1 : 0 Torinfos in de Ticker Kolbeinn Sigþórsson 12. / Kopbal  (Ryan Babel)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Christian Eriksen 25.
3 : 0 Torinfos in de Ticker Viktor Fischer 68. / Schot met rechts  (Ryan Babel)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Siem de Jong 82.  (Christian Eriksen)
5 : 0 Torinfos in de Ticker Danny Hoesen 89. / Schot met links  (Christian Eriksen)

90'
Samenvatting:
Ajax wint met maar liefst 5-0 van Willem II. Door die overwinning is het voor de 32e keer kampioen van Nederland geworden. De verliespartij voor Willem II betekent dat die club degradeert uit de Eredivisie. Ajax was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en de zege was meer dan verdiend. Het spel van de Amsterdammers resulteerde in 5 doelpunten die werden gescoord door Sigþórsson, Eriksen, Fischer, De Jong en Hoesen. Willem II wist geen goede kans te creëren en was slechts sporadisch gevaarlijk uit dode-spelmomenten.
90'
89'
Doelpunt voor AFC Ajax, 5:0 door Danny Hoesen
Doelpunt nummer 5 vandaag voor Ajax. Na druk van Ajax op het Willem II-doel krijgt Eriksen de bal. Eriksen geeft voor op Hoesen. Die komt goed voor zijn man en schiet van dichtbij binnen. Meul was kansloos op die inzet.
88'
Ajax verloor dit seizoen maar twee van zijn wedstrijden in de Eredivisie. Beide keren was het Vitesse dat won van de Amsterdammers.
85'
Willem II was vandaag onmachtig. Helaas voor de Tilburgers moeten zij de Eredivisie na een seizoen alweer verlaten. Degradatie is nu immers een feit.
82'
Doelpunt voor AFC Ajax, 4:0 door Siem de Jong
Uit een hoekschop scoort De Jong zonder dat hij het eigenlijk in de gaten heeft. Uit de kluts krijgt hij de bal en via zijn hand vliegt de bal in het doel van Willem II. Makkelie keurt het doelpunt goed en dus pleziert Ajax de supporters nog met een goal.
80'
Hoesen wordt alweer door Meul van een doelpunt af te houden. Höcher levert de bal zo in bij Boerrigter. Boerrigter bereikt Hoesen die vervolgens knap wegdraait en van dichtbij inschiet. Meul redt dus knap.
79'
Schitterende pass van BoerRigter op Babel. Die neemt de bal goed aan en schiet gelijk vanaf de rand van het strafschopgebied. Meul heeft moeite met het schot, maar weet het uiteindelijk wel te keren.
77'
Wissel in bij Willem II Tilburg -> Simon van Zeelst
77'
Wissel uit bij Willem II Tilburg -> Robbie Haemhouts
76'
Opnieuw houdt Meul een Ajacied van scoren af. Na een mooie pass van achteruit kan Hoesen op doelman Meul af. Die gooit zich voor de bal en voorkomt zo een doelpunt.
75'
Wissel in bij AFC Ajax -> Derk Boerrigter
75'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Viktor Fischer
73'
Meul kan De Jong maar net van scoren afhouden. De Jong werkt zich langs een aantal verdedigers van Willem II maar speelt de bal daarna te ver voor zich uit. Meul kan de bal vervolgens moeizaam oprapen.
72'
De supporters van Ajax beginnen met het vieren van hun 32e kampioenschap.
70'
Wissel in bij Willem II Tilburg -> Jonas van Kerckhoven
70'
Wissel uit bij Willem II Tilburg -> Kees van Buuren
70'
Wissel in bij AFC Ajax -> Danny Hoesen
70'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
68'
Doelpunt voor AFC Ajax, 3:0 door Viktor Fischer
Ajax is kampioen van Nederland, zo kan bijna niet anders na de 3-0 van Fischer! Mooie aanval van Ajax. Eriksen stuurt Babel de diepte in en die levert vervolgens een perfecte voorzet af op Fischer. Vrijstaand bij de tweede paal schiet hij de bal rustig binnen.
66'
De Jong schiet hard maar niet zuiver. Zijn vrije trap vliegt een metertje over het doel van Meul.
65'
Peters tackelt De Jong op de rand van het strafschopgebied. Mooie plek voor een vrije trap.
63'
Een vrije trap van Eriksen vanaf een meter of 30 kan makkelijk worden gevangen door Meul.
61'
Wissel in bij Willem II Tilburg -> Nicky Hofs
61'
Wissel uit bij Willem II Tilburg -> Danny Guijt
60'
Ajax vindt het wel best en Willem II is onmachtig. Zo is de wedstrijd op dit moment helaas weinig sprankelend.
56'
Ajax kan vandaag voor de 14e keer dit seizoen de nul houden. Het is daarmee de ploeg met de meeste clean-sheets.
53'
Ajax blijft ook in het begin van de tweede helft de bovenliggende partij en lijkt vrij gemakkelijk het kampioenschap in de wacht te kunnen slepen.
49'
Slechte controle van De Jong. Babel ziet hem helemaal vrij staan op de rand van het strafschopgebied en weet De Jong te bereiken. Maar die neemt de bal niet goed aan en weg is de mogelijkheid. Vlak daarna heeft Sigþórsson de 3-0 op zijn schoen na een goede actie van Blind. Doelman Meul weet de IJslander echter van scoren af te houden met een knappe redding.
47'
Haastrup moet zich melden bij de scheidsrechter na een uitgestoken arm in het gezicht van een Ajax-speler, maar Makkelie houdt het bij een praatje.
46'
Wissel in bij AFC Ajax -> Christian Poulsen
46'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Lasse Schøne
46'
45'
