1 : 0 Torinfos in de Ticker Felipe Gutiérrez 21. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Luc Castaignos 56.  (Youness Mokhtar)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Jop van der Linden 58. / Penalty
3 : 1 Torinfos in de Ticker Dušan Tadić 62. / dir. vrije trap

90'
En het is afgelopen in Enschede. FC Twente wint gemakkelijk van Go Ahead Eagles met 3-1.
90'
90'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Omar Kavak
90'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jarchinio Antonia
87'
Niet dat het nodig is, maar je mag nu eenmaal drie keer wisselen. Youness Mokhtar gaat naar de kant en de gehuurde spits Luka Đorđević komt in het veld.
87'
Wissel in bij FC Twente -> Luka Đorđević
87'
Wissel uit bij FC Twente -> Youness Mokhtar
84'
Een dubbele wissel bij de uitploeg. Xander Houtkoop kreeg een aantal prima kansen, maar scoorde niet. Hij wordt vervangen door Joey Godee. Deniz Türüç gaat naar de kant en voor hem komt Lars Lambooij in de plaats.
83'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
83'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Deniz Türüç
83'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Joey Godee
83'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Xander Houtkoop
83'
Aan alles is wel te zien dat Go Ahead Eagles het heeft opgegeven. De aanvallen zijn schaars, maar als de ploeg al over de middenlijn komt is het tempo zo traag dat doelman Nick Marsman rustig thee kan gaan zetten.
80'
Oh jeetje, Jidde van Ottum, een elf-jarige FC Twente fan, is zijn vader kwijt. Een luidkeelse "aahh" stijgt op vanaf de tribunes.
78'
En zelfs als Erik Falkenburg zijn kopduel wint - wat net gebeurde - dan is er te weinig aansluiting om daar iets mee te doen. Jarchinio Antonia en Xander Houtkoop zijn twee echte buitenspelers en die kruipen te weinig naar binnen om Falkenburg te helpen. Ook de aansluiting van Jeffrey Rijsdijk is in de tweede helft te weinig aanwezig.
75'
In dit soort wedstrijden mist Go Ahead Eagles zijn spits Marnix Kolder toch wel echt. De verdediging van de uitploeg wordt vaak vastgezet op eigen helft en de lange bal wordt dan regelmatig - verplicht - gebruikt. Een spits als Kolder strijdt dan voor elke bal en wint er ook nog eens een paar. Erik Falkenburg is fysiek niet sterk genoeg om dit ook te doen.
72'
FC Twente lijkt meer concentratie te hebben in de tweede helft. In het eerste bedrijf gaven ze nog veel kansen en ruimte weg, maar dat is in het tweede deel van de wedstrijd nauwelijks meer zo.
69'
Het hoge tempo is weer wat afgenomen, maar het is duidelijk te zien dat zowel FC Twente als Go Ahead Eagles geen genoegen nemen met 3-1 als eindstand. FC Twente wil werken aan het doelsaldo, het vertrouwen en wil de fans waar voor hun geld geven, maar Go Ahead Eagles aan de andere kant, weet dat ze echt niet kansloos zijn in Enschede.
66'
De wedstrijd ligt nu volledig open. FC Twente blijft vrolijk de aanval zoeken en Go Ahead Eagles komt meerdere keren goed weg. De fans zingen massaal, dus de sfeer is weer prima in Enschede.
63'
Meteen na de goal gaat Shadrach Eghan naar de kant. Hij wordt meestal vervangen door Youness Mokhtar, maar omdat hij nu al in het veld staat is Jesús Corona zijn vervanger.
63'
Wissel in bij FC Twente -> Jesús Corona
63'
Wissel uit bij FC Twente -> Shadrach Eghan
62'
Doelpunt voor FC Twente, 3:1 door Dušan Tadić
Het regent doelpunten nu! Shadrach Eghan werd dus gevloerd door Bart Vriends en de vrije trap schiet Dušan Tadić keihard binnen! Dit is zijn zevende doelpunt van het seizoen, maar pas zijn eerste velddoelpunt. De rest werd allemaal van elf meter gescoord. Nu niet, want met links schiet hij de bal keihard in de rechterkruising.
60'
Gele kaart voor Bart Vriends (Go Ahead Eagles)
Een kleine overtreding van Bart Vriends, maar omdat de overtreding werd gemaakt op de bijna doorgebroken Shadrach Eghan is het een gele kaart waard.
58'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 2:1 door Jop van der Linden
En raak! Jop van der Linden benutte tegen PEC Zwolle ook al een pingel en nu doet hij het weer. Nick Marsman de linkerhoek in en dat is de verkeerde hoek.
57'
Gele kaart voor Rasmus Bengtsson (FC Twente)
Meteen na de 2-0 een penalty voor Go Ahead Eagles! Ramsus Bengtsson houdt Jarchinio Antonia vast en die valt. De scheidsrechter kan niet anders dan een gele kaart toekennen en een penalty geven. Komt Go Ahead Eagles terug in de wedstrijd?
