Feyenoord
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Mitchell te Vrede 90. / Kopbal  (Ruud Vormer)

90'
In een kaartenfestijn heeft Feyenoord pas in de allerlaatste minuut aan het langste eind getrokken. Ondanks dat Feyenoord ruim een helft lang met een man meer speelde was het Te Vrede die in de negentigste minuut pas raak kopte uit een vrije trap van Vormer.
90'
90'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Mitchell te Vrede
Dan is het toch raak! Ruud Vormer gooit een vrije trap de zestien in en daar wint Te Vrede een fysiek duel. Hij kan zijn hoofd tegen de bal zetten en scoort de openingstreffer.
90'
Gele kaart voor Papito Merencia (ADO Den Haag)
Ook invallers kunnen blijkbaar nog een gele kaart pakken. Papito Merencia gaat te hard door met een sliding en raakt daarbij Clasie.
89'
Nog maar een paar minuten. Trekt ADO Den Haag met tien man het gelijkspel over de streep?
87'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Papito Merencia
87'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
86'
Gele kaart voor Jordy Clasie (Feyenoord)
Een makkelijk gegeven gele kaart voor Clasie, die zijn sliding op de bal mikt en vervolgens ziet dat Kramer valt.
82'
Gele kaart voor Luke Wilkshire (Feyenoord)
En nu gaat het weer snel met de kaarten. Wilkshire verslikt zich in Van Duinen en moet een overtreding maken om een tegenaanval te voorkomen.
81'
Wissel in bij Feyenoord -> Ruud Vormer
81'
Wissel uit bij Feyenoord -> Elvis Manu
80'
Gele kaart voor Sven van Beek (Feyenoord)
Nog een gele kaart in deze wedstrijd. Van Beek stapt uit om de ontketende Van Duinen te stoppen, maar op twintig meter van het doel doet hij dit met een overtreding.
79'
Feyenoord heeft al twee keer gewisseld, terwijl ADO Den Haag er juist nog twee kan inzetten. Ik ben benieuwd wat Henk Fraser gaat doen op het aanvallende gebied.
77'
Gele kaart voor Mitchell te Vrede (Feyenoord)
Hoppa, nog een gele kaart. Ditmaal voor een Rotterdammers. Te Vrede loopt door op doelman Hansen.
74'
ADO Den Haag kan ook niet zoveel brengen met tien man. Van Duinen staat op een heel groot eiland en in plaats van dat het water vol met haaien ligt zijn het Feyenoorders die loeren.
71'
Door de vele overtredingen en dus ook kaarten is de wedstrijd wat ingekakt. De strijd is er nog wel, maar omdat deze op een verkeerde manier wordt gevoerd is de snelheid uit de wedstrijd aan het ebben.
67'
Het officiële debuut van Başaçikoğlu blijft beperkt tot één hele goede pass richting Manu. Hij wordt na ruim een uur spelen vervangen door Ruben Schaken, die in de eerste vijftien minuten indruk maakte tegen Besiktas.
67'
Wissel in bij Feyenoord -> Ruben Schaken
67'
Wissel uit bij Feyenoord -> Bilal Başaçikoğlu
66'
Zo krijgen ADO-spelers om de negen minuten een gele kaart tijdens deze wedstrijd. Met hoeveel man gaat de thuisploeg deze wedstrijd eindigen?
65'
Gele kaart voor Thomas Kristensen (ADO Den Haag)
Hahaha, het begint nu gewoon grappig te worden. Kristensen sluit zich bij vijf ploeggenoten aan en krijgt de achtste kaart van de wedstrijd. Hij is te laat met een sliding op de bal en raakt Manu hard.
63'
Gele kaart voor Gianni Zuiverloon (ADO Den Haag)
Dit is me even dom.. Dan heeft je halve ploeg al geel en dan ga je voor Mulder staan als hij wil uittrappen. Waarom zou je zoiets doen? Vraag het aan Zuiverloon en je krijgt antwoord. Hij krijgt geel voor deze actie.
62'
Jansen bijna met een geweldige actie bij zijn rentree! De middenvelder mag een vrije trap ver van de goal nemen en ziet opeens Mulder ver voor zijn doel staan. De goalie is nog aan het coachen als hij opeens de bal richting zijn doel ziet gaan. Mulder is op tijd terug, maar moet een corner weggeven om de 1-0 te voorkomen.
