0 : 1 Torinfos in de Ticker Stefan de Vrij 18.
0 : 2 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 20. / Kopbal  (Samuel Armenteros)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 83. / Kopbal  (Christian Atsu)

90'
Samenvatting:
Na een spectaculair duel heeft Feyenoord de overwinning tegen Vitesse over de streep getrokken. In Arnhem overleefden de Rotterdammers een hectische slotfase met hangen en wurgen. Na de eerste helft leek er niets aan de hand voor Feyenoord dat dankzij doelpunten van De Vrij en Pelle met 0-2 voor stond. Toen Havenaar in de 83e minuut de aansluitingstreffer maakte, was het plotseling weer spannend in Arnhem. De bezoekers ontsnapten in blessuretijd aan de gelijkmaker. Nota bene keeper Velthuizen zorgde met een kopbal bijna voor vreugde in het Vitesse-kamp. Mulder kon ternauwernood redden. In de allerlaatste seconde schoof Havenaar de bal zelfs nog op de bal en dus kon Feyenoord opgelucht adem halen.
90'
90'
Havenaar schiet op de paal! In de allerlaatste seconde maakt Havenaar nog bijna de gelijkmaker. Zijn schuiver komt op de paal terecht en ketst in de handen van Mulder.
90'
Velthuizen zorgt bijna voor de gelijkmaker! Een voorzet vanaf de rechterflank wordt door de ene keeper, die helemaal vrij staat, op de andere keeper gekopt. Mulder heeft een knappe redding in huis en redt Feyenoord. Dat zou wat zijn geweest!
90'
Zelfs Velthuizen is mee als Vitesse een corner mag nemen. Veel druk nu van Vitesse op het Feyenoord-doel. Even daarvoor heeft Vormer nog een inzet uit het doel van Feyenoord weten te houden.
90'
Na een goede voorzet van Schaken kan Vilhena koppen. Hij raakt de bal helemaal verkeerd en dus levert het geen doelpunt op voor Feyenoord.
90'
Vitesse heeft nog vier minuten blessuretijd om de gelijkmaker te maken. Feyenoord doet er alles aan om het spel te vertragen en zo stand te houden.
89'
Clasie haalt de bal van de lijn! Kashia kopt uit een corner hard in. Met behulp van Mulder houdt Clasie met zijn knie de bal uit het Feyenoord doel. Daar ontsnappen de Rotterdammers.
88'
Een schot van Ibarra vanaf een meter of 18 vliegt hoog over.
87'
Gele kaart voor Graziano Pellè (Feyenoord)
Pelle tackelt Atsu rond de middenlijn en krijgt geel.
85'
Pelle geeft een voorzet op Schaken. Die neemt de bal binnen de zestien in een keer op de pantoffel maar Velthuizen redt.
83'
Doelpunt voor Vitesse, 1:2 door Mike Havenaar
Het is 1-2 en dus is het weer spannend! Via de kluts belandt de bal aan de linkerflank bij Atsu. Die heeft een goede voorzet in huis op Havenaar. Tussen twee Feyenoord-verdedigers in, kopt de spits van Vitesse de bal knap achter de kansloze Mulder.
82'
Vejinović haalt uit vanaf twintig meter van het Feyenoord-doel maar zijn poging vliegt hoog over.
81'
Vitesse heeft nog ruim tien minuten om het eerste puntverlies in de eigen Gelredome te voorkomen. Het zou voor Feyenoord de eerste uitzege van het seizoen betekenen als ze hun voorsprong weten vast te houden.
79'
Janssen heeft het veld met een op het oog ernstige blessure moeten verlaten. Zonder een man in de buurt, heeft Janssen die blessure opgelopen.
78'
Wissel in bij Vitesse -> Marko Vejinović
78'
Wissel uit bij Vitesse -> Theo Janssen
77'
Wissel in bij Vitesse -> Christian Atsu
77'
Wissel uit bij Vitesse -> Frank van der Struijk
76'
Gele kaart voor Erwin Mulder (Feyenoord)
Mulder krijgt geel als hij een speler van Vitesse aan het been trekt terwijl hij op de grond ligt. Het spel lag overigens stil toen dit gebeurde.
74'
Gele kaart voor Stefan de Vrij (Feyenoord)
De Vrij krijgt geel als hij Kakuta de doorgang belemmert.
71'
Een schot vanaf een meter of twintig van Janmaat mist kracht. Velthuizen pakt de bal daarom zonder moeite.
68'
Feyenoord mag niet klagen als een handsbal van Janmaat net binnen de eigen zestien door Vink niet wordt bestraft.
67'
Piazon kan uithalen vanaf de rand van het zestienmetergebied. Door de benen van De Vrij heen schiet hij echter voorlangs.
64'
Nelom stoomt op aan de linkerflank en heeft een goede voorzet op Pelle in huis. De spits kopt hard in maar Velthuizen werkt de bal uit zijn doel.
64'
Pelle krijgt de bal in de voeten op de rand van het strafschopgebied en haalt hard uit. De lage inzet wordt gepakt door Velthuizen.
62'
Een individuele actie van Ibarra resulteert in een schot van hem van binnen het strafschopgebied dat maar net naast vliegt.
61'
Wissel in bij Feyenoord -> Ruben Schaken
61'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
60'
Uit een corner kopt Leerdam hard in. Mulder kan de bal met moeite uit zijn doel slaan. Goede kopbal van Leerdam.
59'
Mulder gaat bijna de fout in na een schot van Kakuta. De bal stuitert vlak voor de keeper op en heeft daarom een rare stuit. Gelukkig voor hem resulteert het niet in een doelpunt.
58'
Het spel golft op en neer en is daarom erg aantrekkelijk om naar te kijken. Doelpunten blijven voorlopig nog uit.
54'
Ibarra draait knap weg bij Clasie en trekt het strafschopgebied in. Zijn lage voorzet kan door De Vrij ternauwernood tot hoekschop worden verwerkt. Havenaar stond daar gevaarlijk te loeren op een doelpunt.
53'
Nu is het Feyenoord dat gevaar sticht uit een vrije trap. Een hoge bal van Vormer wordt door de geheel vrijstaande Pelle maar net naast het doel van Velthuizen gekopt.