56'
Doelpunt voor FC Twente, 2:0 door Luc Castaignos
Nu is het wel raak! Een gek doelpunt, want Luc Castaignos had niet door dat hij dit doelpunt scoorde. Dušan Tadić stelt met een boogbal Youness Mokhtar in staat om te scoren, maar omdat Castaignos denkt ook bij die bal te kunnen springt de spits van FC Twente voor de bal. Mokhtar kopt, maar raakt de rug/arm van Castaignos, waarna de bal in het doel belandt.
53'
Wat een kans voor Luc Castaignos! De spits van FC Twente krijgt een perfecte voorzet van Roberto Rosales. Castaignos staat nog geen twee meter voor het doel, maar presteert het toch om niet te scoren. Hij mikt, maar Eloy Room heeft precies door waar. Een knappe redding van de goalie, die de rebound ook nog eens pakt.
50'
Het is natuurlijk zonde dat Quincy Promes vanavond niet speelt tegen Go Ahead Eagles. De middenvelder van FC Twente is geblesseerd, maar speelde vorig seizoen op huurbasis voor de ploeg uit Deventer. Promes promoveerde met de Eagles naar de Eredivisie.
46'
In het eerste kwartier van de wedstrijd kreeg Go Ahead Eagles hele grote kansen. Ze scoorden niet, maar misschien kunnen ze weer profiteren van het gebrek aan scherpte bij FC Twente in het begin van een helft.
46'
45'
De wedstrijd begon zo interessant, maar eindigde eigenlijk heel saai. Veel rond tikken en een traag tempo zorgde ervoor dat de wedstrijd inzakte. Daarvoor kreeg Go Ahead Eagles eigenlijk de betere kansen. De ploeg speelde het niet goed genoeg uit of de afronding was niet zeker genoeg. In de 21e minuut scoorde Felipe Gutiérrez uit een voorzet van Robbert Schilder de 1-0,tevens de ruststand.
45'
42'
FC Twente zet Go Ahead Eagles nu goed vast op de eigen helft. Hierdoor wordt de bal nu al anderhalve minuut rond getikt tussen Bart Vriends, Jop van der Linden en soms Xandro Schenk.
39'
Bij deze tussenstand stijgt FC Twente naar de koppositie in de Eredivisie. Het heeft dan echter wel een wedstrijd meer gespeeld dan Vitesse en Ajax. De Amsterdammers nemen het morgen op tegen SC Cambuur, terwijl Vitesse tegen NAC Breda speelt. Winnen beide ploegen hun partij, dan gaat FC Twente weer naar de derde plek.
36'
Het is misschien nog niet aan de orde, maar als FC Twente twee tegentreffers incasseert tegen Go Ahead Eagles, dan heeft de ploeg in de historie van de Nederlandse competitie tweeduizend treffers tegen gekregen.
33'
In de laatste dertien competitiewedstrijden maakte FC Twent minimaal één treffer. Go Ahead Eagles kreeg juist weer in de laatste vijftien uitwedstrijden minimaal één doelpunt tegen.
30'
Go Ahead Eagles krijgt toch kansen hoor! Sjoerd Overgoor verovert de bal op het middenveld en dan gaat het snel. Jarchinio Antonia speelt naar Jeffrey Rijsdijk, die Erik Falkenburg op de penaltystip vindt. Falkenburg speelt ook snel door op Xander Houtkoop, die van dichtbij vrij kan uithalen. Het is vooral hard en wild wat Houtkoop laat zien en de bal vliegt over het doel. Twee honderd procent kansen van Go Ahead Eagles gezien, maar het staat 1-0 voor FC Twente.
28'
Go Ahead Eagles heeft het altijd moeilijk in Enschede. FC Twente – Go Ahead Eagles stond 25 keer in de planning en slechts 2 keer wist de uitploeg de volle buit naar Deventer mee te nemen. 4 keer werd het gelijk, dus heeft FC Twente 19 keer gewonnen. Het doelsaldo is ook in het voordeel van de Tukkers: 65 om 21.
25'
Wederom een prima kans voor FC Twente. Roberto Rosales zet hard voor vanaf rechts en bereikt het hoofd van Youness Mokhtar. De linksbuiten probeert het met een snoekduik, maar kopt ruimschoots over.
23'
Nu lijken de Tukkers los. Luc Castaignos maakt een goede actie langs de rechterkant, maar speelt de bal te ver voor zich uit. Shadrach Eghan pikt de bal echter op en haalt in één keer uit de draai uit. Omdat hij schuin voor het doel staat is het moeilijk om te mikken en daarom kan Eloy Room ook redden.
