19:45 uur
RKC Waalwijk
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Kenny Anderson 7. / Kopbal  (Mitch Apau)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Kenny Anderson 82. / Schot met rechts  (Aurélien Joachim)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Tom Beugelsdijk 89. / Kopbal  (Dion Malone)

90'
RKC wint zijn eerste uitduel van het seizoen en dat gebeurt in Den Haag. Met 2-1 winnen de Waalwijkers en tweemaal was Kenny Anderson de doelpuntenmaker. ADO kwam in de laatste minuten nog terug door een doelpunt van Tom Beugelsdijk, maar verder kwam de thuisploeg niet. RKC komt nu op gelijke hoogte met ADO qua punten en kan de weg naar boven inzetten.
90'
90'
Drie minuten extra speeltijd en opnieuw probeert ADO een doelpunt te maken door de lange bal. Nu valt de bal niet goed en kan Van Dijk tijd pakken door rustig aan te doen bij de spelhervatting. Hij trapt de bal ver naar voren en geeft ADO de gelegenheid om opnieuw een lange bal te geven.
89'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:2 door Tom Beugelsdijk
De bal wordt al tien minuten lang naar voren gepompt in de hoop dat ie een keer goed valt en nu valt die bal eindelijk een keer goed voor ADO. De voorzet is van Malone en Beugelsdijk kopt die bal prima diagonaal in en laat Van Dijk kansloos: 2-1 en nog spannende laatste minuten.
87'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Frank van Mosselveld
87'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Aurélien Joachim
86'
Gele kaart voor Gianni Zuiverloon (ADO Den Haag)
Ook Zuiverloon krijgt nu een gele kaart, omdat hij op de voet van Braber gaat staan.
84'
Gele kaart voor Imad Najah (RKC Waalwijk)
Najah gaat fors het duel in op het middenveld en krijgt een gele kaart van Janssen voor de sliding op Meijers.
84'
Waar je verwacht dat ADO nu de kansen krijgt, is het opnieuw RKC met een grote kans. Joachim is aan de aandacht van Wormgoor ontsnapt aan de rechterkant en geeft een prima voorzet op Anderson. De middenvelder krijgt de bal nooit meer in het doel vanaf de achterlijn, maar doet een fraaie poging. Het zijnet raakt hij en Coutinho raapt die bal snel op voor een doeltrap.
82'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 0:2 door Kenny Anderson
De tweede treffer van de Schots-Nederlandse middenvelder en de 2-0 voor RKC. De hoekschop van ADO wordt perfect in een counter omgezet door RKC, met Joachim als belanrijke pion daarin. De Luxemburger neemt de bal mee en geeft een prima steekpass op Anderson. Die vindt doelman Coutinho op zijn weg, maar Anderson stift de bal over de keeper heen en scoort zo op zeer fraaie wijze de 2-0.
80'
"Alles of niets" schreeuwen ze in het Kyocera Stadion, maar voorlopig is het nog niets voor ADO. De kansen uit de eerste helft moesten eigenlijk al omgezet worden in doelpunten, maar nog steeds staat de ploeg achter en de tijd begint nu wel te dringen.
77'
Het Haagse kwartiertje is inmiddels ingegaan en dat kan nog wel eens voor wat extra's zorgen voor de thuisploeg. De lange bal kan dit seizoen richting de fysiek sterke Kramer gespeeld worden. ADO wordt steeds gevaarlijker en het lijkt wachten op een doelpunt.
74'
Het middenveld van RKC moet nog een kwartier stand houden en dat moeten ze proberen zonder hun twee ervaren spelers: Sno en Duits zijn naar de bank gehaald. Meest ervaren speler is de ingebrachte Mickäel Tavares. De oud-speler van Fulham en HSV weet wat het is om op het hoogste niveau te spelen en dat hoopt Koeman te gebruiken om de overwinning binnen te slepen.
73'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Mickäel Tavares
73'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Sander Duits
72'
Vrije trap voor ADO Den Haag. Van Haaren nam ze in de eerste helft, maar de middenvelder zit inmiddels warm in de dugout. Nu mag zijn invaller Roland Alberg het proberen van 26 meter. Zijn poging gaat over het doel van Van Dijk heen.
