PSV
1:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Elvis Manu 2. / Schot met rechts  (Jody Lukoki)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jeffrey Bruma 38. / Kopbal  (Stijn Schaars)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Jürgen Locadia 61. / Schot met rechts  (Luciano Narsingh)

90'
PSV is er de tweede helft in geslaagd om SC Cambuur van zich af te houden en zelf eenmaal te scoren. Het had daarbij de hulp van Manu nodig, die de bal verspilde aan Narsingh. Die zette snel voor en vond zo Locadia. In de slotfase kwam SC Cambuur nog dicht bij de gelijkmaker, maar de drie punten gaan deze woensdagavond naar PSV.
90'
90'
Om wat tijd te rekken brengt Cocu nog Zanka. De verdediger vervangt Park in de blessuretijd. Het helpt natuurlijk ook dat Zanka een verdediger is en mee kan helpen om de voorsprong te verdedigen.
90'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Zanka
90'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Ji-Sung Park
90'
Er komen nog drie minuten blessuretijd bij. SC Cambuur dringt aan en verdient misschien ook wel een puntje.
87'
Hij mag nog even meedoen: Tim Matavž! De spits vervangt doelpuntenmaker Locadia vlak voor tijd.
87'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Tim Matavž
87'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
85'
Rekik haalt de bal van de lijn! Zoet verkijkt zich weer op een voorzet en laat ditmaal de bal ook los. Ritzmaier kan de bal in het lege doel schieten, maar Rekik voorkomt met een puntgave sliding dat het 2-2 wordt.
83'
ZOEF! Een harde knal van Wout Droste vlamt richting het doel van PSV, maar Zoet ziet de bal van ver komen. Hierdoor kan hij de bal vangen.
81'
SC Cambuur wisselt uiteraard wel aanvallend. Robert van Boxel gaat naar de kant en voor hem in de plaats kom Oliver Feldballe. Een verdediger voor een aanvaller en SC Cambuur gaat dus één op één spelen achterin.
81'
Wissel in bij SC Cambuur -> Oliver Feldballe
81'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Robert van Boxel
80'
Tja, verdedigend wissel tegen een ploeg als SC Cambuur, Phillip Cocu zal het liever niet doen. Toch brengt hij Jorrit Hendrix voor Narsing in de ploeg. Hierdoor gaat Park als rechtsbuiten spelen en komt Hendrix als verdedigend ingestelde middenvelder in het veld.
80'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
80'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
77'
Pijn bij Erik Bakker, die hard werd geraakt door Ji-Sung Park. Het lijkt echter wel te gaan met de speler van SC Cambuur.
74'
PSV blijft zoeken naar een treffer, om SC Cambuur definitief te breken. Eén treffer is voldoende voor de thuisploeg, want een punt tegen PSV voelt als drie punten.
71'
Door de vroege treffer van Manu heeft PSV al 25 competitiewedstrijden op rij niet de nul gehouden. Het zal de uitploeg echter niet veel uitmaken, want op dit moment staan ze met 1-2 voor.
67'
Arme Lukoki. Hij heeft het vertrouwen van de thuisfans in deze wedstrijd helemaal verbruikt. Slechte corners en natuurlijk het moment waarop hij simpelweg Manu hoefde in te spelen om te zorgen voor de 2-1. Hij wordt twintig minuten voor tijd vervangen door Bob Schepers.
67'
Wissel in bij SC Cambuur -> Bob Schepers
67'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Jody Lukoki
66'
Manu is gretig geworden na zijn fout. Omdat hij Narsingh voor zich liet komen kwam PSV op 1-2. Hij gaat elk duel nu met tweehonderd procent kracht in, maar moet wel oppassen. Hij kreeg immers al geel.
64'
Zo heeft PSV tweemaal geluk gehad bij een doelpunt. Eerst ging Nienhuis opzichtig in de fout bij een vrije trap, daarna vergat Manu simpelweg te verdedigen achterin.
61'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:2 door Jürgen Locadia
En weer scoort PSV na een fout van SC Cambuur! Ditmaal is Manu de pisang. Hij wil meeverdedigen, maar vergeet dit eigenlijk te doen. Narsingh sluipt langs de aanvaller en vindt direct de vrijstaande Locadia in de zestien. Die kan vrij inschieten en dus de 1-2 maken.
58'
Het foutencircus lijkt wel in de stad. Zoet wil een lange bal in één keer wegwerken, maar schiet de bal zo in de voeten van Ritmaizer. Die twijfelt niet en schiet vanaf dertig meter de bal in één keer richting doel. Zoet kan echter opgelucht adem halen: De bal gaat naast.
