1 : 0 Torinfos in de Ticker Eric Botteghin 19. / Eigen goal
2 : 0 Torinfos in de Ticker Shadrach Eghan 28. / Schot met links
3 : 0 Torinfos in de Ticker Dušan Tadić 45. / Penalty
4 : 0 Torinfos in de Ticker Shadrach Eghan 54. / Schot met rechts
5 : 0 Torinfos in de Ticker Jesús Corona 85. / Schot met rechts

90'
Het is afgelopen in Enschede. Een echte afstraffing blijft uit voor FC Groningen, maar toch eindigt FC Twente - FC Groningen in 5-0. Eric Botteghin (eigen doelpunt), Shadrach Eghan (2x), Dušan Tadić en Jesús Corona scoorden.
90'
89'
Zowaar nog een kans voor FC Groningen! Tom Hiariej krijgt de bal nadat Roberto Rosales en Andreas Bjelland elkaar in de weg zitten. Hiariej behoudt het overzicht en speelt Richairo Živković in op de rand van het strafschopgebied. De invaller haalt in één keer uit met links, maar Nick Marsman ligt in de weg.
85'
Doelpunt voor FC Twente, 5:0 door Jesús Corona
Het eerste doelpunt van Jesús Corona is een feit! De aanvaller wordt geprezen als groot talent en lijkt met zijn goal de verhalen waar te maken. Marco Bizot speelt Rasmus Lindgren veel te hard aan, waardoor de invaller balverlies lijdt. Corona pikt op, kan door op doel en stift de bal met rechts over de inkomende Bizot heen. 5-0 in Enschede met nog vijf minuten te gaan.
84'
Youness Mokhtar moet daar de score uitbreiden, maar de invaller vindt Marco Bizot op zijn weg. Mokhtar snijdt samen met Quincy Promes door de verdediging, maar de van PEC Zwolle overgekomen aanvaller schiet recht op Bizot af, waardoor de score niet verder uitloopt.
82'
Jesús Corona profiteert bijna van balverlies van Tom Hiariej. De speler van FC Groningen wil lopend uitverdedigen, maar daarvoor zit Youness Mokhtar er te kort op. Mokhtar legt breed op Corona, die vanaf rechts in één keer de bal op de pantoffel neemt. Marco Bizot ligt echter op de juiste positie in de korte hoek om het schot te stoppen.
81'
Ook qua hoekschoppen is FC Twente de bovenliggende partij. De thuisploeg mocht er al zeven nemen, tegenover nul voor FC Groningen.
78'
De laatste wissel van FC Groningen is ook uitgevoerd. Filip Kostić verlaat het veld voor Richairo Živković. De jongeling zal het moeilijk hebben met het verdedigende spel van FC Groningen en kan dus misschien zorgen voor een leuke aanvallende impuls.
78'
Wissel in bij FC Groningen -> Richairo Živković
78'
Wissel uit bij FC Groningen -> Filip Kostić
76'
De wedstrijd begint zowaar in te zakken op het gebied van niveau. FC Twente is te haastig op zoek naar leuke aanvallen en doelpunten, zodat de kwaliteit van die aanvallen juist achteruit loopt. FC Groningen weet de aanvallen makkelijk af te slaan, maar komt uiteraard zelf niet aan aanvallen toe.
72'
De eerste actie van Jesús Corona is redelijk succesvol. De rechtsbuiten gaat buitenom bij Giliano Wijnaldum en komt bijna tot aan het doel, maar Wijnaldum weet er op het laatste moment nog een corner van te maken. Dit levert echter geen gevaar op voor FC Groningen.
69'
Het Eredivisiedebuut van Jesús Corona is een feit. Hij lost Kyle Ebecilio af in de 69e minuut. Hiermee maakt Corona ook meteen zijn debuut in een thuiswedstrijd van FC Twente. De aanvaller viel overigens een week hiervoor ook al in tegen SC Heerenveen. FC Twente speelde toen in de KNVB Beker.
69'
Wissel in bij FC Twente -> Jesús Corona
69'
Wissel uit bij FC Twente -> Kyle Ebecilio
66'
Nou, daar gaat dan de meest vooruitgeschoven speler van FC Groningen. Michael de Leeuw wordt na ruim een uur spelen vervangen door Rasmus Lindgren. De tweede wissel aan Groningse kant, dus er kan nog een aanvaller in het veld worden gezet.
