16:30 uur
RKC Waalwijk
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Ola Toivonen 23. / Schot met rechts  (Tim Matavž)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Robert Braber 45. / Schot met links  (Romeo Castelen)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Jürgen Locadia 89. / Kopbal  (Jeffrey Bruma)

90'
Samenvatting

PSV heeft de wedstrijd in extremis gewonnen. In de tweede helft was PSV wederom de betere ploeg. Maar keer op keer was Šeda een te grote sta-in-de-weg. Vlak voor tijd stuurde scheidsrechter Ed Janssen Sander Duits met zijn tweede gele kaart van het veld wegens tijdrekken. Erg kinderachtig van de wedstrijd. Vlak voor tijd kopte invaller Jürgen Locadia een vrije trap van Jeffrey Bruma binnen, waardoor PSV alsnog met de overwinning aan de haal ging.
90'
90'
De scheidsrechter trekt er nog drie minuten blessuretijd bij.
89'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:1 door Jürgen Locadia
PSV komt op voorsprong. Een lange bal van Bruma wordt door invaller Locadia achter doelman Šeda, die er voor de verandering flink naast zat, gekopt.
88'
RKC heeft een handbalverdediging om het eigen strafschopgebied staan en PSV zoekt naar een gaatje in de defensie.
85'
Geel-rode kaart voor Sander Duits (RKC Waalwijk)
Scheidsrechter Janssen wil kennelijk graag dat PSV wint. Hij stuurt aanvoerder Duits wegens tijdrekken met zijn tweede gele kaart van het veld.
85'
Phillip Cocu heeft al zijn wissels verbruikt. Hij brengt aanvaller Jürgen Locadia voor middenvelder Maher.
84'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
84'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
82'
Oud-PSV'er Michael Lamey is inmiddels in het veld gekomen. De verdediger is de vervanger van aanvaller Beauguel. RKC wil koste wat het kost met één punt terug naar Waalwijk keren.
81'
Laat het duidelijk zijn dat er maar één team recht heeft op de overwinning en dat is PSV, maar wat zou het heerlijk zijn voor doelman Šeda als het minimaal bij die gelijke stand blijft. De doelman van RKC keept een wereldpartij!
80'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Michael Lamey
80'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Jean-David Beauguel
79'
Wat een kans! Maher neemt een vrije trap en legt de bal op het hoofd van Jeffrey Bruma. Šeda vertolkt een hoofdrol en haalt de bal uit de hoek. De rebound van Matavž gaat vervolgens naast het doel.
78'
Gele kaart voor Jean-David Beauguel (RKC Waalwijk)
Beauguel begaat een onhandige overtreding op Arias en krijgt daarvoor de gele kaart.
77'
We zitten inmiddels in het laatste kwartier. Kan RKC dit volhouden en een punt uit Eindhoven meenemen?
76'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
76'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Zakaria Bakkali
75'
Depay! Wat een grote kans. Een voorzet van Santiago Arias lijkt voor de voeten van Depay terecht te komen. Maar hij wordt omver gelopen. Scheidsrechter Ed Janssen ziet er echter geen overtreding in, waardoor het spel verder gaat.
74'
Nog een wissel bij RKC. Aanvaller Aurélien Joachim gaat naar de kant en wordt vervangen door middenvelder Kenny Anderson.
73'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Kenny Anderson
73'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Aurélien Joachim
72'
Als de scheidsrechter zou besluiten om nu af te fluiten dan is Šeda zonder twijfel de man van de wedstrijd.
70'
Nu dan! PSV is weer in de aanval. Stijn Schaars wordt weggestuurd door Maher en waagt een poging van ongeveer tien meter afstand. Šeda zit er met zijn vingertoppen aan en verwerkt de bal tot hoekschop.
70'
Ongelooflijk eigenlijk hoe onzichtbaar Maher over het veld rondloopt. Waar hij vorig seizoen de belangrijkste man was bij AZ, daar valt hij totaal niet op in Eindhoven.
68'
Ook Erwin Koeman heeft zijn eerste wissel toegepast. De moegestreden Castelen gaat naar de kant en wordt vervangen door de eveneens snelle Denzel Slager.
66'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Denzel Slager
66'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Romeo Castelen
63'
Oef! Bijna maakt Bakkali een schitterende goal, maar wie anders dan Jantje Šeda weet redding te brengen. Bakkali volleyde de bal van ongeveer dertien meter richting het doel. De doelman bracht fraai redding.
61'
Hendrix die zojuist de gele kaart ontving is overigens vervangen door Zanka. Opmerkelijke wissel.
59'
Adam Maher probeert het maar eens van afstand, maar wederom is het de doelman van RKC die redding kan brengen.
59'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Zanka
59'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
58'
De laatste provinciegenoot die PSV in Eindhoven wist te verslaan was NAC Breda in 1995.
56'
Gele kaart voor Jorrit Hendrix (PSV Eindhoven)
Jorrit Hendrix begaat een onnodige overtreding op Jean-David Beauguel en krijgt daarvoor terecht de gele kaart.
53'
Gevaarlijk moment voor het doel van RKC. Er wordt slecht uitverdedigd waarna Bakkali de bal weer in het strafschopgebied brengt. In de kluts komt de bal uiteindelijk voor de voeten terecht van Depay. Zijn poging wordt gepareerd door Šeda.
49'
Wat een kans voor Braber! RKC komt bijna op voorsprong. Mitch Apau stuurt Braber diep. De aanvallende middenvelder van RKC kan alleen af op doelman Tytoń. Braber schiet echter te vroeg, waardoor de doelman van PSV enigszins makkelijk redding kan brengen. Gemiste kans!
47'
De laatste zes keer dat PSV met de rust op een 1-1 gelijke stand stond, verloren de Eindhovenaren vijf keer. Kan RKC er zes uit zeven van maken?
46'
46'
We zijn weer begonnen in Eindhoven. PSV heeft afgetrapt.
45'
45'