58'
Zo is PSV ontsnapt aan een nieuwe achterstand en kan het gaan voetballen richting het doel van SC Cambuur. Dat heeft de uitploeg nog niet gedaan in de tweede helft namelijk.
54'
Tja, Lukoki speelt op huurbasis voor SC Cambuur, maar als hij deze kans verprutste terwijl hij in het shirt van Ajax speelde zou hij de ArenA worden uitgeblazen. Amsterdamse fans hebben het niet zo op het verpesten van honderd procent kansen bij een gelijke stand.
53'
Gele kaart voor Elvis Manu (SC Cambuur)
Vlak na dat moment gaat Manu ook nog eens op de bon. De aanvaller houdt Depay vast, die net wilde sprinten naar het doel.
52'
Oh Lukoki, wat verpruts je het hier zeg! De aanvaller wordt weggestuurd door Hemmen en komt er samen met Manu uit. Twee spelers tegen één keeper, dat lijkt een duidelijk scenario te worden. Lukoki speelt de bal echter veel te hard naar de tweede paal, waardoor het geen assist en ook geen doelpunt wordt. Dit had de 2-1 moeten zijn.
49'
Lukoki komt met een vreemde actie heel ver! Een beetje onbehouwen en veel lompe lichaamsschijnbewegingen, maar uiteindelijk creëert hij wel ruimte voor zichzelf. Het schot gaat echter heel hoog over.
46'
Zonder wissels zijn we weer begonnen in Leeuwarden.
46'
45'
SC Cambuur - PSV staat op de helft 1-1. De thuisploeg kwam al in de tweede minuut op voorsprong, nadat er niet goed werd verdedigd bij een corner. Manu kon hierdoor de bal inprikken. Vlak voor rust kwam PSV langszij door een doelpunt van Bruma. Hij kopte een vrije trap van Schaars binnen.
45'
44'
Bijna komt PSV voor de rust zelfs op voorsprong! Narsingh gaat ervandoor met de bal en kapt een tegenstander uit in de zestien. Hij kijkt en schiet, maar Nienhuis kan de bal uit zijn doel houden.
43'
Ho Jeroen Zoet! De goalie van PSV doet bijna zijn collega na aan de andere kant, door een lange bal richting de tweede paal compleet verkeerd in te schatten. Hij loopt eerst vooruit, dan achteruit, om vervolgens de bal - die ruim naast zou gaan - met een duik te klemmen.
41'
Zo zal PSV toch wat vrolijker de kleedkamer opzoeken over een kleine vijf minuten. Met een 1-1 stand kan er nog van alles gebeuren in het tweede deel van deze wedstrijd.
38'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Jeffrey Bruma
Daar is de gelijkmaker van PSV! Een enorme blunder van Nienhuis, die een vrije trap van Stijn Schaars makkelijk denkt te pakken. Hij rekent echter buiten Bruma, die zijn hoofd tegen de bal zet en van dichtbij de bal in het lege doel kopt.
35'
Gele kaart voor Karim Rekik (PSV Eindhoven)
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Karim Rekik. Een dure gele kaart, want hierdoor mist hij de wedstrijd tegen FC Twente. Rekik gaat een luchtduel met Hemmen eerst aan met de elleboog.
32'
Als SC Cambuur overigens wint van PSV dan bedraagt het verschil tussen beide ploegen slechts 4 punten na 22 wedstrijden. De wereld op z'n kop in de Eredivisie.
29'
Heel attent gekeept van Nienhuis hoor! De goalie komt snel zijn goal uit om een lange bal weg van de zestien te koppen.
28'
SC Cambuur moet gaan oppassen dat het zichzelf niet in de vingers snijdt. El Makrini leed net al dom balverlies en Jody Lukoki doet hetzelfde. Hij geeft de bal zo aan Narsingh, die echter geen ploeggenoot kan bereiken.
25'
Daar is bijna Marcel Ritzmaier! Manu komt makkelijk langs Brenet aan de linkerkant en zet voor richting de penaltystip. Jeffrey Bruma kan daar tussen komen, maar de bal komt bij Ritmaizer. De huurling - die bij PSV op de loonlijst staat - schiet in één keer richting de rechterhoek, maar de bal gaat rakelings naast.
25'
Deze corner levert PSV ook niets op, maar de intenties zijn duidelijk. Die gelijkmaker moet er zo snel mogelijk komen.
24'
Wat meer druk van PSV nu. Eerst schiet Willems op tegen een tegenstander en verdient zo een corner, daarna kan Jürgen Locadia aannemen in de zestien, maar net niet draaien. Ramon Leeuwin is er net op tijd bij om weer een corner weg te geven.
