagvond op tegen Jong PSV, maar speelt niet op de Herdgang. Voor het wordt voor de gelegenheid afgewerkt op het kunstgras van het Jan Louwes Stadion in Eindhoven.  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner