0 : 1 Torinfos in de Ticker Guus Hupperts 8.  (Krisztián Németh)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Krisztián Németh 12.  (Anouar Kali)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Marnick Vermijl 46.  (Søren Rieks)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Søren Rieks 61. / Kopbal  (Jakob Jantscher)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Søren Rieks 67.  (Christoph Hemlein)
4 : 2 Torinfos in de Ticker Kevin Conboy 81. / Kopbal  (Jakob Jantscher)
4 : 3 Torinfos in de Ticker Frank Demouge 86.  (Krisztián Németh)

90'
Einde wedstrijd NEC wint in een spectaculair duel van Roda JC. De thuisploeg stond na 45 minuten spelen nog met 0-2 voor, maar kwam in de tweede helft terug en scoorde liefst vier keer. De aansluitingstreffer van Demouge leverde nog een spannende slotfase op, maar de gelijkmaker van Roda JC kwam er niet.
90'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Navarone Foor
90'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Jakob Jantscher
90'
Bonevacia had zijn ploeg een heel groot plezier kunnen doen, maar hij doet te weinig met de twee mogelijkheden die hij krijgt. Bij de eerste mogelijkheid neemt hij de bal niet goed mee, de tweede keer komt hij wel tot een schot, maar schiet hij naast.
90'
Gele kaart voor Frank Demouge (Roda JC Kerkrade)
De spits van Roda JC is woest op scheidsrechter Kamphuis, die de bezoekers een penalty had moeten geven, maar niet gaf. Het protest levert Demouge ook nog eens een gele kaart op.
90'
Van Eijden maakt hands in het strafschopgebied, maar Kamphuis geeft Roda JC geen penalty! Dat is een grove fout van de scheidsrechter, die op deze wijze de bezoekers een strafschop (en daarmee waarschijnlijk een punt) door de neus boort.
89'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Samuel Štefánik
89'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Christoph Hemlein
86'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 4:3 door Frank Demouge
Die conclusie was waarschijnlijk iets te voorbarig, want Demouge maakt de aansluitingstreffer namens Roda JC. De spits krijgt de bal van Németh en weet 'm in de korte hoek achter Johnsson te prikken. De wedstrijd is nog niet voorbij!
85'
De bezoekers uit Kerkrade proberen het nog wel, maar de punten zullen vandaag in de Goffert blijven.
81'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 4:2 door Kevin Conboy
Conboy beslist de wedstrijd in het voordeel van NEC! De middenvelder speelt een goede wedstrijd en beloont dat met een doelpunt. Net als bij de 2-2 scoort NEC uit een vrije trap van Jantscher, ditmaal is het Conboy die als laatste de bal raakt.
80'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
80'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Kees Luijckx
78'
Roda JC is begonnen aan een slotoffensief. Het eerste wapenfeit is een schotje van Kali, die van ver uithaalt. Het schot kent nog een vervelend stuitje, maar Johnsson weet alsnog de bal klemvast te pakken.
77'
Kamphuis, dat doet je niet goed! Een lange bal wordt gespeeld op Jantscher, die in buitenspelpositie staat. De buitenspeler laat de bal echter lopen voor Hemlein (niet in buitenspelpositie op het moment van spelen), maar de scheidsrechter gaat mee met de grensrechter, die zijn vlag omhoog had voor buitenspel.
75'
Als NEC het daar iets beter had uitgespeeld, had het 4-2 gestaan. De Nijmegenaren weten een vier tegen drie situatie echter niet goed uit te spelen.
74'
Roda JC krijgt op de helft van NEC een vrije trap en het is Höcher die achter de bal gaat staan. De invaller geeft een strakke hoge bal en bereikt daarmee Biemans, die de bal niet goed met zijn hoofd kan raken. De bal gaat wel richting het doel, maar Johnsson hoeft alleen maar te kijken hoe de bal achter gaat.
70'
NEC heeft de 0-2 achterstand omgebogen naar een 3-2 voorsprong en dat is hartstikke verdiend. De thuisploeg speelt goed, creëert voldoende kansen en begint nu ook nog eens te scoren.
