1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jeffrey Bruma 3. / Kopbal  (Stijn Schaars)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Fred Benson 14. / Schot met links  (Giovanni Hiwat)

90'
Geen winnaar bij PSV - PEC Zwolle. In een heel aantrekkelijke tweede helft wordt er niet gescoord. Jeffrey Bruma zette PSV al na drie minuten op voorsprong met een kopbal uit een corner van Stijn Schaars. Fred Benson maakte elf minuten daarna de gelijkmaker uit een voorzet van Giovanni Hiwat.
90'
90'
Het is duidelijk dat PEC Zwolle voor een punt gaat tegen PSV. Vrouwen en kinderen eerst, want elke bal die voor de voeten van een Zwollenaar komt gaat op volle kracht naar voren. Daar staat Furdjel Narsingh om op die bal te lopen, maar hij komt eigenlijk niet in het spel voor.
90'
Nog anderhalve minuut te gaan in Eindhoven. Er kwamen in totaal drie minuten blessuretijd bij en die zijn nu voor de helft verstreken.
90'
Een heerlijke voetballer is die Ryan Thomas toch. Nog maar achttien jaar en toch al een bepaalde bravoure die je verwacht bij een succesvolle voetballer in de Premier League. Hij wordt nu vervangen door Maikel van der Werff en dat betekent voor PEC Zwolle: Oppassen! De verdediger van de Zwolse formatie heeft dit seizoen al twee eigen doelpunten gescoord. Zou Leon ter Wielen hieraan denken?
90'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Maikel van der Werff
90'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Ryan Thomas
88'
Furdjel Narsingh met een harde knal,rakelings langs de paal!
De invaller van PEC Zwolle begint aan een leuke solo. Hij dribbelt van de rechterkant van het veld naar het midden en haalt met links vervolgens hard uit. Przemysław Tytoń kan alleen maar kijken naar de pegel, maar ziet tot zijn opluchting de bal langs de linkerpaal verdwijnen.
87'
En Fred Benson is zo belangrijk geweest in deze editie van de Eredivisie. Door zijn doelpunt in de veertiende minuut is er nu in elke minuut van een wedstrijd (minuut 1 tot 90) gescoord.
85'
Geel-rode kaart voor Fred Benson (PEC Zwolle)
Oh, oh, oh. Wat een domme kaart voor Fred Benson! De spits van PEC Zwolle kreeg al vroeg in de wedstrijd een gele kaart na een harde overtreding, maar maakt het in de 85e minuut wel heel bont. Benson glijdt samen met Joshua Brenet over de achterlijn, waardoor het een doeltrap voor PSV is. In plaats van de bal te laten liggen neemt Benson de bal mee richting de zestien meter, wat door Pieter Vink gezien wordt als tijdrekken. Het gevolg is een tweede gele kaart. PEC Zwolle moet het dus nog even volhouden met tien man.
84'
Nog even een toevalsweetje tussendoor: Leon ter Wielen keepte twee uitwedstrijden voor PEC Zwolle en deze twee wedstrijden eindigden in 1-1. Het gaat in Eindhoven weer deze kant op, met nog ruim vijf minuten op de klok.
82'
Gelukkig voor PEC Zwolle is Zanka te enthousiast bij de corner. Hij duwt Kamohelo Mokotjo naar de grond en daarvoor fluit scheidsrechter Pieter Vink.
82'
Een beetje paniek bij PEC Zwolle in de defensie. Joshua Brenet geeft een rare, zachte voorzet, die Bart van Hintum onnodig tot een corner verwerkt.
79'
Door de tweede wissel van PEC Zwolle staan er nu twee Narsinghs op het veld. Furdjel Narsingh bij PEC Zwolle en Luciano Narsingh bij PSV. De Narsingh van PEC Zwolle vervangt tien minuten voor tijd Giovanni Hiwat.
79'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Furdjel Narsingh
79'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Giovanni Hiwat
77'
Gele kaart voor Florian Jozefzoon (PSV Eindhoven)
Alle beetjes helpen, moet Florian Jozefzoon gedacht hebben. De invaller wil voorkomen dat dat PEC Zwolle een vrije trap snel kan nemen en gaat voor de bal staan. Dit mag niet en dus krijgt Jozefzoon een gele kaart.