RKC Waalwijk staat tegen de verhouding op gelijke hoogte in Eindhoven. PSV was heer en meester en gaf eigenlijk bijna niks weg. Na 23 minuten kwamen de Eindhovenaren aan de leiding door middel van een doelpunt van Ola Toivonen. Even later verdubbelde Jetro Willems bijna de voorsprong, maar vlak voor de rust zag PSV de Waalwijkers langszij komen. Op aangeven van Romeo Castelen schoot Robert Braber de 1-1 binnen.
45'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 1:1 door Robert Braber
RKC Waalwijk komt op gelijke hoogte. Castelen brengt Robert Braber in stelling om de gelijkmaker te produceren. Braber wordt totaal niet gedekt en kan de bal met links gemakkelijk in de rechterhoek schieten.
45'
Aan het doelpunt van Toivonen kon Šeda overigens weinig doen. Vorig seizoen stond Jeroen Zoet nog onder de lat bij RKC Waalwijk. De doelman van PSV is er vandaag echter niet bij wegens een liesblessure.
44'
Gele kaart voor Sander Duits (RKC Waalwijk)
Duits begaat een overtreding op Bakkali en krijgt daarvoor de gele kaart.
42'
Šeda groeit uit tot de man van de wedstrijd. Deze keer brengt hij redding op een inzet van Matavž, die van dichtbij kan inschieten. De Tsjechische doelman brengt wederom redding.
41'
Eerste mogelijkheid voor RKC! Sander Duits neemt een vrije trap en speelt Romeo Castelen aan. De rappe buitenspeler draait weg bij zijn directe tegenstander en zet Przemysław Tytoń aan het werk. De doelman van PSV heeft een prima redding in huis.
40'
Weer een kansje voor PSV. Voor de eerste keer vanmiddag komt Zakaria Bakkali voor in het stuk. Hij krijgt de bal aangespeeld van Depay. Hij komt vanaf de rechterflank naar binnen, maar zijn poging wordt door doelman Šeda tot hoekschop verwerkt.
38'
Voetballend gezien is de wedstrijd erg matig. PSV creëert amper kansen en RKC komt er al helemaal niet aan te pas.
35'
PSV wordt weer gevaarlijk door middel van een vrije trap van Depay. Wederom kan Šeda reddend optreden.
33'
Ondanks de voorsprong van PSV is de sfeer in het Philips Stadion er niet beter op geworden. Toch jammer..
32'
Rémy Amieux was de laatste speler die een treffer voor een tegenstander van PSV maakte in het Philips Stadion tijdens een Eredivisieduel. Amieux was destijds nog speler van NEC en deed dit vorig seizoen op de slotdag.
29'
De lat! Matavž en Willems combineren in het strafschopgebied, waarna laatstgenoemde kan schieten. De linksback van PSV mikt de bal van dichtbij op de lat!
28'
RKC Waalwijk blijft compact spelen en loert op de counter. De Waalwijkers zijn echter nog niet gevaarlijk geweest. Zal de tactiek van Erwin Koeman lonen?
26'
Weer een kleine mogelijkheid voor PSV. Depay staat op de linkerflank en geeft de bal af op Jetro Willems. De linksback van PSV staat op de rand van de zestien meter en schiet de bal vervolgens in de handen van de doelman.
26'
Als je zojuist naar de wedstrijd Vitesse - Feyenoord hebt gekeken, dan is de wedstrijd PSV - RKC een zware tegenvaller. Waar er in Arnhem continu wat gebeurde, daar zijn de leuke momentjes in Eindhoven tot dusver spaarzaam.
23'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Ola Toivonen
PSV is op een 1-0 voorsprong gekomen. Stijn Schaars speelt de bal diep. Tim Matavž lijkt uit buitenspelpositie terug te komen en kan de bal verlengen op Ola Toivonen. De Zweed kan vervolgens alleen op doelman Šeda af. Toivonen blijft rustig en schiet de bal in de korte hoek.
21'
Weer een mogelijkheid voor PSV. Depay mag een vrije trap nemen op ongeveer dertig meter van het doel. Zijn schot is lastig genoeg voor doelman Šeda. Hij moet de poging van Depay tot hoekschop verwerken.
19'
Luciano Narsingh is op de weg terug bij PSV. Narsingh maakte vandaag zijn eerste speelminuten bij Jong PSV. Narsingh speelde 45 minuten en was met één assist gelijk belangrijk. De vleugelaanvaller moest echter in de tweede helft vanaf de zijkant toekijken hoe Jong PSV een 2-0 voorsprong verspeelde. Achilles'29 won de wedstrijd met 3-2.
15'
Er hangt totaal geen sfeer in het Philips Stadion. Het publiek is muisstil. Het voetbal is ook nog niet om aan te zien, dat is wellicht een excuus voor de Eindhovense supporters.
13'
Eindelijk een eerste mogelijkheid. Depay krijgt de bal aangespeeld op de rand van het strafschopgebied. Depay schiet de bal in de linkerhoek, maar ziet doelman Jan Šeda redding brengen.
11'
De laatste keer dat PSV in eigen huis puntverlies leed tegen RKC Waalwijk was in mei 1999. De voorgaande elf duels werden allemaal gewonnen door de Eindhovenaren.
9'
Memphis Depay kreeg afgelopen vrijdag te horen dat hij zich aankomende week mag melden bij het Nederlands elftal van Louis van Gaal. Het is de eerste keer dat de linkervleugel aanvaller van PSV zich mag melden.
6'
RKC Waalwijk trekt zich terug en laat PSV komen. Het is aan de Eindhovenaren om een gaatje in de defensie van RKC te vinden.
5'
Florian Jozefzoon stond vorig seizoen onder contract bij RKC Waalwijk. De rechtsbuiten begint vandaag op de bank bij PSV.
3'
Michael Lamey speelde in het verleden voor PSV, maar zit vandaag op de bank bij de Waalwijkers. Imad Najah speelde in het verleden in de jeugd van PSV, maar is geblesseerd.
1'
We zijn begonnen in Eindhoven. RKC heeft afgetrapt.
1'

