1 : 0 Torinfos in de Ticker Rémy Amieux 47. / Schot met links  (Romeo Castelen)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Krisztián Németh 53.  (Guus Hupperts)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Frank Demouge 84. / Kopbal  (Marc Höcher)

90'
Einde wedstrijd Het is afgelopen in Waalwijk! De thuisploeg heeft gevochten voor wat het waard is, maar de drie punten gaan mee naar Kerkrade. Vroeg in de tweede helft kwam RKC Waalwijk op voorsprong door een doelpunt van Amieux. Deze voorsprong werd echter al snel teniet gedaan, doordat Németh de gelijkmaker maakte. De matchwinner werd invaller Demouge, die raak kopte na een voorzet van Höcher: 1-2.
90'
Kurto zorgt ervoor dat Roda JC drie punten mee naar Kerkrade neemt! Met een lage vrije trap langs de muur maakt Castelen het Kurto zeer lastig. De Roda JC-doelman krijgt de bal niet helemaal lekker weg en Schet lijkt de rebound er in te kunnen schieten. De doelman is echter niet van plan een tweede keer te worden gepasseerd en gooit zich met gevaar voor eigen leven voor de bal. Met succes, want ook de poging van Schet levert RKC Waalwijk geen doelpunt op.
90'
In de allerlaatste minuut van de extra tijd krijgt RKC Waalwijk op de rand van het strafschopgebied een vrije trap! Dit is de laatste mogelijkheid voor de thuisploeg.
90'
Geel-rode kaart voor Frank van Mosselveld (RKC Waalwijk)
Van Mosselveld wordt vlak voor tijd door Gözübüyük van het veld gestuurd. In het strafschopgebied maakt de invaller een overduidelijke schwalbe, waarvoor de scheidsrechter een meer dan terechte tweede gele kaart geeft.
90'
Met een ietwat onverwachte volley dwingt Joachim Kurto tot een redding. RKC Waalwijk houdt er wel een hoekschop aan over.
88'
We naderen het einde van de wedstrijd. RKC Waalwijk heeft met Peltzer en Schet twee frisse, aanvallende krachten ingebracht. Er zijn nog een paar minuten voor de Waalwijkers om de gelijkmaker te forceren.
86'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Jos Peltzer
86'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Kenny Van Hoevelen
85'
Gele kaart voor Frank Demouge (Roda JC Kerkrade)
84'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:2 door Frank Demouge
Even leek het erop dat RKC Waalwijk wat meer grip over de wedstrijd kreeg, maar het is Roda JC dat vijf minuten voor tijd op 1-2 komt. De Kerkraders krijgen een corner, die kort op Höcher wordt genomen. De invaller geeft de bal hoog voor en de andere invaller, Demouge, kopt de bal binnen.
83'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Damiano Schet
83'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Kenny Anderson
82'
Amieux maakt bijna zijn tweede van de avond. Castelen legt de bal bij de vrije trap terug op de linksback, die venijnig uithaalt. Vlak voordat de bal Kurto bereikt, stuitert de bal nog een keer en omdat het veld glad is schiet de bal door. De Pool weet de bal echter, zij het met wat geluk, uit het doel te houden. RKC Waalwijk houdt er wel een corner aan over.
81'
Op dertig meter van het doel krijgt RKC Waalwijk een vrije trap. Weer zijn het Castelen en Amieux die achter de bal gaan staan.
79'
Daar had Joachim de 2-1 moeten maken! Door het midden stoomt Castelen op, die bijna niet bij te houden is voor de verdedigers van Roda JC. Iedereen verwacht dat hij Anderson inspeelt, maar de buitenspeler besluit met buitenkant rechts de bal naar Joachim te spelen, die in het strafschopgebied voor doelman Kurto staat. De Luxemburger laat de bal naar zijn rechtervoet rollen en haalt uit, maar Kurto is heel snel uitgekomen en voorkomt de 2-1.