21'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Felipe Gutiérrez
Je hoeft dus niet goed te spelen om op voorsprong te komen! Robbert Schilder legt een vrije trap op het hoofd van Felipe Gutiérrez, die op doelman Eloy Room kopt. De doelman houdt tegen, maar de bal blijft vlak voor de lijn liggen. Gutiérrez is er opnieuw snel bij en al glijdend tikt hij de 1-0 binnen.
19'
Go Ahead Eagles voetbalt in de sterkst mogelijke opstelling. Nog steeds zonder Marnix Kolder, die nog geblesseerd is. Zijn stand-in is Erik Falkenburg, de topscorer van Go Ahead Eagles. Falkenburg was al zeven keer trefzeker in de Eredivisie.
16'
FC Twente speelt allesbehalve goed in de openingsfase. De ploeg geeft ontzettend veel kansen weg en oogt ook niet scherp.
13'
FC Twente verloor – net als FC Utrecht – nog geen thuiswedstrijd dit seizoen. De Tukkers wonnen in eigen huis drie keer en speelden vijf keer gelijk.
9'
Wat doet Jeffrey Rijsdijk dat slecht zeg! De middenvelder wordt diepgestuurd en omdat Roberto Rosales niet oplet staat hij geen buitenspel. Xander Houtkoop loopt mee en als hij aangespeeld wordt door Rijsdijk staat het gewoon 0-1. De nummer tien van Go Ahead Eagles schiet echter zelf, waardoor Nick Marsman kan redden.
7'
Luc Castaignos haalt van rechts uit in de lange hoek en Eloy Room heeft daar nog alle moeite mee. Hij houdt de bal tegen, maar kan de bal niet goed verwerken. Bart Vriends moet dan alles geven om met een sliding de bal weg te werken, voordat de aanstormende Youness Mokhtar de 1-0 kan maken.
4'
Deniz Türüç raakt vanuit het niets de lat! De middenvelder van Go Ahead Eagles besluit eens van ver uit te halen en doet dat dus niet onverdienstelijk. Nick Marsman schrikt, duikt, maar kan de bal niet pareren. Hij zal de bovenkant van de lat bedanken, want die behoedt FC Twente voor een vroege achterstand.
3'
Bij FC Twente staat Youness Mokhtar weer in de basisopstelling. De aanvaller – die dit seizoen overkwam van PEC Zwolle – was in de vorige wedstrijd van de Tukkers erg belangrijk. Tegen AZ nam hij de totale productie van de ploeg op zich. Hij scoorde twee keer en de eindstand was 2-1. Mokhtar krijgt zijn kans nu Quincy Promes langdurig geblesseerd is.
1'
In een rokerig stadion is FC Twente - Go Ahead Eagles begonnen. Er is veel vuurwerk afgestoken door de fans van de thuisploeg, waardoor het zicht niet geweldig goed is.
1'
Nog maar twee wedstrijden te gaan in de Eredivisie voordat de winterstop begint. Tussendoor nog een wedstrijd in de KNVB Beker, maar omdat FC Twente in de tweede ronde al uitgeschakeld werd door SC Heerenveen en Go Ahead Eagles er in de derde ronde uitvlogen tegen Excelsior geldt dat niet voor deze ploegen. De focus kan dus op de Eredivisie bij FC Twente en Go Ahead Eagles, die elkaar in speelronde zeventien treffen. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van deze wedstrijd.

Ondanks de knotsgekke openingsfase van de Nederlandse competitie beginnen de favorieten voor de titel duidelijker te worden. Vitesse en Ajax gaan aan kop, maar FC Twente doet ook nog steeds prima mee. Ook Feyenoord kan zich weer melden bij de top van de Eredivisie. Er zijn dus nog vier kanshebbers voor de titel Herbstmeister. FC Twente heeft in de laatste vijf wedstrijden niet verloren en door die opmars blijven ze in het spoor van Ajax en Vitesse. Dit blijkt ook uit de gescoorde doelpunten, want zowel FC Twente, Vitesse als Ajax hebben 37 keer gescoord in de Eredivisie. Samen met SC Heerenveen – dat een wedstrijd meer speelde – zijn ze dus de meest productieve ploegen in de Nederlandse competitie.

Voor Go Ahead Eagles geldt dit niet, maar heel slecht gaat het ook weer niet voorin. Het zijn juist de problemen achterin waar de Deventenaren mee hebben te kampen. 37 keer werd doelman Eloy Room verschalkt. Sterker nog, in de laatste veertien uitwedstrijden kreeg Go Ahead Eagles minimaal één doelpunt tegen. Maar stiekem maakt de fans dat weinig uit in deze periode, want in de vorige speelronde werd met 4-1 gewonnen van aartsrivaal PEC Zwolle. En omdat de Zwolse formatie afgelopen vrijdag verloor kunnen de Eagles boven de concurrent komen bij winst op FC Twente. Iets wat al breed werd uitgemeten bij de fans van de uitploeg.