ADO Den Haag Zondag, 5. Mei 2013
12:30 uur
Feyenoord
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Mike van Duinen 10. / Schot met rechts  (Danny Holla)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Danny Holla 37. / Penalty

90'
90'
Penalty gemist door Graziano Pellè, Feyenoord
: Het zit Feyenoord ook niet mee en de misère is compleet als Graziano Pellè de strafschopt over kegelt. Het is symbolisch voor de hele wedstrijd van Feyenoord, waarin niet ging zoals het moest gaan. De ploeg van Ronald Koeman gaat wel Europa in, maar een ticket voor de voorronde van de Champions League kunnen ze uit het hoofd zetten. PSV behoudt namelijk de tweede positie in de Eredivisie en Feyenoord kan volgende week proberen om de derde plek vast te houden.
90'
Nog een penalty in de slotfase van deze wedstrijd. Pellè houdt de bal vast in de zestien van ADO en probeert langs Omeruo te komen. Die haakt vervolgens de Italiaan en Liesveld wijst naar de stip.
90'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Kevin Visser
90'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Aaron Meijers
90'
Vijf minuten extra speeltijd bijgetrokken door de arbitrage. ADO heeft in die blessuretijd een grote kans op 3-0, maar Chery is te nonchalant in zijn handelen en lobt de bal over het doel van Erwin Mulder.
89'
Beide ploegen hanteren nu volop de lange bal: Feyenoord is wanhopig op zoek naar de lengte van Pellè en de kopkracht van Immers, terwijl ADO probeert de bal zo ver mogelijk op de helft van Feyenoord te krijgen.
87'
De ploeg van Ronald Koeman begint ook langzaamaan te beseffen dat het nu toch een wonder nodig heeft om nu nog punten uit Den Haag mee te nemen. Fakkels worden ontstoken, de spandoeken worden volop getoond en de thuisploeg wordt luidkeels toegezongen. Met nog drie minuten officiële speeltijd op de klok staat het nog altijd 2-0
84'
Chery had zijn hoofd waarschijnlijk bij een andere sport op het moment van de vrije trap, want de bal verdwijnt met een enorme boog over het doel van Mulder heen. De sfeer wordt intussen flink opgevoerd door de Haagse supporters, die een overwinning op de streekgenoot steeds dichterbij zien komen.
82'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ramon Leeuwin
82'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mike van Duinen
82'
Clasie maakt uit frustratie een overtreding op de rand van zijn eigen zestien ten opzichte van vleugelspeler Tjaronn Chery. Een mooie plek voor een specialist.
81'
Inmiddels kunnen we niet meer spreken van een Haags kwartiertje, maar een Rotterdams kwartiertje. De mogelijkheiden stapelen zich op voor Feyenoord. De corner van Clasie word niet gewerkt door ADO en Mathijsen schiet van dichtbij tegen de uitstormende Coutinho aan. De doelman van ADO speelt een voortreffelijke wedstrijd tot nu toe. Wormgoor staat ook weer binnen de lijnen met een fraai gevormde tulband.
78'
Een botsing in het doelgebied van ADO tussen Omeruo en Wormgoor. Laatstgenoemde bloed hevig aan het hoofd en wordt direct verzorgd door de fysio van ADO. Geen blijvende schade voor de verdediger, die wel aan de zijlijn een verband om zijn hoofd krijgt. ADO even met tien man, maar Feyenoord is alsnog niet in staat om te scoren, tot boosheid van Pellè.
75'
Ingestudeerde vrije trap van Feyenoord wordt genomen door Mathijsen. De trap is hard, maar beland op de vuisten van Coutinho. De tegenaanval van ADO is razendsnel vormgegeven door Van Duinen die vanaf de middenlijn doorstormt richting het doel van Erwin Mulder. Rond de zestienmeter wordt hij een halt toegeroepen door Mathijsen.
