05.02.2014 20:35

PSV bedankt SC Cambuur voor de punten

PSV heeft met meer geluk dan wijsheid drie punten meegenomen uit Leeuwarden. Het kwam vroeg op achterstand tegen SC Cambuur, maar kon door twee persoonlijke fouten de wedstrijd beslissen.

Alle goede voornemens van PSV konden al snel opzij worden gezet, want al na twee minuten was het raak voor SC Cambuur. Robert van Boxel kopte een corner makkelijk door, waardoor Elvis Manu de 1-0 kon intikken. PSV leek even in paniek, maar herstelde snel. Door middel van veel balbezit probeerde de ploeg weer wat rust in het elftal te krijgen, maar de uitbraken van SC Cambuur bleven gevaarlijk. Toch werd het voor rust nog 1-1. Stijn Schaars gooide een vrije trap op goed geluk naar de tweede paal en daar kopte Jeffrey Bruma de bal in het lege doel. Leonard Nienhuis dacht de vrije trap makkelijk te kunnen pakken, maar kwam bedrogen uit.

In de tweede helft wilde PSV het vast en zeker anders aanpakken, maar binnen tien minuten had de ploeg al achter moeten staan. Michiel Hemmen speelde Jody Lukoki in de diepte aan, die samen met Manu tegen Jeroen Zoet stond. Een simpel balletje breed bleek echter te moeilijk voor Lukoki, waardoor het bij 1-1 bleef. PSV kon moeizaam de richting naar het vijandelijke doel vinden en had uiteindelijk hulp nodig bij de 1-2. Manu verdedigde mee, maar liet Luciano Narsingh zo aan de bal komen. Narsingh zette snel voor richting Jürgen Locadia, die vrijstaand de winnende treffer intikte.

Door de overwinning houdt PSV aansluiting bij de subtop, die hun wedstrijden wonnen. SC Cambuur blijft in de gevarenzone van de Eredivisie bivakkeren, maar had in het achterhoofd al de nederlaag van hekkensluiter ADO Den Haag zitten.

Door: Jos Boesveld