62'
Een heerlijk duel zeg. Mike van Duinen pikt een afvallende bal bij zijn eigen zestien op en gaat vervolgens het fysieke duel aan met Immers. Twee schoffies die bij ADO Den Haag een heleboel fans hebben.
61'
Makkelie is als scheidsrechter niet goed begonnen aan het seizoen. Hij maakt rare beslissingen en fluit ook niet constant.
58'
Een logische wissel bij Feyenoord, waar Mitchell te Vrede de kwakkelende Boëtius aflost. Hierdoor gaat Manu naar de positie van linksbuiten en is Te Vrede de nieuwe aanvalsleider.
58'
Wissel in bij Feyenoord -> Mitchell te Vrede
58'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
57'
Het is nog niet goed te zien dat ADO Den Haag met een mannetje minder speelt. Feyenoord is meer aan de bal, maar lang niet altijd de gevaarlijkste ploeg.
54'
Gele kaart voor Kevin Jansen (ADO Den Haag)
ADO Den Haag moet gaan oppassen dat hun eerste wedstrijd van het seizoen meteen gestaakt wordt. Weer een kaart voor de thuisploeg, ditmaal voor Jansen. Die trapt de bal weg na een fluitsignaal van Makkelie.
52'
Gele kaart voor Michiel Kramer (ADO Den Haag)
Of gaan ze nu weer beginnen? Kramer pakt een domme gele kaart, door Jordy Clasie tijdens de opbouw in een soort van schaar met zijn benen te nemen. Een terechte gele kaart voor de spits, die onnodig op de bon gaat.
52'
Overigens is Feyenoord wel gewend aan wat fluitconcerten, want in de uitwedstrijd tegen Besiktas was het bij balbezit van de Nederlanders ook altijd rumoerig. En laat Feyenoord nou net in die wedstrijd veel balbezit hebben.
51'
Een voordeel van zo'n rustpauze is dat ook de fans van ADO Den Haag weer wat gekalmeerd zijn. Vlak voor rust was het één en al fluitconcert, maar dat is nu weer wat afgezakt.
48'
Als de tweede helft ongeveer vijftig procent van de spanning in de eerste helft bevat, zitten we goed bij deze wedstrijd. Ondertussen zijn ook de opstellingen bij de wedstrijden van 14.30 bekend. Ajax - Vitesse en Go Ahead Eagles - FC Groningen.
46'
45'
Wat een eerste helft zeg. Vol met actie en sensatie. ADO Den Haag raakte al twee keer de lat, via Zuiverloon en Malone. Ook Feyenoord was via een kopbal van Immers dicht bij de openingstreffer. Het werd grimmig na de tweede gele kaart van Schet in de veertigste minuut. De aanvaller maakte een lichte overtreding op Kongolo, maar dit was genoeg voor de tweede straf. Daarna had Meijers nog met rood van het veld gestuurd mogen worden, na een onbezonnen tackle op de enkels van Başaçikoğlu. Op het veld is het tien tegen elf, op het scorebord 0-0. Tot zo!
45'
45'
De fans in het stadion koken van woede. Scheidsrechter Danny Makkelie kan niets meer goed doen en voor alles wat hij tegen ADO Den Haag fluit wordt hij uitgescholden.
43'
Gele kaart voor Aaron Meijers (ADO Den Haag)
Wat een rare overtreding van Meijers zeg. Twee benen vooruit, gestrekter kan niet. Başaçikoğlu staat met de bal bij de cornervlag, dus de overtreding is nog volkomen nutteloos ook. Dit is voor mij puur rood, puur omdat de intentie zo onbezonnen is.
43'
Het lijkt een zware straf voor Schet, die duidelijk geen overtreding wilde maken. Het is de eerste rode kaart in dit seizoen van de Eredivisie.
40'
Geel-rode kaart voor Mitchell Schet (ADO Den Haag)
Een kantelpunt in de wedstrijd! Schet moet de achtervolging inzetten op Kongolo, die via de combinatie met Boëtius weg is aan de linkerkant. Schet lijkt op de hakken van Kongolo te stappen en krijgt zijn tweede gele kaart.