66'
Wissel in bij FC Groningen -> Rasmus Lindgren
66'
Wissel uit bij FC Groningen -> Michael de Leeuw
65'
Michael de Leeuw is de meest vooruitgeschoven speler van FC Groningen, maar ook hij staat geregeld in het eigen strafschopgebied. Het geeft maar aan hoe verdedigend FC Groningen op dit moment staat.
62'
Daar lag bijna de vijfde treffer in het net. Roberto Rosales zet slim voor op Dušan Tadić, die richting goal schiet maar Giliano Wijnaldum raakt. Tadić stond erg vrij in het strafschopgebied van FC Groningen, maar weet dus niet de vijfde treffer op het scorebord te zetten.
60'
Vlak na zijn tweede doelpunt gaat Shadrach Eghan naar de kant. De middenvelder speelde vorig seizoen nog voor de A1 van FC Twente, maar lijkt zijn plek bij het eerste elftal veilig te stellen met goed spel. Na een uur spelen wordt hij echter vervangen door Youness Mokhtar.
60'
Wissel in bij FC Twente -> Youness Mokhtar
60'
Wissel uit bij FC Twente -> Shadrach Eghan
57'
De vierde treffer is voor FC Twente niet het startsein om volledig op de aanval te gaan spelen. De ploeg blijft hetzelfde spelen als voor de 4-0. Rustig rond blijven spelen rond de middencirkel totdat er een opening in de defensie van FC Groningen komt.
54'
Doelpunt voor FC Twente, 4:0 door Shadrach Eghan
Maar daar is de vierde treffer van FC Twente al. Opnieuw profiteert Shadrach Eghan van een redding van Marco Bizot. Luc Castaignos krijgt de bal met een gelukje op de penaltystip, haalt uit, maar ziet zijn schot gered worden door Bizot. Eghan staat op precies de juiste plek om van ongeveer zes meter direct uit te halen en zijn tweede van de middag te scoren.
54'
FC Groningen krijgt het al zwaar in Enschede. De uitploeg heeft geen enkele aanvallende intenties meer en FC Twente heeft bijna honderd procent balbezit in de tweede helft. Tien man van FC Groningen op de eigen helft en elf man van FC Twente.
51'
De situatie in Enschede is natuurlijk in het voordeel van FC Twente. De ploeg kan nu vrijuit voetballen en is bij de huidige tussenstand de nieuwe koploper in de Eredivisie. Qua doelsaldo spant het erom, dus meer doelpunten voor FC Twente is alleen maar beter.
47'
Twee wissels aan het begin van de tweede helft. Bij FC Groningen een logische wissel, want na de rode kaart van Johan Kappelhof had de uitploeg nog maar drie verdedigers in het veld staan. Género Zeefuik bleef in de kleedkamer achter en Timo Letschert komt in het veld. Bij FC Twente zal Rasmus Bengtsson niet meespelen in de tweede helft. Voor hem in de plaats speelt Cuco Martina.
46'
Wissel in bij FC Groningen -> Timo Letschert
46'
Wissel uit bij FC Groningen -> Género Zeefuik
46'
Wissel in bij FC Twente -> Cuco Martina
46'
Wissel uit bij FC Twente -> Rasmus Bengtsson
46'
45'
FC Groningen kan zich opmaken voor een heel zware tweede helft. De ploeg staat met 3-0 achter en zag een minuut voor tijd Johan Kappelhof een rode kaart krijgen. Daarvoor scoorde Eric Botteghin een eigen doelpunt uit een vrije trap van Felipe Gutiérrez de 1-0, profiteerde Shadrach Eghan van onoplettendheid in de defensie en scoorde Dušan Tadić vanaf elf meter na de rode kaart van Kappelhof.
45'
45'
Doelpunt voor FC Twente, 3:0 door Dušan Tadić
Dušan Tadić faalt weer niet vanaf elf meter en scoort de 3-0 voor FC Twente. De aanvaller kiest de rechterhoek uit en Marco Bizot juist niet.
