SC Cambuur
0:0
geen

90'
Wat een pijnlijk gelijkspel voor PSV. Op de verjaardag SC Cambuur uitnodigen, beter niet. De Friezen vochten voor wat ze waard waren, en dat was zaterdagavond een doelpuntloos gelijkspel tegen PSV.
90'
90'
PSV krijgt nog één vrije trap op het middenveld om de winnende treffer te maken..
90'
De blessuretijd is ingegaan als SC Cambuur voor het laatst wisselt. Jody Lukoki gaat naar de kant, Martijn Barto komt in het veld. Nog vier minuten blessuretijd te gaan.
90'
Wissel in bij SC Cambuur -> Martijn Barto
90'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Jody Lukoki
90'
Gele kaart voor Wout Droste (SC Cambuur)
Het logische gevolg van vele minuten tijdrekken. Wout Droste krijgt er nu geel voor. Nog maar een paar minuten te gaan.
86'
NIET TE GELOVEN!! Ola Toivonen krijgt de kans van zijn leven om PSV op 1-0 te zetten. Florian Jozefzoon probeert voor te zetten en die voorzet komt met een stuiter bij de tweede paal. Toivonen glijdt in, raakt de bal op een kleine meter van het doel, maar schiet over! Dé kans op de 1-0, maar de invaller laat de kans liggen.
83'
Ze verwachten eigenlijk dat Ola Toivonen vertrekt uit Eindhoven, maar op deze zaterdagavond moet hij PSV nog redden. Als laatste wissel moet hij de Eindhovenaren behouden voor puntverlies.
83'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Ola Toivonen
83'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
81'
Stijn Schaars schiet een vrije trap verraderlijk richting de korte hoek, maar Leonard Nienhuis kan keren. De corner die volgt heeft de doelman ook in twee instanties.
80'
De knollen zijn op bij Erik Bakker. Hij wordt vervangen door Paco van Moorsel, die SC Cambuur door de laatste tien minuten heen moet loodsen.
80'
Wissel in bij SC Cambuur -> Paco van Moorsel
80'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Erik Bakker
78'
Gele kaart voor Jeffrey Bruma (PSV Eindhoven)
De gele kaart voor Jeffrey Bruma symboliseert de laatste vijf minuten. SC Cambuur komt meer van het doel af en Bruma ziet zichzelf genoodzaakt de doorgebroken Marcel Ritzmaier tegen te houden. Bruma krijgt de eerste gele kaart aan de kant van PSV.
73'
Wat een harde knal van Marcel Ritzmaier! De huurling van PSV legt aan voor een vrije trap en schiet deze keihard op de vuisten van Jeroen Zoet. Weer wat gevaar van SC Cambuur, dat de laatste tien minuten alleen maar onder druk stond.
70'
Florian Jozefzoon vervangt inderdaad Ji-Sung Park. Dit betekent dat PSV nu met Zakaria Bakkali, Jürgen Locadia en Jozefzoon in de aanval speelt. Veel snelheid en stootkracht, houdt SC Cambuur het vol? Nog twintig minuten te gaan.
70'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
70'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Ji-Sung Park
68'
Phillip Cocu vindt het tijd voor Florian Jozefzoon. Dit betekent dat er meer snelheid op het veld komt, want Jozefzoon vervangt hoogstwaarschijnlijk Ji-Sung Park.
65'
Er is in ieder geval meer emotie op het veld dan in de eerste helft. Emotie maakt deze wedstrijd leuk en spannend, maar het veldvoetbal is nog steeds niet om over naar huis te schrijven. PSV begint wel meer te drukken op het doel van SC Cambuur, maar de Friezen zwichten nog niet.
60'
Na een uur spelen staat het gewoon nog 0-0 in Eindhoven. Revelatie Zakaria Bakkali is wel inmiddels in het veld gekomen bij PSV. Hij verving enkele minuten geleden Memphis Depay.
