Vitesse
3:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Robert Braber 3. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Mart Lieder 40. / Kopbal  (Sander Duits)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Jan-Arie van der Heijden 47. / Schot met links  (Wilfried Bony)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 68. / Schot met links  (Wilfried Bony)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Sander Duits 69. / Penalty

90'
RKC verzekert zich van nog een jaar Eredivisie door een 3-2 zege op een gemakzuchtig Vitesse. Na de 2-0 ruststand kwam Vitesse, mede door een man-meer-situatie, in de tweede helft op 2-2 via Jan-Arie van der Heijden en Mike Havenaar.. De 3-2 viel direct na de Arnhemse gelijkmaker doordat Sander Duits een penalty binnen schoot. Daarmee bepaalde hij meteen de eindstand en kan Vitesse deelname aan de voorronde van de Champions League definitief vergeten.

Bedankt voor het volgen van dit aantrekkelijke duel en graag tot volgende week!
90'
90'
Jeroen Zoet met een vrije trap naar voren. Dit lijkt niet meer mis te gaan voor RKC.
90'
Piet Velthuizen meldt zich ook in het strafschopgebied van RKC bij een corner van Theo Janssen.
90'
Wilfried Bony kopt en lijkt te gaan scoren. Jeroen Zoet groeit uiteindelijk uit tot held. Hij redt goed op de doellijn.
90'
Vijf minuten extra tijd nog bange minuten voor de supporters van beide ploegen.
89'
Vitesse lijkt niet meer door de Waalwijkse muur te komen en daarmee is de kans op voorronde Champions League verkeken.
87'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Peter Jungschläger
87'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Florian Jozefzoon
84'
Weer de dekselse Jozefzoon. Met zijn snelheid jaagt hij door op een lange bal en jaagt hij twee verdedigers van Vitesse de stuipen op het lijf. De aanvaller van RKC weet in balbezit te komen, maar hij heeft te weinig ruimte om goed uit te halen. Het schot gaat naast.
83'
Simon Cziomer wil hard uithalen nadat de bal afketst in het strafschopgebied van RKC. De ingevallen middenvelder raakt de bal totaal verkeerd en ramt hem ver over het doel.
80'
Tien minuten nog heeft Vitesse om niet definitief af te haken voor de voorronde Champions League. Aan de andere kant is RKC nog maar tien minuten verwijderd van lijfsbehoud.
79'
Gele kaart voor Theo Janssen (Vitesse)
Janssen wil de bal ietwat te gretig afnemen van een supporter die de bal in zijn handen neemt.
78'
Havenaar heeft de gelijkmaker voor het intikken, maar de bal rolt naast.
77'
Wissel in bij Vitesse -> Brahim Darri
77'
Wissel uit bij Vitesse -> Valeri Kazaishvili
77'
RKC voetbalt zich op deze manier naar lijfsbehoud, omdat Roda op achterstand staat bij NAC. Spannende minuten in Waalwijk.
75'
Theo Janssen met een schot aan de rand van het strafschopgebied. De bal gaat rakelings naast.
75'
Dit moet heel erg pijn doen in de harten van de supporters van Vitesse. Zij zullen ongetwijfeld te horen hebben gekregen dat Feyenoord op achterstand staat in Den Haag. Ook PSV stevent op puntverlies af door een 2-2 tussenstand tegen NEC>
73'
Gele kaart voor Mike Havenaar (Vitesse)
73'
Wissel in bij Vitesse -> Simon Cziommer
73'
Wissel uit bij Vitesse -> Guram Kashia
70'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Frank van Mosselveld
70'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Sander Duits
69'
Gele kaart voor Guram Kashia (Vitesse)
Kashia krijgt geel doordat hij Jozefzoon in het strafschopgebied neerlegt. Hierdoor is hij ook nog eens geschorst.
69'
Gele kaart voor Cuco Martina (RKC Waalwijk)
Martina krijgt geel wegens commentaar.
69'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 3:2 door Sander Duits
Wat een sensationele middag in Waalwijk. Direct naar de gelijkmaker van Havenaar gaat Florian Jozefzoon naar Piet Velthuizen. In het strafschopgebied wordt Jozefzoon aan zijn shirt getrokken door Guram Kashia. Jozefzoon bedenkt zich niet en gaat neer. Scheidsrechter Pieter Vink twijfelt niet en wijst naar de stip. Sander Duits schiet goed binnen:3-2! Dit worden nog twintig heerlijke minuten in Brabant.
68'
Doelpunt voor Vitesse, 2:2 door Mike Havenaar
Vitesse is weer helemaal terug in de wedstrijd. Theo Janssen met de corner, die wordt doorgekopt door Bony. Havenaar peert de bal hard in de rechterhoek.
62'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Michael Lamey RKC-trainer Erwin Koeman versterkt zijn defensie door doelpuntenmaker Mart Lieder naar de kant te halen. Voor hem komt de ervaren verdediger Michael Lamey.
62'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Mart Lieder
61'
Wilfried Bony kruipt met zijn hoofd naar bal vanuit een nieuwe corner van Theo Janssen. De inzet van Bony belandt in de handen van Zoet.
60'
Patrick van Aanholt is een van de weinige Vitesse-spelers die zich nadrukkelijk laat zien. De linksback laat zich aanvallend een aantal keer goed zien.
58'
Theo Janssen met de hoekschop vanaf rechts. De bal gaat richting het hoofd van Marco van Ginkel. De middenvelder kopt hoog over.
55'
Het is eenrichtingsverkeer in Waalwijk. En dat is volkomen logisch doordat RKC een man minder heeft dan Vitesse. Hoelang kan de formatie van Erwin Koeman nog stand houden tegen Vitesse?
51'
Nu lijkt Wilfried Bony op weg naar de 2-2. Maar de Ivoriaan komt onreglementair oog-in-oog met Jeroen Zoet, omdat hij zijn tegenstander wegdrukt.
51'
Marco van Ginkel met een steekpass naar Jan-Arie van der Heijden. De doelpuntenmaker neemt aan in het strafschopgebied en lijkt op weg naar de gelijkmaker. Zijn inzet wordt echter gekeerd door Jeroen Zoet.
47'
Doelpunt voor Vitesse, 2:1 door Jan-Arie van der Heijden
Daar is hij heel snel in de tweede helft. De aansluitingstreffer van Vitesse! Wilfried Bony klopt Ard van Peppen in een luchtduel en legt terug op Van der Heijden, Die doeltreffend uithaalt. Dit gaat nog een heet middagje worden in Waalwijk.
46'
Vitesse heeft afgetrapt voor de tweede helft. Fred Rutten heeft nog geen wijzigingen doorgevoerd in de formatie van de Arnhemmers, maar dat lijkt een kwestie van tijd totdat de oefenmeester gaat wisselen.
46'
45'
Het is alles behalve saai in Waalwijk. Sander Duits vloog na 25 seconden al op de bon en niet veel later was het al 1-0 voor RKC via diezelfde Duits. Vitesse was laks en stond ook verdiend op achterstand. De Arnhemmers leken in het zadel te worden geholpen door de rode kaart van RKC'er Noudin Boukhari. Hij kreeg twee keer geel wegens commentaar. Vitesse wist niet te profiteren van de man-meer-situatie. Sterker nog, RKC maakte 2-0 via Mart Lieder