77'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
77'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Guus Hupperts
77'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Frank Demouge
77'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Krisztián Németh
76'
Roda JC verdiend gezien het spelbeeld de overwinning. De Kerkraders hebben in de tweede helft bijna 75% balbezit en voetballen aardig, maar een tweede doelpunt blijft vooralsnog uit.
74'
Gele kaart voor Krisztián Németh (Roda JC Kerkrade)
Gözübüyük kreeg na de handsbal van Apau flink wat gezeur te horen en nu is hij het zat. Het incident is al een tijdje geleden, maar Németh is nog niet uitgeraasd. Daarvoor krijgt de maker van het Roda JC-doelpunt een gele kaart.
72'
Als Castelen iets zorgvuldiger was geweest, had hij hier zomaar de 2-1 kunnen maken. In het strafschopgebied krijgt de buitenspeler een halfhoge bal en besluit hij uit te halen, maar hij raakt de bal niet goed. Kans verkeken.
70'
De vrije trap van Fledderus wordt in de muur tegen de hand van Apau geschoten, maar Gözübüyük ziet er geen penalty in.
69'
Gele kaart voor Frank van Mosselveld (RKC Waalwijk)
Voor een overtreding op Pluim, krijgt Van Mosselveld een gele kaart. Roda JC houdt er een vrije trap op twintig meter van het doel aan over.
68'
Een combinatie tussen Kali en Donald levert de eerstgenoemde een goede schietmogelijkheid op. Het schot van Kali is niet slecht, maar eindigt een metertje naast het doel van Seda.
65'
Beide ploegen zijn op jacht naar een doelpunt. Roda JC speelt wat beter dan RKC Waalwijk, dat in aanvallend opzicht niet erg creatief is. De Waalwijkers hebben vijf wedstrijden op rij verloren, dus een punt zou een einde aan die reeks maken.
62'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Frank van Mosselveld
62'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Jonas Ivens
61'
De wedstrijd lijkt er voor Ivens op te zitten. De RKC'er kreeg in een duel met Donald een elleboog in het gezicht en bloedt veel.
60'
Het doelpunt van Németh is alweer zijn vijfde van het seizoen. Hiermee staat hij op de derde plaats op de topscorerslijst in de Eredivisie, samen met Sigthórsson, Jóhansson en Tadic.
58'
We zijn absoluut aanbeland in de leukste fase van de wedstrijd. Doelpunten, kansen over en weer, kaarten.. er valt genoeg te beleven in het Mandemakers Stadion!
55'
Gele kaart voor Mitch Apau (RKC Waalwijk)
Gözübüyük geeft Apau een gele kaart, omdat de verdediger te hard doorgaat op Fledderus.
54'
Dat had de 2-1 moeten zijn! In het strafschopgebied ontvangt Donald de bal en krijgt hij alle tijd om de bal terug te leggen op Pluim. De middenvelder haalt hard door het midden uit, waarop Seda ternauwernood redding kan brengen.
53'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Krisztián Németh
Snel na de 1-0 achterstand maakt Roda JC gelijk. Met een goede steekpass bereikt Luijckx Hupperts, die op zijn beurt met een kaats Németh inspeelt. Het centrale duo van RKC Waalwijk staat blijkbaar te slapen, want de Hongaar kan helemaal vrij doorlopen op Seda. Als een echte spits omspeelt Németh de doelman van RKC Waalwijk en schiet hij de 1-1 binnen.
49'
Het lukt Roda JC bijna om direct te antwoorden op het doelpunt. Een voorzet van de linkerkant vliegt langs alles en iedereen en komt uiteindelijk bij rechtsback Dijkhuizen terecht. Met een kiezelhard schot probeert hij de bal in de korte hoek te schieten, maar de bal eindigt naast het doel.
47'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 1:0 door Rémy Amieux
De vrije trap wordt genomen door Castelen, die met een rollertje de bal klaarlegt voor Amieux. De linksback haalt uit en doordat de bal het been van Fledderus raakt, vliegt de bal over Kurto de linkerkruising in.