44'
Rode kaart voor Johan Kappelhof (FC Groningen)
Penalty FC Twente! Johan Kappelhof is te laat bij een voorzet van Dušan Tadić en moet daarom Quincy Promes duwen. De middenvelder valt en Kappelhof ontneemt FC Twente dus een scoringskans. Een directe rode kaart en een penalty is het gevolg.
41'
Nick Marsman heeft eindelijk weer wat te doen. De goalie van FC Twente hoeft alleen maar een zachte voorzet van Filip Kostić uit de lucht te plukken, maar het zal de spieren weer wat losser maken. Marsman heeft nog geen één keer serieuze dreiging meegemaakt in deze wedstrijd.
39'
Gele kaart voor Giliano Wijnaldum (FC Groningen)
Giliano Wijnaldum stapt in, maar ziet niet dat Luc Castaignos al in de voorwaartse beweging is. Wijnaldum moet deze fout herstellen met een overtreding, waarvoor hij de gele kaart krijgt.
37'
Gele kaart voor Eric Botteghin (FC Groningen)
Eric Botteghin glijdt door nadat Kyle Ebecilio een aanval probeert op te zetten met een pass. De scheidsrechter laat doorspelen, maar geeft na de aanval wel de gele kaart aan de verdediger van FC Groningen.
37'
FC Groningen moet gaan opkrabbelen, anders wordt het nog een heel vervelende middag in het oosten van het land. FC Twente domineert, heeft veruit het meeste balbezit en creëert kansen met fris en fruitig voetbal. Género Zeefuik - de spits van FC Groningen - kan vervroegt op vakantie, want veel ballen krijgt hij niet.
33'
De paal staat de 3-0 van FC Twente in de weg!
Luc Castaignos krijgt na een afgeslagen corner met wat geluk de bal in het strafschopgebied, maar de met een halve omhaal zoekt hij mooi de lange hoek. De bal gaat met een stuiter richting de verre paal, maar dit is ook het eindpunt van het schot. Castaignos aan het balen, maar FC Twente is ontzettend dominant in eigen stadion.
31'
En weer is de verdediging van FC Groningen te laat. Dušan Tadić pikt een afgeslagen bal opnieuw als eerste op en Giliano Wijnaldum moet daarom ingrijpen. De verdediger lijkt daarbij een overtreding te maken, maar het spel mag verder van de scheidsrechter. FC Groningen moet scherper zijn om nog iets te betekenen in deze wedstrijd.
28'
Doelpunt voor FC Twente, 2:0 door Shadrach Eghan
En daar is de 2-0 voor FC Twente. Quincy Promes zet vanaf links hard voor, maar Marco Bizot weet de voorzet uit de lucht te slaan. Dan staan ze te slapen in de verdediging van FC Groningen, want Shadrach Eghan is de enige speler die richting de bal loopt. Eghan speelt Eric Botteghin uit en heeft de hoek voor het uitkiezen. De middenvelder twijfelt nu niet en schiet hard de 2-0 tegen de touwen.
27'
En daar was bijna het volgende doelpunt uit een vrije trap. Michael de Leeuw staat volledig vrij bij de tweede paal en kan vrij inkoppen, maar de middenvelder heeft het vizier niet op scherp staan en kopt ruim over het doel van Nick Marsman. Daar had De Leeuw de 1-1 wel op het scorebord mogen zetten.
26'
Het is overigens niet vreemd dat het eerste doelpunt bij FC Twente - FC Groningen valt uit een standaard spelsituatie. Zowel FC Groningen als FC Twente scoorden al zeven keer uit zo'n moment.
22'
De 1-0 komt natuurlijk hard aan bij FC Groningen. De ploeg speelde al minder de laatste minuten, maar een eigen doelpunt is wel het laatste dat de uitploeg kan gebruiken.
19'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Eric Botteghin (eigen doelpunt)
Wat een pech voor Eric Botteghin! De verdediger verlengt per ongeluk een vrije trap van Felipe Gutiérrez en verschalkt zijn eigen doelman!
16'
Shadrach Eghan moet de 1-0 scoren!
De middenvelder pikt de bal op na een foutieve pass van Maikel Kieftenbeld. Eghan snijdt door de defensie heen en komt één op één met Marco Bizot. De middenvelder heeft de hoek voor het uitkiezen, maar schiet recht op de goalie van FC Groningen, waardoor het 0-0 blijft.
