Go Ahead Eagles Zaterdag, 19. Oktober 2013
18:45 uur
Feyenoord
2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Stefan de Vrij 17. / Schot met rechts  (Jordy Clasie)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mawouna Amevor 48. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Lex Immers 63. / Schot met rechts
2 : 2 Torinfos in de Ticker Marnix Kolder 89. / dir. vrije trap

90'
Het is afgelopen in Deventer! Na een zinderende slotfase krijgt Go Ahead Eagles dan toch een punt. Marnix Kolder en Mawouna Amevor scoorden voor de uitploeg, Stefan de Vrij en Lex Immers waren trefzeker voor Feyenoord.
90'
89'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 2:2 door Marnix Kolder
Ja dat kan de thuisploeg! Dan volgt er toch nog een gelijkspel omdat Marnix Kolder een vrije trap hard raak schiet in de 89e minuut! De spits legt van een kleine twintig meter aan, raakt de bal goed en ziet de bal in de linkerhoek vliegen. De paal wordt ook nog geraakt, maar het maakt Go Ahead Eagles niet uit. Zij pakken een punt tegen Feyenoord!
88'
Gele kaart voor Tonny Vilhena (Feyenoord)
Tonny Vilhena met een vrij domme overtreding op de rand van het strafschopgebied. Het kost de middenvelder geel, maar kan Go Ahead Eagles profiteren?
85'
Overigens zijn de statistieken qua corners wel duidelijk: Go Ahead Eagles mocht er twee nemen, Feyenoord maar liefst dertien.
84'
De wedstrijd is door alle wissels een beetje aan het doodbloeden. De fans in Deventer weten wel hoe het zit. "Alles of niets", wordt er gescandeerd. Go Ahead Eagles heeft nog ruim vijf minuten om iets te doen aan de 1-2 stand.
83'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Omar Kavak
83'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jarchinio Antonia
81'
Gele kaart voor Sjoerd Overgoor (Go Ahead Eagles)
Oei, daar komen Sjoerd Overgoor en Go Ahead Eagles goed weg. Samuel Armenteros is een beetje aan het dollen rond de middenlijn en Overgoor grijpt vervolgens hardhandig in om de bal te veroveren. De middenvelder deelt een schop uit die ook beoordeeld kan worden als gemeen spel. Het blijft bij een gele kaart.
79'
Ook Feyenoord wisselt nu. Tien minuten voor tijd vervangt Ruben Schaken zijn collega op de flank Jean-Paul Boëtius. De jongeling kreeg de beste en meeste kansen van de wedstrijd, maar scoorde niet.
79'
Wissel in bij Feyenoord -> Ruben Schaken
79'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
77'
Tijd voor wat aanvallende wissels bij Go Ahead Eagles. Xander Houtkoop en Jeffrey Rijsdijk vervangen Joey Godee en Erik Falkenburg.
77'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
77'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Erik Falkenburg
76'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Xander Houtkoop
76'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Joey Godee
73'
Go Ahead Eagles moet knokken voor wat ruimte rond het strafschopgebied. De ploeg kan dit wel, maar komt er niet lekker door. Feyenoord blijft loeren om de score uit te breiden. Met nog vijftien minuten op de klok kan het nog elke kant op in Deventer, maar Feyenoord heeft de beste papieren.
69'
Door de voorsprong van Feyenoord zijn de Rotterdammers op dit moment virtueel koploper in de Eredivisie. Ze zijn echter nog wel afhankelijk van de puntenverdeling bij FC Twente - Ajax, later op de avond.
66'
Feyenoord maakt het zichzelf wel lastig zeg! Samuel Armenteros profiteert van een wegglijdende Mawouna Amevor en staat opeens één op één met Eloy Room. Armenteros probeert de bal tussen de benen van Room te schuiven, maar de goalie heeft dit door en kan de bal met zijn voeten wegtikken.
63'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:2 door Lex Immers
Je gunt het Go Ahead Eagles opeens, maar Feyenoord countert de thuisploeg naar de realiteit. Miquel Nelom krijgt op links een prachtige pass van Bruno Martins Indi. Nelom zet laag en hard voor richting Graziano Pellè, die de bal op doel krijgt. Eloy Room kan nog redding brengen, maar heeft geen antwoord op Lex Immers, die de rebound inschiet.
60'
De sfeer is weer terug in Deventer! Overigens zijn de thuissupporters van Go Ahead Eagles altijd wel aanwezig, maar bij een 1-1 tegen Feyenoord hoor je iedereen in de Adelaarshorst. Nog een half uur te gaan in het oosten van het land.