75'
Adam Maher vanuit het niets met een hard schot!
De middenvelder van PSV heeft genoeg van al dat rondspelen op het middenveld en rond het doel en haalt vanaf rechts in één keer uit. Met rechts zoekt hij de lange hoek, waar de bal maar net langs de linkerpaal gaat. Leon ter Wielen lag in de hoek, maar als de bal iets verder naar rechts ging was hij kansloos en stond het 2-1.
73'
Mede door de steun van het publiek is PSV nadrukkelijk op zoek naar de 2-1. Florian Jozefzoon vervult daarin een grote rol, want met afstandsschoten is de invaller levensgevaarlijk voor het doel van PEC Zwolle. De stand blijft echter nog steeds op 1-1 staan.
70'
Hij had na 45 minuten dus al last, maar pas na zeventig minuten gaat Giovanni Gravenbeek naar de kant. De verdediger heeft liesklachten en wordt daarom vervangen door Bart van Hintum.
69'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Bart van Hintum
69'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Giovanni Gravenbeek
69'
Het gaat echt hard tekeer in Eindhoven. Het spel golft nu dus letterlijk op en neer. Het publiek gaat nog maar eens goed achter PSV staan, misschien ook om weer wat warmer te worden.
67'
Het is inmiddels ontzettend hard gaan regenen in Eindhoven. Dit maakt de loterij met de naam PSV - PEC Zwolle al helemaal onberekenbaar.
65'
Hij komt net terug van een blessure en kan dus nog geen negentig minuten spelen. Na ruim een uur spelen wordt Karim Rekik dan ook vervangen door Zanka. Dit is ook meteen de laatste wissel van PSV, dus het is te hopen dat er niemand meer geblesseerd raakt.
65'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Zanka
65'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Karim Rekik
62'
Jozefzoon zet PSV bijna met een subtiele voetbeweging op 2-1!
Luciano Narsingh heeft een prima actie in huis op rechts, zet voor richting Florian Jozefzoon, die de bal in de rechterhoek tikt. Leon ter Wielen gaat gestrekt richting de hoek en kan de 2-1 voorkomen.
61'
Ondanks het gebrek aan doelpunten en echte kansen maken PSV en PEC Zwolle er toch een heel interessante strijd van in Eindhoven. Je blijft het gevoel houden dat er elk moment een treffer kan vallen. Als dit gevoel dan ook nog geldt voor zowel PSV als PEC Zwolle kan het eigenlijk dus alle kanten op.
58'
Een lekkere actie van Ryan Thomas hoor. Het talent zet Jetro Willems te kijk met een simpele passeeractie door de benen heen. Het vervolg van Thomas is echter minder. Hij probeert Fred Benson met een lage, korte voorzet te bereiken, maar de bal mist snelheid.
56'
De zorgen voor PSV worden alsmaar groter en groter. Stijn Schaars moest in de eerste helft al gedwongen het veld verlaten en nu is ook Zakaria Bakkali naar de kant gegaan met een blessure. Het is te hopen voor de Eindhovenaren dat beide blessures niet ernstig zijn, anders moet het de jeugdopleiding gaan aanspreken.
55'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
55'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Zakaria Bakkali
55'
Jetro Willems met een keiharde pegel op de vuisten van Ter Wielen
Een harde, lage voorzet komt bij de linksback terecht. Hij aarzelt niet en haalt vol uit, maar het schot komt recht op de handschoenen van Leon ter Wielen
54'
Herinner je het kleine slagveld van Eindhoven nog? Darryl Lachman heeft geen lichamelijke klachten meer en kan verder, maar Zakaria Bakkali heeft teveel last na de sliding van Rochdi Achenteh en zal snel worden vervangen door Florian Jozefzoon.
51'
Zo heeft PSV weer de beste kansen aan het begin van een helft. Het is echter nog niet tot scoren gekomen en PEC Zwolle ruikt kansen in de omschakeling.