58'
Wissel in bij SC Cambuur -> Kevin Brands
58'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Oliver Feldballe
58'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Zakaria Bakkali
58'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Memphis Depay
56'
PSV gaat zometeen Zakaria Bakkali inzetten. De snelle rechtsbuiten kende een uitstekende start van het seizoen, maar raakte geblesseerd en moest twee wedstrijden in de voorrondes van de Champions League missen. Maar Bakkali is nu dus terug, kijken of hij straks PSV weer in de wedstrijd kan helpen.
52'
Jorrit Hendrix raakt de lat! De debutant raakt het aluminium erg hard en tekent daarmee voor de grootste kans van de wedstrijd. Daar was PSV heel dicht bij de openingstreffer.
46'
Fingers crossed dat de tweede helft het aanzien wel waard is. PSV en SC Cambuur bepalen dit in de komende 45 minuten.
46'
45'
Wat een ongelooflijk saaie eerste helft. Meer woorden zijn er eigenlijk niet voor. Wat een feest moet zijn voor de fans in Eindhoven mondt uit in niets eigenlijk. Jeffrey Bruma kreeg de beste kans van de wedstrijd, toen hij na een corner bij de tweede paal vrij mocht inkoppen, maar de inzet van Bruma ging naast. SC Cambuur kreeg kansen via Jody Lukoki en Michiel Hemmen, maar beide keepers zijn eigenlijk nog niet getest in de eerste helft.
45'
45'
Gele kaart voor Jody Lukoki (SC Cambuur)
Een hele domme gele kaart voor Jody Lukoki. De snelle buitenspeler wordt diep weggestuurd, maar er wordt ook al snel gefloten voor buitenspel. Gefrustreerd schiet Lukoki de bal de tribunes in, waardoor hij een gele kaart krijgt.
41'
Het lijkt erop dat SC Cambuur de rust gewoon met een 0-0 stand gaat halen. PSV heeft de laatste twintig minuten gewoon geen kans gecreëerd.
38'
Gele kaart voor Marcel Ritzmaier (SC Cambuur)
Marcel Ritzmaier ziet de bui al hangen als Ji-Sung Park op stoom komt. De aanwinst van PSV gaat richting het strafschopgebied, maar wordt hardhandig en lomp neergelegd door Ritzmaier, die dan ook geel krijgt.
35'
Een schitterende actie van Lucas Bijker, die aan de linkerkant van het veld eerst een dubbele schaar tevoorschijn tovert, om vervolgens Ji-Sung Park te poorten. Zijn voorzet komt op het hoofd van Michiel Hemmen, maar die kan geen richting geven aan de bal.
30'
Het is gewoon een saaie wedstrijd. Ongelooflijk maar waar. De fans van PSV blijven hun club steunen, maar hier en daar hoor je ook wat fluitconcerten. SC Cambuur is niet sterk genoeg om het PSV echt moeilijk te maken, maar het is hopelijk een kwestie van tijd totdat de uitploeg explodeert en een doelpunt maakt, want PSV lijkt niet echt aan te dringen.
25'
Phillip Cocu kan allesbehalve tevreden zijn over PSV. De ploeg heeft niet echt de drive naar voren om het SC Cambuur moeilijk te maken. Dit zal naar verloop van tijd wel veranderen, maar voorlopig houdt de uitploeg het makkelijk uit.
20'
In de eerste twintig minuten kregen beide ploegen een grote kans. PSV misschien wel de grootste, maar de thuisploeg overheerst niet in eigen stadion. Het publiek van PSV is inmiddels gaan zingen, omdat het scorebord 19:13 aangaf. Dit is het jaar waarin PSV honderd jaar geleden werd opgericht.
16'
Jeffrey Bruma heeft het vizier niet op scherp staan, want uit een corner moet de centrale verdediger de 1-0 scoren. Bruma is eigenlijk de enige speler die op de bal let, en hij ziet dat het leer bij de tweede paal komt. Hij stapt terug en kan vrij inkoppen, maar de bal landt niet echt lekker op zijn hoofd.