73'
Wesley Verhoek is de derde Feyenoord-speler die het veld betreed met een verleden bij ADO Den Haag. John Goossens kon vandaag niet laten zien waar hij toe in staat is en wordt vervanger door de rechtsbuiten met een prachtige voorzet in de benen. Benieuwd of Verhoek wel in staat is om Pellè te bedienen vandaag.
72'
Wissel in bij Feyenoord -> Wesley Verhoek
72'
Wissel uit bij Feyenoord -> John Goossens
69'
Lange trap naar voren van Jansen bereikt van Duinen niet bij ADO. Janmaat ruimt het gevaar op en Feyenoord kan beginnen met een nieuwe aanval. Goossens wordt gezocht aan de linkerkant van het veld, maar hij kan de aanval geen gevolg geven. Zo gaat het spel op en neer, maar staat ADO na 69 minuten nog altijd voor met 2-0.
67'
Het tempo ligt wat lager dan in de eerste helft, net als het fanatisme van de ADO-supporters. De 2-0 voorsprong zorgt ervoor dat ADO iets behoudender gaat voetballen en de ploeg loert op de counter.
64'
Wissel in bij Feyenoord -> Ruud Vormer
64'
Wissel uit bij Feyenoord -> Tonny Trindade de Vilhena
62'
Vicento moet geblesseerd van het veld af, na een duel met Mathijsen. Hij heeft in het uur dat hij speelde laten zien dat hij van waarde kan zijn voor de ploeg van Maurice Steijn. Waar ADO eerder liet weten dat Vicento op zoek kon naar een andere club, kan dat standpunt misschien nu kantelen. Zijn vervanger is de ervaren stilist Santi Kolk.
62'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Santi Kolk
62'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Charlton Vicento
61'
We zijn een uur onderweg in het Kyocera Stadion en Feyenoord neemt langzaamaan de overhand op het veld. ADO heeft natuurlijk veel krachten gebruikt in de eerste helft om een 2-0 voorsprong op te bouwen en het is afwachten of de ploeg dit tempo ook in de tweede helft volhoud.
59'
Feyenoord wordt gevaarlijker in de tweede helft van deze wedstrijd. Immers met de volgende kans voor de ploeg van Ronald Koeman, waar een paar minuten eerder Pellè dichtbij een treffer was.
56'
Omeruo wil ook volgend seizoen blijven bij ADO Den Haag zo heeft hij laten weten. De negentienjarige huurling van Chelsea wil, als hij geen uitzicht heeft op speeltijd bij de Engelse ploeg, nog een jaartje in Den Haag doorbrengen.
53'
Gele kaart voor Kenneth Omeruo (ADO Den Haag)
53'
Hoekschop voor ADO wordt genomen door Danny Holla. Hij is op zoek naar de verdedigers Omeruo en Wormgoor. De bal wordt gevangen door Mulder die vervolgens het spel snel wil hervatten. Immers wil dat ook en sprint naar voren. Hij wordt vastgepakt door Omeruo, die voor het hinderen van de aanval een gele kaart krijgt.
50'
Nelom houdt de bal knap binnen aan de linkerkant van het veld en stormt richting de cornervlag. Hij speelt de bal iets te ver voor zich uit en een acrobatische trap an Vicento voorkomt dat Nelom de bal voor kan geven. Uit de ingooi ontstaat geen gevaar en zo kan ADO aan een nieuwe aanval beginnen.
47'
De wedstrijd is hervat in Den Haag en Feyenoord begint voortvarend. Een rush van Janmaat en een combinatie met Pellè, levert het eerste gevaar van de tweede helft op voor de Italiaan. Hij jaagt op een doelpunt vandaag om zijn indrukwekkende reeks, negen duels op rij trefzeker, voort te zetten.
