20:00 uur
Sparta Rotterdam
1:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Loris Brogno 8. / Kopbal  (Mart Dijkstra)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Stefano Lilipaly 19. / Schot met rechts  (Tarik Tissoudali)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Thomas Verhaar 36. / Schot met links
1 : 3 Torinfos in de Ticker Ryan Sanusi 52. / dir. vrije trap

90'
De tweede helft verliep rommelig en er vielen veel gele kaarten, maar tussendoor wist Sparta nog wel de voorsprong uit te breiden. Nadat Ottenhoff een overtreding maakte op de rand van het strafschopgebied, krulde Sanusi de vrije trap in één keer binnen. Telstar wist daar niets meer tegenin te brengen en zag dus een goede reeks ten einde komen.
90'
90'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Rick Ketting
90'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Rick van Drongelen
89'
Vlak voor tijd doet Abdulahi nog een poging, maar Kortsmit redt.
86'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Sherel Floranus
86'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Kenneth Dougall
85'
Verhaar zet de bal voor vanaf links en de opgestoomde Bergkamp is maar net te laat, hij kan de bal niet binnen tikken.
83'
Wissel in bij SC Telstar -> Rafael Uiterloo
83'
Wissel uit bij SC Telstar -> Stefano Lilipaly
83'
Gele kaart voor Frank Korpershoek (SC Telstar)
Korpershoek is te laat met zijn tackle op Stokker en krijgt daarvoor geel.
82'
Van Moorsel probeert met een steekballetje Bergkamp te bereiken, maar de bal is net te scherp.
79'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Finn Stokkers
79'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Loris Brogno
76'
Wissel in bij SC Telstar -> Liban Abdulahi
76'
Wissel uit bij SC Telstar -> Mohammed Ajnane
73'
Telstar kiest te vaak voor de lange bal in de tweede helft, wat weinig succes heeft.
70'
Er zijn nog ongeveer twintig minuten te gaan in Velsen. Hoewel de gemoederen hoog oplopen, gebeurt er weinig meer.
66'
Serrarens is er langs bij Dumphries, maar Breuer weet de bal nog weg te koppen voordat iemand op doel kan schieten.
62'
Gele kaart voor Kenneth Dougall (Sparta Rotterdam)
Het regent gele kaarten nu in Velsen Zuid. Ook Dougall gaat op de bon, nadat hij Serrarens aan het shirt trekt.
60'
Gele kaart voor Fabian Serrarens (SC Telstar)
De derde gele kaart voor Telstar in korte tijd, Serrarens gaat hard op de voet van een Rotterdammer staan.
57'
Het spel gaat op en neer, kan Telstar dit nog goed maken?
53'
Opeens is daar Tissoudali die in open doel de 2-3 lijkt te maken, Breuer weet de bal echter nog van de lijn te halen.
52'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 1:3 door Ryan Sanusi
De vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied gaat er in één keer in: Sanusi krult de bal netjes in de rechterbovenhoek.
52'
Gele kaart voor Bryan Ottenhoff (SC Telstar)
Ook Ottenhoff gaat op de bon, nadat hij Brogno op de rand van het strafschopgebied een flinke beuk geeft.
50'
Telstar hoeft zich nog geen zorgen te maken: het maakte 66% van de doelpunten in de tweede helft.
47'
Gele kaart voor Crescendo van Berkel (SC Telstar)
Van Berkel deelt recht voor de neus van de scheidsrechter een tik uit aan Dumphries en krijgt dan ook geel.
46'
45'
In de eerste tien minuten was het Sparta dat de overhand had en dan ook de leiding na, via een goede kopgoal van Brogno. Daarna kantelde de wedstrijd echter en nam Telstar het initiatief, wat resulteerde in de 1-1. Toch gingen de Rotterdammers met een voorsprong de kleedkamer in, nadat Verhaar met een goede knal de 2-1 maakte.
45'
44'
Sparta slingert de bal nog maar een paar keer hoog het strafschopgebied in, maar zonder succes. Het eindigt met een doeltrap voor Telstar.
39'
Telstar moet oppassen nu, dat het niet ook nog 1-3 wordt voor rust. Sparta zet aan.
36'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 1:2 door Thomas Verhaar
Nu dan wel Verhaar met de goal! Een corner wordt terug gekopt en komt voor zijn voeten terecht. De goalgetter denkt niet na en haalt verwoestend uit met links.
35'
Verhaar leek er langs, maar Van Berkel weet de bal nog net voor de voeten van de Rotterdammers weg te tikken en er een corner van te maken.
32'
Serrarens is dicht bij de 2-1! Hij schiet van de rechterkant van het strafschopgebied in de handen van Kortsmit
28'
Een rommelige fase nu, het spel gaat op en neer. Sparta heeft het lastig, maar kan af en toe in de counter wat terug doen.
25'
Telstar laat zich gelden! Lilipaly kan weer uithalen, maar stuit dit keer op Dijkstra.
22'
De vrije trap van Ottenhoff is niet best, maar via Sanusi belandt de bal plotseling voor de voeten van een Telstar-speler. Het schot eindigt in de handen van Kortsmit.
19'
Doelpunt voor SC Telstar, 1:1 door Stefano Lilipaly
Een fraaie aanval van Telstar resulteert in de 1-1! Ajnane stuurt Tissoudali weg op links met een goede pass. Die ziet Lilipaly vrij staan in het zestienmetergebied en legt de bal keurig breed, waarna Lilipaly het afmaakt.
17'
Nu dan ook het eerste gevaar van Telstar. Serrarens krijgt de bal op rechts en haalt hard uit vanuit een moeilijke hoek, zijn schot gaat ruim over.
14'
Van Moorsel is goed doorgelopen richting het strafschopgebied en Verhaar ziet dat. Hij probeert Van Moorsel te bereiken, maar die wordt afgetroefd door Van Berkel.
11'
Verhaar trekt zijn been in om een buitenspelsituatie te voorkomen, maar de grensrechter beoordeelt het toch als actieve deelname aan het spel. De aanval van Sparta wordt afgefloten.
8'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 0:1 door Loris Brogno
Prima start voor Sparta! Dijkstra zet voor vanaf links en Brogno kan van dichtbij inkoppen.
6'
De ruimtes worden weer wat groter in Velsen, waar Sparta het initiatief pakt, maar het Wesley Zonneveld nog niet lastig heeft gemaakt.
3'
Een rommelige openingsfase, waarin ploegen maar weinig kunnen doen met het balbezit, omdat de druk nog ontzettend hoog ligt. Veel balverlies dus, en ook geen kansen.
1'
Telstar treedt ongewijzigd aan ten opzichte van de vorige wedstrijd. Bij Sparta is er één wijziging. Rick van Drongelen vervangt Rick Ketting in de verdediging, hij krijgt rust. Van Drongelen is pas zeventien jaar, maar staat alweer voor zijn zevende Jupiler League-duel.
Vanavond treedt koploper Sparta Rotterdam in Velsen Zuid aan tegen SC Telstar. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit Jupiler League-duel. Ongeveer een uur voor aanvang van het duel zullen de opstellingen te vinden zijn onder het kopje wedstrijddetails.