49'
Joost Broerse haalt een inzet van Karim Rekik van de lijn!
De aanvoerder van PEC Zwolle stapt slim naar achteren bij een corner van PSV. Rekik wint zijn kopduel, maar kopt richting Broerse, die inmiddels in het doel staat. Hij weet de bal - ietwat paniekerig - weg te werken.
48'
Een klein slagveld in Eindhoven, waar Zakaria Bakkali en Darryl Lachman op de grond liggen. Bakkali werd geraakt door Rochdi Achenteh met een tackle, terwijl Lachman geblesseerd achterbleef na een kopduel met Jürgen Locadia. Bakkali staat inmiddels weer, maar Lachman moet even naar de kant.
46'
Beide elftallen zijn ongewijzigd begonnen aan de tweede helft. Wel oogt Giovanni Gravenbeek niet helemaal fit. De verdediger kwam eerder uit de kleedkamer om zijn lies te testen, maar hij staat nog steeds op het veld.
46'
45'
Een fluitconcert voor de PSV'ers als het rustsignaal klinkt. De laatste 25 minuten was de thuisploeg beduidend zwakker dan PEC Zwolle. PSV kwam al vroeg op voorsprong via een kopbal van Jeffrey Bruma, maar bij de eerste aanval van PEC Zwolle maakte Fred Benson gelijk uit een voorzet van Giovanni Hiwat. Mede door het verlies van Stijn Schaars - de middenvelder raakte geblesseerd en werd vervangen door Peter van Ooijen - raakte PSV de macht over het middenveld kwijt. Mustafa Saymak was vlak voor rust zelfs nog dicht bij de 1-2, maar de knal van de middenvelder eindigde op de lat.
45'
45'
Mustafa Saymak raakt vlak voor rust keihard de lat!
Balverlies van PSV en opnieuw is PEC Zwolle er heel snel uit. Saymak neemt de bal mee, dribbelt richting de zestien en kan naar zowel links als rechts spelen. Dit doet hij niet, want hij verrast PSV en Przemysław Tytoń. Het schot van Saymak is ontzettend hard en spat uiteen op de lat boven de doelman van PSV. Daar was bijna de 1-2.
44'
De storm in Eindhoven is gaan liggen. Met name de rood-witte storm met de naam PSV. De ploeg zet nauwelijks meer druk op PEC Zwolle en raakt de bal ook snel kwijt. Hierdoor is het balbezit uiteraard voor de uitploeg, die daar dankbaar gebruik van maakt.
40'
PSV heeft het heel moeilijk op het middenveld. De jonge Peter van Ooijen is natuurlijk geen zelfde speler als Stijn Schaars, zeker geen leider als de routinier. Adam Maher en Oscar Hiljemark komen lichamelijk tekort om de fysieke duels te winnen en daar profiteert PEC Zwolle van.
37'
Gele kaart voor Jeffrey Bruma (PSV Eindhoven)
Balverlies van PSV op het middenveld en via Fred Benson en Mustafa Saymak is PEC Zwolle er dan snel uit. Jeffrey Bruma probeert met een sliding op de bal een counter te voorkomen, maar raakt de enkel van Saymak. Geel is het gevolg, waardoor het verdedigende centrum van PSV geel gekleurd is.
35'
De hoekschoppen van PSV zijn altijd gevaarlijk in de eerste helft tegen PEC Zwolle. Leon ter Wielen ging bij de eerste corner in de fout, wat meteen de 1-0 betekende. Daarna durft de keeper niet meer van zijn lijn te komen, waardoor elke goede bal potentieel gevaar is. Nu kopt Joshua Brenet over, maar het is heel goed mogelijk dat PSV ook de tweede treffer uit een corner scoort.
34'
Het doelpunt van Fred Benson tegen PSV is trouwens een bijzondere. De Eindhovenaren kregen dit seizoen pas één doelpunt tegen in eigen huis. Benson verdubbelt dit aantal dus na de afgemeten voorzet van Giovanni Hiwat.
