19.02.2016 21:51

Sparta beëindigt de goede reeks van Telstar

Sparta heeft vrijdagavond de volgende stap gezet richting het kampioenschap. In Velsen-Zuid wisten de Rotterdammers en einde te maken aan de goede reeks van SC Telstar. Het werd uiteindelijk 1-3. De thuisploeg won in de voorgaande vijf wedstrijden vier keer, maar tegen Sparta lukte dit dus niet.

De Rotterdammers grepen vanaf de aftrap het initiatief en beloonde zichzelf dan ook al vroeg me een goal. Mart Dijkstra zette de bal voor vanaf links, waarna Loris Brogno vanaf de vijfmeterlijn prima binnen kopte. Ook in de tien minuten daarna bleef Sparta gevaarlijk maar Crescendo van Berkel verdedigde alert en voorkwam dat Sparta al vroeg uitliep naar 0-2. Na ruim een kwartier kantelde de wedstrijd volledig en nam Telstar plotseling het initiatief.

Het begon met een kans voor Fabian Serrarens, die doorbrak op rechts en zelf hard uithaalde, maar het doel niet vond. Niet veel later was het wel raak na een fraaie aanval. Mohammed Ajnane stuurde Tarik Tissoudali goed weg op de linkerflank. Tissoudali zag Stefano Lilipaly vrij staan in het strafschopgebied en legde de bal keurig breed, waarna Lilipaly het afmaakte. Telstar liet zich daarna gelden en was een paar keer dicht bij de 2-1, maar vlak voor rust vond Sparta het genoeg geweest. Uit het niets zette Thomas Verhaar de Rotterdammers opnieuw op voorsprong. Een corner werd teruggekopt en kwam voor de voeten van de goalgetter terecht, die met links verwoestend uithaalde.

De tweede helft was een stuk minder spectaculair en bestond vooral uit een regen van gele kaarten. Binnen een kwartier gingen Van Berkel, Bryan Ottenhoff, Serrarens en Kenneth Dougall op de bon. Tussendoor maakte Sparta nog wel de 1-3. Nadat Brogno door Ottenhoff gevloerd werd op de rand van het strafschopgebied, mocht Ryan Sanusi aanleggen voor de vrije trap. Dat deed hij zeker niet onverdienstelijk, hij krulde de bal fraai in de rechterbovenhoek.

Een minuut later leek Tissoudali in een leeg doel de 2-3 te kunnen maken, maar Michel Breuer wist de bal nog net op tijd van de lijn te halen. De rest van de wedstrijd verliep rommelig en leverde weinig spektakel op. Het was Sparta dat nog de beste mogelijkheden had, maar ook dat was nauwelijks noemenswaardig. Door de overwinning behoudt Sparta de ruime voorsprong op nummer twee VVV-Venlo, dat won van Helmond Sport. Voor Telstar komt een einde aan een goede reeks, de Velsenaren staan nog wel op de negende plek.

Door: Jessica Westdijk