NAC Breda
4:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Sjoerd Ars 18. / Schot met links  (Mats Seuntjens)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Kristiaan Haagen 24. / Kopbal  (Gianluca Nijholt)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Kristiaan Haagen 45. / Schot met links  (Ralf Seuntjens)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Gianluca Nijholt 61. / Schot met links  (Ralf Seuntjens)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Sjoerd Ars 67. / Schot met rechts  (Dustley Mulder)
4 : 2 Torinfos in de Ticker Johnathan Opoku 79. / Schot met rechts  (Gianluca Nijholt)
4 : 3 Torinfos in de Ticker Kristiaan Haagen 89. / Eigen goal

90'
In een waar spektakelstuk heeft VVV een goede slag geslagen tegen concurrent NAC. Via prachtige doelpunten van Gianluca Nijholt en Johnathan Opoku werd de score verder uitgebreid. Toch werd de spanning tweemaal teruggebracht door doelpunten van Sjoerd Ars en een eigen goal van Kristiaan Haagen. De overwinning van VVV zorgt voor een grote voorsprong op NAC. Deze bedraagt nu zes punten.
90'
90'
Ten Rouwelaar redt weer! Ook de laatste uitbraak van Leandro Resida wordt niet tot doelpunt gepromoveerd. Het is de zesde geweldige redding van Ten Rouwelaar.
90'
Gele kaart voor Ronnie Stam (NAC Breda)
De middenvelder krijgt nog geel vanwege commentaar op de wedstrijdleiding.
89'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Vito van Crooy
89'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Torino Hunte
89'
Doelpunt voor NAC Breda, 4:3 door Kristiaan Haagen (eigen doelpunt)
De verdediger die al twee doelpunten maakte in het juiste doel, doet dat nu ook in het eigen doel. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt achter doelman Deckers gegleden.
89'
Ten Rouwelaar man of the match?! Ooit gehoord van een doelman die vier tegentreffers incasseert en een geweldige wedstrijd speelt? Ten Rouwelaar is het levende voorbeeld. Opnieuw redt de doelman op een inzet van dichtbij. Dit keer mist invaller Leandro Resida het buitenkansje.
87'
Schrijf er maar een redding bij! Een voorzet vanaf de rechterkant wordt bij de eerste paal bijna in het doel gewerkt door Seuntjens. Het is echter Ten Rouwelaar die opnieuw op zijn post staat.
86'
Schot van Rutten! Wat krijgt Ten Rouwelaar vanavond toch allemaal te verwerken?! Nu moet de ervaren NAC-doelman redding brengen op een hard schot uit de tweede lijn van Moreno Rutten.
85'
VVV is ook in de slotfase de meest aanvallende ploeg. Het teleurgestelde NAC kan het niet meer opbrengen om in een stunt te geloven. VVV gaat een hele knappe winstpartij boeken.
82'
Opoku, deze zomer overgekomen van FC Oss, beslist zo deze zeer vermakelijk kraker. Beide hoog genoteerde teams maken er vanavond een waar voetbalspektakel van.
79'
Doelpunt voor VVV-Venlo, 4:2 door Johnathan Opoku
Wat een wereldgoal van Opoku! De middenvelder van VVV omspeelt twee spelers van NAC in het strafschopgebied met hoogstaand spel. De afwerking inclusief lob is daarna nog schitterender.
79'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Leandro Resida
79'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Mitchel Paulissen
78'
Wat kan NAC Breda nog uitrichten in de slotfase? Invallers Enes Ünal en Joey Suk kunnen de wedstrijd ook niet laten kantelen in het voordeel van de Bredanaars.
75'
Ten Rouwelaar held van Breda! Weer treedt de doelman van NAC op als een ware redder in nood. Opoku krijgt een levensgrote mogelijkheid vlak voor het doel, maar Ten Rouwelaar is opnieuw de sta in de weg.
73'
Nog een kleine twintig minuten op de klok in De Koel. VVV Venlo is na rust absoluut de betere ploeg. Toch is NAC nog niet afgeschreven na de plotselinge aansluitingstreffer van Ars.
70'
Gele kaart voor Luis Pedro (NAC Breda)
De verdediger werkt Van Crooy op harde wijze naar de grond en ontvangt de gele kaart van Janssen.
