NEC Nijmegen Woensdag, 5. Februari 2014
19:45 uur
NAC Breda
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Rydell Poepon 17. / Schot met rechts  (Anouar Hadouir)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Rens van Eijden 24. / Schot met rechts  (Michael Higdon)

90'
Ed Janssen doet iedereen een plezier en fluit de wedstrijd af. Een boeiende eerste helft kreeg geen goed gevolgd. Laag tempo, slordige passing en nauwelijks mogelijkheden. De keren dat de ploegen een mogelijkheid kregen, keerden Johnsson (mogelijkheid voor Hadouir) en Ten Rouwelaar (Jahanbakhsh, Hemlein)vakkundig. Zo eindigt de wedstrijd in de 1-1, wat gezien het spelbeeld terecht is.
90'
Poepon bijna Na een vrije trap van Jordy Buijs komt Johnsson uit, maar hij heeft de keepersles 'Als je komt moet je hem hebben' gemist. Want Poepon is eerder bij de bal. Gelukkig voor Johnsson en NEC kopt hij de bal achterwaarts naast.
89'
Gele kaart voor Søren Rieks (NEC Nijmegen)
Rieks mist de bal volledig na een tackle op Matic en krijgt een terechte gele kaart.
89'
De blessuretijd bedraag drie minuten.
86'
Lastig balletje Drost uit een hoekschop, maar Johnsson tikt de bal over. Uit de aansluitende corner kan NAC niet meer gevaarlijk worden.
86'
Wissel in bij NAC Breda -> Danny Verbeek
86'
Wissel uit bij NAC Breda -> Anouar Hadouir
82'
Wie durft nog? Eigenlijk hebben beide ploegen niets aan een gelijkspel, maar NEC en NAC lijken het wel prima te vinden.
79'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Lasse Nielsen
79'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Samuel Štefánik
77'
Hemlein probeert het schot van Jantscher te imiteren en zijn poging is zeker niet ongevaarlijk. Ten Rouwelaar kan de bal met moeite naar de zijkant stompen.
76'
Gele kaart voor Tim Gilissen (NAC Breda)
Gillissen zet te laat een tackle in op Hemlein en krijgt daarvoor een gele kaart.
71'
Mocht u vanavond een bal zien drijven in de Waal, gaarne terug brengen naar NEC. Leiwakabessy besloot eens op doel te schieten, maar hij schoot de bal ruim het stadion uit.
71'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Geoffrey Castillion
71'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Michael Higdon
69'
Wissel in bij NAC Breda -> Joey Suk
69'
Wissel uit bij NAC Breda -> Mats Seuntjens
66'
Jelle ten Rouwelaar toont zich maar weer eens een betrouwbare doelman! Invaller Jahanbaksh krijgt een vrije schietkans binnen de zestien. Zijn schot is hard en laag, maar de rossige goalie pareert vakkundig. De verdediging van NAC doet de rest en ruimt de bal.
61'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Alireza Jahanbakhsh
61'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Jakob Jantscher
60'
Gele kaart voor Tobias Haitz (NEC Nijmegen)
Haitz komt iets te laat in een duel met Hadouir. Janssen vindt dat voldoende voor een gele kaart.
60'
Nou, als het niveau van deze kopbal op goal van Vermijl leidend is voor de rest van de tweede helft ,wordt het nog een lang half uur. Aan deze kopbal zit kraak noch smaak.
56'
Jantscher komt net een paar centimeter tekort om een voorzet van Vermijl richting doel te koppen. De voorzet gaat over de Oostenrijker heen.
51'
Het tweede bedrijf begint net als het eerste. Een laag tempo en weinig echte mogelijkheden vooralsnog.
47'
NAC profiteert bijna van een 'power-play'situatie. NEC speelt even met 10 man doordat Haitz medische verzorging krijgt en mede daardoor krijgt Hadouir de kans om van een meter of twintig op doel te schieten. Johnsson weet de bal echter weg te stompen.
46'
En we zijn weer begonnen in het 'Havanna aan de Waal' met twee ongewijzigde elftallen.
46'
45'
Een boeiende eerste helft komt tot een einde. Na een saai eerste kwartier ontbrandde de wedstrijd in de 17e minuut na een fantastisch doelpunt van Rydell Poepen. Hij poeierde van een meter of twintig de bal in de kruising. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong, want zeven minuten later zorgde van Eijden, op aangeven van Higdon, voor de gelijkmaker. Jantscher en Leiwakabessy waren ook nog dichtbij een treffer, maar doordat hun pogingen geen doel troffen is de ruststand 1-1.
45'
45'
De blessuretijd in de Goffert bedraagt een minuut.
43'
NAC wil het droog houden voor de rust. Zojuist treuzelde Ten Rouwelaar met een uittrap en nu gaat Seuntjens naar de grond na een, naar het liet zien, onschuldig duel.
39'
Prima ingreep van Johnsson. Poepon dreigt na een goede individuele actie een-op-een te komen met de Nijmeegse doelwacht. Johnsson graait de bal echter voor de voeten van de spits weg.
38'
Weer een aardige mogelijkheid voor NEC, maar de voorzet van Rieks bereikt geen speler in een groen-rood-zwart shirt.
33'
En daarom is Leiwakabessy een verdediger! Sepp de Roover maakt een grote fout, waardoor de Jeffrey Leiwakabessy oog-in-oog komt met Ten Rouwelaar. De linksback is te gehaast en schiet de bal voorlangs.
30'
Doordat beide ploegen beide een doelpunt tegen hebben gekregen, zetten zowel NEC als NAC een bedenkelijke serie voort. NEC heeft in de afgelopen 34 wedstrijden een doelpunt tegengekregen. NAC kreeg heeft nu acht uitwedstrijden op rij een treffer moeten incasseren.
28'
De wedstrijd is helemaal opengebroken. Na een saaie eerste twintig minuten is de beer los in Nijmegen en begint het zowaar een leuke wedstrijd te worden met twee ploegen die willen voetballen.
26'
Jantscher schiet op de lat! Jantscher besluit van een meter of 30 ineens op doel te schieten. Het lijkt te ver, maar Jantscher vindt van niet. Zijn kanonskogel spat uiteen op de Bredase lat.
24'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:1 door Rens van Eijden
En het is alweer gelijk. Foor geeft de bal voor op Higdon en de bonkige spits legt goed terug op Rens van Eijden. De verdediger komt goed voor zijn man en schiet de bal tegen de touwen. 1-1!
23'
Gele kaart voor Anouar Hadouir (NAC Breda)
Hadouir loopt door op Foor en krijgt daarvoor de gele prent voorgeschoteld. De buitenspeler mist daardoor de wedstrijd tegen Roda JC.
21'
Nee, NEC kan niet gevaarlijk worden. Drost wint het kopduel van Higdon. Hij moet wel een hoekschop toestaan, waaruit NEC vervolgens ook niet gevaarlijk kan worden. Rieks kopt ver naast.
20'
Komt NEC direct terug in de wedstrijd? De Roover beukt Leiwakabessy ondersteboven en NEC krijgt daarom een vrije trap die in een keer voor kan worden gekruld.
17'
Doelpunt voor NAC Breda, 0:1 door Rydell Poepon
Goedemorgen dokter, wat een goal van Rydell Poepon! Na een een slordigheidje van Hemlein zit de NAC-aanval goed druk en verovert zo de bal. Hadouir weet Poepon te bereiken en die haalt een keer uit. De bal komt pas tot stilstand in de linkerbovenhoek. Een heerlijk doelpunt!
15'
De 'mini-klassieker' NEC-NAC is na een kwartier spelen nog niet boeiend. Het wachten is op het eerste grote moment van opwinding.
11'
Het is maar goed dat Rens van Eijden zijn kruin tegen de bal aanzet, anders had Poepon zo door kunnen lopen naar Johnsson. Nu kan de keeper op tijd zich op de bal werpen.
9'
Eerste momentje is voor NEC. Rieks stoomt op en vuurt af op de goal van Ten Rouwelaar. Zijn schot gaat echter luttele centimeters naast.
6'
NEC appelleert voor een strafschop, maar Janssen wil van niets weten. Higdon gaat in een duel met Buijs onderuit en claimt een elfmetertrap. De arbiter van dienst concludeert dat beide spelers aan het rekken waren en laat daarom doorgaan.
6'
NAC kiest voor de dezelfde tactiek als afgelopen zaterdag in de gewonnen uitwedstrijd tegen Heracles. Het laat NEC komen en loert op de counter.
4'
NEC krijgt vanavond een behoorlijke kluif aan de bezoekers. In de laatste zes duels in Nijmegen, wist NEC NAC slechts één keer te verslaan.
1'
En we zijn onderweg in een regenachtige Goffert!
1'
Het 'Eye of the Tiger' moet beide teams in hogere sferen brengen. In ieder geval, de wedstrijd staat op het punt van beginnen.
Goedenavond dames en heren! Ik ben Jesper Davelaar en ik verzorg voor jullie vanavond het live-commentaar bij de wedstrijd NEC-NAC.