69'
Tommie Beugelsdijk gaat maar eens lopen met de bal en weet vervolgens niet waar die bal dan heen moet. De verdediger besluit dan maar eens uit te halen van 35 meter, maar het schot gaat ruim naast.
68'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Imad Najah
68'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Evander Sno
68'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
68'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ricky van Haaren
65'
ADO heeft veel moeite om de bal in de ploeg te houden, maar slaagt er wel steeds in om met inzet weer in balbezit te komen. Nu gaat de bal naar Bakker aan de linkerkant. Hij passt de bal goed door op Gehrt die over de linkerkant sprint en de voorzet geeft. Maar die voorzet is niet zuiver en belandt achter Kramer en Van Duinen, waardoor RKC weer in de aanval kan.
62'
Anderson stormt de diepte in na een steekpass, maar de bal wordt onderschept door Beugelsdijk. Die kleunt er stevig in en raakt daarbij Anderson aan het hoofd. Het spel wordt direct stil gelegd en de middenvelder wordt behandeld. Hij heeft pijn en wordt even langs de kant gelegd, maar het is niet ernstig en Anderson is inmiddels weer binnen de lijnen.
60'
Gele kaart voor Sander Duits (RKC Waalwijk)
De aanvoerder van RKC wordt op de bon geslingerd door Janssen. De overtreding op Zuiverloon was stevig, maar Duits had al meerdere overtredingen gemaakt dit duel en Janssen vond het nu genoeg. Duits kan het hebben, het is zijn derde gele kaart dit seizoen. Geen schorsing dus.
58'
Na een flitsend begin van de tweede helft is er nu een mindere fase aangebroken wat betreft het creëren van kansen en het tonen van mooi voetbal. De bal wordt te vaak op goed geluk naar voren gewerkt en zo is het niet lastig voor RKC om de voorsprong te verdedigen.
55'
RKC kan met de stand tot dusver iets doen aan de negatieve reeks uitwedstrijden. De Waalwijkers wonnen dit seizoen nog geen enkele uitwedstrijd en de laatste zege buitenshuis dateert van 12 mei 2013 toen er met 2-1 werd gewonnen bij NEC, nu de hekkensluiter van de Eredivisie.
52'
Nu schreeuwt het hele Kyocera Stadion om een penalty voor de thuisploeg, maar nu geeft scheidsrechter Ed Janssen hem niet. Van Duinen draait weg bij Amieux en de Fransman belandt op de grond. Hij strekt zijn been om de aanvaller te blokkeren, maar die valt over het been heen. Te opzichtig beoordeelt Janssen en het spel gaat verder.
50'
Penalty gestopt door Coutinho! Sander Duits faalt normaal niet van elf meter, maar nu doet de aanvoerder van RKC dat wel. Hij schiet de bal in de rechterhoek. Hard, maar niet hard genoeg om het voor Coutinho onhoudbaar te maken en de keeper bokst de bal weg. ADO nog in de wedstrijd.
49'
Penalty voor RKC! Braber loopt door de verdediging van ADO heen en Wormgoor probeert hem te stoppen met een sliding. De verdediger neemt hierbij veel risico en raakt Braber ook, die gewillig gaat liggen. Sander Duits achter de bal, dat kan niet fout gaan...
47'
We zijn begonnen aan de tweede helft en meteen krijgt ADO een grote kans. Een vrije trap van Ricky van Haaren wordt in de zestien geslingerd en de bal wordt door iedereen gemist. Beugelsdijk gaat makkelijk liggen en krijgt geen penalty.
46'
45'
Na 46 minuten voetballen, één minuut blessuretijd erbij gerekend, fluit scheidsrechter Ed Janssen voor het einde van de eerste helft. 1-0 voor RKC: na zeven minuten opende Kenny Anderson de score door de bal mooi binnen te koppen. Daarna ontstonden veel kansen voor ADO, waarbij het de thuisploeg vooral aan geluk schort. Kan RKC de druk weerstaan in de tweede helft?
