19.02.2016 22:18

Top drie van Jupiler League maakt geen fout

Na speelronde 27 is er weinig tot niets veranderd in de top drie van de Jupiler League. Sparta, NAC Breda en VVV-Venlo wonnen, waardoor de Rotterdammers koploper blijven. VVV-Venlo en NAC Breda volgen op ruime afstand. Sparta staat negen punten voor op de Limburgers, terwijl de ploeg van Alex Pastoor ook nog een wedstrijd minder speelde.

De ploeg kwam tegen SC Telstar kort in de problemen, maar stelde voor rust nog orde op zaken. Loris Brogno zette Sparta vroeg op voorsprong in Velsen-Zuid, maar na een knappe aanval maakte Stefano Lilipaly er met een intikker 1-1 van. Sparta liet zich echter niet uit het veld slaan en Thomas Verhaar en Ryan Sanusi maakten er 1-3 van.

VVV-Venlo pakte alweer de vierde zege in de laatste vijf wedstrijden. Tegen Helmond Sport begon de nummer twee slecht, maar na de openingstreffer van Gillian Justiana waren het topscorer Ralf Seuntjens en Robin Buwalda (twee keer) die de wedstrijd deden kantelen. Het slotakkoord was voor Johnathan Opoku: 1-4.

NAC Breda gooide na twee zeperds, tegen MVV kwam het niet verder dan een gelijkspel en FC Emmen won zelfs van de degradant, het schroom van zich af tegen Fortuna Sittard. In Brabant werd het maar liefst 5-0 door doelpunten van Divine Naah, Mats Seuntjens, Grad Damen, Danny Verbeek en debutant Enes Ünal.

Overigens uitslagen in de Jupiler League:

FC Dordrecht - MVV: 0-1
Jong PSV - FC Emmen: 0-0
Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk: 1-0
FC Den Bosch - FC Eindhoven: 3-1
FC Oss - Jong Ajax: 1-2
Almere City - FC Volendam: 2-2

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner