0 : 1 Torinfos in de Ticker Jean-Paul Boëtius 9.
0 : 2 Torinfos in de Ticker Lex Immers 16.  (Daryl Janmaat)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Sven van Beek 45. / Eigen goal

90'
Einde wedstrijd Feyenoord heeft met 1-2 gewonnen in het Abe Lenstra Stadion. De Rotterdammers begonnen de wedstrijd goed en stonden na iets meer dan een kwartier spelen al op een 0-2 voorsprong. Vlak voor rust deed Otigba namens sc Heerenveen wat terug. In de tweede helft jaagde de thuisploeg op de gelijkmaker en daar was het team van Van Basten één keer heel dichtbij. De vrij onzichtbare Finnbogason wist één op één met Mulder echter niet te scoren.
90'
Daar had Finnbogason de 2-2 kunnen maken! De IJslander kan met wat geluk de bal meenemen en kapt de bal naar zijn linkervoet. Met een schuiver probeert hij Mulder te passeren, maar de bal vliegt naast.
90'
Een afstandsschot van Ziyech in de eerste minuut van de eerste minuut van de extra tijd wordt simpel door Mulder gevangen.
90'
De extra speeltijd bedraagt vier minuten.
90'
Nee, het levert de Friezen niets op. Het is Pellè, die vandaag niet scoorde, die de bal met een kopbal uit het strafschopgebied wegwerkt.
90'
In de laatste minuut van de officiële speeltijd krijgt sc Heerenveen een corner.
89'
Wissel in bij Feyenoord -> Terence Kongolo
89'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jordy Clasie
85'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Hakim Ziyech
85'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Magnus Eikrem
85'
We zitten in de laatste vijf minuten van de officiële speeltijd. De thuisploeg heeft niet lang meer om de gelijkmaker te maken. Het is wachten het slotoffensief van de Friezen.
83'
Feyenoord krijgt op een meter of dertig van het doel een vrije trap en Janmaat is degene die 'm neemt. De rechtsback schiet hard, maar meters over en naast het Heerenveen-doel.
82'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Luciano Slagveer
82'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Bilal Başaçikoğlu
80'
Wissel in bij Feyenoord -> Otman Bakkal
80'
Wissel uit bij Feyenoord -> Tonny Vilhena
79'
SC Heerenveen krijgt corners op rij, maar beide hoekschoppen leveren de Friezen niet veel op. Bij de tweede corner kopt Otigba de bal wel, maar zijn inzet komt niet in de buurt van het doel.
77'
Feyenoord zakt steeds verder in en dat biedt ook mogelijkheden voor de counteraanval. Het is Vilhena die bij een tegenaanval tot een kans komt. Van iets meer dan twintig meter haalt de middenvelder gevaarlijk uit, maar zijn schot vliegt een meter over het doel van Nordfeldt.
74'
Mulder weet met een goede redding de 2-2 te voorkomen. Op het middenveld stoomt De Roon op, die met een sleepbeweging Mathijsen passeert. Aan de rechterkant staat Başaçikoğlu en hij ontvangt de bal van De Roon. De buitenspeler zoekt zijn rechterbeen en haalt uit, maar Mulder weer met een goede redding het eerste doelpunt van de Heerenveen-speler te voorkomen.
74'
Wissel in bij Feyenoord -> Wesley Verhoek
74'
Wissel uit bij Feyenoord -> Ruben Schaken
72'
Bij sc Heerenveen liet Başaçikoğlu zich in de eerste helft geregeld zien, maar in het tweede bedrijf is hij nog niet gevaarlijk geweest.
69'
We zitten in het laatste kwart van de wedstrijd en het belooft een zeer spannend slot te worden. Heerenveen heeft na de enorm grote mogelijkheid van Finnbogason geen kans meer gekregen, maar zal met opportunistisch spel de gelijkmaker kunnen afdwingen.
66'
En niet veel later scoort Immers weer bijna. De nummer tien van Feyenoord schiet van een meter of vijfentwintig en via een Heerenveen-been gaat de bal bijna over Nordfeldt heen, ware het niet dat de doelman de bal over de lat tikt.