14'
Roberto Rosales lijkt de 1-0 te scoren, maar de rechtsback schiet op het uitgestoken been van Eric Botteghin. De knal van Rosales ging richting de linkerhoek en Marco Bizot leek al verslagen, maar Botteghin weet dus net een voet tussen de bal en de goal te plaatsen. Grote kans voor FC Twente, dat de regie lijkt over te nemen in Enschede.
11'
Opnieuw is FC Twente gevaarlijk uit een vrije trap, maar wederom hoeft de keeper niet in te grijpen omdat de bal naast de verkeerde kant van de paal vliegt. Dušan Tadić mag aan de rechterkant een vrije trap nemen en schiet richting de korte hoek, maar het schot gaat dus naast.
10'
In de laatste tien thuiswedstrijden tegen FC Groningen wist FC Twente elke keer minimaal één keer te scoren. Tot nu toe krijgt de thuisploeg echter weinig ruimte voorin.
6'
Quincy Promes schiet na zes minuten als eerste van elke speler op het veld richting doel. Uit een vrije trap van ongeveer twintig meter schiet de middenvelder richting de linkerhoek, maar doelman Marco Bizot hoeft niet in te grijpen omdat de bal naast de paal verdwijnt.
4'
Beide ploegen zetten aan in de slotfase, maar tot kansen leidde dit nog niet. FC Groningen met aardig wat balbezit in Enschede, maar FC Twente kwam bijna tot een kans via Luc Castaignos. De spits begint vanaf links aan een actie, maar strandt uiteindelijk vlak voor het doel op Eric Botteghin.
1'
Na een minuut stilte voor de overleden Arend van der Wel, Ko Wierenga en David Homan is er afgetrapt bij FC Twente - FC Groningen.
1'
In 33 onderlinge duels scoorden FC Twente en FC Groningen maar liefst 121 keer. Dit komt neer op ruim drie goals per wedstrijd. Beide ploegen maken er tegen elkaar altijd een spektakel van. Hopen dat ze deze positieve lijn in stand houden als ze het deze zondagmiddag voor de 34e keer tegen elkaar opnemen. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van de wedstrijd FC Twente – FC Groningen.

Na een zomers vertrek van diverse spelers uit de Eredivisie heeft FC Twente misschien wel de beste speler uit de Nederlandse competitie. Dušan Tadić is topscorer van de Tukkers en maakt elke week weer een prima indruk op de Nederlandse velden. De Serviër scoort niet alleen veel, maar hij stelt ook andere spelers in staat om te scoren. Luc Castaignos heeft niet altijd het vizier op scherp staan, maar als de spits de aangeboden kansen gaat benutten zal ook hij in de topscorerslijst eindigen. Een prima aanval voor de ploeg uit Enschede dus, maar ook achterin heeft FC Twente de zaken op orde. De ploeg kreeg pas vijf doelpunten tegen, het minst in de Eredivisie. FC Twente staat momenteel op de zesde plek, maar door dat prima doelsaldo kunnen de Tukkers bij winst doorstomen richting de tweede plek. Als FC Twente met drie doelpunten verschil wint wordt het zelfs de nieuwe koploper in de Eredivisie.

Het is moeilijk om aan te geven hoe FC Groningen speelt. De juiste term is misschien wel gemiddeld. De ploeg uit het noorden van het land wisselt prima resultaten af met puntverlies. Zo pakte de Groningers een punt tegen Ajax en wonnen ze van FC Utrecht en RKC Waalwijk, maar tegen SC Cambuur en Go Ahead Eagles werd weer puntverlies geleden. Het doelsaldo van FC Groningen liegt er dan ook niet om. Met zeventien doelpunten voor draait het mee met de top in Nederland, maar de Groningers kregen ook weer veertien doelpunten tegen. Wil FC Groningen aanhaken bij de subtop in de Eredivisie, dan zal het achterin de zaakjes op orde moeten krijgen. Uit tegen FC Twente zal dat moeilijk worden, want de Groningers krijgen de meeste doelpunten tegen in uitwedstrijden. Daarnaast creëert FC Twente in de Nederlandse competitie de meeste kansen.