46'
45'
Einde eerste helft: Een overweldigende eerste helft voor de ruim 10.000 supporters in het Kyocera Stadion vandaag. Na een fel en strijdlustig begin van ADO komt de thuisploeg op voorsprong in de elfde minuut door Mike van Duinen. Feyenoord weet zich niet te herpakken in het resterende half uur en ziet zelfs een tweede treffer van ADO voorbij komen. Een overtreding van Janmaat op Chery zorgt voor een strafschop in de 37e minuut voor ADO. Penaltyspecialist Danny Holla laat weer van zich spreken en zet de 2-0 op het scorebord. Dat is dan ook de ruststand.
45'
Via Clasie en Pellè wordt Schaken bereikt die opstormt naar het doel van Coutinho. Die kiest ervoor om uit te komen, maar Schaken kan om de doelman heen en probeert het dan vanuit een moeilijke hoek in één keer. Omeruo voorkomt dat Feyenoord nog voor het einde van de eerste helft een doelpunt maakt
45'
Ook Feyenoord laat zich in de laatste minuten van de eerste helft van zijn felle kant zien. Stevige duels en fysiek spel zetten nu de toon in het Kyocera Stadion en dat zorgt bij fanatisme bij de supporters van beide teams. Vier minuten blessuretijd worden bijgetrokken in de eerste helft, vanwege de blessure van De Vrij.
43'
Vierde hoekschop voor Feyenoord genomen door John Goossens. Geen gevaar dit keer, maar het is voor Feyenoord te hopen dat Goossens zijn vorm van vorige week nog kan tonen vanmiddag. Vorige week kwam de middenvelder namelijk voor het eerst in actie voor Feyenoord na een periode van blessureleed. Goossens liet zich meteen van zijn beste kant zien door twee doelpunten en twee assists af te leveren. Ook vandaag staat hij weer in de basis, mede omdat Jean-Paul Boëtius geblesseerd is.
40'
Al zou Holla nooit een echte goalgetter worden, een penaltyspecialist is het wel. Met zeven benutte strafschoppen uit zeven pogingen loopt de aanvoerder nog steeds 1 op 1 als het om penalty's gaat. Een prima statistiek voor Holla!
37'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:0 door Danny Holla
Een korte aanloop van Danny Holla word vervolgd door een krachtige trap in de rechterhoek. Doelman Mulder kiest de goede hoek, maar kan niet bij de perfect geplaatste bal van Holla. De aanvoerder van ADO staat nu weer op gelijke hoogte met Van Duinen qua doelpunten: beide spelers staan nu op elf doelpunten.
37'
PENALTY voor Feyenoord. Janmaat gaat in de fout achterin bij Feynoord door Chery van de bal te lopen in de zestienmeter. De aanvaller van ADO weet maar al te goed dat hij in de zestienmeter staat en valt gretig. Liesveld twijfelt niet en geeft de penalty aan ADO.
34'
Feyenoord weer eens gevaarlijk na een halfuur voetballen. Pellè wordt voor het eerst goed bediend en geeft een pass door de lucht richting Schaken. Die rent vanaf de rechterkant richting Coutinho, maar vergeet de bal voor te geven. Hij draait, hij twijfelt en uiteindelijk verliest Schaken de bal aan Coutinho die de bal pakt met zijn handen.
31'
Opvallend feitje tussendoor: ADO speelde het vaakst gelijk van alle Eredivisieclubs. Dertien keer stond er een remise op het scorebord na afloop van een duel van de ploeg van Maurice Steijn. Feyenoord heeft daarentegen, na PSV, het minste aantal gelijke spelen dit seizoen. Zesmaal eindigde een wedstrijd van Feyenoord dit seizoen in een puntendeling.
29'
Aaron Meijers wil de supporters letterlijk een hoogstandje laten zien en probeert met een omhaal de bal weg te krijgen langs de zijlijn. Clasie geeft hem op dat moment en duw en maakt zo een overtreding op de linksback van ADO. Vrije trap wordt snel naar voren getrapt en daar zorgen Vicento en an Duinen voor gevaar. Mulder kert de inzet en ADO krigjt zo een corner.