Na 45 minuten voetballen staat Ajax in de eigen Arena met 2-0 voor tegen Willem II. De ploeg uit Amsterdam was de bovenliggende partij en dit resulteerde in de 12e minuut in een doelpunt. Babel gaf een goede voorzet waaruit Sigþórsson knap raak kopte. 13 minuten later verdubbelde Eriksen de voorsprong voor de Amsterdammers. Willem II-doelman Meul verkeek zich op de voorzet van de Deen en liet de bal in zijn eigen doel glippen. Willem II creëerde geen uitgespeelde kans en was slechts af en toe gevaarlijk uit dode-spelmomenten en met afstandsschoten. Blijft het vandaag zo, dan is Ajax kampioen van de Eredivisie en degradeert Willem II naar de Jupiler League.
45'
43'
Höcher schiet van zo'n 25 meter. Een hard schot, maar recht op Vermeer af. Die kan de bal dan ook zonder al te veel problemen vangen.
42'
Slecht uitverdedigen van Willem II levert balbezit op voor Eriksen. Die verprutst de mogelijkheid echter want hij speelt de bal in de voeten van een Willem II-verdediger. Daar had meer ingezeten voor de Amsterdammers, er lag immers veel ruimte.
38'
Moisander maakt een overtreding op de rand van het strafschopgebied. Höcher schiet de bal schitterend op het Ajax-doel. Vermeer krijgt nog net een hand tegen de bal en voorkomt zo een doelpunt.
36'
Sigþórsson schiet in het zijnet! Eriksen heeft een mooie steekpass in huis op de spits van Ajax. Die omspeelt keeper Meul maar de hoek blijkt vervolgens te lastig: de bal belandt in het zijnet.
35'
Willem II is niet bij machte om een goede kans te creëren, het enige grote gevaar van de Tilburgers tot nu toe kwam uit een hoekschop. Degradatie lijkt dan ook bijna een feit voor Willem II.
31'
Grote kans voor Fischer die alleen op Meul af gaat. Hij schiet echter snel en te gehaast. Zijn schot vliegt daarom naast het doel van Willem II. Daar had de jongeling van Ajax meer mee moeten doen.
29'
Peters kopt in vrijstaande positie maar net naast uit een hoekschop. Goede poging van de speler van Willem II.
25'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:0 door Christian Eriksen
Een voorzet van Eriksen vliegt langs alles en iedereen. De Jong staat vlak voor doelman Meul maar raakt de bal niet. Meul verkijkt zich en laat de bal in het doel glippen. Wat een blunder van de keeper van Willem II. Het kampioenschap lijkt de Amsterdammers nu niet meer te kunnen ontglippen.
25'
Schitterende vrije trap van Eriksen na die overtreding van Van Buuren. Meul weet de bal maar net uit het doel te werken.
24'
Gele kaart voor Kees van Buuren (Willem II Tilburg)
Van Buuren krijgt geel als hij De Jong onderuit haalt op de rand van het strafschopgebied.
22'
Grote kans voor Eriksen! Op snelheid klopt de Deen twee verdedigers van Willem II. Hij moet echter teveel uitwijken naar de zijkant, waardoor Eriksen geen goed schot kan afleveren. Meul weet daarom de bal te stoppen met de voet.
21'
Ajax speelt geduldig de bal rond op zoek naar een gaatje in de hechte verdediging van de ploeg uit Tilburg.
18'
Meul is attent op een lange bal van Ajax en weet zo Eriksen van de bal af te houden. Die had anders makkelijk kunnen scoren.
16'
De sfeer in de Arena zat er al goed in voorafgaand aan de wedstrijd, maar is nu alleen nog maar beter geworden met dank aan die vroege voorsprong.
12'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Kolbeinn Sigþórsson
Ajax heeft al vroeg een voorsprong te pakken! Babel heeft aan de rechterkant ruimte om een goede voorzet af te leveren. De voorzet die komt, wordt door spits Sigþórsson knap binnengekopt: al vallend kopt hij raak tussen twee verdedigers. Keeper Meul was kansloos op die harde inzet van dichtbij.
11'
Goede actie van Blind. Hij onderschept de bal en krijgt hem in de 1-2 terug van Sigþórsson. Blind brengt de bal daarna laag in in het strafschopgebied, maar geen speler van Ajax staat op de goede plek om het af te maken.
10'
Höcher schiet verassend van grote afstand. Zijn schot vanaf zo'n 30 meter wordt redelijk eenvoudig gepakt door Vermeer.
7'
Het begint te lopen bij de Amsterdammers. Willem II trekt zich terug en probeert de aanvallen van Ajax te verstoren.
4'
Druk van Ajax op het Willem II-doel. Eerst kan Sigþórsson bijna scoren als hij zich door de verdediging van de Tilburgers slalomt. Hij wordt echter teveel gehinderd en moet uitwijken naar de zijkant. De val komt vervolgens bij Eriksen terecht die op de rand van het strafschopgebied kan schieten. Zijn schot vliegt maar net naast. Dat was de eerste grote kans voor Ajax.
4'
Het is Willem II dat de aanval zoekt. Snijders schiet vanaf 20 meter op goal, maar zijn schot vliegt een meter naast.
1'
Ajax begint slordig, al na 15 seconden krijgt Willem II een hoekschop. Uit deze hoekschop schiet Ippel. Hij raakt de bal helemaal verkeerd en zijn schot vliegt dus hoog over.
1'
In een volgepakte en sfeervolle Arena heeft Willem II afgetrapt. Het belooft een spannende wedstrijd te worden! De man die alles in goede banen moet leiden is scheidsrechter Makkelie.
1'
Goedemiddag en welkom bij de wedstrijd tussen Ajax en Willem II die zal starten om half 1. Mijn naam is Roel Egberts en ik zal vandaag voor u verslag doen van deze wedstrijd.