39'
De één zijn dood is de ander zijn brood. Alberg moet naar de kant, maar Tyronne Ebuehi maakt zijn debuut in de hoofdmacht van ADO Den Haag. De invaller is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van de Hagenezen.
39'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Tyronne Ebuehi
39'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
38'
De blessure van Alberg leek veel onschuldiger dan die van Zuiverloon, maar de verdediger staat op het veld en de aanvaller ligt op de grond. Zijn enkel klapte dubbel toen hij druk zette op Wilkshire.
36'
Gele kaart voor Mitchell Schet (ADO Den Haag)
De tweede gele kaart van de wedstrijd is voor Mitchell Schet. De speler van ADO Den Haag wil druk zetten op Sven van Beek, die op zoek is naar een eindpunt voor zijn lange bal. Schet is te laat en gaat op de bon.
36'
Er gebeurt in ieder geval genoeg in deze wedstrijd. Overtredingen, kansen, strijd en passie. Mooi begin van zo'n zondagmiddag. Nu nog doelpunten.
33'
Boëtius zit niet lekker in de wedstrijd.. De linksbuiten krijgt een heel mooi cadeautje van Malone, die een voorzet wil wegwerken met zijn hak. Dit lukt hem niet, waardoor de Feyenoorder aan de bal komt. Hij kapt naar binnen, maar zijn schot met rechts gaat echt ver over het doel van Hansen.
32'
Het lijkt erop dat Alberg in zijn ijver om de bal te veroveren geblesseerd raakte aan de enkel. Ongelukkig voor de aanvaller, die inmiddels wel weer op de been is.
31'
Volgende slachtoffer bij ADO Den Haag. Zuiverloon is weer terug op het veld, maar Roland Alberg stort uit het niets ter aarde. Wat is daar gebeurd?
29'
Voor Jansen is het overigens een bijzondere wedstrijd. De middenvelder van ADO Den Haag raakte vorig seizoen al in de derde competitiewedstrijd zwaar geblesseerd en maakt nu zijn officiële rentree.
28'
ADO Den Haag gaat vrolijk door met aanvallen! Aaron Meijers zet goed door op links en zet bij de cornervlag hard voor richting de eerste paal. Kramer mist de bal daar net en de rebound is niet besteed aan Kevin Jansen, die hard over schiet.
27'
De verdediger, die de lat raakte uit een corner van ADO Den Haag, heeft erg veel pijn. Manu plantte zijn noppen vol in de linkerkuit van Zuiverloon.
25'
Gele kaart voor Elvis Manu (Feyenoord)
Wat een smerige en onnodige overtreding van Manu zeg! De spits van Feyenoord wil druk op de bal zetten, maar gaat veel te hard door op de achillespees (achillespezen) van Zuiverloon. Dit had zomaar de eerste rode kaart van het seizoen kunnen zijn.
24'
Jean-Paul Boëtius krijgt de resterende 65 minuten te maken met fluitconcerten. De linksbuiten van Feyenoord liet zich wel heel theatraal vallen toen Vito Wormgoor zacht aan zijn arm trok in de zestien.
22'
Het engeltje op de lat bij Feyenoord zit er nog steeds! Wat een geweldige afstandspegel van Dion Malone! De rechtsback probeert het van ongeveer dertig meter, maar raakt snoeihard de lat boven Mulder. De tweede keer dat ADO Den Haag het houtwerk raakt.
19'
Onze Foto van de Week ging toentertijd ook over de vliegramp. Onze verslaggever noemde voetbal toen de belangrijkste bijzaak in het leven en dat is het natuurlijk ook.
18'
Een schitterend eerbetoon in het stadion van ADO Den Haag. Zestig seconden, van minuut zeventien tot achttien wordt er geklapt ter nagedachtenis aan de vliegramp in Oekraïne. Het vluchtnummer was natuurlijk MH17.
17'
Feyenoord weer in de problemen bij de corner, de lat wordt geraakt!
Gianni Zuiverloon heeft goed bekeken waar de bal komt. Via het hoofd van een medespeler komt hij uit in het midden van de zestien en zijn kopbal schampt de deklat boven Erwin Mulder. Feyenoord ontsnapt!
