19:45 uur
NEC Nijmegen
2:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Shadrach Eghan 23. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Quincy Promes 34. / Schot met rechts  (Roberto Rosales)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Søren Rieks 53. / Schot met rechts  (Kevin Conboy)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Jakob Jantscher 60. / Kopbal  (Søren Rieks)

90'
Samenvatting:
In een wedstrijd tussen FC Twente en NEC die twee gezichten kende, is er geen winnaar gekomen. Het elftal uit Enschede was de eerste helft oppermachtig en combineerde er lustig op los. NEC had weinig tot niets in te brengen en zal blij zijn geweest dat het slechts 2-0 stond met rust. De doelpunten van Twente werden gemaakt door Eghan en Promes. Na rust zagen we een hele andere wedstrijd. Binnen een kwartier scoorde NEC twee keer en de wedstrijd stond op zijn kop. De Tukkers probeerden daarna nog wel de winnende te scoren, maar in de tweede helft lukte er bij hen een stuk minder dan in de eerste helft. Een derde doelpunt van FC Twente bleef dan ook uit. Het behaalde punt zal door NEC gekoesterd worden, terwijl Twente baalt.
90'
90'
Gele kaart voor Robbert Schilder (FC Twente)
Schilder krijgt geel als hij een counter van NEC smoort.
90'
Bij de tweede paal kan Rosales een afgeslagen voorzet inschieten. Half vallend schiet hij op het NEC-doel. Johnsson keert de inzet van Rosales.
90'
Komt er nog een winnaar in Enschede? Er zijn nog drie minuten blessuretijd over voor één van beide ploegen om te scoren.
89'
Een afgeslagen hoekschop komt terecht bij Bengtsson. Die haalt uit vanbinnen het strafschopgebied van NEC maar zijn inzet vliegt een ruime meter naast.
85'
Wissel in bij FC Twente -> Luka Đorđević
85'
Wissel uit bij FC Twente -> Luc Castaignos
84'
Via Ebecilio belandt de bal in de zestien van NEC bij Promes. Die denkt niet na en haalt direct uit maar zijn schot vliegt over. Grote kans voor FC Twente.
82'
Wissel in bij FC Twente -> Robbert Schilder
82'
Wissel uit bij FC Twente -> Dico Koppers
82'
Jahanbakhsh geniet veel ruimte om te schieten, maar hij ziet zijn inzet naast het doel van de thuisploeg verdwijnen.
80'
Gele kaart voor Rasmus Bengtsson (FC Twente)
Bengtsson mag niet klagen dat hij geel krijgt als hij Rieks de vrije doorgang richting het Twente-doel belet.
77'
Na slecht verdedigen van FC Twente kan Jahanbakhsh schieten vanaf de rand van het strafschopgebied. Hij raakt de bal niet vol en dus heeft Marsman geen moeite met de inzet.
76'
Met nog een kwartier te spelen, is NEC uitgewisseld. Met deze mannen hoopt Janssen één of meerdere punten mee naar Nijmegen te nemen.
75'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Marcel Stutter
75'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Kevin Conboy
73'
Van Eijden is niet helemaal fris meer en wordt door Janssen vervangen door Čmovš. Een gedwongen wissel dus voor NEC.
73'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Pavel Čmovš
73'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Rens van Eijden
72'
Conboy was eventjes buiten de lijnen omdat hij een hand van Promes in zijn gezicht kreeg, maar hij staat inmiddels weer op het veld.
70'
Na de twee doelpunten van NEC, voert FC Twente de druk nu op. Met een gelijkspel zal de koploper vanavond uiteraard geen genoegen nemen.
68'
Gele kaart voor Quincy Promes (FC Twente)
Promes komt met een sliding hard in op de enkels van Van Eijden en krijgt daarvoor een gele kaart. Onnodige overtreding van één van de uitblinkers aan Twente-zijde.
66'
Wissel in bij FC Twente -> Jesús Corona
66'
Wissel uit bij FC Twente -> Shadrach Eghan
64'
Het Twente-publiek beseft dat hun ploeg wel wat steun kan gebruiken en schreeuwt het elftal naar voren.
61'
Eindelijk laat de thuisploeg zich weer eens zien. Op de rand van het strafschopgebied wordt de bal klaargelegd voor Eghan. Zijn lage schuiver wordt aangeraakt en kan door Johnsson met de vingertoppen maar net naast worden getikt.
60'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:2 door Jakob Jantscher
En zo is het weer gelijk in Enschede! Jahanbakhsh bedient Rieks aan de rechterflank. De voorzet die Rieks aflevert, is lang onderweg. Rosales reageert echter niet attent en Jantscher doet dit juist wel. Hij komt voor de verdediger van Twente en kopt de bal in de kruising achter Marsman.
57'
FC Twente lijkt enigszins van slag door die plotselinge treffer. NEC daarentegen heeft vertrouwen getankt uit het doelpunt en houdt de bal makkelijker in de ploeg.
56'
Gele kaart voor Alireza Jahanbakhsh (NEC Nijmegen)
De invaller van NEC krijgt geel na een handsbal.