Telstar
Telstar is misschien wel de verrassing van het seizoen in de Jupiler League. Waar de Velsenaren normaal bijna onderaan de ranglijst bungelen, zijn ze op dit moment terug te vinden op een knappe achtste plaats. Dat is te danken aan drie knappe overwinningen op rij. Al moet wel gezegd worden dat de verschillen klein zijn: de voorsprong op nummer vijftien FC Den Bosch bedraagt slechts vier punten.

Vanavond moet Telstar het wel stellen zonder spits Marko Maletic, die dit seizoen al acht keer tot scoren kwam. Hij liep in de wedstrijd tegen MVV een hamstringblessure op en is daar nog niet van hersteld. Daarnaast is Donovan Deekman nog niet inzetbaar, Telstar wacht nog altijd tot de officiële overschrijving van de rechtsbuiten.

Sparta lijkt met volle vaart af te stevenen op het kampioenschap in de Jupiler League. Er zijn nog twaalf wedstrijden te spelen en nu al hebben de Rotterdammers twaalf verliespunten minder dan nummer twee VVV Venlo. Er lijkt dus geen vuiltje aan de lucht voor Alex Pastoor en zijn mannen.

Met Thomas Verhaar heeft Pastoor een geweldig wapen in handen. De 27-jarige spits is dit seizoen plotseling helemaal opgebloeid en was al goed voor negentien goals en tien assists.

Maar wellicht weet het in goede vorm verkerende Telstar de koploper weer even met beide benen op de grond te zetten. De laatste nederlaag van Sparta dateert echter van 23 oktober vorig jaar. Het wordt dus een zware klus vanavond voor Telstar. Er wordt om 20.00 afgetrapt, veel plezier bij dit duel!