16'
Wat scheelt dat weinig zeg! Başaçikoğlu heeft een heerlijke steekbal in huis op Elvis Manu, die vanaf rechts in de zestien laag uithaalt richting de lange hoek. Hansen kan er niet bij, maar de bal gaat voorlangs.
14'
Eerste kans voor ADO Den Haag! Michiel Kramer kopt ter hoogte van de penaltystip een corner richting de linkerhoek, maar de inzet mist richting. Feyenoord blijft toch moeite hebben met het verdedigen van zulke situaties.
13'
In het spelersprofiel van Lex Immers kun je precies zien hoeveel wedstrijden hij heeft gespeeld voor welke ploeg.
12'
Zo had de nummer tien van Feyenoord zijn oude ploeg meteen pijn kunnen doen. Daarnaast heeft Hansen zich als nieuwe doelman meteen laten zien.
9'
Daar is de eerste kans dan wel. Lex Immers kopt hard richting doel!
De voorzet vanaf links is van Terence Kongolo en Immers staat in de zestien klaar om te koppen. Het is geen makkelijke kopbal, maar Hansen moet de bal onder de lat weg tikken.
8'
Er zijn al wat felle duels voorgekomen in deze wedstrijd. Dit kan nog een hele mooie wedstrijd worden. Nog geen kansen gezien echter.
6'
Fred Rutten gunt Bilal Başaçikoğlu en Luke Wilkshire hun officiële debuut. In Europa zijn ze nog niet speelgerechtigd, maar in de Eredivisie wel.
3'
Bij ADO Den Haag staan twee nieuwkomers in de basisopstelling. Doelman Martin Hansen krijgt een basisplek en ook Thomas Kristensen staat er vanaf het begin. Beide mannen komen uit Denemarken.
1'
De eerste wedstrijd van ADO Den Haag en Feyenoord in het nieuwe seizoen is door de uitploeg op gang gebracht. Veel plezier met dit duel!
1'
Feyenoord heeft er al twee officiële wedstrijden op zitten, maar ook in de Eredivisie beginnen de Rotterdammers nu. Met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, altijd lastig. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe vanaf 12.30 verslag van deze Zuid-Hollandse derby.

ADO Den Haag:
De ploeg in het geel en groen zag gisteren alweer enkele verrassingen in de Nederlandse competitie. Het zal ADO Den Haag hoopvol stemmen, want om in de subtop aan te sluiten zal ook het elftal van Henk Fraser een aantal keer moeten stunten. Heel bedrijvig is ADO Den Haag niet geweest op de transfermarkt. Xander Houtkoop werd overgenomen van Go Ahead Eagles, maar verder zijn er geen bekende namen gehaald.

Feyenoord:
Dit jaar is in Rotterdam de grote leegloop begonnen. Spits Graziano Pellè werd verkocht aan Southampton en drie belangrijke verdedigers besloten ergens anders te gaan voetballen. Stefan de Vrij (Lazio), Bruno Martins Indi (FC Porto) en Daryl Janmaat (Newcastle United) verlieten Feyenoord met een glimlach. Gek genoeg liggen de problemen van de Rotterdammers niet direct in de verdediging. Oké, de wedstrijden in de voorrondes van de Champions League werden weggegeven door de verdediging, maar het aanvallende spel was ook lang niet altijd goed. Mitchell te Vrede is een spits die al jarenlang niet zeker is van zijn basisplaats en om dan opeens te presteren in De Kuip blijkt een lastige opgave. Een andere spits is er echter nog niet gehaald.

De mooiste transfer is waarschijnlijk die van Bilal Başaçikoğlu. Het toptalent op de flank ondertekende een contract bij de formatie van Fred Rutten en zal Feyenoord weer voorzien van de nodige creativiteit voorin. Achterin kwamen Khalid Boulahrouz, Luke Wilshire en Warner Hahn de selectie versterken. Van de hiervoor genoemde vier spelers heeft alleen Boulahrouz zijn officiële debuut gemaakt.

Na magere resultaten tegen Beşiktaş zal Het Legioen weer snakken naar goed, aanvallend voetbal en drie punten. ADO Den Haag wil meteen de reuzendoder worden die het wel vaker is in een Eredivisieseizoen. Ongeveer een uur voor de wedstrijd voeren wij de opstellingen in. Deze zijn vervolgens hier te vinden.