46'
Gele kaart voor Kees Luijckx (Roda JC Kerkrade)
In de eerste helft hield Gözübüyük de kaarten op zoek, maar nu kan hij niets anders dan Luijckx een gele kaart te geven. De verdediger haalt op de rand van het strafschopgebied Castelen onderuit en ziet dat bestraft worden.
46'
45'
Einde eerste helft Het is rust in het Mandemakers Stadion. Met een brilstand gaan RKC Waalwijk en Roda JC de rust in. Beide ploegen kregen een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar het ontbrak zowel RKC als Roda aan effectiviteit. Németh en Anderson kregen de grootste kansen van de wedstrijd, maar hun inzetten werd gekeerd door de doelman van de tegenstander.
44'
Vlak voor rust krijgt Roda JC weer een goede mogelijkheid. Met de lange bal wordt Hupperts bereikt, die met een uiterste poging de bal naar Németh speelt. De spits neemt aan, draait naar zijn rechterbeen en haalt uit, maar de bal wordt geblokt door Amieux.
41'
Daar heeft RKC Waalwijk heel veel geluk! Kali stoomt door de as van het veld op en heeft een flinke pegel in huis. Seda weet met zijn handen de bal te raken, maar werkt de bal niet goed weg naar de zijkant. Via de buitenkant van de paal stuitert de bal over de achterlijn.
39'
Langzaam maar zeker gaan we richting de theepauze. Het duel kende rond de tiende minuut een interessante periode, maar daarna zakte het niveau en de amusementswaarde van het duel wat in.
35'
Voorlopig houdt scheidsrechter Gözzübüyük de kaarten op zak. Er zijn al een paar overtredingen geweest waarvoor een gele kaart gegeven had kunnen worden, maar er wordt over het algemeen vrij sportief gespeeld. Dat de scheidsrechter dan niet meteen met kaarten begint te strooien, is te prijzen.
33'
Het regent inmiddels heel hard in Waalwijk. De spelers zijn kletsnat en het veld is heel glad geworden. Dat kan natuurlijk de wedstrijd beïnvloeden.
31'
En daar is de volgende kans voor Joachim! Met een stift bereikt Jungschläger de Luxemburgse spits, die met een keiharde volley de bal richting doel schiet. Kurto staat goed opgesteld en bokst de bal weg.
30'
Eindelijk krijgt RKC Waalwijk de tweede kans van de wedstrijd. Aan de rechterkant stoomt Apau op en geeft hij een prima voorzet op Joachim. De Luxemburger raakt de bal meer met zijn schouder dan met zijn hoofd, waardoor de bal het doel niet bereikt.
26'
Roda JC heeft meer veldoverwicht dan RKC Waalwijk. De thuisploeg laat zich inzakken tot op de eigen helft en laat het initiatief over aan de gasten. Of dit strijdplan zal werken, moet blijken. Het verhoogt in ieder geval niet de amusementswaarde.
25'
Het Mandemakers Stadion is aardig gevuld. Het uitvak zit niet helemaal vol, maar er zijn wel 250 Roda JC-supporters meegereisd naar Waalwijk.
22'
Op de linksback bij Roda JC speelt Van Peppen. Vorig seizoen speelde hij nog voor RKC Waalwijk en de overstap naar Kerkrade is in Waalwijk niet in goede aarde gevallen. Iedere keer dat Van Peppen de bal krijgt, wordt hij uitgefloten door het thuispubliek.
20'
Op een kleine dertig meter van het doel krijgt RKC Waalwijk wordt op Joachim een overtreding, waarna Amieux zich meldt voor de vrije trap. De linksback van RKC Waalwijk doet lijken alsof hij geweldig gaat uithalen, maar het schot dat hij aflevert is waardeloos en vliegt huizenhoog over het Roda JC-doel.
