0 : 1 Torinfos in de Ticker Siem de Jong 26. / Kopbal  (Nicolai Boilesen)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Nicolai Boilesen 28.  (Kolbeinn Sigþórsson)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Siem de Jong 72. / Schot met rechts  (Lasse Schöne)

90'
Einde wedstrijd Het is afgelopen in De Goffert. Ajax boekt een verdiende overwinning op NEC, dat niet de kwaliteiten had om het de Amsterdammers moeilijk te maken. Voor rust scoorden de bezoekers twee keer en na rust kwam er nog eentje bij: De Jong rondde een knappe Ajax-aanval af en maakte zijn tweede van de middag.
90'
Leiwakabessy schiet de bal op de lat! In de allerlaatste minuut van de wedstrijd komt NEC nog bijna tot scoren. Leiwakabessy schiet van twintig meter en via Serero eindigt de bal op de lat. Cillessen had de inzet van de linksback nooit meer kunnen keren, want hij stond op het verkeerde been.
90'
De extra tijd bedraagt twee minuten.
90'
In de laatste minuut van de officiële speeltijd komt invaller Poulsen tot een schot, maar zijn pegel wordt gekeerd door Johnsson.
90'
Gele kaart voor Marcel Stutter (NEC Nijmegen)
De invaller begaat een overtreding, maar Ajax krijgt voordeel van Kuipers. Op het moment dat het spel stilligt, trekt de scheidsrechter alsnog een gele kaart voor Stutter.
87'
De ploeg van Frank de Boer gaat dit weekend zeer goede zaken doen. FC Twente speelde eerder vandaag gelijk tegen FC Twente en ook concurrent PSV lijkt vandaag punten te gaan verliezen. De Eindhovenaren staat in Breda met 2-1 achter.
84'
Wissel in bij AFC Ajax -> Danny Hoesen
84'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Siem de Jong
84'
Daar komt Cmovs goed weg. De verdediger van NEC lijkt de doorgebroken Klaassen onderuit te halen, maar scheidsrechter Kuipers ziet er geen overtreding in.
80'
De invallers bij NEC willen nog een eretreffer maken, maar de verdediging en het middenveld van de Nijmegenaren lijkt de schade te willen beperken. Daardoor wordt er druk gezet op de verdedigers van Ajax, maar krijgt het middenveld alle tijd en ruimte om de bal aan te nemen en het spel weer te verdelen.
77'
Ajax is niet van plan om de wedstrijd uit te spelen gaat op zoek naar de 0-4. Als De Jong nog een keer scoort, maakt hij vandaag een hattrick.
74'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Marcel Stutter
74'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Ryan Koolwijk
73'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Christoph Hemlein
73'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Michael Higdon
72'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:3 door Siem de Jong
Een paar minuten trof De Jong de lat, maar dit keer mikt de Ajax-aanvoerder de bal onder de lat en tussen de palen. Via Veltman en Serero komt de bal bij Schöne terecht. De Deen legt de bal terug op De Jong, die vanaf zestien meter de bal hard in de korte hoek schiet: 0-3.
69'
De Jong kopt op de lat! Via veel schijven komt de bal uiteindelijk bij Klaassen terecht, die op de rechtsbuiten veel tijd krijgt om de bal voor te geven. De jonge Ajacied geeft de bal voor richting de tweede paal, waar De Jong komt inlopen. De aanvoerder van Ajax lijkt met een tegendraadse kopbal voor de tweede keer vanmiddag te scoren, maar hij ziet zijn inzet op de lat belanden.
68'
De eerste minuten na rust waren voor de thuisploeg, maar Ajax heeft de controle over de wedstrijd weer helemaal terug.
66'
Gele kaart voor Jeffrey Leiwakabessy (NEC Nijmegen)
Een paar minuten werd de linksback van NEC nog gespaard na een tackle op de benen van Van Rhijn, maar ditmaal krijgt Leiwakabessy wel een gele kaart na een overtreding op Klaassen.
65'
Wissel in bij AFC Ajax -> Viktor Fischer
65'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
64'
De volgende Deen, Fischer, staat aan de zijlijn klaar om in te vallen.
61'
Na een goede aanval krijgt Ajax via De Jong de eerste kans van de tweede helft. Aan de rechterkant breekt Van Rhijn door, die de bal teruglegt op de aanvoerder van de Amsterdammers. De Jong neemt de bal met zijn rug naar de goal aan en schiet uit de draai, maar zijn inzet vliegt via een NEC'er het strafschopgebied weer uit.
58'
Gele kaart voor Michael Higdon (NEC Nijmegen)
De spits van NEC is erg vervelend vandaag en maakt een lompe overtreding op Sightorsson. Higdon lijkt er zonder kaart vanaf te komen, maar omdat de Engelsman te heftig protesteert bij scheidsrechter Kuipers, krijgt hij alsnog een gele kaart.
55'
De eerste tien minuten van de tweede helft zijn voor NEC. Ajax wordt teruggedrongen en heeft de lijn van de eerste helft in het tweede bedrijf niet doorgetrokken.
52'
Twee keer achter elkaar wordt een gevaarlijk schot van NEC geblokt door een Ajacied. Eerst is het Koolwijk die na goed terugleggen van Higdon zijn schot aangeraakt ziet worden. Uit de hoekschop die daaruit volgt krijgt Cmovs van dichtbij een goede schotkans, maar ook zijn inzet gaat via een Ajax-been naast.
50'
Wissel in bij AFC Ajax -> Christian Poulsen
50'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Daley Blind
48'
NEC begint de tweede helft met aanvallende intenties. Ajax wordt vroeg onder druk gezet en er wordt korter op de man verdedigd.
46'
NEC-trainer Janssen voert een aanvallende wissel door. De ongelukkig spelende Breuer moet het veld ruimen voor het Iraans talent Jahanbakhsh.
46'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Alireza Jahanbakhsh
46'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Michel Breuer
46'
45'
Einde eerste helft We gaan rusten met een 0-2 voorsprong van Ajax, maar eigenlijk had het 0-3 moeten zijn. Na iets meer dan 25 minuten spelen kwamen de Ajacieden door een doelpunt van aanvoerder De Jong op voorsprong. Niet veel later verdubbelde Boilesen, die de aangever was bij 0-1, de score. Vlak voor rust had het ook 0-3 moeten zijn, maar het lukte Sightorsson niet om voor een leeg doel te scoren.
