2:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Kelvin Leerdam 11. / Kopbal  (Lucas Piazón)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Christoph Hemlein 34. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Theo Janssen 41. / Penalty
2 : 2 Torinfos in de Ticker Michael Higdon 85. / Schot met links  (Marcel Stutter)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Lucas Piazón 90. / Schot met rechts

90'
90'
Vitesse kruipt door de oog van de naald dankzij Piazón. De Braziliaanse huurling van Chelsea scoorde in de twee minuut van de blessuretijd de winnende treffer, nadat vijf Higdon vijf minuten eerder de gelijkmaker scoorde.
90'
Doelpunt voor Vitesse, 2:3 door Lucas Piazón. Alsnog de overwinning voor de gasten en dat is meer dan verdiend! De Braziliaan schiet met een laag schot zijn ploeg langs NEC.
90'
Extra speeltijd bedraagt twee minuten.
90'
Oei en nog eens oei! Vitesse raakt twee keer de lat in tien seconden! Eerst is het Kakuta, daarna Pröpper die pech heeft in de afronding. Wat een slotfase!
86'
Gele kaart voor Michael Higdon (NEC Nijmegen)
85'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:2 door Michael Higdon. Toch de Engelsman die het voor de thuisploeg doet! Stutter verlengt met het hoofd een verre ingooi, waarna de aanvaller niet aarzelt en met links de bal laag in het doel schiet.
85'
Wissel in bij Vitesse -> Gaël Kakuta
85'
Wissel uit bij Vitesse -> Renato Ibarra
84'
Langs de zijlijn staat Kakuta klaar om in te vallen. De huurling van Vitesse vervangt vermoedelijk Ibarra.
81'
Havenaar springt hoger dan het centrale duo van NEC en stuurt de bal richting de verre hoek: net naast.
80'
Bij de eerste paal kan Higdon een corner vrij inkoppen, maar de aanvaller heeft het vizier niet op scherp staan en kopt zo'n twintig centimeter naast.
78'
Sinds de komst van Higdon is al het voetbal uit het spel van NEC. De formatie van Anton Janssen hanteert alleen nog maar de lange bal en hoopt op die manier op een gevaarlijk moment. Omdat Guram Kashia vrijwel alle duels van Higdon wint, houdt Vitesse eenvoudig stand.
75'
Valeri Kazaishvili wordt door Piazón alleen voor Johnsson gezet. De buitenspeler probeert het met een stiftje, maar de Zweedse doelman laat zich niet verrassen.
73'
NEC kan maar gene vuist maken, maar heeft nog altijd geloof in een goed resultaat, omdat Vitesse de kansen maar niet afmaakt. De gasten uit Arnhem zijn heer en meester.
69'
Vitesse laat NEC nog altijd in leven! Ditmaal is het Van Aanholt die een grote kans om zeep helpt. De linksachter schiet oog in oog met doelman Johnsson naast.
68'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Marcel Stutter
68'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Samuel Štefánik
67'
Johnsson voorkomt met een goede redding dat Janssen zijn tweede en Vitesse's derde treffer scoort.
64'
Gele kaart voor Kevin Conboy (NEC Nijmegen)
64'
Havenaar wordt onderuit geschopt door Conboy, maar schiet in zijn val de bal nog tegen de touwen. Omdat Van Boekel al heeft gefloten voor een vrije trap gaat het feest niet door. Vitesse is woedend op de arbiter, die zijn excuses aanbiedt.
61'
Valeri Kazaishvili besluit een geweldige actie met een enorme afzwaaier, die toevallig op het hoofd van Havenaar komt. De aanvaller, vorig seizoen in de derby trefzeker, mikt tot ontsteltenis van trainer Bosz net naast.
60'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Michel Breuer
60'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Marnick Vermijl
58'
Bijna de gelijkmaker, maar Foor raakt de buitenkant van de paal! Een vrije trap van Jakob Jantscher wordt verlengd en komt voor de voeten van de middenvelder die niet aarzelt en pech heeft in de afronding.