57'
Wat zit er een groot verschil tussen de spelopvatting van Feyenoord in de eerste helft en in de tweede helft. De Rotterdammers staan met de rug tegen de muur en komen er niet meer uit. Mawouna Amevor scoorde drie minuten na de rust al de gelijkmaker en Marnix Kolder kon daar al bijna heel snel zelfs 2-1 van maken.
53'
Tjonge, Marnix Kolder zet Go Ahead Eagles bijna op 2-1. De spits mag aannemen rond de penaltystip en kan met rechts hard uithalen. Erwin Mulder ziet het schot echter recht op zich afvliegen en kan zo redden.
50'
Gele kaart voor Bart Vriends (Go Ahead Eagles)
48'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:1 door Mawouna Amevor
Wat een ongelooflijk doelpunt van Go Ahead Eagles! De thuisploeg komt voor het eerst echt bij het doel van Feyenoord, maar is wel meteen trefzeker. Mawouna Amevor begint aan de linkerkant aan een rush, loopt parallel aan het strafschopgebied en wordt door niemand gehinderd. De verdediger haalt hard uit met rechts en vindt de korte hoek achter Erwin Mulder.
46'
Go Ahead Eagles heeft niet gewisseld en dit betekent dat Marnix Kolder ook gewoon in de tweede helft meespeelt. De spits werd in een kopduel geraakt onder het oog en had daar een flinke wond, maar Kolder is dus opgelapt. Ook Feyenoord heeft niet gewisseld.
46'
45'
Feyenoord is oppermachtig in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Het is dat Jean-Paul Boëtius zijn vizier niet op scherp heeft staan, maar anders staat het gewoon 0-3 of 0-4 in de Adelaarshorst. De score blijft nu bij 0-1. Stefan de Vrij kon een corner bij de tweede paal aannemen en met rechts inschieten.
45'
43'
Een heftige botsing tussen Tonny Vilhena en Marnix Kolder. Beide spelers komen met de hoofden tegen elkaar aan. Vilhena heeft niet veel last, maar Kolder werd precies onder de oogkas geraakt en heeft daar een flinke scheur zitten. Het bloed stroomt uit de wond - zoals dat bij een hoofdwond altijd het geval is - maar het is niet zeker of Kolder ver kan spelen.
41'
Gele kaart voor Xandro Schenk (Go Ahead Eagles)
Ook de tweede gele kaart van de wedstrijd is voor Go Ahead Eagles. Xandro Schenk verdedigt Tonny Vilhena, maar geeft hierbij een corner weg. Schenk vindt het geen corner, maar de scheidsrechter geeft deze toch. Een boze Schenk krijgt vervolgens een gele kaart.
38'
De vooruitzichten voor Go Ahead Eagles zijn niet heel positief. De ploeg kreeg in totaal 21 doelpunten tegen, maar liefst 17 van die 21 tegendoelpunten vielen in de tweede helft.
35'
Go Ahead Eagles komt de laatste minuten wat meer over de middenlijn heen. Dat is al een hele overwinning voor de thuisploeg, want Go Ahead Eagles stond bijna de volledige 35 minuten onder druk van Feyenoord.
32'
Het is inmiddels ontzettend hard gaan regenen in Deventer. Dit zal het spel niet ten goede komen. Vooral Go Ahead Eagles had al moeite met de passing en dat zal op een slechter veld zeker niet beter gaan worden.
30'
Go Ahead Eagles heeft het heel erg lastig met de ruimte achter de eigen defensie. Feyenoord profiteert veelvuldig met goedgeplaatste steekballen, maar optimaal profiteren kun je het niet noemen. De stand blijft 0-1 door een doelpunt in de zeventiende minuut van Stefan de Vrij.
27'
Driemaal is geen scheepsrecht voor Jean-Paul Boëtius!
De aanvaller van Feyenoord is nu al drie keer weggestuurd door een ploeggenoot, kwam elke keer één op één met doelman Eloy Room, maar hij verschijnt nog niet op het scorebord. Boëtius blijft de derde keer kalm en schuift de bal richting de lange hoek, maar de linksbuiten raakt de paal.
24'
Het is akelig stil geworden in de Adelaarshorst. Feyenoord op 0-0 houden is één ding, maar een 0-1 achterstand wegwerken is andere koek. Toch is het niet onmogelijk, want met een doelsaldo van 21 voor en 15 tegen is het duidelijk dat de verdediging van Feyenoord lang niet altijd solide is.