45'
Wat een blunder van Sightorsson! De IJslander wordt door een fantastische pass van Blind gelanceerd en komt oog in oog met doelman Johnsson. Sigthorsson is op snelheid en speelt de keeper voorbij, maar het lukt hem niet om voor een leeg doel de bal tegen de touwen te werken. Dat had natuurlijk de 0-3 en dus de beslissing in de wedstrijd moeten zijn.
44'
Een schot van Cmovs vliegt nét niet het stadion uit. Na een vrije trap van NEC lukt het Ajax niet goed om de bal weg te werken en uiteindelijk komt de bal bij Cmovs terecht, die van een meter of dertig uithaalt.
41'
We naderen het einde van de eerste helft. Even leek het erop dat Ajax ook snel de 0-3 zou maken, maar NEC heeft zich in de laatste 10 minuten enigszins herstelt.
39'
Het speltempo ligt hoog bij Ajax. De overwinning op Celtic heeft de Amsterdammers goed te hebben gedaan. De Ajacieden hebben veel zelfvertrouwen, wat te merken is aan de manier van spelen.
35'
De ploeg van Frank de Boer is heer en meester in De Goffert. NEC komt er niet aan te pas en moet ervoor waken dat de Amsterdammers voor rust niet nog meer doelpunten maken.
33'
En daar is de volgende kans voor Ajax. De Jong is het eindstation na een goede Ajax-aanval, maar uit balans moet de spits uithalen. De aanvoerder maakt het niet erger voor NEC en schiet de bal meters naast en over het doel van Johnsson.
31'
Dat was bijna de 0-3! Ajax krijgt rechts van het strafschopgebied een vrije trap na een overtreding op Blind. Het is Schöne die achter de bal gaat staan en de bal goed voorgeeft. Klaassen is degene die de bal op zijn hoofd krijgt, maar het lukt hem niet om doel te treffen.
31'
NEC lijkt van slag door de twee Ajax-treffers. De Amsterdammers willen profiteren van de onrust bij NEC en gaan op zoek naar het derde doelpunt.
28'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:2 door Nicolai Boilesen
En twee minuten later is het meteen 0-2! Ditmaal is het de aangever van de 0-1 die het laatste zetje geeft. In het strafschopgebied speelt Schöne de bal op Sightorsson, die na een onverwachte aanname de bal net niet in de goal kan tikken. Boilesen komt echter inlopen bij de tweede paal en schiet de bal, die over de doellijn rolt, binnen.
26'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:1 door Siem de Jong
De Amsterdammers nemen de leiding in Nijmegen! Het is Boilesen die een afgemeten voorzet geeft op De Jong. De Ajax-aanvoerder wordt niet goed gedekt door Breuer en kan vrij voor Johnsson de 0-1 binnen koppen.
25'
Pálsson maakt op een meter van dertig van het NEC-doel een overtreding op Boilesen. De luchtmacht wordt naar voren gestuurd en Blind gaat echter de bal staan.
23'
Ajax wordt dreigender en krijgt via Blind de volgende kans. Na een goede aanval wordt de bal teruggelegd op de verdedigende middenvelder van de Amsterdammers, die de bal naast de lange hoek schuift. Het schot wordt nog wel aangeraakt door een speler van NEC, waardoor de bezoekers een hoekschop krijgen.
20'
Sightorsson schiet na een goede actie voorlangs. De IJslander krijgt aan de linkerkant van het veld de bal en trekt naar binnen. De aanvaller wordt niet kort verdedigd en komt tot een schot, dat hard, maar niet gericht is.
16'
Rieks kan niet profiteren van weer een fout van Denswil! De centrale verdediger van Ajax verspeelt opnieuw de bal in de verdediging en leidt daarmee een veelbelovende aanval van NEC in. Het is Rieks die de bal ontvangt na de fout van Denswil en de Deen kan tot ver komen. Net voordat de aanvallende middenvelder van NEC de zestien bereikt, besluit hij te schieten. Cillessen heeft niet veel moeite met het schot en hoeft zich niet te strekken om de bal te tegen te houden.
15'
Kuipers waarschuwt Higdon, die tot twee keer toe de vervelend het duel met Veltman aangaat.
13'
Breur, die niet bekend staat als grote technicus, geeft met de buitenkant van zijn rechtervoet een heerlijke pass op Rieks. De Deense speler van NEC geeft echter geen goed vervolg aan de briljante ingeving van Breuer en verprutst met zijn aanname de bal.
12'
Bij Ajax spelen twee spelers die een verleden hebben bij NEC: Cillessen en Schöne. De Deen speelde in zijn eerste seizoen bij de Amsterdammers bijna elke wedstrijd, maar is dit jaar niet meer omstreden. Na een korte periode op de bank heeft Schöne echter weer zijn basisplaats heroverd.
10'
Met een nonchalante pass verliest Denswil de bal op een gevaarlijke positie. De tegenaanval van NEC wordt echter onschadelijk gemaakt door Veltman, die de fout van zijn collega met een goede verdedigingsactie kan herstellen.
7'
Dat was bijna de 0-1! Een voorzet wordt slecht weggewerkt door Breuer, die de bal zomaar bij De Jong inlevert. De aanvoerder van Ajax kan in het strafschopgebied de bal met de borst aannemen en vervolgens schieten. De inzet wordt echter gekeerd door Johnsson, die met een goede redding de 0-1 voorkomt.
5'
Het eerste gevaar voor het doel van Cillessen is een feit! Vermijl geeft in de tegenaanval vanaf de rechterkant van het veld een scherpe voorzet richting de vijf meter. De doelman van Ajax is eerder bij de bal dan een speler van NEC, maar kan de bal niet in zijn handen klemmen. Het loopt voor de Amsterdammers met een sisser af, want de bal kan na de redding van Cillessen uit het strafschopgebied worden verwerkt.
4'
Ajax begint de wedstrijd met veel balbezit. De thuisploeg laat de bezoekers uit Amsterdam tot de middellijn opbouwen en zetten daarna druk op de verdediging van Ajax.
1'
De spelers van Ajax hebben afgetrapt. We zijn begonnen!
1'
Hallo en welkom bij het live-verslag van het duel tussen NEC Nijmegen en Ajax. Zal de landskampioen vanmiddag haar eerste uitwedstrijd van het seizoen winnen, of snoept NEC de landskampioen punten af? Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal voor jou verslag doen van deze confrontatie. Onder het kopje 'Wedstrijddetails' vind je de opstellingen van de twee clubs.

