31.08.2013 23:45

SC Cambuur bederft feestvreugde in Eindhoven

Het honderdjarige jubileum van PSV heeft geen extra feestelijk randje gekregen door een overwinning in de Eredivisie. PSV vroeg voor deze speciale avond bij de KNVB om een makkelijke tegenstander, maar SC Cambuur hield de Eindhovenaren knap op 0-0.

De eerste helft was simpelweg saai te noemen. Jeffrey Bruma kreeg een grote kans na een corner, maar bij de tweede paal kopte de verdediger naast. Hier bleef het bij in de eerste helft, maar het tweede deel van de wedstrijd maakte alles goed.

Het begon al een paar minuten na het herstarten van de wedstrijd. Basisdebutant Jorrit Hendrix raakte snoeihard de lat nadat de bal niet goed weggewerkt werd uit de zestien van SC Cambuur. Het was tot dusver de grootste kans in de wedstrijd, en ook meteen het kantelpunt. PSV drong meer aan, wisselde aanvallend en bleef SC Cambuur onder druk houden. Het hoogte - en tevens dieptepunt - volgde echter pas vijf minuten voor tijd. Ola Toivonen kreeg een niet te missen kans van Florian Jozefzoon, maar de Zweed gleed van ongeveer een meter afstand de bal over het doel. Bij de fans van PSV groeide de frustratie met de minuut en bij het laatste fluitsignaal trakteerden de fans hun spelers op een hels fluitconcert.

Voor PSV is dit gelijkspel al het tweede puntverlies op rij. De Eindhovenaren moeten nu toezien hoe de koppositie in de Eredivisie twee weken lang toebehoort aan PEC Zwolle. SC Cambuur blijft door het puntje meedraaien in de onderste regionen van de middenmoot. De Friezen hebben nu vijf punten uit vijf wedstrijden.