67'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 3:2 door Søren Rieks
En Rieks maakt de comeback compleet! Aan de rechterkant heeft Hemlein veel tijd en ruimte om de bal voor te geven en dat doet hij uitstekend. Rieks wordt niet goed gedekt en kan de voorzet van Hemlein achter Kurto schieten. De Goffert ontploft!
66'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
66'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchell Donald
65'
Dat was bijna de 3-2! Eerst is het Rieks die dicht bij zijn tweede avond is, maar zijn schot komt tegen Luijckx aan. Vervolgens scoort Vermijl bijna voor de tweede keer, maar hij raakt de bal niet goed op een voorzet van Hemlein.
61'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:2 door Søren Rieks
En daar is de 2-2! Een vrije trap van Jantscher belandt op het hoofd van Rieks, die tegendraads de bal in de lange hoek kopt. De gelijkmaker is een feit en gezien het spelbeeld zal NEC nu vol voor de winst gaan.
60'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Roly Bonevacia
60'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Wiljan Pluim
57'
Gele kaart voor Michael Higdon (NEC Nijmegen)
Nadat Kamphuis geel geeft aan Conboy, komt de Engelsman zijn beklag doet bij de leidsman. Dat levert hem een gele kaart op.
57'
Gele kaart voor Kevin Conboy (NEC Nijmegen)
De middenvelder van NEC haalt Németh onderuit en krijgt een vrij gemakkelijk gegeven gele kaart van Kamphuis.
56'
Higdon kopt de bal net naast! De spits van NEC is niet heel erg aanwezig vandaag, maar is wel heel dichtbij een doelpunt. Op een voorzet van Jantscher kopt hij de bal in, maar de bal gaat net naast.
54'
Roda JC probeert het spel van NEC te ontregelen door te temporiseren. In de volksmond wordt dit ook wel tijdrekken genoemd.
51'
Oei! Daar had Kali zijn ploeg een goede dienst kunnen bewijzen door de 1-3 te maken. Demouge ontvangt in het strafschopgebied de bal en legt 'm terug op de inkomende Kali. De middenvelder krijgt een vrije schietkans, en doet daar niet genoeg mee, want hij schiet de bal meters over het NEC-doel.
50'
Een schotje van Conboy wordt simpel opgepakt door Kurto. De middenvelder van NEC heeft een sterker linker- dan rechterbeen en moet ditmaal met zijn chocoladebeen uithalen. Zijn vorige schot belandde op de lat, dit schot is een prooi voor Kurto.
48'
Dit gaat een zeer lange tweede helft voor Roda JC worden. NEC speelt heel opportunistisch en zal er alles aan doen om ook de 2-2 te maken.
46'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:2 door Marnick Vermijl
De tweede helft is nog maar nauwelijks begonnen en het staat al 1-2! Aan de rechterkant van het veld zet Vermijl de aanval op, geeft hij de bal aan Rieks en loopt zelf door. Zonder te kijken speelt Rieks de bal terug en het is de doorgelopen Vermijl die de bal kan binnenschieten.
46'
45'
Einde eerste helft We gaan rusten in de Goffert. De tussenstand bij de wedstrijd tussen NEC en Roda JC is 0-2. Ondanks dat de thuisploeg het betere van het spel heeft en liefst tot zestien (!) doelpogingen kwam, scoorde het niet. Dat deden de bezoekers wel, in de achtste en twaalfde minuut. Eerst was het Hupperts die na een goede actie scoorde, vervolgens herhaalde Németh het kunstje.
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt één minuut.
43'
Daar was het doelpunt bijna! De sterk spelende Conboy stoomt aan de linkerkant van het veld op en geeft een goede voorzet op Higdon. De spits van NEC kopt de bal richting de lange hoek. De bal gaat echter niet in, maar naast het doel.
43'
We naderen het einde van de eerste helft. De thuisploeg verdient gezien het vertoonde spel en de vele kansen die het heeft gekregen een doelpunt.
41'
Gele kaart voor Krisztián Németh (Roda JC Kerkrade)
De maker van de 0-2 krijgt een gele kaart, omdat hij met een sliding Conboy onderuit haalt.