Ajax kan zich vandaag kronen tot kampioen van de Eredivisie 2012-2013. Het heeft een overwinning nodig om daadwerkelijk kampioen te worden. Mocht Ajax vandaag punten laten liggen, dan belooft de slotdag van de Eredivisie een spannende te worden. Als de club uit Amsterdam wint, wordt het voor de 32e keer kampioen van Nederland. Ook in 1996 werd Ajax kampioen door te winnen van Willem II, destijds werd het maar liefst 5-1 voor de Amsterdammers. Wanneer Ajax vandaag wint, betekent het het derde kampioenschap op rij voor trainer Frank de Boer. Alleen Rinus Michels en Louis van Gaal wisten dit eerder bij de club uit Amsterdam te presteren.

Dat de belangen vandaag extra groot zijn, komt door het gegeven dat Willem II bij een nederlaag degradeert naar de Jupiler league. Het zou dan een unicum zijn in de geschiedenis van de Eredivisie; nog nooit werden de kampioen en de degradant in één wedstrijd bekend. De club uit Tilburg promoveerde vorig seizoen naar de Eredivisie, na een jaar op het op een na hoogste niveau te hebben gespeeld. Om echter al niet na een seizoen weer terug te keren naar de Jupiler league, moet er vandaag gewonnen worden. Aan een punt hebben de Tilburgers niet genoeg omdat concurrent VVV Venlo een veel beter doelsaldo heeft.

Een overwinning voor Willem II in Amsterdam zal vandaag niet gemakkelijk te behalen zijn. De Brabanders wonnen namelijk nog nooit in de Amsterdam Arena: Ajax won 33 keer en 4 keer eindigde de wedstrijd tussen beide teams in een gelijkspel. Het is voor Willem II überhaupt lastig om een uitwedstrijd te winnen want dit weten de Tilburgers al 44 wedstrijden op rij niet te doen. Toch hoopt Willem II-trainer Jurgen Streppel op een sneaky 0-1 overwinning. De wedstrijd eerder dit seizoen in Tilburg eindigde in een 2-4 overwinning voor Ajax. Voor de club uit Amsterdam scoorden De Jong en Hoessen al snel. Willem II kwam echter sterk terug via goals van Joachim en Snijders. Pas laat in de tweede helft wist Ajax weer te scoren en daarmee de overwinning binnen te slepen. Doelpuntenmakers waren Moisander en Lukoki.

Bij de Amsterdammers ontbreken vandaag derde doelman Van der Hart en Klaassen in verband met een blessure. Trainer De Boer beschikt dus over een nagenoeg fitte selectie. Dit is niet het geval voor Streppel. Hij mist aardig wat spelers. Joachim, Jallo, Van der Rijt, Mulder, Podevijn en Vossebelt zijn geblesseerd. Lumu is ziek en Brands kampt met een keelontsteking. Verdediger Pique is nog niet wedstrijdfit. De opstellingen van beide elftallen zijn te vinden onder het kopje wedstrijddetails.