26.02.2016 21:55

VVV deelt harde klap uit aan concurrent NAC

Kristiaan Haagen scoort is blij nadat hij de 1-1 heeft gemaakt voor VVV tijdens het duel met NAC. (26-02-2016)

VVV-Venlo heeft vrijdagavond afstand genomen van concurrent NAC Breda. In een doelpuntrijke thuiswedstrijd werd de voorsprong vergroot naar zes punten door een 4-3 overwinning. Hierdoor kruipen de Venlonaren weer wat dichter bij koploper Sparta Rotterdam.

Twee ongewijzigde teams probeerden in de rug van koploper Sparta Rotterdam de tweede plaats te bemachtigen. VVV-Venlo had voorafgaand drie punten voorsprong op tegenstander NAC Breda. Na een rustig en slordig begin deelden de bezoekers de eerste klap uit. Mats Seuntjens dolde enkele spelers en gaf een perfecte steekpass op spits Sjoerd Ars. De aanvoerder van NAC trof doel in de korte hoek: 0-1. Lang kon het team van coach Marinus Dijkhuizen echter niet genieten van de voorsprong.

Na kansen van Vito van Crooy en Johnathan Opoku was Kristiaan Haagen wel succesvol. De Dordrecht-huurling kopte bij de eerste paal een hoekschop van Gianluca Nijholt tegendraads in het doel: 1-1. Het was het eerste doelpunt van de in de winterstop overgekomen verdediger. VVV was iets beter dan NAC en zag dat in de laatste minuut voor rust beloond worden. Opnieuw was Haagen het goudhaantje bij een gevaarlijke corner. Een afgeslagen bal werd vlak keeper Jelle ten Rouwelaar hard en hoog in het doel geschoten door de Belgische verdediger in Venlose dienst.

De thuisploeg zette de aanvallende dreiging na de theepauze door. Vito van Crooy kreeg twee grote mogelijkheden binnen één minuut tijd. Beide keren verscheen het 18-jarige talent oog in oog met Ten Rouwelaar. De NAC-doelman wist echter twee maal zijn ploeg op de been te houden. Ook spits Ralf Seuntjens kon de uitblinkende keeper niet verschalken met een volley vanaf ongeveer zestien meter. Opnieuw antwoordde Ten Rouwelaar met een uitstekende redding. Na de vele mogelijkheden hing een derde Venlose goal in de lucht.

Deze kwam er na ruim een uur spelen via Gianluca Nijholt. De middenvelder werd fraai weggestuurd door spits Seuntjens. De afrondende lob was vervolgens een plaatje: 3-1. Toch bracht Ars de spanning even later weer terug. De topscorer van NAC anticipeerde goed op een lange bal van Dustley Mulder en werkte de bal via binnenkant paal in het doel: 3-2. Het hoogtepunt van de avond was voor Johnathan Opoku. De nummer 10 van VVV omspeelde met hoogstaand voetbal Donny Gorter en Kevin van Diermen om af te ronden met een lob over doelman Ten Rouwelaar: 4-2. Haagen, man van twee goals, gleed in de laatste minuut nog de bal in zijn eigen doel na een voorzet vanaf rechts: 4-3.

Door: Koen Larmit