45'
45'
De voorzet van Aaron Meijers komt bij de tweede paal terecht waar Beugelsdijk en Zuiverloon staan opgesteld. Beide spelers willen voor de bal gaan, maar lopen elkaar in de weg. Daardoor krijgt de bal geen richting en verdwijnt rollend over de achterlijn. Een nieuw hoofdstuk in het rijtje kansen van ADO in de eerste helft.
43'
ADO had al twee grote kansen op de gelijkmaker en nu is er het schot van Mike van Duinen dat de 1-1 had moeten zijn. Maar de spits van ADO krijgt de bal naast het doel en zo houdt RKC stand met nog een paar minuten te spelen in de eerste helft.
40'
Opnieuw een grote kans voor ADO Den Haag! De hoekschop vanaf de rechterkant belandt op het hoofd van verdediger Wormgoor die hard in kopt. Doelman Van Dijk is gepasseerd, maar op de doelijn stond Jungschläger nog en hij haalt de bal van de doellijn. Bijna kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, maar opnieuw moeten de fans wachten op een doelpunt.
39'
Nu ADO Den Haag in balbezit en dan zakt de bezoekende ploeg uit Waalwijk ver terug. Alleen Joachim raakt met zijn noppen soms de middenlijn aan, maar de rest blijft rond de eigen zestien zwerven om aanvallen van ADO af te houden. Dat lukt tot nu toe aardig, maar het is wachten op een goede mogelijkheid voor de thuisploeg.
37'
Als RKC in balbezit komt, gaat het tempo flink omlaag. De ploeg van Erwin Koeman haalt daarmee het ritme uit het spel en zorgt ervoor dat ADO druk moet zetten op de helft van RKC. Een tactiek die niet leuk is voor het publiek, maar tot nu toe wel effectief blijkt: RKC leidt namelijk nog met 1-0.
34'
Gianni Zuiverloon krijgt de vrije trap mee, omdat Sander Duits de verdediger opvangt. Zuiverloon moet van scheidsrechter Ed Janssen even naar de zijkant, om zich te laten behandelen: hij heeft namelijk een bloedlip. Inmiddels staat de rechtsback weer binnen de lijnen.
31'
Sander Duits schoot RKC vorig week op gelijke hoogte door een penalty te verzilveren tegen Cambuur. Opvallend is dat wanneer de aanvoerder van RKC dit seizoen scoort, RKC niet verliest. Tot nu toe heeft Duits nog niet gescoord, maar staat RKC na een half uur voetballen nog steeds met 1-0 voor.
28'
Peter Jungschläger denkt weg te kunnen sprinten met de bal, maar wordt op de hakken getrapt door Meijers van ADO. Janssen geeft de linksback zijn laatste waarschuwing. Oppassen voor Meijer dus! De vrije trap wordt genomen door Amieux, maar die bal verdwijnt in het vangnet achter het doel van Coutinho.
25'
Nu is het een fase waarin ADO Den Haag de sterkere ploeg is. Veel balbezit en dreiging van de ploeg van Maurice Steijn. Meijers wil de bal aan de linkerkant langs Sno heen wippen, maar ziet dat de bal geraakt wordt door de middenvelder. Het lijkt op hands, maar Ed Janssen beoordeelt het goed door het spel verder te laten gaan. Sno raakte de bal namelijk met zijn hoofd.
22'
Al tien keer stonden beide teams tegenover elkaar. Zowel ADO, als RKC Waalwijk slaagden erin twee keer te winnen. Zes keer eindigde het duel in een gelijkspel. Voor het eerst wordt het duel nu afgewerkt op kunstgras wat nieuw is aangelegd in Den Haag. Benieuwd wat dat voor situaties zal opleveren in deze confrontatie.
19'
Een overtreding van Robert Braber die mee komt helpen verdedigen, maar dat niet echt handig doet. Gehrt passt de bal naar links en wil dan langs Braber lopen. De middenvelder van RKC blokkeert iets te opzichtig het lopen van Gehrt en krijgt daarom de vrije trap tegen. De vrije trap van Van Haaren is bedroevend slecht en verdwijnt over de achterlijn.
17'
Gele kaart voor Evander Sno (RKC Waalwijk)
Een luchtduel tussen Dion Malone en Evander Sno, waar laatstgenoemde zijn armen gebruikt om het duel te winnen. Daarbij raakt hij Malone en dat is gevaarlijk spel: geel voor Evander Sno.