53'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:1 door Søren Rieks
Uit het niets is daar de aansluitingstreffer van NEC. Na een afgeslagen voorzet van NEC door de Twente-verdediging, werkt de buitenspelval van de thuisploeg niet. Het mooie lobje van Conboy wordt knap afgerond door Rieks. Hij kapt Marsman uit en werkt de bal beheerst in het lege doel. Zo is de spanning weer terug in Enschede!
51'
Rieks krijgt van Twente veel vrijheid om vanaf twintig meter uit te halen. Zijn schot is echter slap en kan dus makkelijk worden opgeraapt door Marsman.
49'
De eerste minuten na rust wijzen er niet op dat het spelbeeld in de tweede helft zal veranderen. Twente blijft de aanval zoeken en Promes is zelfs al dicht bij de 3-0. Met kunst- en vliegwerk weet NEC een doelpunt te voorkomen.
46'
We zijn weer begonnen! FC Twente heeft afgetrapt. De thuisploeg heeft niet gewisseld, daar is ook geen reden toe. Bij NEC is Jahanbakhsh in het veld gekomen voor de tegenvallende Higdon.
46'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Alireza Jahanbakhsh
46'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Michael Higdon
46'
45'
In een tot dusver eenzijdig duel staat FC Twente met 2-0 voor tegen NEC. De ploeg uit Enschede nam vanaf de aftrap het initiatief en vrijwel alle kansen waren dan ook voor Twente. Uit deze kansen vielen twee doelpunten. Eghan en Promes scoorden. Deed NEC dan helemaal niets? In de eerste minuten kon de ploeg uit Nijmegen kon enigszins mee met Twente, maar dit veranderde naarmate de wedstrijd vorderde. Het grootste gevaar van de bezoekers was te danken aan Conboy die Marsman al vroeg in de wedstrijd tot een knappe redding dwong.
45'
45'
Vlak voor het rustsignaal is er nog een grote kans voor Castaignos. Na een een-twee met Promes komt de spits in scoringspositie. Ook zijn derde grote kans brengt hij echter om zeep. Johnsson weet het schot van Castaignos uit zijn doel te slaan.
45'
Ondanks het feit dat hun ploeg de wedstrijd domineert en met 2-0 voor staat, is het relatief rustig in de Grolsch Veste. Opvallend.
43'
Breuer zorgt ervoor dat Promes een grote kans wordt ontnomen. Een lange bal wordt door Promes goed aangenomen, maar bij zijn poging om Breuer uit te kappen, verspeelt hij de bal. Dit leidt wel tot een corner. Uit die corner is het wederom Bjelland die kopt, maar ditmaal vliegt zijn inzet voorlangs.
40'
Opnieuw een gevaarlijk moment voor het NEC-doel. Een lage voorzet van Eghan kan door Breuer moeizaam tot hoekschop worden gewerkt. Uit die hoekschop kopt Bjelland van dichtbij maar net over.
37'
Gezien het spelbeeld lijkt de wedstrijd al voor rust beslist. NEC is tot nu toe onmachtig tegen het soms flitsend combinerende Twente. Gelukkig blijft de bal rond en wie weet zorgen de Nijmegenaren nog voor een verassing.
34'
Doelpunt voor FC Twente, 2:0 door Quincy Promes
Promes verdubbelt op knappe wijze de voorsprong van de Tukkers. Rosales loopt aan de rechterkant weg bij zijn bewaker en ontvangt de bal. Hij heeft alle tijd om een goede voorzet af te leveren en doet dit dan ook. De wijze waarop Promes het afmaakt, is fraai. Al vallend schiet hij de bal van dichtbij met een soort halve volley achter de kansloze Johnsson.
33'
Na een dreigende situatie voor het NEC-doel komt de bal bij Promes. Johnsson weet zijn schot makkelijk te pakken.
30'
Jantscher begint aan een indrukwekkende solo door de Twente-verdediging maar weet hier geen goed gevolg aan te geven. Bjelland haalt zijn lage voorzet simpel weg.
27'
Een schot van Vermijl vanaf een meter of twintig afstand, vliegt ongevaarlijk langs het doel van de thuisploeg. Zo laat ook NEC zich weer eens zien.
26'
De voorsprong van FC Twente is verdiend. De ploeg uit Enschede maakt het spel en NEC trekt zich terug op eigen helft. Via de counter proberen de Nijmegenaren voor gevaar te zorgen, maar dit lukt tot dusver nauwelijks.
23'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Shadrach Eghan
Daar is de verdiende voorsprong voor FC Twente! Na een foute pass van Higdon kan Gutiérrez onderscheppen. Hij brengt direct Castaignos in stelling. Zijn schot wordt door Johnsson nog met de voet gered maar de bal belandt daarna bij Eghan. Vanuit een nog vrij lastige hoek schiet Eghan de bal vervolgens in het lege doel.