31'
Zo is PSV - PEC Zwolle eigenlijk een uiterst aantrekkelijke wedstrijd. PEC Zwolle is aanvallend niet sterk genoeg om PSV constant onder druk te zetten, maar met de hardwerkende Fred Benson kan het zomaar 1-2 worden. PSV overheerst wel in eigen huis, maar komt niet tot echt uitgespeelde kansen.
28'
Jeffrey Bruma met een prima vrije trap en bijna zijn tweede treffer!
De verdediger schiet van ruim dertig meter richting de linkerkruising, maar Leon ter Wielen ligt goed in de weg. Normaal gesproken neemt Memphis Depay deze vrije trappen, maar de aanvaller is geschorst nadat hij twee keer geel kreeg, vorige week tegen Roda JC.
26'
Door het harde spel is het voetbal een beetje weggezakt. PSV lijkt weer boven te drijven in de vorm van Luciano Narsingh, maar de rechtsbuiten weet geen goede voorzet af te leveren. Een paar seconde later is het bijna wel raak! Jürgen Locadia kopt een lange bal terug op Zakaria Bakkali, die gelijk uithaalt. Het schot van de jonge buitenspeler is hard, maar verdwijnt aan de verkeerde kant van de paal.
24'
De fans van PSV fluiten als Pieter Vink ditmaal geen gele kaart geeft aan Joost Broerse, die Jürgen Locadia onderuithaalt rond de middencirkel. Het is een grimmige wedstrijd aan het worden en de scheidsrechter moet oppassen dat het niet uit de hand gaat lopen.
20'
Gele kaart voor Rochdi Achenteh (PEC Zwolle)
Terechte woede bij Rochdi Achenteh, die zag hoe zijn teamgenoot bijna doormidden werd geschopt. Pieter Vink is echter niet van zijn woorden gediend en geeft de speler van PEC Zwolle ook geel.
20'
Gele kaart voor Karim Rekik (PSV Eindhoven)
Wat een verschrikkelijke overtreding van Karim Rekik!! Als dit geen rode kaart is, dan mag je iemand vermoorden op het veld. Pieter Vink ziet dit compleet verkeerd. Rekik speelt de bal te ver voor zich uit en komt vervolgens met twee benen vooruit in op de enkels van Mustafa Saymak. Onbegrijpelijk dat Rekik - die zijn rentree maakt - mag blijven staan op het veld.
19'
Wat een pech heeft PSV en Stijn Schaars in het bijzonder. De middenvelder kwam al vroeg in aanraking met Giovanni Gravenbeek en heeft daar blijkbaar teveel last van om verder te kunnen. Vroeg in de wedstrijd komt Peter van Ooijen in het veld. De invaller maakt zijn eerste speelminuten in deze editie van de Eredivisie.
19'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Peter van Ooijen
19'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Stijn Schaars
17'
Een heerlijke openingsfase voor de neutrale toeschouwer. Twee doelpunten in vijftien minuten, zo hoort de Eredivisie ook te zijn. PSV moet nu opnieuw op zoek naar de voorsprong.
14'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:1 door Fred Benson
Dit is nog niet uitgesproken of PEC Zwolle komt op 1-1. Uit de eerste echte aanval is het meteen raak. Giovanni Hiwat wordt aangespeeld op rechts en de middenvelder van PEC Zwolle ziet de loopactie van Fred Benson. De spits komt naar de eerste paal, krijgt de bal daar ook. en tikt behendig met links de 1-1 achter Przemysław Tytoń.
14'
PSV is tevreden met de vroege openingstreffer en zet niet heel veel druk meer op de verdediging van PEC Zwolle. Hier hebben de Zwollenaren veel moeite mee, want dan moeten ze ook op de helft van PSV de bal rond laten gaan.
11'
Het was wel te verwachten dat PSV zou scoren tegen PEC Zwolle. In de laatste tien ontmoetingen - en nu dus elf - scoorden de Eindhovenaren telkens minimaal één keer tegen de Zwolse formatie.