15'
RKC domineert het spelbeeld na een kwartier voetballen. De ploeg van Erwin Koeman laat prima positiespel zien op de eigen helft en weet nu ook de middenlijn over te steken via Sno op het middenveld. Veel afspeelmogelijkheden heeft de middenvelder niet en het gaat weer terug naar Amieux. RKC wacht geduldig af op mogelijkheden op de helft van ADO.
12'
Gevaar voor het doel van RKC! ADO dicht bij een doelpunt. Michiel Kramer zet met zijn 1 meter 95 veel kracht achter een kopbal en een reflex van doelman Arjan van Dijk zorgt ervoor dat het niet gelijk staat na twaalf minuten. Ook in de rebound krijgt kramer de bal er niet in, omdat Amieux de bal van de lijn haalt.
10'
De thuisploeg moet dus op jacht naar een treffer en bij ADO lopen twee jonge spitsen voorin met veel potentie. Mike van Duinen heeft vorig jaar laten zien voor veel gevaar te kunnen zorgen en Kramer was met 22 doelpunten in de Jupiler League vorig seizoen erg trefzeker. Benieuwd of de twee ook dit seizoen weer op een mooi aantal goals uitkomen.
7'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 0:1 door Kenny Anderson
Een snel doelpunt in Den Haag en het is RKC Waalwijk dat de score opent. Mitch Apau geeft een relatief lage voorzet die wordt aangeraakt onderweg door een verdediger. Daardoor krijgt de bal een rare lob en kan Anderson die bal inkoppen vanaf de penaltystip. Coutinho kan er niet bij en zo staat het 1-0 na zeven minuten voetballen.
4'
Bij RKC zit een debutant op de bank en dat is de negentienjarige Anthony Biekman. Vorig jaar kwam deze spits op huurbasis uit voor FC Den Bosch in de Jupiler League en maakte daar één doelpunt in vier optredens. Dit seizoen speelde hij vooral mee bij Jong RKC, maar vanavond dus op de bank bij het eerste elftal.
1'
We hebben afgetrapt in het Kyocera Stadion tussen ADO Den Haag en RKC Waalwijk. Eerste overtreding gemaakt door Jungschläger aan de linkerkant van het veld en de vrije trap voor ADO Den Haag.
1'
Goedenavond dames en heren en welkom in speelronde 17. We gaan voor het duel van 19:45 uur naar het Kyocera Stadion waar ADO Den Haag het opneemt tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen en Brent van Ooijen is uw verslaggever op Voetbal.com bij deze ontmoeting.

RKC Waalwijk speelde vorige week met 2-2 gelijk tegen Cambuur Leeuwarden en zouden vandaag graag iets meer punten willen verzamelen. ADO Den Haag staat op de vijftiende plek en zou dus te kloppen moeten zijn. Helaas voor trainer Erwin Koeman doen de Waalwijkers het zelf ook niet al te best: een zeventiende positie op de ranglijst en maar twee punten voor op hekkensluiter NEC. Maar RKC heeft ook een positieve reeks om te vermelden: de ploeg is al drie duels op rij ongeeslagen. Met als hoogtepunt de 1-0 zege eind november tegen Feyenoord.

Supporters van ADO Den Haag mochten voor het eerst in anderhalve maand tijd weer eens juichen voor een overwinning in de competitie: FC Groningen werd vorige week met 2-1 geklopt en dat geeft de ploeg wat vertrouwen. Het seizoen verloopt tot nu toe erg stroef en een overwinning zou de ploeg van trainer Maurice Steijn wat lucht geven in de strijd om degradatie. Thuis in het eigen stadion tegen RKC moet dat te doen zijn hoopt de Haagse supporter.

Bij RKC viel vorige week Romeo Castelen uit. De vleugelspeler heeft de binnenband in zijn knie verrekt en zal pas na de winterstop weer in actie komen. Ook middenvelder Evander Sno viel vorige week uit met een blessure, maar hij is fit genoeg om de wedstrijd tegen ADO mee te spelen. Bij ADO ontbreken middenvelders Jansen (knieblessure) en Danny Holla (hamstring) door blessures.