66'
Daar had Feyenoord de 1-3 moeten maken! Kruiswijk stapt verkeerd in en verliest de bal aan Pellè. De Italiaanse spits speelt de bal diep op Immers, die één op één met Nordfeldt niet kan scoren. In de rebound krijgt Pellè nog een schietkans, maar zijn schot wordt geblokt.
65'
Op dit moment wordt de wedstrijd uitgevochten op het middenveld. Het voetbal is op dit moment niet heel goed en er worden veel fysieke duels uitgevochten.
63'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Yanic Wildschut
63'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Rajiv van la Parra
60'
Het is mooi om te zien hoe beide ploegen jagen op een doelpunt. Naarmate de wedstrijd zal de drang bij de Friezen natuurlijk groter worden dan bij Feyenoord, maar vooralsnog gaat het team van Ronald Koeman voor de 1-3 in plaats van de 1-2 te verdedigen.
56'
Het kan beide kanten opgaan in het Abe Lenstra Stadion. Uit de eerste tien minuten valt niet te concluderen wie het betere van het spel heeft, al kreeg sc Heerenveen vlak na rust een enorme mogelijkheid.
54'
Gele kaart voor Pele van Anholt (sc Heerenveen)
De linksback van sc Heerenveen houdt Boëtius vast en krijgt daarvoor een gele kaart van scheidsrechter Kuipers.
53'
Een schotje van Vilhena, van een meter of dertig, vliegt meters over het doel van Nordfeldt. Dat is al de tweede keer deze wedstrijd dat de Feyenoord-middenvelder heel onrustig schiet.
51'
In de counter lijkt Feyenoord een gigantische kans te krijgen. Janmaat speelt de bal diep op Schaken, die alle tijd heeft en die de, als hij de bal goed geeft, Immers één op één kan zetten met Nordfeldt. De bal is echter niet goed en komt bij Boëtius terecht. De buitenspeler maakte de 0-1, maar kan dit kansje niet verzilveren en raakt de bal helemaal fout.
50'
Deze enorme kans moet sc Heerenveen veel vertrouwen geven. Het eerste halfuur speelden de Friezen een verloren wedstrijd, maar ze lijken nu helemaal terug in de wedstrijd te zijn.
49'
Finnbogason mist dé kans op de 2-2! Het is pas de eerste keer deze wedstrijd dat de IJslander zich laat zien. De spits krijgt de bal van Van den Berg en komt één op één met doelman Mulder. Finnbogason probeert de bal laag in de rechterhoek te schieten, maar met zijn voet weet de Feyenoord-doelman de bal uit het doel te houden.
46'
Heerenveen begint de tweede helft met een hele vreemde aftrap. De bal wordt meteen naar voren geschoten richting Mulder, maar de bal stuitert al voor het strafschopgebied voor de eerste keer.
46'
Beide teams zijn de tweede helft zonder wijzigingen begonnen.
46'
45'
Einde eerste helft Door een laat doelpunt van Otigba gaan sc Heerenveen en Feyenoord met een 1-2 stand de rust in. De Rotterdammers kwamen na negen minuten op voorsprong door een mooi doelpunt van Boëtius. Niet veel later leek Immers al heel vroeg in de wedstrijd het duel te beslissen door de 0-2 te maken. Otigba deed in de blessuretijd van de eerste helft echter wat terug namens de Friezen.
45'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:2 door Kenneth Otigba
Vlak voor rust wordt het plots 1-2! Otigba stoomt door de as van het veld op, geeft de bal aan rechtsbuiten Van la Parra en kiest vervolgens positie in het strafschopgebied van Feyenoord. Zoals de centrale verdediger had gehoopt krijgt hij de bal op zijn hoofd en met een goede kopbal in de lange hoek passeert hij Mulder. Heerenveen is weer terug in de wedstrijd!
45'
De extra tijd bedraagt twee minuten.
45'
Immers lijkt de volgende Feyenoorder te zijn die aan de zijlijn Basacikoglu onderuit haalt, ware het niet dat Kuipers niet fluit. Uit de herhaling blijkt de beslissing van de scheidsrechter terecht; de buitenspeler viel al voordat hij werd aangeraakt.