9'
Ron Jans verrast bij PEC Zwolle met Ryan Thomas. De middenvelder is pas achttien jaar en kreeg ook speeltijd in de KNVB Beker, maar nog nooit in de Nederlandse competitie. Thomas is een technisch begaafde speler die een collega vrij voor de goal kan zetten.
7'
Gele kaart voor Fred Benson (PEC Zwolle)
Al een vroege gele kaart voor Fred Benson. De spits van PEC Zwolle gaat te hard in op Joshua Brenet, die aan een actie op de rechterflank wilde beginnen.
5'
Bij PSV zit Ola Toivonen niet bij de selectie. De Zweedse middenvelder is ziek en wordt in de basisopstelling vervangen door Adam Maher.
3'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Jeffrey Bruma
Dat is wel een heel vroege treffer van Jeffrey Bruma! De verdediger kopt een corner van Stijn Schaars achter doelman Leon ter Wielen, die wel erg laat uit zijn doel kwam.
1'
In de wetenschap dat Ajax eerder vanavond verloor van Vitesse (0-1) zijn PSV en PEC Zwolle begonnen aan de wedstrijd. De winnaar in dit duel stijgt dus sowieso een plek.
1'
PSV – PEC Zwolle is normaal gesproken een wedstrijd waarbij je alvast de drie punten bij de thuisploeg bijschrijft. Hoe anders is het dit seizoen, waar PEC Zwolle en PSV elkaar op de ranglijst niet ontlopen. Daarnaast speelt de formatie uit Overijssel aantrekkelijk en aanvallend voetbal en maakt het menig topclub in Nederland lastig. Houd die voorspelling dus nog maar even vast. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van PSV – PEC Zwolle.

Het belangrijkste nieuws uit Eindhoven kwam deze week uit de ziekenboeg. De medische staf van PSV draaide overuren met blessures van Georginio Wijnaldum, Jeroen Zoet, Ji-Sung Park, Luciano Narsingh, Menno Koch en Karim Rekik. Daar kwam vorige week ook nog eens Przemysław Tytoń bij. De goalie dook in de wedstrijd tegen Roda JC in de laatste minuut tegen de linkerpaal. Daarna viel Tytoń met zijn hoofd op een stang die het zijnet in vorm houdt. De doelman was een minuut buiten westen en werd na tien minuten behandeling van het veld vervoerd met een ambulance. Het bleek allemaal mee te vallen, waardoor hij gewoon kan keepen tegen PEC Zwolle. Ook Karim Rekik en Luciano Narsingh zijn weer fit. Narsingh maakte vorige week in de bekerwedstrijd tegen Roda JC zijn rentree en Rekik kan ook weer speelminuten maken. PSV heeft geluk dat het merendeel van de concurrenten al speelt voordat de Eindhovenaren beginnen aan de wedstrijd. Zo kunnen resultaten op de andere velden een positieve boost vormen voor de ploeg.

Ook PEC Zwolle heeft het op het gebied van personeel niet makkelijk. Zo zijn Diederik Boer, Guyon Fernandez, , Jesper Drost en Ronnie Reniers allemaal niet fit. Toch is de wolk waar PEC Zwolle op leeft al weken knalroze. De ploeg staat na elf speelrondes slechts één punt achter op de koploper. In deze gekke competitie kan één verliesbeurt echter een daling van zes plekken op de ranglijst betekenen. Vorig seizoen werd er met 1-3 gewonnen in Eindhoven door twee doelpunten van Fred Benson en een treffer van Wiljan Pluim. De uitslag was al verrassend, maar de wedstrijd staat vooral bekend om hetruitincident. Erik Pieters maakte een harde overtreding op Benson, kreeg een rode kaart en sloeg op weg naar de kleedkamers een ruit door. Hierbij haalde hij zijn arm open, waardoor de verdediger van PSV weer een aantal weken langs de kant moest toekijken.

PSV – PEC Zwolle betekent dus eigenlijk altijd wel – negatief of positief – spektakel op. Nog nooit waren in een vroeg stadium de drie punten in de Eredivisie zo belangrijk. Wie haakt aan bij de top en wie zakt helemaal terug naar de middenmoot van de Nederlandse competitie?