26'
Trieste aftocht voor de aanvoerder van Feyenoord, Stefan de Vrij. Met een brancard wordt hij van het veld gedragen en wordt de aanvoerdersband overgedragen aan Jordy Clasie. Miquel Nelom heeft inmiddels het veld betreden om de Vrij te vervangen in de verdediging van Feyenoord.
24'
Wissel in bij Feyenoord -> Miquel Nelom
24'
Wissel uit bij Feyenoord -> Stefan de Vrij
23'
In de 21e minuut ligt Stefan de Vrij op de grond met een blessure. In een kopduel met Vicento, hief de speler van ADO zijn elleboog iets te hoog en raakte de Vrij. Miquel Nelom is inmiddels begonnen met de warming-up, ook al omdat de Vrij sowieso niet helemaal fit aan de wedstrijd begon. Het was pas kort voor de aftrap dat Koeman besloot om de Vrij in de basis te zetten.
20'
De sfeer wordt wat rumoeriger op de tribunes van het ADO-stadion. De wedstrijd gaat verder, terwijl de stewards op de tribunes voor rust moeten zorgen in het Feyenoord-vak. De vrije trap van Goossens wordt overgeschoten door Graziano Pellè.
17'
Volgende mogelijkheid voor ADO Den Haag. De linkerkant werkt goed samen, want Chery laat zich iets inzakken om de bal te ontvangen. Koppers snelt eroverheen en ontvangt de bal van Chery. De linksback van ADO produceert dan een prima voorzet, waar van Duinen net niet bij kan.
16'
Goed verdedigend werk van Vicento door samen met Koppers druk te zetten op Schaken. De vleugelspeler van Feyenoord krijgt geen tijd om te draaien en tikt de bal ongelukkig over de zijlijn. Bal inmiddels weer voor de Rotterdammers: de Vrij schuift in en via Immers wordt Schaken bereikt. Helaas voor hem staat hij in buitenspelpositie.
14'
Feyenoord lijkt wat onder de indruk van de felheid en duelkracht die ADO laat zien. De mannen van trainer Maurice Steijn vechten voor elke meter in de openingsfase van dit duel. Voor Feyenoord is het nog even zoeken hoe ze dit team moeten bespelen vandaag.
11'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:0 door Mike van Duinen
ADO op voorsprong na tien minuten voetbal. Vicento wordt door de lucht aangespeeld en kopt de bal door naar de rechterkant van het veld. Daar is aanvoerder Danny Holla opgestormd om de voorzet te geven. De voorzet is goed en bereikt Mike van Duinen bij de eerste paal, die niet nadenkt maar meteen uithaalt. Mulder is verslagen in de korte hoek en zo staat ADO op voorsprong.
10'
ADO is veel in balbezit in de eerste tien minuten van dit duel. Het enthousiasme van de ADO-supporters op de tribune wordt gereflecteerd in de felheid van de spelers op het veld. Den Haag strijdt als een eenheid tegen de Rotterdamse tegenstander.
9'
Grote kans voor ADO in de openingsfase van deze wedstrijd. De voorzet vanaf de rechterkant is gevaarlijk en belandt bij van Duinen. Die schiet de bal tegen Janmaat aan, maar het leer blijft gevaarlijk in de zestien hangen. Danny Holla stond helemaal vrij voor de doelman an Feyenoord, Erwin Mulder, maar hij schiet em over. Het had aners niet veel uitgemaakt, want Holla deed dat in buitenspelpositie.
6'
Van de laatste vijf keer dat beide ploegen elkaar ontmoette in de Eredivisie, was Feyenoord driemaal de sterkste. Één keer was een gelijkspel de eindstand en eenmaal wist ADO te winnen. Dat was meteen een stevige overwinning: 3-0 werd het op 2 oktober in 2011. Destijds was het ADO-koppel Bulykin/Verhoek goed op dreef. Verhoek zit anno 2013 op de bank bij Feyenoord, terwijl Bulykin hetzelfde lot ondergaat bij FC Twente dit seizoen.