70'
De wissels van coach Marinus Dijkhuizen oogsten zo direct succes. Na de dubbele wissel zijn alle opties echter wel ingezet.
67'
Doelpunt voor NAC Breda, 3:2 door Sjoerd Ars
De spanning is weer terug in de wedstrijd. Dustley Mulder stuurt spits Ars diep. Oog in oog met Deckers is de topscorer succesvol door de bal in de verre hoek te knallen.
65'
Wissel in bij NAC Breda -> Enes Ünal
65'
Wissel uit bij NAC Breda -> Vlatko Lazić
65'
Wissel in bij NAC Breda -> Joey Suk
65'
Wissel uit bij NAC Breda -> Divine Naah
64'
Het is een echte prachtavond voor de Limburgers. Bij deze overwinning wordt koploper Sparta tot op zes punten genaderd. De Rotterdammers hebben echter twee wedstrijden minder gespeeld.
61'
Doelpunt voor VVV-Venlo, 3:1 door Gianluca Nijholt
En na vele kansen is het dan raak. Seuntjens stuurt Nijholt diep met een pracht van een pass. De mee opgekomen middenvelder verschalkt Ten Rouwelaar met een heerlijke lob.
60'
Weer een redding van Ten Rouwelaar! Nu schiet Seuntjens zelf op het doel van NAC Breda. Op aangeven van kompaan Van Crooy ziet de spits zijn volley uit de hoek worden gedoken door de uitblinkende doelman.
59'
Het is een zeer aantrekkelijke kraker in de Jupiler League tot op heden. Beide ploegen gaan vol voor de winst in het spoor van koploper Sparta. De kansen zijn in overvloed.
56'
Weer Van Crooy! VVV moet de wedstrijd hier vlak na rust beslissen. De jonge Van Crooy ontsnapt wederom aan de NAC-defensie, maar schiet oog in oog met Ten Rouwelaar op het lichaam van de goalie.
55'
Wat een kans voor Van Crooy! Een prachtige aanval van VVV gaat vooraf aan een beste kans. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt achter het standbeen verlengd door Seuntjens. Vito van Crooy pikt de bal op, maar schiet recht op Ten Rouwelaar.
54'
NAC begint wat meer aan te dringen richting het doel van Jordy Deckers. De Bredase bezoekers zullen ook moeten als ze de stand niet op willen laten lopen tot zes punten.
51'
Aardige kans voor Pedro! Een vrije trap van Seuntjens wordt verlengd door doelpuntenmaker Ars. Bij de tweede paal kan Luis Pedro echter niet het gewenste effect meegeven waardoor de bal naast het doel verdwijnt.
50'
De wedstrijd in Breda eerder dit seizoen betekende ook al een overwinning voor VVV. De Limburgers wonnen op bezoek bij NAC met 0-1 door een vroeg doelpunt van Ralf Seuntjens.
47'
De tweede helft is in gang gezet in Venlo. Weet NAC terug te komen na de klap vlak voor rust? Of houdt VVV-Venlo stand en zet het de concurrent op een grotere achterstand?
46'
45'
Samenvatting eerst helft
In een boeiend voetbalgevecht strijden VVV en NAC om de tweede plaats. Sjoerd Ars zette de bezoekers op voorsprong na een fantastische actie van Mats Seuntjens. Even later kopte Kristiaan Haagen de gelijkmaker tegen de touwen na een corner van Gianluca Nijholt. Vlak voor rust was een Venlose corner opnieuw gevaarlijk. Bij de eerste paal knalde Haagen een afgeslagen bal hoog in het doel: 2-1.
45'
45'
Doelpunt voor VVV-Venlo, 2:1 door Kristiaan Haagen
Opnieuw biedt een hoekschop een doelpunt aan de thuisploeg. De bal wordt niet goed verwerkt bij de eerste paal, waarna deze via Seuntjens voor de voeten van doelpuntenmaker Haagen komt. De verdediger knalt van dichtbij hard en hoog raak.
43'
De rust nadert in Limburg. VVV Venlo is na de gelijkmaker iets dreigender en kreeg een paar kleine mogelijkheden. Het lijkt er echter sterk op dat de rust wordt bereikt met een gelijke stand.
41'
Er zijn vanavond 6.183 toeschouwers in De Koel te Venlo.
38'
Gele kaart voor Kevin van Diermen (NAC Breda)
De huurling van SBV Excelsior vloert Opoku en krijgt terecht een gele kaart.
38'
Kopbal Seuntjens! Hoe kan NAC in hemelsnaam zoveel vrijheid geven aan Ralf Seuntjens? De topscorer van de Jupiler League kan vrij inkoppen, maar poogt een metertje naast.