18'
Een prachtige voorzet van Rosales komt bij de tweede paal precies op het hoofd van de geheel vrijstaande Eghan. Hij kopt de bal echter in de looplijn van keeper Johnsson waardoor die redding kan brengen.
16'
Corona was al begonnen met warmlopen maar kan weer gaan zitten want Castaignos kan gewoon verder.
15'
Castaignos blijft geblesseerd op het veld liggen nadat hij wegglijdt als hij de bal aan wil nemen. Het lijkt er op dat hij wel verder kan.
12'
Een vrije trap van Jantscher vliegt aan alles en iedereen voorbij. Marsman staat echter op de goede plek en kan de bal bij de tweede paal vangen. Het zou niet voor het eerst zijn dat een dergelijke vrije trap in het doel verdwijnt.
8'
Marsman heeft moeite met een mooi afstandsschot van Conboy. Vanaf een meter of 25 a 30 haalt de middenvelder van NEC uit. Met een knappe save weet de keeper van Twente de bal uit zijn doel te houden. Goede poging van Conboy.
6'
Opnieuw vindt Promes Castaignos met een mooie pass. De spits, iets naar rechts ten opzichte van het doel gedreven, schiet vanuit de moeilijke hoek. Het schot is wederom hard, maar ook nu redt de keeper van NEC.
3'
Al vroeg een grote kans voor FC Twente! Na een mooie steekbal van Promes kan Castaignos vrijstaand voor de keeper inschieten. Hij schiet hard maar niet zuiver genoeg en dus weet Johnsson te redden. Goede reactie van de keeper, maar wat een kans voor de thuisploeg.
1'
NEC heeft afgetrapt in een volle Grolsch Veste. Het duel tussen de koploper en de hekkensluiter van de Eredivisie is begonnen!
1'
Goedenavond en welkom op deze zaterdagavond bij de wedstrijd die gespeeld wordt tussen FC Twente en NEC. Het duel zal plaatsvinden in de Enschedese Grolsch Veste en wordt geleid door scheidsrechter Dennis Higler. De aftrap is om kwart voor acht. Mijn naam is Roel Egberts en ik zal vanavond voor u verslag doen van deze wedstrijd.

Ondanks het verlies van vorige week vrijdag tegen ADO Den Haag, is FC Twente nog steeds koploper in de Eredivisie. Dat het dat nog is, mag een klein wonder genoemd worden. Nadat Twente dus al op vrijdagavond verloor, lieten meerdere clubs de kans op de koppositie liggen. De Tukkers zullen vanavond moeten winnen, er zijn namelijk maar liefst zeven andere clubs die bij een verlies van FC Twente koploper kunnen worden. De verschillen in het linker rijtje zijn namelijk miniem. Nummer negen Roda JC heeft slechts drie punten minder dan de ploeg uit Enschede. NEC staat na de winst van RKC Waalwijk van gisteravond (zij wonnen met 3-0 tegen NAC) weer op de laatste plaats. Op deze plek bivakkeerde het reeds het merendeel van de huidige competitie. Pas afgelopen weekend werd de eerste competitiezege van het seizoen binnengesleept. Sc Heerenveen werd in Nijmegen met 2-1 verslagen dankzij twee doelpunten van de Nijmegense clubtopscoorder Michael Higdon. Mocht NEC deze avond winnen van Twente, dan zal de ploeg van trainer Anton Janssen RKC weer voorbijstreven op de ranglijst. Kortom, de belangen voor beide elftallen zijn vanavond groot in de Grolsch Veste.

FC Twente kan beschikken over de selectie waarover het de afgelopen weken ook beschikte. Middenvelder Wout Brama en keepers Sander Boschker en Sonny Stevens ontbreken al een tijdje in de selectie van de thuisploeg. Blessures zorgen ervoor dat zij ook vanavond nog niet zullen spelen. Ook de bezoekers kennen twee al langer geblesseerde spelers namelijk Daan Disveld en Samuel Stefanik. Spelmaker Ryan Koolwijk is weer fit genoeg om vanaf de aftrap te beginnen en staat dan ook in de basis. De volledige opstellingen van beide teams zijn te vinden onder het kopje ‘wedstrijddetails’.

In Enschede werd de wedstrijd tussen FC Twente en NEC in competitieverband 37 maal eerder gespeeld. Maar liefst 24 van deze duels eindigden in een overwinning voor de thuisploeg. De ploeg uit Nijmegen won slechts zes maal. Vorig seizoen eindigde het treffen tussen beide elftallen in een ruime overwinning voor de Tukkers. Mede dankzij doelpunten van de inmiddels uit Enschede vertrokken Douglas en Nacer Chadli werd het 5-2. Ondanks het feit dat de statistieken in het voordeel zijn van Twente, is trainer Michel Jansen behoedzaam. “Voor ons is NEC-thuis een wedstrijd die we moeten winnen, laten we daar niet omheen draaien, maar eenvoudig zal het zeker niet worden. Wanneer wij te makkelijk over de wedstrijd gaan denken, dan ga je een probleem met NEC krijgen”, zo stelde Jansen voorafgaand aan de wedstrijd.