52'
Een vrije trap van Janssen wordt door Havenaar bij de tweede paal terug gekopt op Leerdam. Die kan zijn kopbal echter geen kracht bijzetten en dus pakt Mulder de bal zonder moeite.
50'
Een schot van Armenteros wordt aangeraakt door een Vitesse-verdediger en gaat een meter naast. De corner die volgt, levert voor Feyenoord niets op.
46'
Kakuta laat zich gelijk zien. Een schot van hem van ver vliegt niet ver naast het Feyenoord-doel.
46'
De bal rolt weer! Vitesse heeft in de rust gewisseld: Kakuta is gekomen voor Kazaishvili.
46'
Wissel in bij Vitesse -> Gaël Kakuta
46'
Wissel uit bij Vitesse -> Valeri Kazaishvili
46'
45'
In Arnhem staat Feyenoord na een helft voetballen met 2-0 voor tegen Vitesse. Na een saai eerste kwartier kwam de wedstrijd helemaal los. Feyenoord pakte in twee minuten een 2-0 voorsprong. De Vrij scoorde uit een corner en Pelle kopte knap raak. De wedstrijd golfde daarna op en neer en was aantrekkelijk om te aanschouwen. Gescoord werd er na de twee Feyenoord-doelpunten niet meer in Arnhem.
45'
45'
Een schot van Ibarra wordt aangeraakt door Martins Indi en kan daardoor makkelijk worden gevangen door Mulder. Het is het laatste moment van de eerste helft.
45'
Een harde uithaal vanaf twintig meter van Janssen kan ternauwernood worden geblokt door De Vrij.
43'
Het tempo bij Vitesse ligt te laag om tot uitgespeelde kansen te komen. Het is vooral de individuele klasse van Ibarra die voor het meeste gevaar zorgt aan de kant van de thuisploeg.
40'
Tussen twee verdedigers in kan Havenaar een voorzet van Ibarra nog richting het Feyenoord-doel sturen. Hard is de inzet van Havenaar niet en dus kan Mulder de bal makkelijk oprapen
37'
Gele kaart voor Kelvin Leerdam (Vitesse)
Leerdam krijgt een kaart als hij Pelle licht in de rug schopt. Raar moment.
36'
Pelle is even behandelt aan de zijlijn maar staat inmiddels weer in het veld. Hij ging door zijn enkel en het zag er even slecht uit voor de spits van Feyenoord. Gelukkig voor hem en Feyenoord lijkt hij door te kunnen.
34'
Pelle heeft veel last van zijn enkel en gaat erbij zitten. Vitesse speelt door en dit levert zelfs een kans op. Ibarra schiet vanaf de rechterkant van het strafschopgebied. Zijn inzet krult maar net over het doel van Mulder.
32'
Nu Feyenoord comfortabel voorstaat in Arnhem, zijn het vooral de bezoekende supporters die zich laten horen.
29'
Mulder heeft een schot van Kazaishvili niet vast en De Vrij schiet de bal vervolgens weg. Dat wegschieten was nodig ook, want anders had Havenaar de bal in het lege doel kunnen schieten.
25'
Veel ruimte voor Feyenoord. Vormer heeft de bal en schiet vanaf ongeveer twintig meter. Zijn inzet vliegt echter hoog over.
24'
Mooie actie van Ibarra. Na een mooie pass van Van der Heijden neemt Ibarra de bal knap mee en trekt het strafschopgebied in. Van dichtbij schiet hij vervolgens hard in de korte hoek maar Mulder is attent en bokst de bal uit zijn doel.
22'
Piazon creëert zelf de ruimte voor het schot. Vanaf de rand van het strafschopgebied haalt hij uit maar zijn poging vliegt voorlangs.
20'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:2 door Graziano Pellè
En het is al 2-0! Vanaf de rechterkant van het strafschopgebied geeft Armenteros een hoge voorzet. Halverwege het strafschopgebied komt Pelle hoger dan Leerdam en kopt hij de bal hard achter Velthuizen. Goede kopbal van de Feyenoord-spits.
18'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Stefan de Vrij
Het eerste doelpunt van de middag is daar! Uit een hoekschop belandt de bal bij de tweede paal bij de geheel vrijstaande De Vrij. Met links schiet hij de bal vervolgens gemakkelijk in het lege doel.
18'
Een mooie loopactie van Nelom zorgt ervoor dat Velthuizen een reddende actie moet maken. Pelle wordt dankzij die redding net niet bereikt.
14'
Feyenoord heeft moeite om het spel te maken en creëert zodoende nog geen kansen.
10'
Druk van Vitesse op Feyenoord. De bezoekers trekken zich terug in de eigen zestien en Vitesse zorgt voor gevaar. Een grote kans levert dit moment niet op en dus haalt Feyenoord opgelucht adem.
7'
Ibarra schiet vanaf een meter of twintig op doel. Hij produceert alleen een slap rollertje en dus vliegt de bal ongevaarlijk naast het Feyenoord-doel.
5'
Pröpper heeft veel last als hij zelf een overtreding maakt. Het lijkt er echter op dat hij wel gewoon verder kan.
2'
Vitesse zorgt voor het eerste gevaar. Mulder kan een indraaiende corner van Janssen maar net wegstompen. Daar zag de keeper van Feyenoord er niet al te zeker uit.
1'
Tijdens de warming-up heeft Lex Immers geblesseerd moeten afhaken. Hij zal vanmiddag dus niet spelen. Op de bank zit daarom nu Otman Bakkal die in Arnhem aanwezig is en oorspronkelijk niet zou spelen.
1'
De adelaar heeft door de Gelredome gevlogen en Vitesse heeft afgetrapt. We zijn begonnen!
1'
Goedemiddag en welkom bij de wedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord die zal starten om half drie. Plaats van de wedstrijd is de Gelredome in Arnhem. Pieter Vink zal het duel vandaag leiden. Mijn naam is Roel Egberts en ik zal vanmiddag voor u verslag doen van Vitesse- Feyenoord.