39'
Het duurde een tijdje voordat het Roda JC-muurtje goed stond volgens scheidsrechter Kamphuis. De uitvoering van de vrije trap is teleurstellend: Conboy schiet de bal een aantal meter over het doel van Kurto.
37'
NEC krijgt een vrije trap op twintig meter van het doel, nadat Kali de bal met de hand aanraakt.
35'
Conboy schiet de bal op de lat! Het is ongelooflijk dat NEC nog steeds niet heeft gescoord. Diverse keren was de thuisploeg dichtbij een doelpunt en dit keer scoort Conboy bijna. De NEC'er wint een duel van Van Peppen, trekt naar binnen en haalt op randje zestien keihard uit. Kurto is kansloos op de poging van Conboy, maar ziet tot zijn opluchting dat de bal via de lat weer het veld in stuitert.
33'
NEC krijgt rechts van het strafschopgebied een vrije trap na een overtreding van Van Peppen op Hemlein. De vrije trap levert de thuisploeg echter niets op; Demouge kan de bal uit het strafschopgebied werken.
30'
Het eerste halfuur is afgelopen en het zijn dertig fantastische minuten geweest voor de voetballiefhebber. Er gebeurt van alles in de Goffert en er zijn al twee doelpunten gevallen. NEC laat zich echter niet kisten en werkt keihard om de aansluitingstreffer te forceren.
28'
Dat had de 1-2 moeten zijn! Met een hoge pass bereikt Mulder Rieks, die helemaal vrij voor Kurto staat. De nummer 11 van NEC kan de bal koppen, hoewel hij wel met zijn rug richting het doel staat. Daardoor kan Rieks de bal niet goed mikken en stuitert de bal een metertje naast de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.
26'
Gezien het spelbeeld is een comeback van NEC niet uit te sluiten. Beide ploegen krijgen veel kansen, waardoor het haast onmogelijk lijkt dat er deze wedstrijd niet meer wordt gescoord.
23'
En in dezelfde minuut krijgt de ploeg van Anton Janssen wéér een mogelijkheid om te scoren. Hemlein ontvangt in het strafschopgebied de bal en met een paar spelers voor zich, komt hij tot een schot. De bal wordt deze keer niet door Kurto gekeerd, maar gaat een metertje over de lat.
23'
En weer krijgt NEC een kans! Leiwakabessy speelt vandaag aanvallender dan gewoonlijk en komt in een kansrijke positie terecht. De linksback schiet de bal goed in, maar weer is het Kurto die een doelpunt van de Nijmegenaren voorkomt.
21'
Kansen over en weer! Ditmaal voor NEC. Uit een corner kan Conboy de bal koppen, maar Kali, die bij de tweede paal staat, houdt de bal uit het doel. Het is maar goed ook dat de middenvelder daar staat, want Kurto had daar nooit bij gekund.
20'
Dat was bijna de 0-3! Demouge wordt door Németh diep gestuurd en komt in een één tegen één situatie met Johnsson. De bonkige spits moet scoren, maar schiet de bal tegen de doelman van NEC op.
19'
Met een lange bal weet Pálsson Jantscher te bereiken, die achter de verdediger van Roda JC is gekropen. De buitenspeler van NEC laat de bal één keer stuiteren en haalt vervolgens verdienstelijk uit. Kurto, die af en toe een foutje maakt, heeft niet heel veel moeite met het schot en brengt redding.
15'
Het publiek in de Goffert is allesbehalve tevreden, maar gaat nog niet bij de pakken neer zitten. Dat geldt ook voor de spelers, die voor de doelpunten goed speelden.
12'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:2 door Krisztián Németh
Twee kansen, twee doelpunten! Het is ongelooflijk, maar Roda JC staat na twaalf minuten spelen al met 0-2 voor. Ditmaal is het Németh die na een uitstekende actie scoort. De aanvaller krijgt de bal van Kali ingespeeld, die de bal op de helft van NEC onderschept. De Hongaarse spits doet vervolgens alles wat een spits behoort te doen: de actie opzoeken en vervolgens de bal tegen de touwen schieten. Opvallend: weer is het Pálsson die vlak voordat er gescoord wordt, wordt uitgespeeld.