44'
Een kansje voor Pellè, die de bal van iets meer dan twintig meter met links schiet. Het schot van de Italiaanse spits is niet gevaarlijk en wordt vrij simpel door Nordfeldt opgepakt.
39'
Heerenveen wordt gevaarlijk. Een snelle uitworp van Nordfeldt komt bij Basacikoglu terecht omdat Clasie onder de bal door springt. Daardoor komt Basacikoglu in een één tegen één situatie met Van Beek. De verdediger van Feyenoord wordt omspeelt en de buitenspeler van Heerenveen geeft de bal voor. De voorzet vliegt richting het doel en omdat Mulder geen risico wil nemen, tikt hij de bal over de lat.
37'
Het is een levendig duel in het Abe Lenstra Stadion. De thuisploeg heeft na de 0-2 de geest teruggevonden en probeert met veel inzet de 1-2 te forceren. Feyenoord heeft de controle die het de eerste twintig minuten had niet meer, maar heeft nog niet heel veel te dulden van de Friezen.
35'
Dat was bijna de 1-2! Een voorzet van Van la Parra wordt opgepikt door Basacikoglu, die de bal teruglegt op Van den Berg. De middenvelder kan op zeventien meter van de goal de bal heerlijk plaatsen, maar hij mikt 'm nét naast de kruising.
31'
Gele kaart voor Sven van Beek (Feyenoord)
Voor de derde overtreding op Basacikoglu krijgt Feyenoord de tweede gele kaart. Ditmaal is het Van Beek die de jonge buitenspeler onderuit haalt. Kuipers spaarde Janmaat twintig minuten nog, maar dat doet hij niet met Van Beek.
30'
Vilhena had de 0-3 op de schoen, maar hij schiet te gehaast! Aan de linkerkant stoomt Martins Indi op, die alle tijd krijgt om de bal terug te leggen. Hij vindt Vilhena, die direct schiet. Wellicht besefte de middenvelder van Feyenoord niet hoeveel tijd hij had, want Vilhena had de bal ook kunnen aannemen.
28'
Het publiek in het Abe Lenstra Stadion roept om Ziyech. De aanvallende middenvelder zit vandaag op de bank.
27'
Vorig seizoen wist de thuisploeg met 2-0 van Feyenoord te winnen. De grote schlemiel van de wedstrijd was destijds De Vrij. De verdediger is vandaag ziek en doet daarom niet mee. Zijn vervanger, Van Beek, maakt vooralsnog een uitstekende indruk.
25'
Heerenveen speelt na de 0-2 een stuk opportunistischer en Feyenoord probeert dat spel te ontregelen door te temporiseren. De Rotterdammers nemen bij balbezit hun tijd en zakken bij balverlies in tot op de eigen helft.
22'
Na een periode van balbezit op de helft van Feyenoord, komen de Friezen tot een schot. Van een meter of twintig schiet Eikrem, maar zijn inzet eindigt een meter of tien naast het doel van Mulder.
18'
Daar had het ook bijna 0-3 kunnen zijn! Clasie, die zich gewoonlijk alleen voor de verdediging van Feyenoord bevindt, loopt in de diepte en krijgt de bal van Boëtius. De nummer zes van Feyenoord wil de bal terugleggen, maar ziet geen medespeler vrijstaan. Daarop besluit Clasie de bal te schieten, maar zonder succes: de bal eindigt twee meter naast de korte hoek.
16'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:2 door Lex Immers
Uit de tweede kans die Feyenoord krijgt, is het meteen 0-2! Schaken omspeelt aan de rechterkant van het veld zijn directe tegenstander en krijgt de bal bij Janmaat. De rechtsback speelt in het strafschopgebied de bal op Immers, die zonder nadenken de bal hard achter Nordfeldt schiet.
15'
Het eerste kwartier van de wedstrijd zit erop. Feyenoord heeft de wedstrijd in Heerenveen volledig onder controle en staat, zonder veel kansen te hebben gekregen, met 0-1 voor.