3'
Eerste poging van Feyenoord in de tweede minuut. Immers legt de bal terug op de zestien waar Vilhena stond te wachten op de bal. Zijn schot werd onderweg aangeraakt en dus is het wachten op de hoekschop. Getrapt door Goossens, maar vervolgens gevangen door Coutinho
1'
We zijn onderweg met de wedstrijd ADO Den Haag - Feyenoord. Veertien graden, een volgepakt Kyocera Stadion en Feyenoord in balbezit in de openingsfase.
1'
Een mooi gebaar in het Kyocera Stadion: spelers en supporters hebben een minuut lang lopen klappen in het kader van 4 en 5 mei. Deze zonnige middag begint dus op een respectvolle wijze in Den Haag.
Een bijzonder goedemiddag en welkom bij de 33e speelronde van de Eredivisie. Voor u vandaag doet Brent van Ooijen het verslag en wel van de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Feyenoord. Waar ADO het seizoen het een gerust hart kan afsluiten in de middenmoot, staat er voor Feyenoord nog veel op het spel. De huidige nummer 3 van de Eredivisie kan namelijk bij verlies van PSV naar de tweede plaats stijgen. Dat zou plaatsing in de voorronde van de Champions League opleveren. Een waardige afsluiting van een goed seizoen voor de mannen van Ronald Koeman dus.

ADO is op zoek naar een overwinning. De laatste zege dateert alweer van 3 maart, tegen Heracles. Vorige week zette de ploeg van Maurice Steijn een goede stap, door voor het eerst in vijf wedstrijden niet te verliezen. Toch werd het gelijkspel tegen VVV vorige week niet gevierd als een veroverd punt. Dit weekend wil ADO meer dan een punt en dat moet dan komen van Mike van Duinen. De 21-jarige Hagenees scoorde twee keer in de laatste drie wedstrijden en is nu gedeeld topscorer, samen met aanvoerder Danny Holla. Beide spelers scoorde tien keer.

Bij Feyenoord heeft de topscorer toch iets meer doelpunten gemaakt dit seizoen. Dan hebben we het natuurlijk over de relevatie van het seizoen: de Italiaan Graziano Pellè. Hij scoorde in de laatste negen duels die hij speelde en staat nu op 26 doelpunten. Ook vandaag zal de lange Italiaan weer veelvuldig gezocht worden op het veld, want het systeem van Feyenoord is voor een groot deel afgestemd op de balvastheid van de spits.

Speciale wedstrijd vandaag voor Lex Immers. De Hagenees, onder andere in het bezit van een ADO-tattoo, speelt voor de tweede keer dit seizoen tegen zijn oude ‘cluppie’. Op 16 december van het vorige jaar werd het 3-2 voor Feyenoord in de Kuip. Ook Immers scoorde toen, uit een strafschop. Toch is het gevoel vandaag anders in ‘zijn’ Den Haag. Net als voormalig ADO-speler Daryl Janmaat staat Immers vandaag in de basi bij Feyenoord.

Ook voor Wesley Verhoek is het te hopen dat hij, net als Immers en Janmaat, minuten mag maken in deze ontmoeting. Verhoek speelde in totaal acht seizoenen voor ADO en was onder andere erg belangrijk in jaargang 2010/2011, toen ADO op de zevende plaats eindigde. Het koppel Bulykin/Verhoek maakte in dat seizoen furore, waar Verhoek dit seizoen meer moeite heeft zijn stempel op wedstrijden te drukken.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Richard Liesveld en zijn arbitrageteam. De wedstrijd zal om half 1 van start gaan in het Kyocera Stadion en met een schuin oog zal gekeken worden hoe PSV vandaag speelt in de thuiswedstrijd tegen NEC. Een mooie voetbalmiddag staat ons te wachten in een zonnige slotfase van de Eredivisie!