21'
SC Cambuur komt goed weg als Mohamed El Makrini een onbegrijpelijke bal door het midden wil wegwerken. Hij gaat richting Depay, maar die kan niet controleren. Leonard Nienhuis kan rustig oppakken, maar als Depay goed aanneemt staat het hoogstwaarschijnlijk 1-1.
19'
Wissel in bij SC Cambuur -> Michiel Hemmen
19'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Bartholomew Ogbeche
19'
Nee, Ogbeche kan echt niet verder. Grijpt naar de hamstring van zijn linkerbeen en moet dus vervangen worden. Zijn vervanger is uiteraard Hemmen.
17'
Het is een voordeel van een spits halen. Bij een blessure van je nieuwe spits heb je altijd de oude nog. Michiel Hemmen is begonnen aan zijn warming-up, maar Ogbeche loopt alweer binnen de lijnen.
15'
Bartholomew Ogbeche laat zich langs de kant behandelen aan een blessure. Er lijkt iets te zijn met zijn linkerbeen.
14'
Eerste mogelijkheid voor PSV, zou je denken. Jetro Willems komt mee naar voren en speelt Memphis Depay in de diepte aan. De linksbuiten gaat echter nonchalant om met de aangeboden mogelijkheid en twijfelt tussen een voorzet en een schot. Twijfel is nooit goed en daarom gaat de bal hard voorlangs.
11'
Toegegeven: PSV blijft wel voetballen na zo'n vroege achterstand. De uitploeg lijkt niet in paniek te raken na de 1-0 van Manu en blijft lang in balbezit op zoek naar een gaatje in de defensie van SC Cambuur.
8'
Overigens speelt Ruiz sowieso niet tegen SC Cambuur. De aanvaller zit niet op de bank. Santiago Arias heeft zijn plek ingenomen. Hij werd gepasseerd door Cocu, die voor Joshua Brenet koos.
5'
Nou, alle plannen van Phillip Cocu hoeven niet direct in de prullenbak, maar dit is wel een flinke dreun voor PSV hoor. Na twee minuten al op achterstand.
2'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:0 door Elvis Manu
Oh, oh, oh. PSV komt ontzettend snel op achterstand tegen SC Cambuur. Een corner van Jody Lukoki wordt niet verwerkt, waarna Elvis Manu de bal van dichtbij binnen kan werken.
1'
Op het laatste moment is Bryan Ruiz afgehaakt voor deze wedstrijd. Hij verving Luciano Narsingh, maar die vervangt de man uit Costa Rica weer.
1'
Uitwedstrijden en PSV. Er zijn betere combinaties mogelijk in het Nederlands voetbal. Zoals bijvoorbeeld SC Cambuur en thuiswedstrijden. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van SC Cambuur – PSV.

Ja, SC Cambuur presteert erg goed in eigen huis. Zo wonnen de Friezen al in een thuiswedstrijd van FC Utrecht, sc Heerenveen, FC Groningen en Heracles Almelo. Ajax had het heel moeilijk in Leeuwarden en kwam pas in de slotfase langs de Friezen. Daartegenover staat een hele slechte reeks van uitwedstrijden. Er werd bijvoorbeeld nog niet gewonnen buiten Leeuwarden. Dit zorgt ervoor dat SC Cambuur terug te vinden is op plek vijftien, met slechts twee punten boven hekkensluiter ADO Den Haag. De promovendus heeft echter wel geluk, want door de nederlaag van ADO Den Haag gisteren kunnen ze niet afzakken naar de laatste plaats in de Eredivisie.

PSV bewees in de vorige speelronde dat het nog lang niet op het oude niveau zit. RKC Waalwijk had het helemaal niet moeilijk tegen de Eindhovenaren en wonnen uiteindelijk ook met 2-0. Het betekende de zoveelste nederlaag buiten Eindhoven. Van de elf uitwedstrijden werden er slechts twee gewonnen. Er is dus zeker sprake van een uitsyndroom bij PSV. Dat is één van de redenen dat PSV slechts zevende staat en al vijftien punten achterstand heeft op koploper Ajax. De statistieken spreken vanavond echter wel voor PSV. In negen eerdere ontmoetingen in de Eredivisie won PSV zeven keer. Twee keer eindigde een wedstrijd in een gelijkspel.

De opstellingen van SC Cambuur en PSV worden uur voor aanvang bekendgemaakt. Daarna zijn ze snel te vinden onder het kopje Wedstrijdetails.