36'
In de tegenstoot krijgt VVV een kans via de counter. Een combinatie tussen Mitchel Paulissen en Ralf Seuntjens in het strafschopgebied leidt uiteindelijk tot een verdwaald schot van eerstgenoemde.
35'
Weer is Seuntjens gevaarlijk met een actie vanaf de linkerkant. De voorzet kan net niet aangeraakt worden door het hoofd van Ars. De spits van NAC beweert geduwd te zijn.
33'
Het duel gaat helemaal gelijk op na ruim een half uur spelen. Beide teams scoorden een keer en hebben ongeveer evenveel balbezit.
30'
Danny Verbeek moet al vroegtijdig afhaken met een blessure. Dit liep de buitenspeler van NAC om tijdens een duel in de lucht. Zijn vervanger is de van een blessure teruggekeerde Vlatko Lazić.
28'
Wissel in bij NAC Breda -> Vlatko Lazić
28'
Wissel uit bij NAC Breda -> Danny Verbeek
28'
Gele kaart voor Moreno Rutten (VVV-Venlo)
Rutten moet aan de noodrem trekken na een fantastische actie van Seuntjens. De buitenspeler van NAC omspeelde drie spelers van VVV.
27'
Na een saai eerste kwartier is de wedstrijd helemaal los in De Koel. Met mooie doelpunt van Sjoerd Ars en Kristiaan Haagen staat de score op 1-1.
24'
Doelpunt voor VVV-Venlo, 1:1 door Kristiaan Haagen
En het is alweer snel gelijk in Venlo. Verdediger Haagen kopt een corner van Gianluca Nijholt bij de eerste paal tegendraads in het doel.
24'
Oh, oh Opoku! Opnieuw het gevaar via een hoge bal bij VVV. Ditmaal kopt Van Crooy de bal door op Johnathan Opoku. De nummer 10 volleerd de bal, oog in oog met Ten Rouwelaar, hoog en hard over.
23'
Schot van Van Crooy! Een lange bal van achteruit belandt op de rug van Donny Gorter. De inkomende Vito van Crooy pikt deze op en schiet uiteindelijk te zacht richting doelman Jelle ten Rouwelaar.
22'
Zo pakt NAC de voorsprong na een redelijk gelijkopgaande openingsfase. Met name het aandeel van Mats Seuntjens was groot. Het jongere broertje van Ralf (VVV) bereidde de goal van Ars op fantastische wijze voor.
19'
Beide teams zijn nog niet in het bezit van een periodewinst. De eerdere periodes gingen namelijk naar Sparta Rotterdam, FC Volendam en FC Eindhoven.
18'
Doelpunt voor NAC Breda, 0:1 door Sjoerd Ars
Seuntjens omspeelt twee tegenstanders en geeft een perfecte steekpass op Ars. De spits en aanvoerder van NAC treft de korte hoek en zet de bezoekers op voorsprong.
16'
Het eerste kwartier van de wedstrijd is vrij rommelig. Het spektakel blijft nog uit omdat beide teams op zeker spelen. Toch gaat er nog veel mis in de opbouw.
13'
Het eerste schot van de wedstrijd komt van Mats Seuntjens. De linksbuiten van NAC kapt naar binnen en haalt uit van grote afstand. De poging wordt van richting veranderd en resulteert in een hoekschop.
12'
De bank van de ploeg van Marinus Dijkhuizen is ook vanavond weer imponerend. Onder meer Kevin Brands, Uroš Matić en Manchester City-huurling Enes Ünal kunnen nog in het veld worden gebracht als wissel.
9'
VVV heeft de meeste drang naar voren in de openingsfase van de wedstrijd. De thuisploeg begint fel en maakte al een paar kleine overtredingen.
6'
Het verschil tussen VVV en NAC bedraagt drie punten. Twee punten achter NAC bevindt zich FC Eindhoven. De drie zuidelijke clubs strijden om de tweede plaats achter koploper Sparta Rotterdam.
3'
Voor de wedstrijd kreeg Ralf Seuntjens de bronzen stier uitgereikt. De spits van VVV is de topscorer van de derde periode en maakte in totaal al 22 doelpunten.
1'
Scheidsrechter Ed Janssen heeft het startsignaal gegeven van deze Jupiler League-topper! NAC Breda hoopt op gelijke hoogte te komen met VVV-Venlo door de drie punten te pakken.
1'
De opstellingen
Coach Maurice Steijn van VVV-Venlo verandert helemaal niets in zijn basisopstelling. De succesformule van vorige week (1-4 winst in Helmond) wordt doorgezet in eigen huis. Topscorer Ralf Seuntjens is de diepste spits bij de nummer twee van de ranglijst.

