AFC Ajax Zaterdag, 7. December 2013
18:45 uur
NAC Breda
4:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Davy Klaassen 34. / Schot met rechts  (Lasse Schöne)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Davy Klaassen 45. / Schot met rechts  (Viktor Fischer)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Davy Klaassen 65.  (Niklas Moisander)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Bojan 68.  (Ricardo van Rhijn)

90'
Ajax wint kinderlijk eenvoudig van NAC Breda. Davy Klaassen is met drie doelpunten de man van de wedstrijd, invaller Bojan scoorde de vierde treffer.
90'
90'
Extra speeltijd bedraagt twee minuten.
88'
Rode kaart voor Joey Suk (NAC Breda). Een zeer zware beslissing van Makkelie, want de invaller raakt Fischer op de voet. Maar echt grove overtreding is het niet.
82'
Ajax al minutenlang met het balbezit. De supporters van de thuisploeg laten zich goed horen en dat is gezien het spel van de thuisploeg terecht. NAC komt er niet aan te pas.
78'
Bojan met een goede kans om zijn tweede treffer van de wedstrijd te scoren, maar de invaller kopt na een prima voorzet van Van Rhijn over.
74'
Gele kaart voor Bojan (AFC Ajax). Spanjaard wordt bestraft wegens een schwalbe.
73'
Wissel in bij NAC Breda -> Elson Hooi
73'
Wissel uit bij NAC Breda -> Jeffrey Sarpong
72'
Wissel in bij AFC Ajax -> Stefano Denswil
72'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Joël Veltman
71'
Ajax ontsnapt aan een tegentreffer. Perica schiet van dichtbij hard tegen de lat.
70'
Van Rhijn wordt in het strafschopgebied naar de grond getrokken, maar wederom weigert Makkelie te fluiten voor een strafschop.
68'
Doelpunt voor AFC Ajax, 4:0 door Bojan. Van Rhijn stoomt op de rechterflank op en geeft de bal strak voor het doel van NAC. Voor de instormende Bojan, die net vijf minuten in het veld staat, is het een koud kunstje om het kwartet treffers vol te maken.
67'
Wissel in bij AFC Ajax -> Christian Poulsen
67'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Ruben Ligeon
65'
Doelpunt voor AFC Ajax, 3:0 door Davy Klaassen. Hattrick voor de middenvelder! De controle is schitterend, waarmee hij Ten Rouwelaar op het verkeerde been zet en de bal in het lege doel schuift.
64'
Ajax lijkt het gezien de stand wel best te vinden en spaart krachten voor het Champions League-duel van woensdag tegen AC Milan.
62'
Wissel in bij AFC Ajax -> Bojan
62'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Danny Hoesen
60'
Gele kaart voor Kenny van der Weg (NAC Breda). Frustratie bij de verdediger, die zijn tegenstander lomp tegen de vlakte werkt.
56'
Wissel in bij NAC Breda -> Joey Suk
56'
Wissel uit bij NAC Breda -> Mats Seuntjes
54'
Cillessen wordt wakker gemaakt door Seuntjens, die met een heerlijke knal de doelman op de proef stelt. Sluitpost tikt de bal tot corner.
51'
Fischer probeert het met een schot in de korte hoek, maar Ten Rouwelaar staat goed opgesteld en brengt eenvoudig redding.
48'
Het spelbeeld in de eerste paar minuten na rust is identiek aan de eerste helft. Ajax heeft de bal, NAC houdt tegen.
46'
45'
Groots is het spel van Ajax nog allerminst, maar de zege lijkt na 45 minuten voetbal in de Arena al wel binnen. NAC ontbeert kwaliteit om het de thuisploeg lastig te maken en kijkt door twee doelpunten van Davy Klaassen tegen een achterstand van 2-0 aan.
45'
45'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:0 door Davy Klaassen. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelt de middenvelder de score met een fantastisch doelpunt. Een voorzet van Fischer neemt de jongeling in één keer op de pantoffel, waarna de bal in de korte hoek langs Ten Rouwelaar vliegt.
43'
NAC heeft de bal eindelijk iets langer dan tien seconden in het bezit. Verder dan de middenlijn komt de formatie van Gudelj niet, want daar vangt Ajax de bezoekers op.
40'
Ajax heer en meester in de eigen Arena. NAC wordt van het kastje naar de muur gestuurd en krijgt de bal maar niet in het bezit.
36'
Gele kaart voor Sepp De Roover (NAC Breda). De verdediger loopt Fischer onderuit en verschijnt in het boekje van arbiter Makkelie.