Voor aanvang van de wedstrijden die op deze zondag worden gespeeld, is Vitesse terug te vinden op de zesde plaats van de ranglijst. Afgelopen woensdag konden de Arnhemmers de koppositie grijpen door de inhaalwedstrijd bij ADO Den Haag te winnen. De Hagenezen bleken echter te sterk voor Vitesse en wonnen met 2-1. De ploeg uit Arnhem blijft niettemin bovenin mee draaien en kan bij een overwinning op Feyenoord in de top drie belanden. Feyenoord heeft een punt minder dan Vitesse en staat momenteel zevende. Mochten de Rotterdammers vandaag winnen, dan zullen zij het team uit Arnhem dus voorbijstreven op de ranglijst. Voor beide elftallen zijn de belangen zodoende groot.

Vitesse-trainer Peter Bosz kan tegen Feyenoord niet beschikken over de geschorste Giorgi Chanturia en de niet-wedstrijdfitte Adnane Tighadouini en Patrick van Aanholt. Jonathan Reis ontbreekt nog steeds in de selectie vanwege zijn disciplinaire schorsing. De bezoekers kunnen met een nagenoeg fitte selectie op jacht naar de eerste uit-overwinning van dit seizoen. Alleen Otman Bakkal is nog niet volledig wedstrijdfit en speelt vandaag niet. Het was onzeker of Joris Mathijsen fit genoeg zou zijn om deel van de selectie uit te maken, maar hij is genoeg hersteld om plaats te nemen op de bank. Dit geldt ook voor de bij Vitesse spelende Sam Hutchinson. De volledige opstellingen van beide elftallen zijn terug te vinden onder het kopje ‘wedstrijddetails’.

De statistieken betreffende de wedstrijd Vitesse-Feyenoord zijn licht in het voordeel van Feyenoord. In Arnhem wonnen de Rotterdammers negen van de achtentwintig duels. Zes maal waren de Arnhemmers de sterkste. Veel wedstrijden tussen beide elftallen eindigden in een gelijkspel: dertien keer was dit het geval. Vorig jaar zorgde Wilfried Bony in de allerlaatste minuut voor een Arnhemse overwinning. Hij scoorde in blessuretijd de enige treffer van de wedstrijd.

Voorafgaand aan het duel zei Koeman dat de wedstrijd tegen Vitesse “een uitgelezen kans is om te laten zien dat we op de goede weg zijn”. Het zal echter niet gemakkelijk worden voor Koeman en zijn team want thuis verloren de Arnhemmers nog geen enkel punt. Of dit zondagmiddag ook zo blijft, zullen we zo dadelijk gaan zien.