17'
Na een vrij hectieke periode is de rust in het spel wedergekeerd. Beide ploegen hebben al een goede mogelijkheid gehad om te scoren. Met name de kans van Anderson was levensgroot, maar het lukte hem niet om de bal in het doel te krijgen.
13'
Met een laag schot van twintig meter probeert Pluim te scoren, maar Seda weet de inzet met redelijk veel gemak te pakken.
10'
Het regent kansen! Ditmaal is het de beurt aan RKC Waalwijk. Via een één-twee krijgt Anderson de bal van Joachim terug en krijgt hij één op één met Kurto alle tijd en ruimte om te scoren. De Schots jeugdinternational weet echter de kans te verprutsen door de bal niet in een hoek, maar recht door het midden te schieten.
8'
En nu raakt Roda JC de lat! Uit een corner kopt Hupperts ongevaarlijk in, maar omdat Apau de kopbal raakt, wordt het toch gevaarlijk. Tot zijn opluchting ziet de verdediger van RKC Waalwijk dat de bal niet in het doel, maar op de lat belandt. Dit is de tweede keer in zeer korte tijd dat Roda JC dicht bij een doelpunt was.
7'
Dat was bijna de 0-1! Met een prachtige voorzet van de linkerkant bereikt Van Peppen Németh. De Hongaarse spits neemt de bal direct uit de lucht en schiet de bal tegen de vlug uitgekomen Seda aan.
5'
Beide ploegen beginnen het duel afwachtend. Zowel RKC Waalwijk als Roda JC gunt de tegenstander balbezit op eigen helft.
3'
Met een knappe steekbal stuurt Kali Németh richting het doel, maar de Hongaar wordt wegens buitenspel teruggefloten.
1'
Roda JC heeft afgetrapt in het Mandemakers Stadion. We zijn begonnen!
1'
Hallo en welkom bij het live verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - Roda JC! Ik ben Vincent Houttuin en zal jou gedurende het duel zo goed mogelijk op de hoogte houden van de gebeurtenissen. Onder het kopje 'Wedstrijddetails' kan je zien welke 22 spelers om 18:45 aan de aftrap zullen staan!

Na een break van twee weken wordt er dit weekend weer competitievoetbal gespeeld. Vanavond zal in het Mandemakers Stadion de Eredivisie hervat worden met het duel tussen RKC Waalwijk en Roda JC. De twee ploegen hebben lang de tijd gehad om zich voor te bereiden op dit duel, en dat zal met name RKC Waalwijk goed zijn uitgekomen.

De Waalwijkers hebben een stroeve competitiestart achter de rug: uit negen duels werden slechts vijf punten gehaald. De ploeg van Erwin Koeman staat daarmee op de zeventiende plaats in de Eredivisie, wat een ondermaatse prestatie is voor RKC Waalwijk.

Vanavond zal trainer Erwin Koeman niet op de bank zitten bij RKC Waalwijk. Koeman is een wedstrijd geschorst omdat hij zich negatief uitliet over de leiding na de wedstrijd PSV - RKC Waalwijk. De trainer was woest op scheidsrechter Ed Janssen, die Sander Duits een tweede gele kaart gaf wegens tijdrekken.

Roda JC staat net zoals RKC Waalwijk in het rechterrijtje, maar heeft vijf punten meer. De Kerkraders speelden hun laatste drie wedstrijden gelijk en snakken naar een overwinning. Deze week oefende Roda JC tegen Standard Luik. De wedstrijd werd met 2-1 door de Belgen gewonnen.

De laatste competitiewedstrijd die Roda JC speelde, eindigde de ploeg met slechts negen spelers, maar behaalde het wel één punt. In het uitduel tegen PEC Zwolle werd er niet gescoord, maar vielen er wel twee rode kaarten. Roly Bonevacia kreeg na iets meer dan twintig minuten spelen een rode kaart, Frank Demouge werd vlak voor tijd van het veld gestuurd. Zijn rode kaart werd later door de KNVB geseponeerd.