NEC Nijmegen
4:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Daan Bovenberg 9. / Eigen goal
2 : 0 Torinfos in de Ticker Ola Toivonen 38. / Schot met links  (Tim Matavž)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Nick van der Velden 64. / Schot met links  (Kevin Conboy)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Rémy Amieux 76. / Schot met links
3 : 2 Torinfos in de Ticker Jeremain Lens 78. / Schot met links
4 : 2 Torinfos in de Ticker Jürgen Locadia 90. / Schot met rechts  (Dries Mertens)

90'
Samenvatting

De tweede helft was ontzettend amusant. NEC kwam goed uit de kleedkamer en kwam uiteindelijk terug tot 2-2. Vlak na de gelijkmaker kwam PSV echter alweer op voorsprong. Na de treffer van Lens leek PSV de wedstrijd rustig uit te gaan spelen, het werd in de slotfase echter nog hectisch. In de blessuretijd scoorde Locadia de 4-2 waardoor de wedstrijd beslist was.
90'
90'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 4:2 door Jürgen Locadia
Ver in de blessuretijd maakt PSV nog de 4-2. Mertnes weet Locadia voor het doel te vinden, de spits blijft koel en schiet de bal tegen de touwen.
90'
Gele kaart voor Jeremain Lens (PSV Eindhoven)
90'
Na veel gedoe zijn we nog steeds bezig!
90'
Erik Falkenburg ligt geblesseerd op het veld na een kopduel met Timothy Derijck.
90'
De scheidsrechter trekt er nog vier minuten bij.
90'
PSV lijkt de overwinning binnen te hebben.
86'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Timothy Derijck
86'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Wilfred Bouma
86'
Alex Pastoor brengt ook aanvaller Platje voor linksback Conboy. Het is alles of niets voor NEC!
85'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Melvin Platje
85'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Kevin Conboy
84'
Mogelijkheid voor NEC. Leroy George geeft de bal goed voor vanaf de linkerflank, maar Erik Falkenburg gaat onder de bal door.
82'
NEC gooit alles op de aanval, centrale verdediger Van Eijden wordt vervangen door aanvaller George.
81'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Leroy George
81'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Rens van Eijden
81'
Wat een hectische fase in Eindhoven. Er komt eindelijk leven in de brouwerij! Kan NEC nog reageren na opnieuw een flinke tik?
78'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 3:2 door Jeremain Lens
PSV staat alweer op voorsprong! Een vrije trap van Mark van Bommel wordt niet goed weggewerkt. Willems probeert het van afstand, Babos moet lossen en de rebound wordt door Lens binnen geschoten.
77'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Georginio Wijnaldum
77'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Ola Toivonen
76'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:2 door Rémy Amieux
Hoe is het mogelijk? NEC komt op gelijke hoogte! PSV denkt aan een overtreding op Willems, maar krijgt deze niet. De voorzet die volgt wordt niet goed weggewerkt door Marcelo. Amieux kan de bal vervolgens schitterend binnen schieten.
74'
Pastoor kiest nog niet voor een extra aanvaller, maar vervangt rechtsback voor rechtsback. Opvallend.
73'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Nathaniel Will
73'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Daan Bovenberg
69'
Hard schot van Ola Toivonen van grote afstand. Babos kan redding brengen!
69'
Kan NEC de gelijkmaker produceren en PSV verrassen? De Nijmegenaren hebben nog twintig minuten.
68'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
68'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Tim Matavž
64'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:1 door Nick van der Velden
Zul je altijd zien dat-ie aan de andere kant valt! Geweldige pass van achteruit op Nick van der Velden. Laatstgenoemde is Marcelo te slim af en schiet de bal hard met zijn linker achter Boy Waterman.
64'
Een doelpunt van PSV hangt in de lucht. Ola Toivonen geeft Kevin Strootman de kans om te schieten vanaf de rand van de zestien meter. De middenvelder schiet de bal rechts naast het doel.
62'
Mogelijkheid voor PSV! Jeremain Lens geeft een goede bal op Tim Matavž. De spits kan schieten, maar doet dit voorlangs.
59'
NEC kwam goed uit de kleedkamer, maar de storm lijkt inmiddels te zijn gaan liggen.
54'
Van der Velden! Grote kans voor NEC. Pálsson geeft de bal mee aan Van der Velden. De middenvelder schiet vanaf ongeveer zestien meter op het doel. Via de vingertoppen van Waterman gaat de bal op de lat.
52'
Wat een kans! Jeremain Lens krijgt dé kans op de 3-0. Dries Mertens geeft de bal voor op Lens. De aanvaller staat op nog geen vijf meter van het doel af, maar schuift de bal naast.
49'
NEC heeft nog nooit gewonnen in Eindhoven, er moet een wonder gebeuren wil het de Nijmegenaren nog lukken om te winnen vandaag.
47'
Gelijk een mogelijkheid voor NEC. Rens van Eijden kan zijn hoofd tegen een vrije trap van Nick van der Velden zetten, maar kopt de bal naast.
46'
We zijn weer begonnen in Eindhoven. NEC heeft afgetrapt.
46'
45'