14'
De wedstrijd PSV - SC Cambuur is eigenlijk op een bizarre manier tot stand gekomen. PSV wist dat het dit seizoen het honderdjarige bestaan zou vieren en diende bij de KNVB een aanvraag in om op zaterdagavond 31 augustus een gemakkelijke tegenstander in een thuiswedstrijd te krijgen. Blijkbaar heeft de KNVB geluisterd, door een promovendus te linken aan de Eindhovenaren. De ideale motivatie voor SC Cambuur.
9'
Jody Lukoki met de eerste grote kans van de wedstrijd! De huurling van Ajax krijgt de bal met een gelukje voor zijn voeten, maar het schot gaat kiezelhard richting de korte hoek. Jeroen Zoet duikt, maar ziet tot zijn opluchting dat de bal het zijnet raakt.
6'
Bij PSV krijgt Jorrit Hendrix voor het eerst een basisplaats. De centrale verdediger maakte al eerder speelminuten in het shirt van de Eindhovenaren, maar nog nooit vanaf de start. Hendrix stond een lange tijd in de belangstelling van Ajax, maar hij bleef zijn huidige club trouw.
1'
Met een groot vuurwerkspektakel is de wedstrijd PSV - SC Cambuur begonnen. De thuisploeg viert vandaag dus haar honderdjarige bestaan. Kijken of PSV deze zaterdagavond een extra speciaal tintje kunnen geven.
1'
Hieperdepiep, hoera! PSV bestaat vandaag honderd jaar en dat moet gevierd worden met een mooie overwinning op SC Cambuur. De Friezen zijn zaterdagavond de tegenstander van PSV, die voor het seizoen begon al gevraagd hadden om een makkelijke thuiswedstrijd. Jos Boesveld zal dit Eindhovens feest voor u volgen.

PSV bestaat dus honderd jaar en dat moet gevierd worden. Wat gebeurt er allemaal in Eindhoven dan? Nou, shirtsponsor Freo bakte een taart van 19.13 meter, refererend aan 1913, het geboortejaar van PSV. Dat is nog niet alles, want sinds deze zaterdag bestaat er ook een heuse PSV-laan in Eindhoven. Geweldig nieuws natuurlijk, maar zaterdagavond moet er gewoon gewonnen worden in het Philips Stadion. Daar is twee uur voor de wedstrijd een speciaal voorprogramma in elkaar gezet voor de fans, natuurlijk ook in het teken van het honderdjarige bestaan van de club. Om toch nog een beetje – vervelend - voetbalnieuws in deze voorbeschouwing te verwerken: PSV werd deze week op een pijnlijke manier uitgeschakeld in de Champions League. Op bezoek bij AC Milan ging het met 3-0 onderuit en de ploeg kon zich daarom meteen richten op de Europa League. De loting voor de poulefase is inmiddels verricht en PSV mag in Europees verband drie keer richting Oost-Europa reizen. Dinamo Zagreb, Chernomorets Odesse uit Oekraïne en het welbekende Ludogorets Razgrad uit Bulgarije zijn de tegenstanders van PSV in de Europa League.

SC Cambuur bevindt zich in een heel andere sfeer. De ploeg voetbalt lekker mee in de Eredivisie en zou het een eer vinden om in Europa uit te komen tegen Ludogorets Razgrad. Dat is niet het geval, maar de Friezen staan met vier punten uit vier wedstrijden prima in de middenmoot. SC Cambuur is nu nog verrassend, maar moet oppassen dat het niet in een negatieve spiraal terechtkomt als de Friese surprise uitgewerkt is. Met een goede prestatie tegen PSV kan de boel weer op scherp gezet worden, maar het zal een lastige opgave worden voor de uitploeg. Nog nooit won SC Cambuur in de Eredivisie van PSV. Het verloor zeven keer en speelde slechts één keer gelijk.