54'
Vitesse heeft de touwtjes stevig in handen en zet NEC onder druk. Voetballend zijn de gasten simpelweg een stuk beter dan de thuisploeg. Een derde treffer van de bezoekers hangt in de lucht.
52'
Daar is-ie dan! Michael Higdon maakt zijn opwachting binnen de lijnen. Dat betekent dat Hemlein naar de rechtsbuitenpositie verhuist en Foor een linie zakt.
51'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Michael Higdon
51'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Ryan Koolwijk
50'
Vitesse combineert er lustig op los en zet direct de toon in de tweede helft. Een fraaie poging van Davy Pröpper mist de juiste richting, waardoor Johnsson een doeltrap mag nemen.
48'
Van Aanholt komt op de linkerflank op en ontvangt de bal van Piazón. De linksachter kan voorzetten op Havenaar, maar gaat voor eigen succes. Dat had hij beter niet kunnen doen, want vanuit een lastige hoek mikt hij naast.
46'
Beide ploegen zijn onveranderd aan de tweede helft begonnen. Dat betekent dat Higdon bij de thuisploeg nog steeds op de reservebank zit. De Engelsman werd vorig seizoen nog topscorer van Schotland met 26 doelpunten.
46'
45'
Vitesse gaat na 45 minuten voetbal met 1-2 aan de leiding door doelpunten van Kelvin Leerdam en Theo Janssen (strafschop). Tussendoor scoorde Hemlein de gelijkmaker.
45'
45'
Extra speeltijd bedraagt één minuut.
42'
Gele kaart voor Jakob Jantscher (NEC Nijmegen). De Oostenrijker gebruikt zijn ellebogen bij een luchtduel met Leerdam en dat mag niet.
41'
Doelpunt voor Vitesse, 1:2 door Theo Janssen. Doelman Johnsson gaat naar de goede hoek, maar de inzet van Janssen is precies in de hoek, waardoor de bal onhoudbaar is.
40'
Gele kaart voor Pavel Čmovš (NEC Nijmegen)
40'
Penalty voor Vitesse! Cmovs beukt Havenaar in het strafschopgebied onderuit en daar wordt terecht voor gefloten.
37'
Het Goffertstadion kolkt! NEC heeft de jacht op de voorsprong geopend en zet Vitesse onder druk. Vooral Koolwijk speelt daar een belangrijke rol in. De lange middenvelder is voortdurend aanspeelbaar en verdeelt het spel.
34'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:1 door Christoph Hemlein. Alsnog de gelijkmaker! Velthuizen redt op een inzet van Foor, maar de rebound valt met wat fortuin voor de voeten van de Duitser, die de bal van dichtbij achter de doelman knalt.
33'
Ongelooflijk! Jakob Jantscher is heel dicht bij zijn eerste treffer in het shirt van NEC. De Oostenrijker schiet een vrije trap vanaf twintig meter tegen de binnenkant van de paal, waarna de bal via de andere paal wegkaatst. Pech voor de aanvaller.
32'
Jan-Arie van der Heijden ontsnapt aan zijn tweede gele kaart na een handsbal. Van Boekel fluit wel voor een overtreding, maar houdt de kaarten op zak.
27'
Foor wordt door niemand aangepakt en mag daardoor uithalen. De middenvelder probeert het vanaf een meter over achttien met een geplaatste bal, maar zijn inzet gaat twee meter naast.
25'
Gele kaart voor Jan-Arie van der Heijden (Vitesse). De verdediger glijdt Hemlein onderuit en verschijnt in het boekje van Van Boekel, waardoor hij woensdag tegen ADO Den Haag geschorst is.
22'
NEC ontsnapt aan een tweede tegentreffer na een kinderlijke fout van Cmovs! De verdediger gaat onder een bal door, waardoor de aanvaller van de bezoekers kan uithalen. Zijn inzet gaat maar net langs de verkeerde kant van de paal.
20'
Rens van Eijden wordt bij een indraaiende vrije trap van Koolwijk door zijn bewaker uit het oog verloren. De verdediger kan zijn hoofd net niet tegen de bal zetten, waardoor Velthuizen kan vangen. Gevaarlijk moment voor het goal van de Arnhemmers.