13'
"Geef die bal maar aan Jean-Paul", klinkt het in het uitvak van het Abe Lenstra Stadion. De buitenspeler is - geheel terecht - geliefd bij de Feyenoord-supporters.
11'
Janmaat ontsnapt aan een gele kaart. De rechtsback van Feyenoord haalt aan de zijlijn Basacikoglu onderuit, maar scheidsrechter Kuipers spaart hem.
9'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Jean-Paul Boëtius
Wat een heerlijk doelpunt van Boëtius! De jongeling lijkt in eerste instantie een assist op zijn naam te krijgen, maar Pellè schiet één tegen één met Nordfeldt tegen de doelman op. In de rebound is het echter wel raak: Boëtius krijgt de bal voor zijn voeten en met een heerlijke stift laat hij Nordfeldt kansloos: 0-1.
8'
Op twintig meter van de achterlijn, vlakbij de rechterzijlijn, krijgt Feyenoord een vrije trap. Vilhena is de vrije trappennemer en zet de bal hoog voor. Met een halve omhaal probeert Pellè de bal richting het doel te krijgen, maar dat mislukt.
5'
Gele kaart voor Jordy Clasie (Feyenoord)
SC Heerenveen lijkt voor de eerste keer deze wedstrijd eruit te komen, maar Clasie steekt daar een voetje voor. De middenvelder van Feyenoord haalt bij een counter van de Friezen Basacikoglu en krijgt daar een gele kaart voor.
5'
Feyenoord begint het duel met veel balbezit. De Friezen zetten vroeg druk op de verdediging van de Rotterdammers, maar dat heeft sc Heerenveen nog niets opgeleverd.
3'
De eerste en tweede corner van de wedstrijd zijn voor de bezoekers uit Rotterdam. Beide hoekschoppen van Vilhena worden te hoog voorgegeven en leveren Feyenoord niets op.
1'
De spelers van Feyenoord hebben afgetrapt; we zijn begonnen!
1'
Goedemiddag en welkom bij het liveverslag van het duel tussen sc Heerenveen en Feyenoord. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik hou jou gedurende deze wedstrijd op de hoogte van de gebeurtenissen. Onder het kopje 'Wedstrijddetails' kan je zien welke spelers om 12:30 aan de aftrap zullen staan.

De wedstrijd tussen sc Heerenveen en Feyenoord is het duel tussen de nummer 8 en de nummer 4 van de Eredivisie. Dat lijkt een ruim verschil te zijn in het voordeel van Feyenoord, maar de Rotterdammers hebben slechts één punt meer dan de Friese formatie. Wint sc Heerenveen vandaag, dan gaat de ploeg van Marco van Basten over Feyenoord heen.

In het Abe Lenstra Stadion zullen vandaag de twee meest scorende spelers van de Eredivisie spelen. De spits van de thuisploeg, Alfred Finnbogason, heeft de meeste doelpunten op zijn naam. De IJslander scoorde dit seizoen al 14 keer. Bij de Rotterdammers is natuurlijk Graziano Pellè de topscorer. De imposante Italiaanse spits heeft er twee minder in liggen dan zijn IJslandse collega: 12.

Ronald Koeman heeft noodgedwongen zijn elftal moeten wijzigen ten opzichte van de wedstrijd tegen PSV (3-1). Stefan de Vrij, die een tijdje geleden zijn aanvoerdersband verloor, is niet opgenomen in de wedstrijdselectie. De Vrij is ziek en is derhalve in Rotterdam achtergebleven. Zijn vervanger is Sven van Beek.

Ook bij sc Heerenveen spelen ze niet in dezelfde formatie als vorige week. Op het middenveld keert Joey van den Berg terug en dat gaat ten koste van Joeri de Kamps. Ook Hakim Ziyech neemt plaats op de bank. Zijn positie wordt overgenomen door Magnus Eikrem. De trainer van sc Heerenveen, Marco van Basten, heeft nog een kleine verrassing in petto: Luciano Slagveer begint op de bank en Rajiv van la Parra in de basis.