Teams beginnen met goed gevoel aan wedstrijd

Beide teams zullen met een goed gevoel aan de wedstrijd. Na een dramatische eerste seizoenshelft is NEC in 2014 nog ongeslagen. En passant kwalificeerden de Nijmegenaren zich voor de halve finale van het bekertoernooi. NAC heeft een wat minder flitsend begin van 2014, maar vorige week werd er een knappe zege geboekt op het Almelose kunstgras. Ondanks het veldoverwicht van Heracles, boekte de Bredenaars toch een overwinning. NEC is gewaarschuwd!

Dichtbij elkaar

Ondanks dat NEC voorlaatste is en NAC 11e is het gat niet zo groot als je misschien zou verwachten. De bezoekers staan slechts vijf punten los van de Nijmegenaren en zien bij verlies vanavond NEC dus erg dichtbij komen. Aan de andere kant, bij winst kan de ploeg van trainer Nebosja Gudelj goede zaken doen voor een plaatsje in het linkerrijte en derhalve in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal. NEC daarentegen kan vanavond geen gaatje slaan met de onderste plaatsten. Doordat ADO (0-3 tegen Heracles) en Roda JC (1-2) gisteren verloren kan NEC een kleine voorsprong nemen op een directe concurrent voor degradatie. De belangen zijn dus verschillend voor NEC en NAC, maar toch telt er maar een ding deze wedstrijd: drie punten. Met een gelijkspel schieten beide teams niets op.

Koolwijk ontbreekt

Anton Janssen moet het tegen NAC stellen zonder zijn aanvoerder, Ryan Koolwijk. De middenvelder kan vanwege een blessure niet meedoen. Ook Kevin Conboy is niet van de partij. Hij moet een wedstrijd schorsing uitzitten. De bezoekende ploeg is nagenoeg fit. Alleen Kees Kwakman ontbreekt in de 34e editie van NEC-NAC.

De wedstrijd in Nijmegen staat onder leiding van Ed Janssen. Ik wens jullie veel plezier!