Na een moeizame periode pakte Ajax deze week een zeer belangrijke zege in de Champions League tegen Celtic. De Amsterdammers snakken echter ook naar een overwinning in de competitie. Ajax won al drie wedstrijden op rij niet: tegen FC Twente (1-1), RKC Waalwijk (0-0) en Vitesse (0-1). Het team van Frank de Boer kan vandaag in Nijmegen de negatieve reeks doorbreken.

De Nijmegenaren zijn vandaag niet van plan om Ajax de drie punten te laten pakken. NEC begon het seizoen erg zwak, maar komt steeds beter in vorm. De nummer zeventien van de Eredivisie pakte de laatste twee wedstrijden vier belangrijke punten. Eerst werd in eigen huis sc Heerenveen met 2-1 verslagen, de week daarna pakte de ploeg van Anton Janssen zeer knap een punt in de uitwedstrijd tegen FC Twente (2-2).

Ajax-trainer Frank de Boer houdt vast aan de elf spelers die eerder deze week Celtic versloegen. Dat betekent dat de twee talentvolle Denen Fischer en Andersen op de bank plaatsnemen en twee andere Denen, Poulsen en Schöne, wel spelen. Het centrale duo bestaat net zoals de laatste wedstrijden uit Denswil en Veltman. Laatstgenoemde werd na zijn puike wedstrijd in de Champions League door Louis van Gaal opgeroepen voor het Nederlands elftal.

NEC-trainer Anton Janssen wilde deze wedstrijd graag beginnen met dezelfde elf spelers die tegen FC Twente een punt pakten, maar heeft noodgedwongen zijn team op één plaats moeten wijzigen. Centrale verdediger Rens van Eijden is ziek en kan vandaag dus niet spelen. Zijn plaats wordt overgenomen door Pavel Cmovs.

Vorig seizoen wist Ajax in Nijmegen met liefst 1-6 te winnen. Jody Lukoki, die dit jaar aan SC Cambuur wordt verhuurd, opende na een kwartier spelen de score. Christian Eriksen, Tobias Sana en de toen nog niet naar Vitesse vertrokken Theo Janssen zorgden voor rust voor nog eens voor drie doelpunten. In de tweede helft scoorde Ajax nog twee keer. Doelpuntenmakers waren Siem de Jong en nogmaals Sana. De eretreffer van NEC werd gemaakt door Bram Nuytinck, die twee weken na de wedstrijd naar Anderlecht vertrok.