Weet Vitesse in de tweede helft wel te profiteren van de man-meer-situatie? We gaan het zien over een minuut of tien. Graag tot straks!
45'
42'
Guram Kashia is veel te laks in zijn eigen strafschopgebied. Mart Lieder, die er na zijn doelpunt zin in heeft, jaagt door en ontneemt Kashia de bal en kan richting Piet Velthuizen. De doelman van Vitesse voorkomt erger.
40'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 2:0 door Mart Lieder
Hoe is dit mogelijk? De tien van RKC maken voor rust 2-0. Een corner vanaf rechts van Sander Duits gaat naar het hoofd van Mart Lieder. De voormalige speler van Vitesse kopt raak.
37'
Daar was de beste kans voor Vitesse. Patrick van Aanholt met een heerlijke actie op links. Hij passeert twee man van RKC en geeft voor richting de tweede paal. Daar staat Mike Havernaar goed opgesteld, maar de aanvaller kopt de bal op de paal.
35'
Scheidsrechter Pieter Vink is nu de gebeten hond bij de aanhang van RKC. 'Vink die weet de uitslag al', wordt er gezongen van de tribunes.
33'
Na de rode kaart van Boukhari kruipt Vitesse langzaam naar het doel van RKC. Maar tot nu toe nog geen grote kansen voor de bezoekers.
30'
Heeft Boukhari gelijk? Belandde zijn schot inderdaad op de handen van een speler van Vitesse. Het is tot nu toe lastig te zien.
28'
Boukhari mist dus een enorme kans op 2-0. Vanaf een meter of zestien kan hij vrij uithalen, maar de aanvaller schiet naast.
28'
Rode kaart voor Nourdin Boukhari (RKC Waalwijk)
Dom, dom, dom. Rode kaart voor Boukhari. Hij claimt een strafschop na een vermeende handsbal bij scheidsrechter Pieter Vink. De geroutineerde aanvaller krijgt in eerste instantie geel na commentaar, maar Boukhari gaat door en mag vertrekken.
26'
Eindelijk, daar is de eerste kans voor Vitesse. Uit een hoekschop van Theo Janssen kopt Marco van Ginkel over het doel van Jeroen Zoet.
25'
Cuco Martina komt door op de rechterflank na een combinatie met Florian Jozefzoon. Zijn voorzet is ondermaats, waardoor RKC niet gevaarlijk kan worden.
22'
Typerend voor het Vitesse van vanmiddag. Patrick van Aanholt moet namens Vitesse ingooien, maar staat seconden lang te wachten omdat geen enkele medespeler zich aanbiedt op Van Aanholt. De spelers staan stil en kijken elkaar aan.
17'
Vitesse oogt in de openingsfase arrogant. De ploeg uit Arnhem denkt het wel 'even te doen' in Waalwijk. Daarentegen is RKC gemotiveerd en stukken feller dan Vitesse. De 1-0 voorsprong is daardoor meer dan terecht.
14'
Robert Braber jaagt goed door waardoor Vitesse achterin in paniek raakt. De bal belandt door het harde werken van Braber voor de voeten van Mart Lieder, die vrij staat in het strafschopgebied. Hij krijgt de bal echter niet goed onder controle waardoor een dot van een kans verloren gaat.
12'
Duits moet oppassen. Hij heeft al geel en grijpt nu in als Wilfried Bony aan de bal komt. Duits komt goed weg, doordat scheidsrechter Pieter Vink enkel een vrije trap toekent.
10'
Jozefzoon probeert het in z'n eentje en weet het strafschopgebied te bereiken. De aanvaller van RKC produceert een slap schotje waardoor Piet Velthuizen de bal makkelijk op kan rapen.
8'
De storm van RKC begint langzaam wat te liggen waardoor Vitesse de kans krijgt zichzelf te herpakken.
6'
Vitesse is achterin erg onrustig. Doordat RKC zonder echte vleugelaanvallers speelt, heeft de defensie van Vitesse nog weinig grip op de gastheren.
3'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 1:0 door Robert Braber
Wat een begin in Waalwijk! Braber bekroont een goed lopende aanval van RKC. Jeff Stans kaatst in het strafschopgebied goed op Braber, die op zijn beurt vanaf de rechterkant in het strafschopgebied hard raak schiet in het dak van het doel.
1'
Gele kaart voor Sander Duits (RKC Waalwijk)
Duits met een harde tackle van achteren op Mike Havenenaar. Pieter Vink trekt meteen geel, waardoor de middenvelder volgende week geschorst is.
1'
Goedemiddag! Ik ben Steven Koelma en doe vanmiddag verslag van het duel tussen RKC Waalwijk en Vitesse

