31.08.2013 23:00

SC Cambuur speelt niet mee op verjaardagsfeest PSV

De goede seizoensstart van Cambuur geeft Mohamed El Makrini(m.) vleugels in het duel met PSV'er Joshua Brenet (31-08-2013)

Het honderdjarige jubileum van PSV is niet uitgelopen op wat het moest worden. PSV vroeg voor deze speciale avond om een makkelijke tegenstander, maar SC Cambuur hield de Eindhovenaren knap op 0-0.

De eerste helft was simpelweg saai te noemen. Jeffrey Bruma kreeg een grote kans na een corner, maar bij de tweede paal kopte de verdediger naast. Hier bleef het bij in de eerste helft, maar het tweede deel van de wedstrijd maakte alles goed.

Het begon al een paar minuten na het herstarten van de wedstrijd. Basisdebutant Jorrit Hendrix raakte snoeihard de lat nadat de bal niet goed weggewerkt werd uit de zestien van SC Cambuur. Het was tot dusver de grootste kans in de wedstrijd, en ook meteen het kantelpunt. PSV drong meer aan, wisselde aanvallend en bleef SC Cambuur onder druk houden. Het hoogte - en tevens dieptepunt - volgde echter pas vijf minuten voor tijd. Ola Toivonen kreeg een niet te missen kans van Florian Jozefzoon, maar de Zweed gleed van ongeveer een meter afstand de bal over het doel. Bij de fans van PSV groeide de frustratie met de minuut en bij het laatste fluitsignaal trakteerden de fans hun spelers op een hels fluitconcert.