NAC Breda start tevens met hetzelfde team als vorige week. Kevin van Diermen krijgt de voorkeur boven Michael Dingsdag. Op het middenveld zijn opnieuw plaatsen voor Divine Naah en Grad Damen. Spits van dienst is Sjoerd Ars. De Bredase topscorer wordt geflankeerd door Danny Verbeek en Mats Seuntjens.

Welkom bij de topper in de 28e speelronde van de Jupiler League. Nummer twee VVV-Venlo neemt het in eigen huis op tegen nummer drie NAC Breda. Het duel begint vrijdagavond om 20.00 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Venlo. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

VVV-Venlo
De ploeg van Maurice Steijn verkeert momenteel in een uitstekende vorm. Met drie ruime overwinningen op rij gaat VVV voor de tweede plaats aan het einde van het seizoen. Koploper Sparta Rotterdam staat namelijk op een ruime voorsprong van negen punten. VVV won vorige week met 1-4 bij streekgenoot Helmond Sport. Verdediger Robin Buwalda werd de man van de wedstrijd met twee doelpunten.

De Koel zal vrijdagavond volstromen voor de strijd tussen de gebroeders Seuntjens. Ralf (VVV) is topscorer met 22 doelpunten en besliste tevens de wedstrijd in Breda (0-1). Zijn jongere broertje Mats is aanvaller bij NAC, maar nog niet zeker of hij kan spelen. De geboren Bredanaar kampt met een ribblessure. Aan de kant van de thuisploeg ontbreekt verdediger Jerold Promes. Zijn logische vervanger is Dordrecht-huurling Kristiaan Haagen.

NAC Breda
Degradant NAC kent een wisselvallig seizoen, maar heeft nog alle kans op promotie via de play-offs. De nummer drie van de Jupiler League won vorige week ruim van Fortuna Sittard. In eigen huis werd het 5-0 met als hoogtepunt de debuterende Enes Ünal. De Manchester City-huurling maakte enkele minuten na zijn invalbeurt de vijfde voor de Parel van het Zuiden.

Coach Marinus Dijkhuizen kan in Venlo niet beschikken over Kenny van der Weg. De linksback zal door een schorsing wederom vervangen worden door Donny Gorter. Vlatko Lazić keert terug in de selectie na een voorhoofdsholteontsteking. NAC Breda hoopt vrijdagavond op gelijke hoogte te komen met de Venlonaren. De achterstand bedraagt momenteel drie punten.