34'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Davy Klaassen. Na een handigheidje van Schöne, verschijnt de middenvelder alleen voor doelman Ten Rouwelaar. Oog in oog met de sluitpost schuift hij de bal in het doel.
30'
Gele kaart voor Kees Kwakman (NAC Breda). De verdediger houdt Moisander vast en wordt op de bon geslingerd.
30'
Van de 46 voorgaande edities van dit duel won Ajax er 37. Drie keer namen de bezoekers drie punten mee uit Amsterdam. De laatste keer dat NAC in de ArenA won was in 2007 (1-3).
27'
Eindelijk weer wat opwinding. NAC krijgt de bal in de achterhoede niet goed weg, waarna de bal bijna in het doel van de Brabanders caramboleert.
24'
Tik, tik, tik. Het spel van Ajax is bij vlagen slaapverwekkend. De bal gaat in een laag tempo van voet tot voet, waardoor NAC eenvoudig stand kan houden.
21'
Een voorzet belandt bij de tweede paal bij Fischer. De aanname van de Deense buitenspeler is niet goed, waardoor NAC ten koste van een hoekschop het gevaar kan voorkomen. Corner levert geen kans op voor de thuisploeg.
18'
De eerste fluitconcerten dalen vanaf de tribune neer op de spelers van Ajax. De thuisploeg speelt in een te laag tempo om het de gasten lastig te maken.
15'
Heel Ajax schreeuwt om een penalty na een vermeende overtreding op Danny Hoesen. Arbiter Makkelie weigert te fluiten voor een strafschop, waardoor het spel doorgaat.
11'
Ajax zoals verwacht met het meeste balbezit, maar tot kansen leidt het nog niet. Trainer Frank de Boer geeft zijn ploeg daarom vanaf de zijlijn aanwijzingen.
8'
Moisander dribbelt met de bal aan de voet op en neemt het doel van Ten Rouwelaar onder vuur. De sluitpost van de Bredanaars hoeft niet in actie te komen, want zijn schot gaat hoog over.
5'
Fischer soleert zich een weg door de verdediging van NAC, maar heeft geen ruimte om uit te halen. Met een artistieke lob neemt de aanvaller het doel van de gasten toch onder vuur, maar zijn inzet gaat over.
3'
NAC met het eerste gevaar. Sarpong geeft strak voor, maar Moisander let goed op en voorkomt met een sliding dat Lurling bij de tweede paal de 0-1 kan intikken.
1'
Aanvang wedstrijd. NAC heeft afgetrapt.
Ook bij dit duel een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Nelson Mandela.
Onder aanvoering van arbiter Danny Makkelie betreden beide elftallen het veld.
Nog vijf minuten tot aan de aftrap van het duel. Veel lege plekken in de Arena.
Goedenavond en welkom bij het duel tussen Ajax en NAC Breda. Mijn naam is Joep van Run en ik doe vandaag verslag van deze Eredivisiewedstrijd. Aftrap van de ontmoeting tussen de landskampioen en de Bredanaars is om kwart voor zeven. Onder de knop ‘opstelling’ zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden.
De thuisploeg begint het duel als absolute favoriet. De Amsterdammers staan na vijftien speelronden op een tweede plaats, op twee punten van koploper Vitesse. De formatie van trainer Frank de Boer speelt de laatste weken bij vlagen oogstrelend. Zo werd vorige week de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag eenvoudig gewonnen (0-4). Die winst betekende alweer de vijfde overwinning op rij.
Man in vorm is momenteel Daley Blind. De linkspoot haalde als linksachter het Nederlands Elftal, maar wordt de laatste weken op het middenveld geposteerd. Daar presteert hij uitstekend. Op het middenrif wordt hij vanavond geassisteerd door Thulani Serero en Davy Klaassen.
Bij de gasten uit Brabant is het spel dit seizoen erg wisselvallig. Vorige week leek de equipe van Gudelj in eigen huis FC Groningen te verslaan, maar een domme overtreding van verdediger Sepp de Roover in het eigen strafschopgebied betekende toch nog puntverlies. Doelman Jelle Ten Rouwelaar was kansloos op de inzet van Michael de Leeuw: 2-2.
NAC kan in de Arena geen beroep doen op sleutelspeler Danny Verbeek. De buitenspeler viel vorige week in het duel met de Groningers geblesseerd uit en moet het duel met Ajax aan zich voorbij laten gaan. Ook aanvaller Rydell Poepon zit niet bij de wedstrijdselectie. De voormalig Ajacied kampt met een liesblessure.