Welkom bij de wedstrijd PSV tegen RKC Waalwijk. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen van beide elftallen vinden.

PSV staat voorafgaand aan speelronde negen op de tweede plaats. De Eindhovenaren moeten enkel FC Twente voor zich dulden. De Enschedeërs staan net als PSV op vijftien punten, maar hebben een beter doelsaldo. Twee weken geleden maakte PSV indruk door Ajax in eigen huis met 4-0 te verslaan. Afgelopen week werd men in Eindhoven weer met beide benen op de grond gezet. Het team van Phillip Cocu verloor in Alkmaar met 2-1 van AZ. Midweeks werd er echter wel met 2-0 gewonnen van Chornomorets Odessa.
In Waalwijk is men nog niet tevreden. Het team van Erwin Koeman staat voorafgaand aan speelronde negen op de zeventiende plaats. Het lijkt erop dat RKC Waalwijk, ondanks het feit dat ze zich dit jaar hebben versterkt met spelers als Romeo Castelen en Dennis Rommedahl, dit jaar tegen degradatie moet vechten. De afgelopen vier wedstrijden werden allemaal verloren. Go Ahead Eagles (4-1), FC Utrecht (2-1), FC Groningen (4-1) en Heracles Almelo (4-1) waren te sterk voor de geelblauwen. Wanneer de Waalwijkers van PSV verliezen, dan is de vijfde nederlaag op rij een feit.

Het duel in Eindhoven lijkt een formaliteit te zijn voor PSV. De laatste drie Eredivisieduels in Eindhoven werden allen gewonnen door de thuisploeg. Daar staat echter tegenover dat de laatste twee duels in Waalwijk werden gewonnen door RKC. PSV moet winnen, wil het bovenin blijven meedoen. De Waalwijkers hebben een overwinning nodig om uit de onderste regionen weg te komen.

PSV moet het doen zonder de geblesseerden Luciano Narsingh (knie), Georginio Wijnaldum (rug), Ji-Sung Park (enkel), Jeroen Zoet (lies) en Karim Rekik (enkel).
De Waalwijkers kunnen niet beschikken over Mart Lieder (knie), Imad Najah (knie), Damiano Schet (hamstring) en Dennis Rommedahl (niet wedstrijdfit).