PSV heeft weinig te duchten van NEC. De Eindhovenaren hebben het meeste balbezit en creëren te betere kansen. NEC had een treffer kunnen maken, maar Navarone Foor bleef oog in oog met Boy Waterman niet koel genoeg. Het is nog geen spektakel in Eindhoven, maar PSV staat terecht met 2-0 voor.
45'
43'
Strootman! Weer een goede mogelijkheid voor PSV. Jeremain Lens kaatst met Strootman, de middenvelder kan schieten maar Babos weet redding te brengen.
42'
Het doelpunt van Ola Toivonen is overigens het 100e doelpunt van PSV dit seizoen.
41'
De tweede plaats lijkt PSV niet meer te kunnen ontgaan. Feyenoord staat met 2-0 achter bij ADO en ook Vitesse staat achter in Waalwijk.
38'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:0 door Ola Toivonen
Uit het niets scoort PSV de 2-0. Een verre inworp van Willems zorgt weer voor problemen. In eerste instantie kan de bal weggewerkt worden, Van Bommel brengt de bal weer in. De bal wordt nog van richting veranderd en komt voor de voeten van Toivonen. De Zweed schiet de bal uit de draai met links achter doelman Babos.
33'
Foor! Grote mogelijkheid voor NEC, een prima steekpass zet Foor alleen voor de keeper. Hij schiet de bal echter recht op Waterman af, wat een gemiste kans.
33'
De entertainmentwaarde van deze wedstrijd ligt niet al te hoog meer, we wachten op spektakel in het Philips stadion.
27'
NEC probeert aan te zetten, maar creëert nog geen 100% kansen. Een doelpunt van NEC zou leuk zijn voor de wedstrijd!
25'
Weer duikt NEC op voor het doel van PSV. Het is Navarone Foor die met links kan schieten, aardige mogelijkheid maar Foor schiet de bal hoog over.
24'
Kevin Conboy schiet een vrije trap van ongeveer 25 meter op het doel van PSV, Boy Waterman kan vrij gemakkelijk redding brengen. Eindelijk weer eens wat 'gevaar' van NEC.
22'
PSV en NEC weten er nog geen spektakel van te maken, dit heeft alles te maken met het feit dat NEC niet genoeg weerstand kan bieden.
20'
Oei! Mark van Bommel met een hard schot van afstand, zijn schot gaat net naast.
17'
Kansje voor PSV. Jeremain Lens geeft de bal goed voor vanaf de rechterflank, de bal komt net niet aan bij Ola Toivonen.
15'
Schitterende actie van Dries Mertens, hij dolt Daan Bovenberg. Helaas weet hij niks uit deze mooie actie te halen.
13'
De ode aan Mark van Bommel is weer begonnen! De middenvelder wordt toegezongen, de supporters willen dat hij ook na dit seizoen nog blijft.
9'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Daan Bovenberg (eigen doelpunt)
Wat een flater! Jetro Willems gooit de bal ver in, Bovenberg probeert de bal weg te koppen, maar doet dit in eigen doel. De bal gaat met een boog over Babos en is kansloos.
9'
Mertens! De kleine Belg begint aan een loopactie en komt vanaf de linkerflank naar binnen, zijn schot gaat recht op Babos af.
6'
PSV heeft het meeste balbezit en probeert door middel van de combinatie in een scoringspositie te komen.
4'
Eerste mogelijkheid voor PSV. Jeremain Lens geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Tim Matavž kan zijn voet tegen de bal zetten, maar ziet zijn inzet voorlangs gaan.
2'
Het eerste schot komt van NEC. Kevin Conboy probeert het van grote afstand, maar zijn rollertje gaat voorlangs.
1'
We zijn begonnen in Eindhoven. PSV heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd PSV Eindhoven tegen NEC Nijmegen. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag. Onder de knop wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

PSV vecht samen met Feyenoord en Vitesse om plek twee. NEC daarentegen staat op plek elf en speelt nergens meer om. PSV mag geen punten meer verspelen, maar heeft een moeilijk programma. Naast het thuisduel met NEC moeten de Eindhovenaren ook nog op bezoek bij FC Twente. NEC speelt nog thuis tegen RKC Waalwijk, dat samen met Roda JC strijd tegen degradatie play-offs.

PSV is de favoriet in dit duel. Van de laatste vijf thuisduels werden er vier gewonnen. Eenmaal eindigde het in een gelijkspel. NEC won voor het laatst in 2008 van PSV. In eigenhuis wonnen de Nijmegenaren met 1-0. Destijds maakte Peter Wisgerhof het enige doelpunt. Vorig jaar won PSV met 2-1 van NEC. Navarone Foor schoot NEC op een 0-1 voorsprong, maar doelpunten van Jetro Willems en ‘good old’ Jan Vennegoor of Hesselink voorkwamen een nederlaag.

Eerder dit seizoen eindigde het in een 1-1 gelijkspel. Een kopbal van Mathias ‘Zanka’ Jørgensen bracht PSV op voorsprong, maar Victor Pálsson zette NEC tien minuten voor tijd op gelijke hoogte. Het duel tussen NEC en PSV is een weerzien voor Rens van Eijden. De verdediger van NEC speelde een groot gedeelte van zijn jeugd voor de Eindhovenaren. Doelman Khalid Sinouh kwam vorig jaar nog uit voor PSV, hij speelde één duel voor PSV. Jeremain Lens daarentegen speelde op huurbasis voor NEC, in het seizoen 2007/2008 scoorde hij negen keer in 31 duels voor de Nijmegenaren.

PSV moet het nog altijd doen zonder Luciano Narsingh (knie), verder is de selectie fit. NEC mist een aantal spelers. Ruud Boymans (enkel) en Søren Rieks (niet wedstrijdfit) zijn er niet bij. PSV speelt met de bekende namen, Erik Pieters zit nog altijd op de bank waardoor Jetro Willems in de basis start. De Eindhovenaren gaan op jacht naar de 100e competitietreffer, ze hebben daar nog twee treffers voor nodig. NEC speelt met een opvallende samenstelling. Melvin Platje en Leroy George zitten op de bank. Voorin spelen Rémy Amieux, Erik Falkenburg en Navarone Foor. Alex Pastoor kiest ervoor om geen aanvallers op te stellen.