In Waalwijk zijn de belangen vanmiddag voor beide ploegen groot. Vitesse strijdt nog altijd voor een plek in de voorronde van de Champions League. De ploeg uit Arnhem moet winnen in Brabant om niet definitief af te haken in de strijd om de felbegeerde tweede plaats.

Gastheer RKC verkeert in degradatiegevaar, getuige de vijftiende plaats op de ranglijst. De Brabanders staan nog maar een punt voor op nummer zestien, Roda JC. De zestiende plaats betekent deelname aan de gevreesde play-offs om promotie en degradatie.

Een overwinning is dus zeer welkom voor RKC. De laatste overwinning dateert echter alweer van 31 maart, toen er gewonnen werd van ADO Den Haag (4-0). RKC blijkt dit seizoen wel bij machte om het topploegen lastig te maken. PSV werd in Waalwijk op een 3-2 nederlaag getrakteerd, terwijl Feyenoord onlangs niet verder kwam dan een gelijkspel (1-1). Vitesse is dus gewaarschuwd.

Het is sowieso alweer even geleden dat Vitesse de volle buit pakte in Brabant. Op 29 januari 2006 wonnen de Arnhemmers voor het laatst bij RKC. Toenmalig Vitesse-verdediger Michael Dingsdag maakte destijds de enige treffer. Afgelopen seizoen trok RKC aan het langste eind toen de Hongaar Krisztián Németh als enige doelpuntenmaker op het scoreformulier kwam.

Dit duel werd in totaal 20 keer gespeeld in de Eredivisie. De onderlinge resultaten zijn in het voordeel van RKC. De ploeg van trainer Erwin Koeman won zeven duels, terwijl Vitesse er zes won. Eerder dit seizoen pakte RKC een punt in Arnhem. In de Gelredome werd het 2-2 nadat Wilfried Bony en Simon Cziommer Vitesse twee keer op voorsprong hadden gezet. Teddy Chevalier en Sander Duits hielden de stand uiteindelijk in evenwicht.

RKC begint het duel met dezelfde elf spelers als vorige week, toen het kansloos onderuit ging bij naaste concurrent Roda JC (3-1). Toch zijn er een aantal afwezigen. Koeman kan namelijk niet beschikken over de geblesseerde spelers Rodney Sneijder, Imad Naja, Richard Barroilhet en Furhgill Zeldenrust.

Ook bij Vitesse is er weinig veranderd in de basiself ten opzichte van vorige week. Gaël Kakuta ontbreekt in de basis vanwege een blessure. De Fransman wordt vervangen door Valeri Qazaishvili. Op de bank is Jonathan Reis afwezig. Ook hij is geblesseerd.

Wilt U de complete opstellingen weten? Klik dan op de button 'wedstrijdgegevens'aan de linkerzijde van de webpagina. Ik zie U graag over een half uur terug bij de aftrap van RKC - Vitesse.