20'
Samuel Armenteros met een knappe actie. De rechtsbuiten poort Mawouna Amevor in de hoek van het strafschopgebied en kan met links de lange hoek opzoeken. Armenteros plaatst niet goed genoeg en schiet ook niet hard genoeg om het Eloy Room moeilijk te maken.
17'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Stefan de Vrij
Feyenoord komt na een kwartier spelen terecht op voorsprong. De Rotterdammers kregen al wat kansen, maar Stefan de Vrij schiet als verdediger de 0-1 tegen de touwen. De Vrij kan na een corner aannemen bij de tweede paal, als Joey Godee onder de bal doorgaat. Hij neemt de bal iets mee en schiet vervolgens met rechts tegendraads in. 0-1 voor Feyenoord in de 17e minuut.
16'
Go Ahead Eagles won in 56 wedstrijden 6 keer van Feyenoord. De Rotterdammers trokken 33 keer aan het langste eind en 17 keer werd er gelijkgespeeld. De 6 overwinningen van de Eagles werden allemaal in eigen huis behaald.
12'
Wat lost Jean-Paul Boëtius dat toch knullig op! Samuel Armenteros bereikt de linksbuiten met een mooie steekbal, waardoor Boëtius vrij op doelman Eloy Room af kan. De aanvaller van Feyenoord is in de volle sprint, maar neemt de bal vervolgens verkeerd aan. Hierdoor kunnen Bart Vriends, Xandro Schenk en Room het samen oplossen en de bal wegwerken.
11'
Go Ahead Eagles is pas na tien minuten voor het eerst gevaarlijk. Sjoerd Overgoor heeft duidelijk naar het Nederlands elftal gekeken, want hij probeert net als Arjen Robben tegen Turkije een vrije trap in de lange hoek te krullen. De bal is echter te lang onderweg, waardoor Erwin Mulder de bal rustig kan oppakken.
8'
Go Ahead Eagles is in thuisduels nog ongeslagen. De ploeg uit Deventer won twee keer in de eigen Adelaarshorst en speelde ook twee keer gelijk. Voorlopig staat de ploeg wel onder druk van Feyenoord.
5'
Zoals eigenlijk elke wedstrijd wordt Graziano Pellè snel gezocht. De Italiaan is topscorer van de Rotterdammers en neemt de helft van Feyenoord's productie voor zijn rekening. Pellè is voorlopig nog niet aan de bal gekomen.
2'
Gele kaart voor Joey Godee (Go Ahead Eagles)
Geen lekker begin voor Joey Godee. De aanvaller pakt al vroeg in de wedstrijd een gele kaart nadat hij Lex Immers in de hoek van het veld neerlegt. Godee staat tegenover Daryl Janmaat en moet zijn aanvalsdrang binnen de perken houden. Met een gele kaart op zak wordt dit zeker moeilijker.
2'
De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Feyenoord is begonnen. Welke ploeg pakt de drie punten vanavond?
1'
In 1996 werd Go Ahead Eagles – Feyenoord voor het laatst gespeeld. Om dat in een juiste context te plaatsen: Ronald Koeman, Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel speelden toen nog in het shirt van Feyenoord. De oud-voetballers zitten nu op de bank bij de Rotterdammers en treffen in speelronde tien Go Ahead Eagles.

De thuisploeg staat voorafgaande aan deze speelronde op een prima elfde plek in de Eredivisie. De promovendus behaalde uit negen wedstrijden twaalf punten en heeft een negatief doelsaldo van zeven. Zeven is ook het aantal punten dat Go Ahead Eagles nodig heeft om aan kop te komen in de Nederlandse competitie. Het geeft maar aan dat het in de Eredivisie ontzettend dicht bij elkaar ligt. Tegen Feyenoord mist Go Ahead Eagles Deniz Türüc. De middenvelder ligt ziek op bed met een griepje.

Feyenoord draait weer ouderwets mee in de top van de Eredivisie. De ploeg staat vierde met zestien punten en duldt alleen PSV, Ajax en FC Twente voor zich. De twee laatstgenoemde ploegen spelen later op de avond tegen elkaar en daar kan Feyenoord dus van profiteren. Het kan daarbij wellicht voor het eerst gebruikmaken van Otman Bakkal. De middenvelder kwam transfervrij over van Dinamo Moskou en is voor het eerst fit genoeg bevonden om deel uit te maken van de wedstrijdselectie.

Feyenoord kan bij winst tijdelijk de koppositie overnemen in de Eredivisie. Go Ahead Eagles kan zichzelf definitief in het zogenaamde linkerrijtje voetballen. Er is dus genoeg spanning in Deventer vanavond!