11'
Een knullige actie van Hemlein. De nummer 7 van NEC wil een hoge bal inhouden, maar in plaats van de bal binnen de lijnen te houden, schiet hij hem tegen zijn eigen gezicht en gaat de bal alsnog over de zijlijn.
8'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:1 door Guus Hupperts
De goede start van de thuisploeg wordt niet beloond, want het is Roda JC dat na acht minuten spelen op voorsprong komt. In de counter speelt Pluim de bal naar Hupperts, die de één tegen één situatie met Pálsson aangaat. De buitenspeler van Roda JC dreigt met zijn linkervoet te schieten, maar met een kapbeweging legt hij de bal klaar voor zijn rechtervoet. Hupperts is Pálsson met de kapbeweging kwijt en kan daardoor uithalen, wat hij voortreffelijk doet. De bal eindigt halfhoog in de korte hoek achter Johnsson.
7'
Het is een uitmuntende start van NEC. De thuisploeg laat vanaf de eerste minuut van de wedstrijd merken dat het vol voor de winst gaat. Logisch, want de Nijmegenaren willen graag de laatste plaats verlaten.
5'
Een flitsende start van NEC levert bijna de 1-0 op! Een voorzet wordt slecht weggewerkt door Luijckx, waardoor Rieks kan oppikken. Hij versnelt langs zijn tegenstander en haalt uit met zijn linkerbeen, maar Roda JC-doelman Kurto kan een vroeg doelpunt voorkomen. De thuisploeg houdt nog wel een hoekschop over aan de kans.
4'
De thuisploeg begint de wedstrijd met veel balbezit. De bezoekers uit Kerkrade laten het initiatief aan NEC over.
2'
De eerste kans voor de wedstrijd is voor NEC'er Van Eijden. De verdediger kan een voorzet van Conboy niet goed aannemen en verliest daardoor de bal aan Kurto, die snel uit zijn doel was gekomen.
1'
Er is vanavond voor de eerste keer afgetrapt in de Goffert. We zijn begonnen!
1'
Goedenavond en welkom bij het liveverslag van de wedstrijd NEC Nijmegen - Roda JC! Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal jou gedurende dit duel op de hoogte houden van alle gebeurtenissen. Onder het kopje 'Wedstrijddetails' kan je zien welke 22 spelers om 18:45 aan de aftrap zullen staan.

NEC is de nummer laatst van de Eredivisie en de Nijmegenaren willen zo snel mogelijk de achttiende plaats verlaten. Daar krijgt het team van Anton Janssen vanavond een goede mogelijkheid voor; in Roda JC treft NEC de huidige nummer 14 van de competitie. Bij winst gaat NEC over RKC Waalwijk heen en neemt het de zeventiende plaats in.

NEC kan vandaag zeer goede zaken doen, maar dat geldt ook voor Roda JC. Bij winst haakt de Limburgse club aan bij de grote middenmoot van de Eredivisie. Verliest Roda JC vanavond in de Goffert, dan komt de degradatiezone erg dichtbij. Op dit moment is het gat tussen Roda JC en de nummer 16, SC Cambuur, slechts twee punten in het voordeel van de Kerkraders.

De thuisploeg van vanavond, NEC, begon het seizoen zeer slecht, maar de eerste tekenen van herstel zijn zichtbaar. Met name in eigen huis zijn de prestaties beter geworden. In de laatste drie thuiswedstrijden behaalde NEC zes punten. Eenmaal was er verlies (Ajax, 0-3) en tweemaal wonnen de Nijmegenaren (sc Heerenveen, 2-1 en AZ, 3-2).

Bij Roda JC loopt het de laatste tijd wat minder. Na de twee knappe overwinningen tegen PSV, in de beker en in de competitie, won de ploeg van Ruud Brood geen enkele wedstrijd meer. Dat betekent dat de Kerkraders de laatste vijf wedstrijden niet wisten te winnen. Van Go Ahead Eagles (1-4), FC Twente (1-2) en Heracles Almelo (1-3) werd er verloren, tegen FC Groningen (3-3) en AZ (2-2) werd er gelijkgespeeld.