17'
Piet Velthuizen wordt voor het eerst aan het werk gezet. Wakker zal hij daar niet van liggen, aangezien de inzet van Hemlein simpel wordt gevangen.
16'
Aanvaller Hemlein wordt tot op heden niet goed aangespeeld. De Duitser staat in de punt van de aanval op een eilandje, aangezien de aansluiting vanuit het middenveld beperkt is. Daardoor is de thuisploeg aanvallend nog onmachtig.
14'
De thuisploeg lijkt ondanks de vroege tegentreffer nog steeds niet helemaal wakker. NEC laat de bezoekers uit Arnhem aan de bal en wacht af.
11'
Doelpunt voor Vitesse, 0:1 door Kelvin Leerdam. Alsnog de voorsprong voor de bezoekers. De middenvelder kopt bij de tweede paal een corner achter Johnsson en noteert daarmee alweer zijn vierde doelpunt van het seizoen.
10'
Maar nu is de buitenspeler wel zeer dicht bij een treffer! Conboy zit bij een lange bal helemaal mis, waardoor de Ecuadoriaan alleen op Johnsson af kan. Zijn inzet gaat via de vingertoppen over.
9'
Ibarra neemt het doel van Johnsson onder vuur, maar een serieuze doelpoging kunnen we het niet noemen: ruim over.
7'
Vitesse speelt zoals trainer Peter Bosz dat zo graag ziet: met veel rust. De Arnhemmers laten de bal snel van speler naar speler gaan en zijn positioneel sterk. Kansen levert het nog niet op.
4'
Kevin Conboy wordt toegesproken door scheidsrechter Pol van Boekel, na een fel duel met Ibarra. De linksachter speelt zoals altijd met het mes tussen de tanden.
3'
Vorig seizoen eindigde dit duel in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. Aanvaller Ruud Boymans was destijds de man van de wedstrijd door de winnende treffer tegen de touwen te schieten.
1'
Wapperende vlaggen, vuurwerk en veel gezang in het Goffertstadion. De spelers van beide elftallen betreden onder begeleiding van scheidsrechter Van Boekel de grasmat.
De spelers van NEC staan al klaar in de catacomben van het Goffertstadion. Die van Vitesse laten nog even op zich wachten.
Goedemiddag en welkom bij het duel tussen NEC en Vitesse. Mijn naam is Joep van Run en ik zal vandaag verslag doen van de wedstrijd in het Goffertstadion. Aftrap van de derby in Nijmegen is om half één. Onder de knop 'opstelling' zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden.
De wedstrijd tussen de Nijmegenaren en Arnhemmers belooft op voorhand een hete wedstrijd te worden. De wedstrijd tussen NEC en Vitesse is namelijk een treffen tussen de ploeg met de meeste- en minste verliespunten. Voor de thuisploeg is het een opsteker dat aanvoerder Ryan Koolwijk weer fit is. De linkspoot begint direct weer in de basisopstelling en kijkt uit naar de wedstrijd, vertelt hij tegenover Omroep Gelderland. “Ik heb mijn ploeggenoten verteld dat dit een heel ander soort wedstrijd is dan normaal. Je moet er zeker van genieten, maar het is ook keihard bikkelen en er moet gewonnen worden. Tegen Harkemase Boys zong het publiek al dat Vitesse eraan zou gaan. Het leeft heel erg en dat is mooi.”
Ook bij Vitesse beseft iedereen dat er in het Goffertstadion meer dan drie punten op het spel staan, erkent doelman Piet Velthuizen: “Het wordt, denk ik, een heet potje. Met veel strijd', aldus Velthuizen. 'De derby is belangrijk voor de supporters en voor ons om de aansluiting met de top te houden. Ik denk dat wij gaan winnen.”
NEC-trainer Anton Janssen heeft afgezien van de terugkeer van Koolwijk geen verrassingen in petto. Zijn collega Peter Bosz wilde in aanloop naar de derby weinig kwijt over zijn opstelling, maar houdt eveneens vast aan de vertrouwde namen.